http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Izrael: Umro Šimon Peres

Slobodna Evropa pre 5 sati
Bivši predsednik Izraela, dobitnik Nobelove nagrade za mir Šimon Peres, umro je prošle noći u 94. godini, dve nedelje nakon što je pretrpeo veliki moždani udar, javio je rano jutros izraelski list Harec. Peres je bio jedan od poslednjih preživelih osnivača modernog Izraela. Rođen je u Poljskoj kao... »

Zašto je suspendovan glavni tužilac BiH Salihović?

Slobodna Evropa pre 1 sat
RSE Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine je povodom zahtjeva Ureda disciplinskog tužioca donijela odluku da se glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović privremeno udaljava sa dužnosti glavnog tužioca i tužioca do okončanja disciplinskog... »

Rusija: Pronađeno 13 tona zaraženih jabuka iz Srbije

Slobodna Evropa pre 1 sat
U Orlovskoj oblasti, u centralnom delu Rusije, pronađeno je 13 tona jabuka iz Srbije zaraženih opasnom štetočinom, saopštiila je danas fitosanitarna inspekcija Rusije (Rosseljhoznadzor). Orlovski ogranak Rosseljhoznadzora saopštio je da su tri partije jabuka iz Srbije stigle na privremeno... »

Optužnica u predmetu 'Bobar banka' uskoro pred Sudom BiH

Slobodna Evropa pre 2 sata
Optužnica u predmetu "Bobar banka" zbog zloupotrebe u poslovanju, kojim je prouzrokovana direktna šteta od približno 130 miliona konvertibilnih maraka (KM), uskoro će biti proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH. Optužnica je rezultat intenzivne istrage koja je... »

Makedonija: Sud poništio presudu bivšem premijeru Bučkovskom

Slobodna Evropa pre 4 sata
Vrhovni sud Makedonije poništio je presudu bivšem makedonskom premijeru Vladi Bučkovskom, kojom ga je Apelacioni sud osudio na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog umiješanosti u kupovinu i prodaju polovnih dijelova za tenkove, čime je država oštećena za 2,5 miliona evra. Vrhovni sud poništio je i... »

Kurz: Uprkos referendumu, BiH je snažno na putu ka EU

Slobodna Evropa pre 4 sata
Referendum održan u Republici Srpskoj potpuno nepotrebno skreće pažnju s reformskog procesa Bosne i Hercegovine, ali, uprkos svemu, ona se jasno nalazi na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, izjavio je u intervjuu za list "Dnevni avaz" austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz. Kurz je u... »

Izrael žali za Peresom

Slobodna Evropa pre 43 minuta
Izraelski lideri izrazili su žaljenje zbog smrti bivšeg predsednika Izraela Šimona Peresa, koji je rano jutros preminuo dve nedelje nakon što je pretrpeo jak moždani udar. Premijer Benjamin Netnjahu izrazio je "duboku žalost zbog smrti čoveka koga je volela nacija". "Šimon je posvetio svoj život... »

Tsipras očekuje 'pozitivne vijesti' o smanjenju duga

Slobodna Evropa pre 2 sata
Grčki premijer Alexis Tsipras rekao je danas da očekuje pozitivan ishod razgovora o smanjenju duga Grčkoj ove godine. Grčki dug "dogurao" je do 176 posto bruto domaćeg prozivoda (BDP). Zajmodavci su obećali da će razmotriti kako se grčki dug može napraviti održivim. "Do kraja godine predviđamo... »

Khankan: Muškarci ne žele da žene promene ravnotežu moći u religijskim institucijama

Slobodna Evropa pre 5 sati
Razgovor vodila: Amina Umarova (Priredila: Jasmina Lazić) Sherin Khankan je spisateljica i aktivistkinja, ali takođe i prva žena imam u Danskoj. Za RSE Sherin govori o svom iskustvu, kao i o ulozi žene u religiji savremenog doba. RSE: Možete li nam reći nešto više o Vama i Vašim roditeljima? Jesu... »

Sve više došljaka u nordijskim zemljama

Slobodna Evropa pre 19 minuta
Nordijske države polako gube nacionalni identitet i sve više postaju zemlje došljaka, a starosedioci bi mogli da završe kao manjine, navode skandinavski mediji. Dok sve starije Skandinavce rastućim tempom zamenjuju imigranti, stanovništvo nordijskih zemalja postaje sve više - međunarodno. Evropska... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.