RTS » Vesti dana

RTS

Poštom slali drogu, narkotici otkriveni u 12 pošiljaka

RTS pre 14 sati
RTS: Poštom slali drogu, narkotici otkriveni u 12 pošiljaka
Uprava carina saopštila je da su na carinskoj ispostavi Pošta Novi Sad carinici prilikom kontrole u čak 12 pošiljaka otkrili manje količine različitih narkotika. U pošiljkama pristiglim iz Holandije, Španije i Velike Britanije pronađeno je nešto više od 30 grama različitih opijata, piše... »

Mark Valberg najplaćeniji glumac na svetu

RTS pre 16 sati
RTS: Mark Valberg najplaćeniji glumac na svetu
Prvo mesto na listi najplaćenijih glumaca na svetu pripalo je Marku Valbergu, koji je u proteklih 12 meseci zaradio 68 miliona dolara. Valberg (46), nekadašnji reper koji je postao glumac, našao se na vrhu liste magazina Forbs. Na drugom mestu liste najplaćenijih glumaca je Dvejn Rok Džonson,... »

Požar kod Benkovca zbog "osvete Srbima"

RTS pre 7 sati
RTS: Požar kod Benkovca zbog "osvete Srbima"
Hrvatska policija uhapsila dve devojke zbog podmetanja požara u selu Brgud kod Benkovca. "Jutarnji list" navodi da su uhapšene policiji rekle da su požar podmetnule zbog "osvete Srbima". Maksimalna kazna – pet godina zatvora. "Revoltirana sam prema Srbima još od rata. Tada mi je zapaljen dom.... »

Poslodavci za veći minimalac i manje namete privredi

RTS pre 9 sati
RTS: Poslodavci za veći minimalac i manje namete privredi
Radna grupa Socijalno-ekonomskog saveta Vlade Srbije održala je prvi sastanak na kome je razmatrano povećanje minimalne cene rada, izjavio je predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković, i dodao da se poslodavci zalažu za veći minimalac, ali istovremeno i za manje namete privredi.... »

Voz kod Loznice udario dve osobe, jedna poginula

RTS pre 12 sati
RTS: Voz kod Loznice udario dve osobe, jedna poginula
Jedna osoba je poginula, a druga povređena, kad je voz noćas udario dve osobe na pruzi Ruma – Brasina kod Straže, u blizini Loznice, rečeno je "Tanjugu" u MUP-u Srbije. Nesreća se dogodila oko pola sata posle ponoći. U Infrastrukturi železnice Srbije Tanjugu je rečeno da je u pitanju... »

Sarajevo, uhapšena osoba bliska Islamskoj državi

RTS pre 14 sati
RTS: Sarajevo, uhapšena osoba bliska Islamskoj državi
Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je da su policijske agencije u Sarajevu uhapsile osobu blisku Islamskoj državi. Mektić je rekao da je ta osoba "sa lažnim motivima pokušala da zloupotrebi način liberalizovanog ulaska u BiH". "Došli smo informacije da se radi o... »

Sudija uhapšen u akciji "Skener" osuđen na kućni zatvor

RTS pre 14 sati
RTS: Sudija uhapšen u akciji "Skener" osuđen na kućni zatvor
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor (nanogicu) sudiju Prekršajnog suda u Čačku Miodraga Plazinića zbog primanja mita od 100 evra i izrekao mu meru zabrane obavljanja poslova u pravosuđu od pet godina. Tom odlukom preinačena je... »

Danska, pronađeno telo nestale novinarke

RTS pre 8 sati
RTS: Danska, pronađeno telo nestale novinarke
U vodama kod Kopenhagena pronađeno je obezglavljeno žensko telo odsečenih udova, saopštila je danska policija, navodeći da je nakon identifikacije utvrđeno da se radi o švedskoj novinarki Kim Val. "DNK tela se poklapa sa Kim Val", saopštila je policija na Tviteru najavljujući uskoro... »

Kamenice na protestu protiv Trampa u Feniksu

RTS pre 9 sati
RTS: Kamenice na protestu protiv Trampa u Feniksu
Policija Feniksa u Arizoni koristila je biber-sprej kako bi rasterala demonstrante okupljene na mitingu protiv predsednika SAD Donalda Trampa. U saopštenju se navodi da su učesnici protesta gađali policajce kamenjem i bocama. Tramp je doputovao u Arizonu gde je održao 90-minutni govor. Zbog... »

Da li je Crna Gora plagirala hrvatski program za fizičko?

RTS pre 11 sati
RTS: Da li je Crna Gora plagirala hrvatski program za fizičko?
Vest da su crnogorski stručanjci prepisali program za fizičko vaspitanje od Hrvatske bila je povod hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću za komentar da su im "očigledno bile interesantne neke stvari na internetu". Plenković je komentar dao nakon međunarodnog sastanka predsednika Evropskog... »

©2017 Netmark d.o.o.