http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

US Open: Fognini izbacio Nadala

Slobodna Evropa pre 4 sata  
Italijan Fabio Fognini napravio je senzaciju u trećem kolu teniskog grand slam turnira US Open koji se igra u New Yorku. Nakon pravog ''trilera'' Italijan je u pet setova uspio pobijediti dvostrukog pobjednika turnira i nekadašnjeg prvog igrača svijeta, Španca Rafaela Nadala, rezultatom 3:6, 4:6,... »

Vaclav Klaus pokrenuo peticiju protiv izbeglica

Slobodna Evropa pre 3 sata  
Bivši češki predsednik Vaclav Klaus pokrenuo je danas peticiju protiv izbeglica u kojoj zahteva da vlada kategorično odbije pritisak nekih članica Evropske unije da se izbeglice preraspodele, te da Češka počne da brani svoje granice i uz pomoć policije i vojske po svaku cenu. U peticiji, koju je... »

Kurc: Nadam se da će se evropki lideri probuditi

Slobodna Evropa pre 4 sata  
Šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc apelovao je danas na Evropsku uniju (EU) da "otvori oči" kada je u pitanju izbeglička kriza u Evropi. "Iako je problem humano rešen sinoć, treba otvoriti oči" i sagledati situaciju u Evropi, rekao je Kurc u Luksemburgu, gde se danas održava sastanak šefova... »

Kameron: U slučaju otcijepljena Katalonija na kraj reda za članstvo u EU

Slobodna Evropa pre 6 sati  
Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je danas da, ukoliko se Katalonija otcijepi od Španije, da će biti na kraju reda za ponovni ulazak u EU. Kameron je, govoreći u Madridu, rekao da ima isti stav prema nastojanjima Katalonije da ostvari nezavisnost, kao i prema Škotskoj, koja je prošle godine... »

Novi napad na LGBT aktiviste u Srbiji

Slobodna Evropa pre 18 minuta  
Novi napad na LGBT aktiviste u Srbiji. Predsednik Gej lezbejskog info centra Predraga Azdejkovića napadnut je u gradskom prevozu u Beogradu, kada su dvojica mladića fizički i verbalno nasrnuli na njega. Organizacioni odbor skupa Ponos trans* osoba zatražio je od nadležnih da hitno pronađu i... »

Japan: Ukinut ukaz o evakuaciji na grad Naraha

Slobodna Evropa pre 3 sata  
Japanska Vlada saopštila je danas da je ukinut ukaz o evakuacije za gradić Narahu, koji je najbliži oštećenim reaktorima elektrane Fukušima. Naraha je prvi grad u kojem će biti dozvoljen povratak svim stanovnicima nakon nuklearne krize započete 2011. godine. Analitičari navode da će slučaj Narahe... »

Bijela kuća: SAD neće preuzimati sirijske izbjeglice

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Bijela kuća danas je saopštila da, iako humanitarna kriza izazvana političkom nestabilnosti predstavlja tragediju, Amerika ne planira da naseli više sirijskih izbjeglica. Portparol Bijele kuće Džoš Ernest izjavio je da će Amerika obezbijediti sredstva Visokom komesarijatu za izbjeglice UN, a... »

U toku noći 1.462 izbeglice prešlo iz Grčke u Makedoniju

Slobodna Evropa pre 1 sat  
U toku prethodne noći 1.462 izbeglice su prešle u Makedoniju iz Grčke, saopštilo je danas makedonsko ministarstvo unustrašnjih poslova. Od 1.462 izbeglice, koliko je noćas registrovano kod Đevđelije, njih 1.253 je iz Sirije. Od 19. juna, kada je makedonski MUP počeo da izdaje potvrde o nameri da... »

Beograd: Protest ispred ambasade Mađarske zbog odnosa prema izbeglicama

Slobodna Evropa pre 36 minuta  
Aktivisti i volonteri, koji pomažu izbeglicama u Beogradu, pozvali su građane da se večeras u 20 sati okupe ispred ambasade Mađarske u Beogradu, na protestu zbog politike Vlade u Budimpešti prema izbeglicama. Aktivista Gordan Paunović kaže za RSE da će građani okupiti i ispred ambasada Mađarske u... »

Francuski studenti u Istraživačkoj stanici Petnica

Slobodna Evropa pre 3 sata  
Piše: Milena Kuzmanović U istraživačkoj stanici u Petnici boravi 27 studenata prirodnih nauka "Dekart" fakulteta iz Pariza. Oni na terenu prikupljaju materijal koji potom obrađuju u laboratorijama Istraživačke stanice. Ovo je četvrta godina od kako studenti iz Pariza jedan semestar obrađuju u... »

©2015 Netmark d.o.o.