http://www.slobodnaevropa.org

SZO: Broj inficiranih ebolom biće enormno povećan

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Više od 20.000 ljudi biće inficirano virusom ebole početkom novembra, ako se ne pojačaju mjere kontrole epidemije u zapadnoj Africi, upozorila je danas Svjetska zdravstvena organizacija. "Pod pretpostavkom da nema promjena u mjerama kontrole epidemije, početkom novembra biće 9.939 inficiranih u... »

SAD počele vazdušne napade na "Islamsku državu" u Siriji

Slobodna Evropa pre 3 sata  
Sjedinjene Američke Države i ostale zemlje, uključujući arapske države, počele su prve vazdušne napade na militante "Islamske države" u Siriji, saopštio je Pentagon. Portparol John Kirby je rekao da su u ovoj operaciji korišteni Tomahawk projektili. Ove napade ranije je najavio američki predsjednik... »

Svijet: Stigla jesen

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Jesen na sjevernoj Zemljinoj polulopti počela je u 4.29 časova po srednjoevropskom vremenu, dok na južnoj hemisferi počinje proljeće. Sunce je izašlo tačno na istoku, a zaći će tačno na zapadu, a obdanica i noć su jednaki i traju po 12 časova. Taj dan se zove jesenja ravnodnevnica ili jesenji... »

Abas traži rezoluciju UN o palestinskim teritorijama

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Palestinski predsjednik Mahmud Abas izjavio je sinoć u Njujorku da će na zasjedanju Generalne skupštine UN tražiti rezoluciju koja bi postavila "rok za okončanje izraelske okupacije palestinskih teritorija". Abas je rekao da će, ako UN odbace taj zahtev, tražiti članstvo u međunarodnim agencijama... »

Putin i Ban Ki Mun podržali saporazum o prekidu vatre

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Ruski predsjednik Vladimir Putin i generalni sekretar UN Ban Ki Mun u telefonskom razgovoru su pozitivno ocijenili sporazum o prekidu vatre u Ukrajini, saopštio je Kremlj. "Oni su izrazili spremnost da pomognu na svaki mogući način u konsolidaciji mirovnog procesa", navodi se u saopštenju. Putin i... »

Izrael oborio sirijski avion

Slobodna Evropa pre 22 minuta  
Izraelska raketa tipa "patriot" oborila je danas jedan sirijski avion, koji je uleteo u izraelski vazdušni prostor, saopštila je armija. Izraelska vojska nije navela o kom tipu letelice se radi. "Pre nekoliko trenutaka sirijski avion ubacio se u izraelski vazdušni prostor. IDF (izraelske odbrambene... »

Teški metali stigli do Drine

Slobodna Evropa pre 31 minut  
Nove obilne padavine u zapadnoj Srbiji ponovo su iz nekadašnjeg rudnika Stolice u Kostajniku kod Loznice pokrenule velike količine jalovine, koja u sebi sadrži ogromnu koncentraciju teških metala i drugih kancerogenih sastojaka. Zagađenje je stiglo do Drine, a prema najnovijim analizama Zavoda za... »

Šaškor: Što je nama škotski referendum?

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Sjećate se vica iz ''onih vremena''? Znaš li Mujo kako izgleda banana? Jok, bolan. A znaš li kako izgleda šljiva? Pa jašta da znam E, banana ti je – ni nalik Toliko veze škotski referendum o neovisnosti ima s ovdašnjim prilikama. Ili, da ostanemo još malo na ''onim vremenima''. Sjeća li se još... »

Škotski referendum stvorio više problema nego što je rešio

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Referendum je stvorio duboki jaz u Škotskoj i u Ujedinjenom Kraljevstvu koji neće moći da se lako prevaziđe, piše Čarls (Charles) King u „Foreign Affairs“. “Referendum označava početak a ne kraj debate o širokom spektru pitanja koja se tiču celog Ujedinjenog Kraljevstva, pre svega njenog ustavnog... »

Ubijeni članovi Hamasa odgovorni za smrt izraelskih mladića

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Izraelska vojska ubila je danas dvojicu Palestinaca koji su smatrani odgovornim za otmicu i ubistva trojice izraelskih mladića na Zapadnoj obali u junu, saopštila je armija. Poslije ubistava tinejdžerâ uslijedio je rat između Hamasa i Izraela u Gazi, koji je trajao sedam sedmica. Izrael je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.