http://www.rts.rs

RTS

Vulin: Socijalno preduzetništvo razvojna šansa Srbije

RTS pre 15 sati
RTS: Vulin: Socijalno preduzetništvo razvojna šansa Srbije
Socijalno preduzetništvo je razvojna šansa koju Srbija mora da iskoristi i da po prvi put omogući, da se kroz Zakon o socijalnom preduzetništvu, zaista posveti onima koji svojim radom treba da promene svoj položaj, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.
U nekim razvijenim zemljama, socijalno preduzetništvo postalo je čak treći stub ekonomije, a kod nas nikada do sada čak nije bilo ni regulisano, rekao je Vulin u Kranju u Sloveniji, na konferenciji o razvoju socijalne ekonomije u... »

Joksimovićeva: Do kraja juna da otvorimo dva ili tri poglavlja

RTS pre 12 sati
RTS: Joksimovićeva: Do kraja juna da otvorimo dva ili tri poglavlja
Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović nada se da će Srbija do kraja godine, uz, kako je rekla, sve prepreke sa kojima se suočava, moći da otvori još dva ili tri poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom.
"Ne bih da licitiram, a radi se o poglavlju 7 - zaštita prava intelektualne svojine, 29 - carinska unija, usvojili smo pregovaračku poziciju za poglavlje 30, a mislim da je i poglavlje 6 na putu. Imamo izglede da zadržimo dobru... »

Kina zainteresovana za srpsku hranu

RTS pre 11 sati
RTS: Kina zainteresovana za srpsku hranu
Kina je zainteresovana za uvoz 500.000 tona goveđeg mesa godišnje, a Srbija je spremna da ispuni sve uslove koje zahtevaju kineski standardi kako bi realizacija tog posla što pre počela, rečeno je na sastanku predsednika Srbije Tomislava Nikolića i ministra u kineskoj Generalnoj upravi za kontrolu kvaliteta Dži Šupinga. Ministar poljoprivrede Branisalv Nedimović potpisao je protokol sa kineskom delegacijom
Nikolić je rekao da je ovaj projekat velika poslovna šansa za našu zemlju i da će Srbija, čim Generalna uprava završi svoj rad i uveri se da naši proizvodi zadovoljavaju traženi kvalitet, biti spremna da počne izvoz mesa u Kinu.... »

Miščević: Potvrđena pregovaračka pozicija za poglavlje 30

RTS pre 12 sati
RTS: Miščević: Potvrđena pregovaračka pozicija za poglavlje 30
Šefica pregovaračkog time Srbije sa EU Tanja Miščević izjavila je da je potvrđena pregovaračka pozicija za poglavlje 30.
Podsetivši da su do sada zatvorena dva poglavlja, Miščevićeva je napomenula da je suviše rano govoriti o zatvaranju nekih novih poglavlja, jer je za to, kaže, potrebno raditi puno pre svega na impelmentaciji. Miščevićeva je,... »

Gojkovićeva s predsednicima parlamenata EU

RTS pre 11 sati
RTS: Gojkovićeva s predsednicima parlamenata EU
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je u Bratislavi sa predsednicima parlamenata država članica EU o evrointegracijama Srbije, parlamentarnoj saradnji i intenziviranju bilateralnih odnosa.
Maja Gojković učestvuje na Konferenciji predsednika parlamenata država članica Evropske unije u Bratislavi, kojoj prisustvuje 30 predsednika parlamenata zemalja EU, država kandidata za članstvo u EU, kao i predsednik Evropskog... »

MSP BiH: Nediplomatsko ponašanje Dodika

RTS pre 14 sati
RTS: MSP BiH: Nediplomatsko ponašanje Dodika
Ministarstvo spoljnih poslova Bosne i Hercegovine najoštrije je osudilo, kako se navodi, primitivno i nediplomatsko ponašanje predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je u Donjoj Gradini odbio da se rukuje sa ambasadorkom SAD u BiH Morin Kormak.
Na komemoraciji u Donjoj Gradini za žrtve ustaških zločina, Dodik, koga su SAD prošle godine stavile na "crnu listu", rukovao se sa svim političarima, ali kada mu je ambasadorka Kormak pružila ruku, on je to ignorisao. Iz... »

Dodik poručio Crnatku: Vi ste obična politička štetočina

RTS pre 11 sati
RTS: Ivanić: Crnadak korektno radi svoj posao
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo ministru spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igoru Crnatku u kojem ga je nazvao "običnom političkom štetočinom", optuživši ga da je ugrozio prijateljstvo Republike Srpske i Izraela.
"Vi ste obična politička štetočina koja se drznula da dovodi u pitanje godinama građen odnos prijateljstva i poverenja između Izraela i Republike Srpske, znajući dobro da Izrael sa BiH, bez Republike Srpske, gotovo da i nema... »

Vremenska prognoza - 25. april

RTS pre 7 sati
RTS: Vremenska prognoza - 25. april
U utorak jutro hladno, ponegde slab prizemni mraz.
U toku dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, južni. Jutarnja temperatura od 1 do 7, najviša dnevna od 20 do 23... »

Fenom za kosu protiv prebrze vožnje

RTS pre 12 sati
RTS: Fenom za kosu protiv prebrze vožnje
Žitelji jednog sela u Škotskoj, kroz koje automobili prolaze i brže od 100 kilometara na sat, dosetili su se kako da ih uspore.
Uzeli su stvar u svoje ruke – u drečavim žutozelenim prslucima kakve koristi policija, meštani stoje kraj puta, držeći crni fen za kosu koji izdaleka liči na ručni policijski radar za merenje brzine. Bi-Bi-Si javlja da žitelji... »

Lavrov Mogerinijevoj: Uvek je bolje razgovarati

RTS pre 13 sati
RTS: Lavrov Mogerinijevoj: Uvek je bolje razgovarati
Ruski ministar spoljnih poslova izjavio je tokom sastanka sa Visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini da je cilj Rusije da obnovi punu saradnju s Evropskom unijom.
"Drago nam je što ste prihvatili naš poziv, iako Vam je on upućen pre dosta vremena. Uvek je bolje sastati se i razgovarati", poručio je Lavrov Mogerinijevoj otvarajući sastanak, prenosi Tas. Lavrov je rekao da "odnosi između... »

©2017 Netmark d.o.o.