http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Osumnjičeni za Srebrenicu doveden u Srbiju iz SAD

Slobodna Evropa pre 23 minuta
Muškarac poreklom iz Srbije osumnjičen za genocid počinjen 1995. u Srebrenici vraćen je 23. maja u Srbiju, kako bi se suočio sa optužbama, prenosi agencija AP. Zvaničnici imigracione i carinske službe Sjedinjenih Američkih Država (ICE) saopštili su da je 44-godišnji Srđan Bilić avionom odvezen sa... »

Zaev očekuje završetak pregovora o novoj vladi do kraja sedmice

Slobodna Evropa pre 11 minuta
Mandatar za sastav vlade Makedonije, lider SDSM Zoran Zaev izjavio je 23. maja uveče da se nada da će se do kraja ove nedelje završiti pregovori o koalicionoj vladi, prenosi Beta. "Sve političke partije (parlamentarne većine) su se obavezale da ubrzaju postupak pregovaranja o novoj vladi i da u... »

Velika Britanija: Nivo opasnosti podignut na 'kritično', moguć novi napad

Slobodna Evropa pre 23 minuta
Velika Britanija podigla je nivo opasnosti od terorizma na maksimalan, prenosi Beta. Premijerka Tereza Mej izjavila je da je nivo opasnosti od terorizma podignut na "kritično", što znači da je moguće da neposredno predstoji napad. Mej je rekla da je bombaš-samoubica Salman Abad koji je u ponedeljak... »

Mogerini se sastaje sa premijerima Zapadnog Balkana

Slobodna Evropa pre 11 minuta
Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini sastaće se danas u Briselu sa šestoricom premijera Zapadnog Balkana, da bi ocenili situaciju u regionu, prenosi Beta. Šefica diplomatije EU pozvala je premijere Zapadnog Balkana kako bi se "razmotrila situacija u... »

Najmanje 22 poginulih u eksploziji u Mančester areni

Slobodna Evropa pre 7 sati
Britanija je u ponedjeljak veče, prema prvim pretpostavkama policije, pogođena najvećim terorističkim aktom nakon bombaškog napada na London 2005. U napadu u areni u Mančesteru gdje se održavao koncert američke muzičke zvijezde Ariane Grande stradale su najmanje 22 osobe, a 59 je ranjeno, javlja... »

Novi posao za Tomislava Nikolića

Slobodna Evropa pre 7 sati
Odluka o formiranju Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, na čijem će čelu biti odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić, objavljena je u najnovijem broju "Službenog glasnika". U Odluci se navodi da je zadatak Saveta da „razmatra, usmerava i koordinira sprovođenje... »

Uvjetna kazna devetorici zbog nasilja u Sobranju

Slobodna Evropa pre 18 sati
Devetorica optuženih za nasilje u makedonskom parlamentu 27. aprila pred sudom su priznali krivicu, te su osuđeni su na uvjetnu kaznu. Osmorica na šest mjeseci ,a jedan optuženik je dobio uvjetnu kaznu od 1,6 godina, ako u određenom roku ne ponove krivično djelo. Presuda je dočekana s odobravanjem... »

Janković: Saradnja samo sa onima koji neće sa Vučićem

Slobodna Evropa pre 21 sat
Predsednik Pokreta Slobodni gradjani Srbije Saša Janković izjavio je da je spreman na saradnju sa svim partijama opozicije koje dele osnovne civilizacijske i ljudske vrednosti sa tim pokretom i koje se obavežu da neće prikriveno saradjivati sa vlašću Aleksandra Vučića. U intervjuu agenciji Beta,... »

Marković: Politička distanca s Rusijom nije opredjeljenje Vlade

Slobodna Evropa pre 19 sati
Crnogorski premijer Duško Marković gostujući u emisiji “Odgovoran odgovor” na Radiju Crne Gore, rekao je da politička distanca s Rusijom nije opredjeljenje crnogorske Vlade. “Mi smo golgotu prošli do onog što su stavovi Rusije povodom članstva u NATO, to je rezultiralo uplitanjem u naše političke... »

Protest u Beogradu: Nećemo ministre koji služe ubici Zorana Đinđića

Slobodna Evropa pre 7 sati
Nekoliko desetaka članova omladine Demokratske stranke (DS) okupilo se pred vladom Srbije u Beogradu, uz poruku “Nećemo ministre koji služe Zvezdanu Jovanoviću". Konkretan povod njihove akcije je desetogodišnjica izricanja prvostepene presude ubicama premijera i predsednika DS-a Zorana Đinđića –... »

Vučić razgovarao sa predstavnicima Bundestaga

Blic  pre 10 sati  još 5 povezanih

Srpski obaveštajac u Sobranju u vreme napada?

Danas  pre 11 sati  još 1 povezana

Predsednik Nikolić u Abu Dabiju

RTV  pre 2 sata  još 2 povezane

Novi Suzuki Swift „startuje“ sa 9.900 evra

Auto blog  pre 1 sat  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.