http://www.rts.rs

RTS

Direktorka Gradskog centra za socijalni rad razrešena dužnosti

RTS pre 17 sati
RTS: Direktorka Gradskog centra za socijalni rad razrešena dužnosti
Mikaina Stevanović, direktorka Gradskog centra za socijalni rad, razrešena je dužnosti, nakon dva tragična događaja ispred centara za socijalni rad, na predlog gradonačelnika Siniše Malog.
"Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad doneo je danas odluku o prestanku ovlašćenja v. d. direktora te institucije Mikaine Stevanović, a nakon predloga gradonačelnika Beograda Siniše Malog", saopšteno je iz Gradske... »

Putin: Raspad SSSR-a najviše uticao na mene

RTS pre 12 sati
RTS: Putin: Raspad SSSR-a najviše uticao na mene
Vladimir Putin je izjavio da još nije odlučio da li će se kandidovati na predsedničkim izborima 2018. i da neće menjati član ruskog ustava koji se odnosi na izbor šefa države. Predsednik Rusije izjavio je da je raspad SSSR-a bio događaj sa najmoćnijim uticajem u njegovom životu.
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je raspad Sovjetskog Saveza bio događaj sa najmoćnijim uticajem u njegovom životu, prenosi Tas. Navodi se da je Putin to kazao odgovarajući na pitanje učenice po imenu Alisa tokom... »

Uništeno više od 18.000 komada oružja

RTS pre 16 sati
RTS: Uništeno više od 18.000 komada oružja
U Centru za reciklažu Železnik uništeno je više od 18.000 komada pištolja, pušaka, automatskih pušaka i mitraljeza. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović upozorio je da kada prestane proces legalizacije oružja, krajem leta, prete krivične sankcije koje idu i do 12 godina zatvora.
Nebojša Stefanović je preneo da je danas uništeno 7.478 pištolja, 589 revolvera, 1.723 puške, 3.040 sačmarica, 960 automatskih pušaka, 66 mitraljeza, vazdušnog oružja, drugog oružja, mehanizama za pravljenje. "Ovo je aktivnost... »

U BiH i dalje gori na Čvrsnici i kod Mostara

RTS pre 22 sata
RTS: U BiH i dalje gori na Čvrsnici i kod Mostara
Požar koji već danima gori na Čvrsnici, u opštini Jablanica, u toku noći se intezivirao. Brojni vatrogasci i pripadnici Civilne zaštite nastavljaju planirane aktivnosti.
Omer Nezirić iz jablaničke Civilne zaštite ističe da je sada cela planina pod dimom i da je teško videti kako je pravo stanje. "Jutro je prigušilo vatru, mislim da sada nema otvorenog plamena, ali je dan vedar, temperature će... »

Zorana Mihajlović sa kineskim zvaničnicima o Koridoru 11

RTS pre 16 sati
RTS: Zorana Mihajlović sa kineskim zvaničnicima o Koridoru 11
Koridor 11 je strateški važan za razvoj Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je spremno da na svaki način pomogne da se u roku završi taj projekat vredan više od 300 miliona dolara, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović.
Zorana Mihajlović je razgovarala sa predstavnicima "Šandong haj spid" grupe i ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom o radovima na izgradnji dve deonice Koridora 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine 50,2... »

Višesatna čekanja na izlazu iz Mađarske i Hrvatske

RTS pre 19 sati
RTS: Višesatna čekanja na izlazu iz Mađarske i Hrvatske
Pojačan je saobraćaj na graničnim prelazima sa Mađarskom zbog novog talasa turista iz Zapadne Evrope prema južnim destinacijama. Iz pravca Hrvatske na Batrovcima na ulazak u Srbiju čeka se oko sat vremena. Na Preševu sa Makedonijom zadržavanja na izlazu iz Srbije su oko 30 minuta.
Na graničnom prelazu Reske, na izlazu iz Mađarske, putnička vozila čekaju tri do četiri sata da bi stigla do graničnog prelaza Horgoš. Prema svedočenju vozača, autobusi sa srpskim tablicama zadržavaju se oko pet sati na mađarskoj... »

"Er Srbija": Otklonjen tehnički nedostatak, let za Njujork po planu

RTS pre 22 sata
RTS: "Er Srbija": Otklonjen tehnički nedostatak, let za Njujork po planu
Kompanija "Er Srbija" saopštila je da su putnici otkazanih letova na relaciji Beograd–Njujork i Njujork-Beograd u potpunosti zbrinuti i preusmereni na druge letove, kako bi stigli do svojih odredišta.
Ta kompanija navodi da je otklonjen tehnički nedostatak na letelici "erbas A330" koja je juče trebalo da leti iz Beograda za Njujork, a otkazivanje tog leta uticalo je na povratni let Njujork-Beograd. "Očekuje se da će avion... »

Čepurin: Uskoro rusko–srpski industrijski park u Srbiji

RTS pre 19 sati
RTS: Čepurin: Uskoro rusko–srpski industrijski park u Srbiji
Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin najavio je uspostavljanje bilateralne industrijske kooperacije i stvaranje rusko-srpskog industrijskog parka u jednoj od slobodnih ekonomskih zona u Srbiji.
"Na dnevnom redu je uspostavljanje industrijske kooperacije, stvaranje rusko-srpskog industrijskog parka u jednoj od slobodnih ekonomskih zona Srbije", izjavio je Čerpurin u intervjuu za časopis Srpska ekonomija. Kako kaže, radi... »

Uhapšen zbog napada na saobraćajnog policajca

RTS pre 19 sati
RTS: Uhapšen zbog napada na saobraćajnog policajca
Pripadnici MUP-a uhapsili su M. B. (34) zbog toga što je napao i povredio saobraćajnog policajca S. S. (36) u beogradskom naselju Bežanijska kosa.
Incident se dogodio kada je policajac na službenom motociklu prišao zaustavljenom vozilu BMV u kojem je na mestu suvozača bio M. B. i tražio da pomere vozilo koje je ometalo odvijanje saobraćaja. Suvozač M. B. je počeo da vređa... »

Nastavak pregovora o "Fijatu" u ponedeljak

RTS pre 16 sati
RTS: Nastavak pregovora o "Fijatu" u ponedeljak
Zaposleni u kragujevačkoj fabrici "Fijat Krajsler automobili Srbija" dobili su danas zvaničnu ponudu koja se tiče zahteva upućenih poslovodstvu. O ponudi će se tokom vikenda izjasniti Samostalni sindikat fabrike koji je i počeo štrajk, rekao je agenciji "Beta" predsednik tog sindikata Zoran Marković.
Zoran Marković je rekao da će pregovori sa poslovodstvom uz posredovanje Vlade Srbije biti nastavljeni u ponedeljak, 24. jula. Istakao je da je predstavnicima Štrajkačkog odbora drago što pregovorima sa poslovodstvom prisustvuje... »

Institut Ist Vest otvara kancelariju u Beogradu

Danas  pre 8 sati  još 1 povezana

Marković: Nastavak pregovora o Fijatu u ponedeljak

Blic  pre 10 sati  još 1 povezana

Karić gradi poslovno-stambeni komples Tesla grad u Makiškom polju

Nova ekonomija  pre 2 sata  još 1 povezana

"Priznavanje Kosova uslov za Srbiju? Bio bih iznenađen"

Vesti online  pre 20 minuta  još 3 povezane

Stanje na Kosovu poboljšano ali KFOR ostaje

Danas  pre 13 sati  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.