http://www.rts.rs

RTS

„Samsung“ počinje prodaju obnovljenog smartfona „galaksi nout 7“

RTS pre 3 sata
RTS: „Samsung“ počinje prodaju obnovljenog smartfona „galaksi nout 7“
Najveći svetski proizvođač pametnih telefona, Samsung, sledeće nedelje ponovo počinje da prodaje pametni telefon „galaksi nout 7“, nakon velikog opoziva tih uređaja iz prodaje prošle godine zbog baterija koje su eksplodirale prilikom punjenja, javljaju južnokorejski mediji.
Pozivajući se na izvore iz ove industrije, novinska agencija Južne Koreje Jonhap i brojni mediji, preneli su da će „Samsung“ početi prodaju obnovljenog uređaja s novim baterijama i ažuriranim softverom pod imenom "Galaxy Note... »

Kina, u đubretu pronašao bebu i spasao joj život

RTS pre 2 sata
RTS: Kina, u đubretu pronašao bebu i spasao joj život
Sakupljač smeća u Kini, ugledao je bebu, koju je jedan kineski par bacio, odneo je u bolnicu i spasao joj život, piše londonski „San“.
Policija i lakari su kasnije uspeli da uđu u trag roditeljima, koji su bacili bebu jer je bila teška samo kilogram i po i prevremeno rođena. Kako su objasnili, bebu su bacili jer su mislili da neće biti zdrava, međutim, lekari su... »

EP: Srbija cenjen ekonomski partner

RTS pre 7 minuta
RTS: EP: Srbija cenjen ekonomski partner
Na panelu koji su u Evropskom parlamentu organizovali Evropa malih i srednjih preduzeća i Privredna komora Srbije poručeno je da Srbija kao najveća zemlja i ekonomija u regionu predstavlja i najznačajniju snagu za ekonomski razvoj Zapadnog Balkana.
Evropski parlamentarci i predstavnici privrednih komora zemalja članica EU ocenili su na sastanku u Briselu da je Srbija u poslednjih nekoliko godina ostvarila značajan napredak kada su ekonomski rezultati u pitanju. "Srbija je... »

Severna Koreja uporedila Trampa s Hitlerom

RTS pre 4 sata
RTS: Severna Koreja uporedila Trampa s Hitlerom
Politika američkog predsednika Donalda Trampa liči na nacizam 21. veka, ocenila je severnokorejska agencija KCNA, osuđujući njegov slogan "Prvo Amerika".
Severna Koreja uporedila je Donalda Trampa s nacističkim liderom Adolfom Hitlerom uoči posete predsednika Južne Koreje Mun Džae-ina Vašingtonu. "Takav slogan govori o želji za svetskom dominacijom i vojnim sredstvima, kao što je... »

Vukosavljević: Bavićemo se strateškim pitanjima u kulturi

RTS pre 43 minuta
RTS: Vukosavljević: Bavićemo se strateškim pitanjima u kulturi
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević kaže da je za njega velika čast i privilegija to što je pozvan u novu vladu, ali da je to i velika obaveza i odgovornost, te da će u narednom periodu nastaviti da se bavi strateškim pitanjima u kulturi i medijima.
"Stanje u našoj kulturi zahteva mnogobrojne mere, mnogobrojne aktivne poteze, aktivnu stratešku politiku. U narednom periodu bavićemo se strateškim pitanjima kada je reč o kulturi i medijima ", rekao je Vladan Vukosavljević. Kaže... »

Odron ponovo zatrpao selo na jugozapadu Kine

RTS pre 4 sata
RTS: Odron ponovo zatrpao selo na jugozapadu Kine
Na selo Sinmo na jugozapadu Kine ponovo se obrušio odron, javlja kineski državni radio. Nakon prethodnog odrona 93 osobe se vode kao nestalo.
Novi odron pogodilo je selo Sinmo oko 11.00 časova, preneo je AP. Kineska vlada naredila je juče evakuaciju stanovništva nakon što je radarom otkrila pomeranja na planini, što je signaliziralo da je moguće da će doći do novog... »

Izraelski avioni napali ciljeve Hamasa posle raketne vatre

RTS pre 4 sata
RTS: Izraelski avioni napali ciljeve Hamasa posle raketne vatre
Izraelske vazduhoplovne snage napale su rano jutros Pojas Gaze nakon što je jedna raketa ispaljena iz tog palestinskog područja eksplodirala na teritoriji Izraela.
Dva položaja pokreta Hamas, koji vlada Pojasom Gaze, gađali su izraelski ratni avioni, saopštila je izraelska voska. Izveštaja o povredama nije bilo nakon što su spasilačke ekipe poslate na gađana mesta, rekao je Ašraf el Kidra,... »

Zamena lekova može imati negativne posledice

RTS pre 13 minuta
RTS: Zamena lekova može imati negativne posledice
Uvođenje centralizovanih javnih nabavki lekova po INN-u može imati negativne posledice po lečenje obolelih, jer zamena lekova može uticati na njihovo zdravstveno stanje, ukazano je danas na okruglom stolu Privredne komore Srbije (PKS) na temu "Zdravstvena politika i javne nabavke lekova na recept-analizi rizika i efekata nabavke po INN-u".
Prof. dr Milica Prostran sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu istakla je da nabavka lekova po INN-u može da predstavi potencijalnu promenu terapije pri svakom ciklusu nabavke. Ukazala je da promena terapije može da... »

Sudar kombija i dva automobila u Beogradu, troje povređeno

RTS pre 32 minuta
RTS: Sudar kombija i dva automobila u Beogradu, troje povređeno
Tri osobe su povređene u sudaru kombija i dva putnička automobila u blizini hotela "Hiljadu ruža" u podnožju Avale, potvrđeno je RTS-u u MUP-u.
Povređena je jedna osoba iz kombija i dve osobe iz jednog putničkog vozila. Ekipa Hitne pomoći ih je prevezla u Urgentni centar. Do sudara je došlo oko 11.20, a saobraćaj na delu obilaznice oko Beograda, između Resnika i Avalskog... »

"Pinki" ubija i u Austriji

RTS pre 3 sata
RTS: "Pinki" ubija i u Austriji
Veoma opasna droga "Pinki", navodno osam puta jača od heroina, odnela je prve živote u Austriji.
"Ako bih imao izbor između ruskog ruleta i ove droge onda bih izabrao pištolj, jer su mi šanse da preživim veće", ukazuju iz Savezne kriminalističke službe Austrije. Droga "U-47700", koja se naziva "Pinki", najtvrđa je droga koja... »

©2017 Netmark d.o.o.