http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

O Vučićevom obraćanju: Posle svega konfuzija

Slobodna Evropa pre 37 minuta
Nakon što je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio u ponedeljak uveče da su u Srbiji pripremane nelegalne aktivnosti za Crnu Goru te da je premijer Crne Gore Milo Đukanović praćen, jedini utisak koji ima novinar Miloš Vasić je "zbunjenost, konfuzija i potpuna irelevantnost". "Meni ništa... »

Lucić: Rasturen rijeliti-šou 'Milo 0-24'

Slobodna Evropa pre 13 minuta
Bezbednosni izveštaj sa pres-konferencije Aleksandra Vučića povodom hapšenja lica koja su u Srbiji pripremala nelegalne aktivnosti na teritoriju Crne Gore: Nemaš ti pojma, moj Milo, Ko tebi radi o glavi, Ko evra je primio kilo Da samo tobom se bavi. Ne znaš ti koliku lovu Strana im platila sila Da... »

Na korak do beskonačne energije?

Slobodna Evropa pre 49 minuta
Nuklearna fuzija, proces koji se već decenijama smatra potencijalnim izvorom beskonačne energije, identičan je reakciji fuzije koja se dešava u jezgru Sunca. Jezgra lakših elemenata međusobno se spajaju pod dejstvom visokih temperatura, magnetnih polja i pritiska, rezultujući nastajanjem težih... »

Pakistan: U napadu na policijski centar poginulo više desetina kadeta

Slobodna Evropa pre 20 minuta
Više desetina policijskih kadeta je poginulo kada je grupa napadača s pojasevima s eksplozivom upala u centar za obuku u pakistanskoj provinciji Beludžistan. Bezbjednosni zvaničnik koji nije želio da bude imenovan, izjavio je da je u napadu kasno sinoć poginula 51 osoba, a zdravstveni zvaničnik... »

Vučić: U Srbiji pripremane nelegalne aktivnosti za Crnu Goru

Slobodna Evropa pre 7 sati
Bezbednosni organi Srbije došli su do nepobitnih i materijalnih dokaza da su na teritoriji Srbije pripremane različite ilegalne aktivnosti za teritoriju Crne Gore, rekao je u ponedeljak uveče premijer Srbije Aleksandar Vučić posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. On je objavio da... »

Prvi autobus s migrantima napustio Kale

Slobodna Evropa pre 23 sata
Prvi autobus, u kojem se nalaze migranti iz kampa "Džungla" u francuskom gradu Kaleu uputio se ka centralnoj Francuskoj nakon što je u ponedeljak ujutru počela evakuacija kampa, u okviru koje će između 6.000 i 8.000 migranata biti premešteno u prihvatne centre širom Francuske. Autobus sa oko 50... »

Pola godine ćutanja o Savamali

Slobodna Evropa pre 15 sati
Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da i dalje traje predistražni postupak u slučaju beogradske četvrti Savamala, gde su nepoznate osobe pre tačno šest meseci rušile objekte u Hercegovačkoj ulici. “Nema novih podataka u postupku ‘Savamala’”, rečeno je u Tužilaštvu. “To mi zvuči normalno u... »

Cerar i Vučić: Odlični odnosi Srbije i Slovenije

Slobodna Evropa pre 18 sati
Premijer Slovenije Miro Cerar i premijer Srbije Aleksandar Vučić, nakon zajedničke sjednice dviju vlada održane danas u Beogradu, izjavili su kako Slovenija i Srbija imaju odlične odnose i da nema otvorenih pitanja između te dvije zemlje. Cerar je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da... »

Sastale se vlade Srbije i Slovenije

Slobodna Evropa pre 8 sati
U okviru posete premijera Srbije Mire Cerara Srbiji, u Beogradu se održava zajednička sednica vlada dve zemlje, a najavljeno je i potpisivanje više sporazuma o saradnji. Premijer Slovenije Miro Cerar sastao se na početku posete sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. Slovenački premijer će se... »

Potpredsjednik Sabora ponovo piše diplomski

Slobodna Evropa pre 21 sat
Potpredsjednik Sabora Hrvatske i visoki funkcioner HDZ-a Milijan Brkić najavio je da će ponovo napisati diplomski, nakon sumnji da je prošli rad plagirao, prenose hrvatski portali. Imenovanje Milijana Brkića na dužnost potpredsjednika Sabora izazvalo je brojne reakcije zbog sumnji da je prepisao... »

©2016 Netmark d.o.o.