http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Spriječen odlazak Tunižana u konfliktne zone

Slobodna Evropa pre 10 sati  
Vlasti Tunisa spriječile su više od 12.000 Tunižana da se priključe redovima džihadista u inostranstvu od marta 2013. godine, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nažem Garsali. "Ministarstvo je spriječilo odlazak 12.490 Tunižana u okviru napora u ograničavanju putovanja u zemlje u kojima... »

Tinejdžeri planirali teroristički napad u Australiji

Slobodna Evropa pre 6 sati  
Pet australijskih tinejdžera danas je uhapšeno u Melburnu, pošto su osumnjičeni da su, po ugledu na Islamsku državu, planirali teroristički napad u Australiji. Prema prvim rezultatima istrage, petorica osumnjičenih namjeravali su da izvrše teroristički napad 25. aprila, prilikom obilježavanja Dana... »

Beogradski maraton: Pobeda Kenijaca

Slobodna Evropa pre 4 sata  
Kenijski atletičari osvojili su prva tri mesta na današnjem 28. Beogradskom maratonu, a pobedio je Silas Sang. Sang je pobedio rezultatom od dva sata, 14 minuta i 41 sekundu.Drugo mesto zauzeo je Endrju Kiprot rezultatom 2:16,44, a treći kroz cilj prošao je Džulijus Korir sa... »

U Kopenhagenu leci sa terorističkim prijetnjama

Slobodna Evropa pre 5 sati  
Širom danske prijestonice osvanuli su leci na kojima se ovoj nordijskoj zemlji prijeti novim terorističkim napadima, javljaju danas lokalni mediji. "Dansku će uskoro pogoditi teroristički napadi takve siline da će oni od 14. februara djelovati kao dječija igra", piše na jednom letku, prenosi danski... »

Rohani oštro kritikova Saudijsku Arabiju

Slobodna Evropa pre 6 sati  
Iranski predsjednik Hasan Rohani danas je oštro kritikovao Saudijsku Arabiju zbog njene vojne akcije u Jemenu i upozorio da se time samo podstiče mržnja u toj zemlji. U govoru na vojnoj paradi u Teheranu, koja je direktno emitovana na državnoj televiziji, Rohani je kazao da ubijanje civila... »

Sukobi u Kašmiru: Ubijen student

Slobodna Evropa pre 4 sata  
Jedan student ubijen je drugog dana sukoba u Kašmiru kada su indijski vojnici otvorili vatru na grupu demonstranata u selu Narbal, na zapadu zemlje. Demonstranti, koji su protestovali zbog indijske kontrole nad teritorijom Kašmira, bacali su kamenje na policiju i uzvikivali slogane protiv vlasti.... »

Afganistan: U bombaškom napadu stradale 22 osobe

Slobodna Evropa pre 8 sati  
Najmanje 22 osobe su poginule, a 50 je ranjeno danas u Afganistanu u samoubilačkom bombaškom napadu, saopštili su lokalni zvaničnici. "Eksplozija se dogodila pored jedne banke u Dželalabadu, gdje su zaposleni došli po platu", rekao je agenciji AFP lokalni zvaničnik Fazal Ahmad Širzad. Za sada niko... »

Počeo 28. Beogradski maraton

Slobodna Evropa pre 6 sati  
Beogradski maraton, 28. po redu, na kome učestvuje rekordan broj takmičara - 4.484 iz 56 zemalja, počeo je danas u 10 sati. Znak za početak maratona zajedno su dali svetska rekorderka u skoku u dalj Galina Čistjakova, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Siniša Mali, gradski... »

Abas: Postignut dogovor o uplati poreskih prihoda

Slobodna Evropa pre 37 minuta  
Palestinski predsjednik Mahmud Abas izjavio je danas da je postigao dogovor sa Izraelom po kome će Palestinskoj drzavi, poslije tromjesečnog zastoja, biti prosljeđen novac koji na ime poreza naplaćuje Izrael. "Dogovor je tu", rekao je Abas. "Novac će u cijelosti biti ispostavljen". Abas je... »

Iran traži ponovo ukidanje sankcija prije konačnog sporazuma

Slobodna Evropa pre 10 sati  
Šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif izjavio je u petak uveče da Iran želi potpuno ukidanje sankcija prije postizanja konačnog sporazuma sa šest svjetskih sila o iranskom nuklearnom programu, javio je informativni televizijski kanal Euronews. "Ne želimo postepeno ukidanje sankcija. Jasno je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.