http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Eksplozija u rudniku u Ukrajini, poginula 33 rudara

Slobodna Evropa pre 5 sati  
Kako se pretpostavalja, eksplozija gasa u rudniku uglja Zasjadko na istoku Ukrajine, ubila je 33 rudara a još 30 njih je zatrpano, saopštili su zvaničnici pobunjenika za BBC. Još 14 rudara takođe je povrijeđeno, u kako je navedeno, najtežoj rudarskoj nesreći u posljednjih osam godina. Tada je,... »

Vučić: Zadovoljno 90% poplavljenih

Slobodna Evropa pre 5 sati  
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija predano raditi na prevenciji štete od poplava, elementarnih nepogoda i razvijati efikasan sistem zaštite. "Napuštamo sistem 'lako ćemo' i razmišljamo o tome kako da nešto spriječimo", kazao je Vučić u Palati Srbije na predstavljanju Nacionalnog... »

Sertić: U narednih 30 dana plan za Srbijagas i Puteve Srbije

Slobodna Evropa pre 1 sat  
U narednih 30 do 60 dana vlada će donijeti akcione planove za reformu rada Srbijagasa i Puteva Srbije, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić dodajući da su planovi za izmjene rada EPS-a i Željeznica Srbije već donijeti. "To su četiri kompanije koje nose veliki rizike po makroekonomsku... »

Ruski bombarderi omeli aviosaobraćaj u Irskoj

Slobodna Evropa pre 8 sati  
Zbog upada ruskih bombardera u vazdušni prostor pod kontrolom Irske dva putnička aviona morala su da skrenu s kursa ili da odlože let, preneli su u sredu mediji. List Ajriš Egzeminer (Irish Examiner) prenosi da su dva bombardera Tu-95 letela 40 kilometara od obale Irske i da su preleteli kroz... »

FSB:Nekoliko osumnjičenih za ubistvo Nemcova, niko konkretno

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Direktor ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) izjavio je danas (4.mart) da je istraga u slučaju ubistva opozicionog lidera Borisa Nemcova identifikovala nekoliko osumnjičenih, ali nije dao nikave detaljnije informacije niti je precizirao da li su vlasti bliže rješenju slučaja. Šef FSB... »

Srbljanović: Ne osećam se hrabrom, već poniženom

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Piše: Biljana Srbljanović (povodom Povelje za građansku hrabrost “Dragoljub Stošić”) Čupić: Umetnički dar i aktivizam Obrazlažući odluku o dodeli nagrade “Dragoljub Stošić” Biljani Srebljanović, profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Čedomir Čupić opisao ju je Srbljanović kao osobu koja je... »

Gašić: Saradnja sa NATO da odražava potrebe Srbije

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Saradnja sa NATO treba da odražava potrebe Srbije koja učešćem u programu "Partnerstvo za mir" izgrađuje neophodne kapacitete za angažovanje u operacijama UN i EU, rekao je danas ministar odbrane Bratislav Gašić komandantu Združenih snaga NATO u Napulju admiralu Marku Fergusonu. Gašić je, na... »

EK: Junker nije davao izjave o podgoričkom KAP-u

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Evropska komsija je demantovala danas informaciju da je predsjendik EK Žan Klod Junker upozorio je Crnu Goru na rizik od bankrota ako izgubi arbitražni spor protiv ruske kompanije CEAK koja pred međunarodnim sudovima traži odštetu od skoro milijardu eura. U saopštenju koje je objavila EK se navodi:... »

Beograd: Nastavlja se suđenje Miškoviću i Đuraškoviću

Slobodna Evropa pre 9 sati  
Suđenje vlasniku Delta holding Miroslavu Miškoviću, vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima danas će biti nastavljeno pred Specijalnim sudom u Beogradu. Optuženima se sudi za zloupotrebe u poduzeću za proizvodnju maziva FAM iz Kruševca, putarskim firmama i utaju poreza. Suđenje... »

Hoće li Hrvatska blokirati evropski put Srbije?

Slobodna Evropa pre 4 sata  
U delu javnosti u Srbiji postoji zabrinutost da bi hrvatski predstavnici u institucijama EU mogli uslovljavati zvanični Beograd u procesu evrointegracija. Iako su hrvatski članovi Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta pre desetak dana ostali izolovani u pokušaju da u rezoluciju o napretku... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.