http://www.rts.rs

RTS

Bivši ruski poslanik ubijen u Kijevu

RTS pre 23 minuta
RTS: Bivši ruski poslanik ubijen u Kijevu
Denis Voronenkov, bivši ruski poslanik, ubijen je u Kijevu, saopštila je ukrajinska policija.
Nepoznati napadač je pucao na četrdesetpetogodišnjeg Voronenkova ispred ulaza u luksuzni hotel u glavnom gradu Ukrajine. Voronenkov, koji je bio član komunističke stranke u donjem domu ruskog parlamenta, preselio se prošle jeseni... »

Bajden zabrinut zbog bliskosti Tilersona i Putina

RTS pre 2 sata
RTS: Bajden zabrinut zbog bliskosti Tilersona i Putina
Bivši američki potpredsednik Džozef Bajden kritikovao je odluku državnog sekretara Reksa Tilersona da ne učestvuje na sastanku NATO-a u Briselu, istakavši da njegova bliskost sa ruskim predsedikom Vladimirom Putinom koja, činjenica je još traje, zabrinjava, prenele su agencije.
Džozef Bajden je na taj način, kako se navodi, izrazio zabrinutost zbog zbližavanja administracije predsednika Trampa s ruskim predsednikom Putinom. Bajden je, naime, u obraćanju novinarima u Kongresu SAD ocenio zbližavanje... »

Odbor će nastaviti postupak izbora direktora Agencije za borbu protiv korupcije

RTS pre 1 sat
RTS: Odbor će nastaviti postupak izbora direktora Agencije za borbu protiv korupcije
Odbor Agencije za borbu protiv korupcije nastaviće postupak izbora direktora Agencije, uprkos tome što 8. aprila ističe mandat četvoro članova odbora.
Odbor je na sednici u sredu ocenio da iz tehničkih razloga, zbog velikog broja prijavljenih kandidata, najverovatnije neće biti u mogućnosti da okonča postupak do navedenog roka, rečeno je Tanjugu u Agenciji za borbu protiv... »

Antić: Uhvatićemo korak sa standarima EU

RTS pre 54 minuta
RTS: Antić: Uhvatićemo korak sa standarima EU
Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je da očekuje da u razgovoru sa direktorom Energetske zajednice Janezom Kopačom budu rešena sva otvorena pitanja.
Aleksandar Antić je novinarima rekao da će se sa Kopačom sastati u Beogradu u prvoj nedelji aprila. "Razgovaraćemo o svim otvorenim pitanjima, a Srbija ubrzano čini korake kako bi dostigla sve energetske dirketive i uhvatila... »

Italija istražuje povezanost humanitaraca i krijumačara

RTS pre 2 sata
RTS: Italija istražuje povezanost humanitaraca i krijumačara
Italijansko tužilaštvo pojačalo je istragu o spasilačkim čamcima humanitarnih organizacija, posle tvrdnji da su oni prevozili migrante kao "taksi služba" krijumčara ljudi.
Privatne humanitarne organizacije našle su se pod sumnjom zbog optužbi da su ne samo ohrabrivale migrante da prelaze more, već su dolazile da spasavaju migrante po pozivu krijumčara, prenosi AFP. Tužilaštvo istražuje kako su... »

Zvizdić: Niko ne priča o tužbi protiv Hrvatske

RTS pre 36 minuta
RTS: Zvizdić: Niko ne priča o tužbi protiv Hrvatske
Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je da misli da ne postoje ideje o podizanju tužbe BiH protiv Hrvatske za agresiju, i da ako neko o tome priča, onda je reč o domaćim ili balkanskim igrama s ciljem podizanja novih tenzija i stvaranja ambijenta nerazumevanja.
Denis Zvizdić je, gostujući na regionalnoj TV N1, rekao da se do istine mora doći kao do moralnog imperativa – i da se "stvari ne smeju stavljati pod tepih". U toku je, naime, žalbeni postupak u Hagu protiv Prlića i drugih, a u... »

Aleksandar Karađorđević: Žrtve ne smemo zaboraviti

RTS pre 1 sat
RTS: Aleksandar Karađorđević: Žrtve ne smemo zaboraviti
Povodom sutrašnje godišnjice NATO bombardovanja Srbije, iz Kancelarije principa Aleksandra Karađorđevića je saopšteno je da žrtve ne smeju biti zaboravljene.
"Navršava se već 18 godina od strašne i razarajuće agresije nad našom zemljom i našim narodom, najgore od Drugog svetskog rata. Sa velikom tugom se sećamo užasne patnje naših građana tokom bombardovanja 1999. godine, a tuga za... »

Radončić: Pravo vreme da Izetbegović ode

RTS pre 54 minuta
RTS: Radončić: Pravo vreme da Izetbegović ode
Predsednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić izjavio je da je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović zadnja vrsta ratnog lidera na Balkanu i da zato treba da ode sa političke scene BiH.
Gostujući u emisiji "Telering" RTRS-a, Radončić je govorio o odnosima među koalicionim partnerima, mogućim novim koalicijama na nivou BiH nakon izbora 2018. godine, te krizi vlasti. Radončić je, između ostalog, rekao da se... »

Tači: Odnosi sa SAD uvek izvanredni

RTS pre 54 minuta
RTS: Tači: Odnosi sa SAD uvek izvanredni
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je, posle razgovora sa američkim ambasadorom u Prištini Gregom Delavijem, da će odnosi između Kosova i SAD uvek biti izvanredni, javljaju prištinski mediji.
Jedan sam od onih koji te odnose neprestano neguje tokom dve decenije i izneo sam argumente za još veću američku podršku Kosovu, rekao je Hašim Tači. Izjavio je da će oružane snage Kosova "sigurno biti stvorene, ustavnim ili... »

Zaplenjena tona duvana u Ubu

RTS pre 42 minuta
RTS: Zaplenjena tona duvana u Ubu
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu zaplenili su više od tone duvana, mašinu za rezanje duvana, parilicu ručne izrade i tri elektronske vage.
Policija je, u saradnji sa Poreskom policijom u Valjevu, izvršila pretres magacina u Ubu, čiji je zakupac bila S. A. (1991) iz Uba, pronašla oko 828 kilograma sušenog duvana u listu i oko 264 kilograma rezanog duvana. Zbog... »

©2017 Netmark d.o.o.