http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Ljajić: Ne znamo tačan datum izricanja presude Šešelju

Slobodna Evropa pre 29 minuta  
Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da još nije poznat tačan datum objavljivanja presude lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju i da je "načelno rečeno da će izricanje biti do 31. marta". "Još nema tačnog datuma kada će... »

Napetosti na granici Severne i Južne Koreje

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Dok iz sveta stižu osude zbog lansiranja rakete Severne Koreje, što je jednoglasno osudio i Savet bezbednosti, na granici dve Koreje u ponedeljak rastu napetosti. Južnokorejska mornarica ispalila je u ponedeljak ujutro hice upozorenja severnokorejskom patrolnom brodu na pomorskoj granici između dve... »

Merkel danas u Ankari o problemu izbjeglica

Slobodna Evropa pre 3 sata  
Njemačka kancelarka Angela Merkel posetit će danas Ankaru, gdje će s turskim zvaničnicima razgovarati o problemu izbjeglica. Glasnogovornik njemačke kancelarke Štefan Zajbert je ranije najavio da su Merkel i turski premijer Ahmet Davutoglu dogovorili sastanak tokom nedavne donatorske konferencije o... »

Tajvan: Pod ruševinama i dalje više od 100 ljudi

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Tajvanski spasioci pronašli su danas dve preživele osobe ispod ruševina posle snažnog zemljotresa jačine 6,4 stepena po Rihterovoj skali koji je u subotu pogodio jug te zemlje, dok se za više od 100 osoba još traga. Prema poslednjem bilansu, u potresu je poginulo 37 osoba. Spasilačke ekipe koriste... »

Jahjaga sa liderima stranaka o rešenju krize

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Predsednica Kosova Atifete Jahjaga sazvala je sastanak sa liderima političkih partija u cilju prevazilaženja političke krize u zemlji. Potvrđeno je da će se sastanku odazvati premijer Isa Mustafa i njegov zamenik Hašim Tači, te i jedan od lidera opozicije Ramuš Haradinaj. Ostala dva lidera Visar... »

Tuzla: Radnici Livnice ponovno će uzimati vodu i lijekove

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Radnici tuzlanske Livnice čelika koji već 15 dana štrajkaju glađu danas bi ponovno trebali početu uzimati vodu i lijekove. Najavili su i da više neće odbijati medicinsku pomoć. Danas bi ovim radnicima trebala biti uplaćena interventna pomoć Grada... »

Sarajevska zima: Posvjećenost umjetnosti i kulturi

Slobodna Evropa pre 1 sat  
U Sarajevu je počeo i trajaće sve do zime tridesetdrugi (32.) po redu festival kulture nazvan Sarajevska zima. Pored brojnih domaćih stvaralaca pod motom - Duša umjetnika, duša grada – učestvovati će stvaraoci iz tridesetak zemalja svijeta, što je jedna od tema razgovora sa direktorom festivala... »

Nove bioničke noge paraplegičari mogu nositi ispod odjeće

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Da bi paraplegičari ponovo hodali, potrebne su im bioničke noge. Kompanija SuitX je proizvela takve noge pod nazivom Phoenix, koje su inovativne i veoma lagane te ih je moguće nositi ispod odjeće. Steven Sanchez je izgubio sposobnost hodanja nakon što je prije deset godina doživio nesreću vozeći... »

Austrijski ministar Kurz u posjeti Balkanu

Slobodna Evropa pre 9 minuta  
Ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurz višednevnu turneju po zemljama zapadnog Balkana počinje posjetom Sarajevu, gdje će se danas sastati s predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem i ministrom vanjskih poslova Igorom Crnatkom. Istog dana, Kurz će... »

Prijeti humanitarna katastrofa na sirijsko-turskoj granici

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Turski humanitarni radnici šalju šatore i prebacuju namirnice hiljadama novih sirijskih izbjeglica koji su zaustavljeni na turskoj granici nakon odluke Ankare da zatvori granicu za izbjeglice. Zvaničnici iz humanitarnih organizacija na sirijskoj granici sa turskoj kod prelaza Oncupinar rekli su... »

©2015 Netmark d.o.o.