http://www.rts.rs

RTS

Crnobrnja: Nemoguće da EU dovodi Balkan u red ako su oni u neredu

RTS pre 10 sati
RTS: Crnobrnja: Nemoguće da EU dovodi Balkan u red ako su oni u neredu
Ne verujem u priče da Sjedinjene Američke Države preuzimaju "problem" zapadnog Balkana iz ruku Evropske unije, kaže predsednik Evropskog pokreta u Srbiji Mihailo Crnobrnja.
"Trampova spoljna politika je još u istraživanju, mislim da ni on sam ne zna šta hoće, a time ni drugi. Mislim da Amerika nema nameru da preuzme ovaj problem iz ruku EU", rekao je Crnobrnja za Tanjug. Kao izuzetak je naveo... »

Tramp: Novac počinje da stiže, NATO će biti mnogo jači

RTS pre 8 sati
RTS: Tramp: Novac počinje da stiže, NATO će biti mnogo jači
Predsednik SAD Donald Tramp najavio je da će NATO biti jači zato što su zemlje članice "značajno" povećale novčana izdavanja za potrebe Alijanse.
"Mnoge zemlje su pristale da značajno povećaju davanja, kao što i treba. Novac počinje da pristiže - NATO će biti mnogo jači", napisao je Tramp na Tviteru. AP navodi da zemlje članice NATO-a ne plaćaju direktno SAD ili Alijansi,... »

Vulin: Mali broj zahteva za azil

RTS pre 3 sata
RTS: Vulin: Mali broj zahteva za azil
Ministar Aleksandar Vulin rekao je da, kada je broj migranata u pitanju, država vodi računa o interesima i lokalne zajednice i države u celini. Istakao je da nijedno pravo u socijalnoj zaštiti neće biti umanjeno. Vlada Srbije kao svoj prioritet vidi razvoj i zašštitu porodice, rekao je Vulin.
Vulin je rekao da država nijednu lokalnu samoupravu nije opteretila brojem migranata. "Možete da budete potpuno mirni ukoliko je strah da će neko ovde doći i naseliti se", rekao je Vulin novinarima nakon otvaranja Sajma usluga... »

Putin i Erdogan razgovarali o postignutim sporazumima

RTS pre 8 sati
RTS: Putin i Erdogan razgovarali o postignutim sporazumima
Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, potvrdili su obostranu želju za produbljivanjem strateškog partnerstva između dve zemlje, saopštio je Kremlj.
Kako se navodi u saopštenju, dvojica lidera su putem telefona razgovarala o ranije postignutim sporazumima o uklanjanju ekonomskih ograničenja između Rusije i Turske, kao i pitanjima u vezi sa energetskim projektima "Turski tok"... »

Guteres osniva Fondaciju za raseljene Rome, Aškalije, Egipćane na KiM

RTS pre 12 sati
RTS: Guteres osniva Fondaciju za raseljene Rome, Aškalije, Egipćane na KiM
Generalni sekretar UN Antonio Guteres odlučio je da uspostavi fondaciju koja bi podržala zajednice Roma, Aškalija i Egipćana na Kosovu i Metohiji i obezbedila da dobiju pomoć koja im je potrebna, navodi se u saopštenju UN.
"Imajući u vidu posebne prilike i uslove na Kosovu, generalni sekretar UN je odlučio da kao izuzetnu meru uspostavi Fondaciju koja će implementirati projekte asistencije, prvenstveno u Severnoj i Južnoj Mitrovici i Leposaviću. Od... »

Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja ka izletištima

RTS pre 13 sati
RTS: Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja ka izletištima
Auto moto savez Srbije saopštio je da stabilnije i toplije vreme može da utiče na intenzitet saobraćaja na svim frekventnijim putevima, kao i putevima ka izletištima i vikend naseljima, a zbog moguće magle na pojedinim deonicama, neophodno je prilagoditi brzinu i povećati odstojanje između vozila.
Na graničnim prelazima, zadržavanja su do 20 minuta. AMSS podseća i da će zbog radova na zaštitnom zidu, na delu državnog puta prvog A reda, od Hitne pomoći do isključenja za ulicu Kneza Miloša u smeru od Beograda ka Šidu, za... »

Napad na ekstremiste na Filipinima, civili nose bele zastave

RTS pre 12 sati
RTS: Napad na ekstremiste na Filipinima, civili nose bele zastave
Avioni filipinske vojske gađali su pozicije ekstremista na jugu zemlje, kako bi preuzeli kontrolu nad Maravijem koji drže naoružani pripadnici grupe povezane sa Islamskom državom.
Kako se navodi, civili koji su ostali u gradu, mašu belim zastavama sa prozora kuća kako bi pokazali da nisu borci, prenosi AP. Prema rečima portparola vojske, vladine snage se trude da očiste grad od ekstremista. Maravi, u kome... »

Vlada ima novi plan za primenu Rezolucije UN o ženama, miru i bezbednosti

RTS pre 11 sati
RTS: Vlada ima novi plan za primenu Rezolucije UN o ženama, miru i bezbednosti
Vlada Srbije usvojila je, na predlog Ministarstva odbrane, Nacionalni akcioni plan za primenu Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija – Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji (2017-2020).
Primena prethodnog akcionog plana za period 2010-2015. ocenjena je kao izuzetno uspešna, a fokus je bio na unapređenju položaja i bezbednosti žena na lokalnom nivou, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Uz smernice predsednika... »

Razvode se Ben Stiler i Kristin Tejlor posle 17 godina braka

RTS pre 4 sata
RTS: Razvode se Ben Stiler i Kristin Tejlor posle 17 godina braka
Uprkos tome što su delovali kao izuzetno skladan par, Ben Stiler i Kristin Tejlor odlučili su da se razvedu, ali da ostanu bliski prijatelji.
„Sa međusobnim velikim poštovanjem i ljubavlju smo odlučili da se rastanemo. Naš prioritet ostaju naša deca, posvećeni smo roditelji i bliski prijatelji“, naveo je glumački par u zajedničkom saopštenju. Njih dvoje su se upoznali... »

Zakerberg: Mama, ispunio sam obećanje, evo diplome!

RTS pre 6 sati
RTS: Zakerberg: Mama, ispunio sam obećanje, evo diplome!
Osnivač „Fejsbuka“ Mark Zakerberg dobio je počasni doktorat Harvarda,13 godina nakon što je odustao od studija na ovom uglednom američkom univerzitetu.
Ovaj 33-godišnji milijarder vratio se u četvrtak na univerzitet na kojem je pokrenuo projekt koji je postao njegova društvena mreža kako bi dobio počasnu diplomu doktora prava, prenosi Hina. Navodi se da je njegovu posetu... »

©2017 Netmark d.o.o.