http://www.rts.rs

RTS

Uhapšeni napadači na sina Jovana Memedovića

RTS pre 3 sata
RTS: Uhapšeni napadači na sina Jovana Memedovića
Policija je uhapsila dvojicu mladića iz Novog Sada koji se terete da su 4. marta ove godine, posle fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Partizana, napali maloletnog sina Jovana Memedovića, novinara RTS-a.
Uhapšeni Novosađani A. L. (1994) i G. D. (1992) terete se da su u Domentijanovoj ulici u Beogradu, posle derbija, fizički napali 17-godišnjeg mladića, naneli mu lake telesne povrede i oteli navijački duks, saopštio je MUP. Zbog... »

Sud odredio lečenje muškarcu koji je pucao na Novom Beogradu

RTS pre 57 minuta
RTS: Sud odredio lečenje muškarcu koji je pucao na Novom Beogradu
Treći osnovni sud u Beogradu izrekao je Aleksandru Stojanoviću zvanom Pile sa Novog Beograda meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, jer nije uračunljiv, odnosno nije sposoban za suđenje.
Stojanović je izazvao veliku pažnju javnosti kada se u avgustu prošle godine nakon pucanja na vozila u bloku 45 na Novom Beogradu, 18 sati skrivao od policije u jednom soliteru. Sud je ovu odluku doneo na predlog tužilaštva, a... »

Američki analitičari tvrde da Severna Koreja priprema nuklearni test

RTS pre 4 sata
RTS: Američki analitičari tvrde da Severna Koreja priprema nuklearni test
Najnoviji satelitski snimci ukazuju da je moguće da se Severna Koreja nalazi u završnoj fazi priprema za novu nuklearnu probu, tvrde američki analitičari.
Na snimcima napravljenim 25. marta vide se četiri vozila ili prikolica sa opremom na ulazu u objekat za testiranje nuklearnog oružje Pungje-ri, dok su kominikacioni kablovi razmešteni po zemlji. "Oprema bi verovatno bila... »

Čanak: Pozvaću stranke na promenu Ustava

RTS pre 2 sata
RTS: Čanak: Pozvaću stranke na promenu Ustava
Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak saopštio je da se zalaže za promenu Ustavu, koji je, kako navodi, donet bez javne rasprave i guši autonomiju Vojvodine i sve druge krajeve Srbije, jer centralizuje zemlju.
Deset godina ovaj Ustav koči i sapliće Srbiju da se suoči sa sobom, reši probleme i ubrza put ka Evropskoj uniji, naveo je Čanak u saopštenju dostavljenom medijima. Čanak kaže da 10 godina ovaj ustav "hrani mitomaniju iz... »

Jeremić: Vučiću su odbrojani dani i sati na vlasti

RTS pre 21 minut
RTS: Jeremić: Vučiću su odbrojani dani i sati na vlasti
Predsednički kandidat Vuk Jeremić rekao je da ne vidi nijedan drugi razlog zbog kojih su dvojica nepoznatih muškaraca pretukla aktivistu organizacije Drugi krug, osim njegovog svakodnevnog učešća na protestima ispred dnevnog lista "Informer".
Rekao je da se, uprkos brojnim pretnjama u kampanji, nadao da neće doći do upotrebe sile prema neistomišljenicima ali je dodao da je to, po svemu sudeći, nemoguće u zemlji u kojoj se nasilje projektuje sa samog vrha države. "Ako... »

Zapalio se avion u Andima, svi putnici evakuisani

RTS pre 4 sata
RTS: Zapalio se avion u Andima, svi putnici evakuisani
Peruanski avion, u kome je bio 141 putnik i član posade, zapalio se tokom prinudnog sletanja na aerodrom Hauha u Andima, javlja "Bi-Bi-Si".
Svi koji su bili u avionu bezbedno su evakuisani nakon što je letelica skliznula sa piste, saopštila je peruanska avio-kompanija. U incidentu nije bilo povređenih. Vatrogasci su ugasili plamen, a pokrenuta je zvanična istraga,... »

Zatvorske kazne zbog ubistva navijača u Čačku

RTS pre 3 sata
RTS: Zatvorske kazne zbog ubistva navijača u Čačku
U Višem sudu u Čačku izrečene su presude optuženima za nasilje na Trgu ustanka u Čačku u kojem je 23. aprila 2016. godine, oko tri sata ujutru, ubijen Aleksandar Jaćimović u obračunu dve grupe navijača.
Čačanin Dušan Babić koji je po optužnici odgovarao za ubistvo Aleksandra Jaćimovića osuđen je na 18 godina zatvora, zbog krivičnog dela teškog ubistva. Nemanji Kovačeviću iz Čačka, koji je u tom obračunu nožem ranio Vladana... »

Demostat: Vučić 56,2 odsto, Beli drugi

RTS pre 9 minuta
RTS: Demostat: Vučić 56,2 odsto, Beli drugi
Predsednički kandidat Aleksandar Vučić, prema poslednjem istraživanju "Demostata", uživa podršku 56,2 odsto birača. To se odnosi na one koji su se izjasnili za koga će glasati, rečeno je na predstavljanju rezultata istraživanja, uz napomenu da se oko 18 odsto ispitanih još nije opredelilo.
Prema "Demostatu", a uz projektovanu izlaznost od 57 odsto birača, na drugom mestu bio bi Luka Maksimović, alijas Ljubiša Preletačević Beli, sa 9,5 odsto glasova. Treću poziciju zauzeo je Vuk Jeremić sa 9,3 odsto. Saša Janković... »

Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Softića

RTS pre 3 sata
RTS: Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Softića
Tužilaštvo BiH zvanično je pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu formiralo predmet protiv bivšeg agenta BiH Sakiba Softića, u vezi sa podnošenjem zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, potvrdio je portparol te pravosudne institucije Boris Grubešić.
Grubešić nije precizirao da li je i kada Softiću upućen poziv za saslušanje, ističući da takve detalje nije u mogućnosti da saopšti. Međunarodni sud pravde u Hagu je još krajem maja prošle godine obavestio Sakiba Softića da ga ne... »

"Er Srbiji" uručena nagrada za lidera među avio-kompanijama

RTS pre 4 sata
RTS: "Er Srbiji" uručena nagrada za lidera među avio-kompanijama
Sinoć je u Njujorku "Er Srbiji" dodeljena nagrada za lidera na tržištu avio-kompanija u 2017. godini. Priznanje koje dodeljuje vodeći globalni medij koji prati zbivanja u avio-kompanijama širom sveta, u ime kompanije primio je njen direktor Dane Kondić.
Nagrada je "Er Srbiji" uručena na 43. dodeli prestižnih "Er transport vorld" (ATW) nagrada. Primajući nagradu, direktor "Er Srbije" rekao je da je to uspeh svih zaposlenih u avio-komaniji. "Ovo nije posao, ovo je misija, a... »

©2017 Netmark d.o.o.