http://www.slobodnaevropa.org

Izrael na sukob sa Gazom potrošio 1,9 milijardi eura

Slobodna Evropa pre 46 minuta  
Izraelska vojska potrošila je 1,9 milijardi eura tokom 50-dnevne ofanzive u Pojasu Gaze protiv palestinskog radikalnog pokreta Hamas, izjavio je ministar odbrane Moše Jalon. "Troškovi vojne operacije iznose više od devet milijardi šekela (1,9 milijardi eura). Gađali smo 6.000 meta, više od 5.000 u... »

Obama stigao u Talin

Slobodna Evropa pre 41 minut  
Predsjednik SAD Barak Obama stigao je jutros u Talin, gdje će sa predstavnicima baltičkih zemalja razgovarati o sigurnosti i najverovatnije uputiti još jedno upozorenje Rusiji za koju Zapad tvrdi da izvodi vojne operacije u Ukrajini. Baltičke zemlje su u više navrata izrazile zabrinutost za svoju... »

NATO samit u Velsu: Odluke sa dalekoseženim posljedicama

Slobodna Evropa pre 1 sat  
"Nova era za NATO", rečenica je koja se najčešće ponavlja u komentarima i analizama uoči samita koji počinje u četvrtak u Velsu. U fokusu su ključna pitanja za budućnost Alijanse. Redefinisanje planova za Evropu zbog krize u Ukrajini i nova strategija za Bliski istok kao odgovor na novu, sve jaču... »

Hapšenja osumnjičenih za terorizam u BiH

Slobodna Evropa pre 5 minuta  
Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu počeli su jutros na širem području BiH akciju "Damask", u okviru koje je do sada lišeno slobode 15 osoba osumnjičenih za podsticanje i finansiranje terorističkih aktivnosti, te vrbovanje državljana BiH za odlazak u Siriju i Irak. U toku su pretresi i pregled... »

U nesreći u Indiji poginulo deset osoba

Slobodna Evropa pre 26 minuta  
U saobraćajnoj nesreći na sjeveru Indije poginulo je deset osoba, među kojima sedmoro djece. Do nesreće je došlo kada se kamion zbog brze vožnje prevrnuo i udario u ljude na trotoaru, saopštila je indijska policija. Portparol policije Sureš Srivastava rekao je da se nesreća desila rano jutros... »

Srbija: Priprema dokumentacije za izručenje Milićeva iz Kine

Slobodna Evropa pre 16 sati  
Ministarstvo pravde Srbije priprema dokumentaciju za ekstradiciju Marka Milićeva, kako bi se pred nadležnim organima Kine pokrenuo postupak za njegovo izručenje. Milićev je uhapšen u Kini u petak 29. augusta na osnovu međunarodne potjernice koju je ranije raspisao Interpol Beograd. On je osumnjičen... »

Putinov savjetnik: Predsjednikove riječi izvučene iz konteksta

Slobodna Evropa pre 16 sati  
Vladimir Putin upozorio je Evropsku uniju da bi ruska vojska u dva tjedna mogla zauzeti Kijev ako on to naredi. Talijanska La Rebublica objavila je da je to Putin rekao odlazećem predsjedniku Evrokse komisije Jose Manuelu Barrosu. Prema tom listu, Putin je to rekao tokom telefonskog razgovora s... »

Dačić danas na Bledskom forumu

Slobodna Evropa pre 1 dan  
Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić govorit će danas na panelu "Budućnost Zapadnog Balkana - kako unaprijediti regionalnu suradnju", u okviru Bledskog strateškog foruma. Panel će okupiti dužnosnike iz regije jugoistočne Europe i SAD. Bledski strateški forum je skup na kojem se od 2006.... »

Dačić: EU da jače ekonomski podrži Zapadni Balkan

Slobodna Evropa pre 15 sati  
Bilo bi bilo obostrano korisno da Evropska unija jače ekonomski i financijski podrži zemlje Balkana tokom procesa pristupanja Uniji, rekao je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić u utorak na Strateškom forumu na Bledu, u Sloveniji. Dačić je u govoru istaknuo da je evropska perspektiva... »

U Nizozemskoj lociran doktor iz slučaja Medikus

Slobodna Evropa pre 21 sat  
U Amsterdamu je lociran turski liječnik Yusuf Sonmez, javnosti poznat kao 'doktor smrt', jer je optužen za vađenje i trgovinu ljudskim organima. Lociran je zahvaljujući svjedoku-suradniku, a srpsko tužilaštvo s njim je stupilo u kontakt e-mailom, predstavljajući se kao strana zainteresirana za... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.