http://www.slobodnaevropa.org

Grčku pogodilo nevrijeme

Slobodna Evropa pre 5 sati  
Grčku je sinoć pogodilo nevrijeme izazvano prolaskom popratnih vjetrova tajfuna Gonzala, koji se kreću iz zapadne Evrope prema Grčkoj, saopštila je danas grčka hidrometeorološka služba i dodala da nije bilo žrtava. Područje Atine bilo je pogođeno nevremenom, saopštili su vatrogasci dodajući da su... »

SZO: Više od 10.000 zaraženih ebolom

Slobodna Evropa pre 4 sata  
Od epidemije virusa ebole u osam zemalja umrlo je 4.922 ljudi od 10.141 inficiranih, najnoviji su podaci Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) objavljeni danas, prenose agencije. Najviše smrtnih slučajeva je u Gvineji, Liberiji i Sijera Leoneu. U ove tri zemlje do 23. oktobra umrlo je 4.912 od... »

U Iranu obješena žena zbog ubistva

Slobodna Evropa pre 5 sati  
U Iranu je jutros obješena žena osuđena za ubistvo muškarca za kojeg je tvrdila da je pokušao da je siluje, prenosi zvanična novinska agencija IRNA. Rejhaneh Džabari je obješena u zoru zbog ubistva s predumišljajem, prenosi IRNA i dodaje da je sud odbacio njenu tvrdnju o pokušaju silovanja,... »

Šef Googlea oborio rekord Baumgartnera

Slobodna Evropa pre 7 sati  
Direktor internet pretraživačke mreže Google Alan Eustace skočio je u potpunoj tajnosti sa ivice svemira sa visine od skoro 42 kilometra i tako postavio novi rekord. Eustace (57) je skočio sa visine od 41.842 metara, a skok sa ivice svemira do tla trajao je 15 minuta. Prije dvije godine rekord je... »

Kina: U rudarskoj nesreći poginulo 16 rudara

Slobodna Evropa pre 5 sati  
Šesnaest rudara je poginulo a 11 je povrijeđeno kada se urušilo okno u rudniku uglja na sjeverozapadu Kine, saopštili su danas zvaničnici. Nesreća se desila sinoć oko ponoći u kineskom regionu Sinđijangu. U trenutku incidenta u oknu su bila 33 rudara, a spasioci su uspjeli da izvuku šest njih,... »

Italija: Hiljade radnika protiv reformi rada

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Demonstranti iz cijele Italije izašli su danas na ulice Rima, protestujući zbog reformi tržišta rada za koje je Vlada tvrdi da predstavljaju kamen temeljac njene politike. Hiljade demontranata nosilo je crvene zastave sa logom najvećeg italijanskog sindikata CGIL na gradskim trgovima, podržavajući... »

U nedjelju izbori u Ukrajini

Slobodna Evropa pre 8 sati  
Veći dio Ukrajine u nedjelju glasa na prijevremenim parlamentarnim izborima na kojima će prema anketama najveći broj glasova odneti blok predsjednika Petra Porošenka, mada je ulog veći od sastava buduće vlade - sam opstanak te države. Izbori izvjesno neće biti održani na Krimu koji je Rusija... »

Pripadnici manjina u Srbiji sutra biraju svoje predstavnike

Slobodna Evropa pre 5 sati  
Pripadnici 20 manjinskih zajednica u Srbiji sutra na izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina biraju svoje predstavnike. Od 20 manjinskih zajednica, 17 će svoje predstavnike birati neposredno, dok će tri manjinske zajednice izabrati svoje predstavnike putem elektorske skupštine.... »

Kurdske snage vratile Zumar

Slobodna Evropa pre 31 minut  
Kurdske regionalne snage ponovo su danas zauzele sjeverni irački grad Zumar i okolna sela nakon sukoba sa borcima "Islamske države", rekli su izvori bezbjednosti. Kurdski obavještajni zvaničnik u Zumaru rekao je da su snage kurdskih pešmerga boraca krenule jutros iz pet pravaca nakon vazdušnih... »

Mali: Od virusa ebole preminula djevojčica

Slobodna Evropa pre 9 sati  
U Maliju je od virusa ebole umrla dvogodišnja djevojčica, koja je prvi potvrđeni slučaj zaraze virusom, saopštili su lokalni zvaničnici. Djevojčica se razbolila 20. oktobra u gradu Kajes, u zapadnom dijelu Malija, a dan kasnije smještena je u bolnicu. Ona je nedavno doputovala iz Gvineje. Mali je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.