http://www.slobodnaevropa.org

Srušio se alžirski avion sa 116 ljudi

Slobodna Evropa pre 5 sati  
Avion El Alžira, sa 110 putnika i šest članova posade, sa kojim je izgubljen kontakt 50 minuta po poletanju iz Burkine Faso, srušio se, izjavio je jedan zvaničnik alžirske avijacije. "Mogu da potvrdim da se avion srušio", rekao je agenciji Rojters. On, međutim, nije želeo da kaže gde se avion... »

Pogođena UN škola u Gazi, 15 mrtvih i više od 200 ranjenih

Slobodna Evropa pre 5 sati  
U izraelskom granatiranju na Pojas Gaze u četvrtak je pogođena škola Ujedinjenih nacija, saopštili su palestinski zvaničnici, a kako javlja BBC ubijeno je najmanje 15 ljudi i više od 200 ranjeno. Nakon više od dvije sedmice izraelske ofanzive, broj žrtava među Palestincima se popeo na više od 720,... »

Dopunjuje se optužnica za ubistvo Ćuruvije

Slobodna Evropa pre 6 sati  
Specijalni sud vratio je na dopunu istrage optužnicu protiv četvorice bivših pripadnika DB, okrivljenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. Krivično vanpretresno veće naložilo je Tužilaštvu za organizovani kriminal da u roku od tri dana donese naredbu o dopuni istrage radi boljeg razjašnjenja... »

Moskva: Ukrajinski avioni nisu oboreni raketama iz Rusije

Slobodna Evropa pre 12 sati  
Rusko Ministarstvo odbrane demantovalo je danas navode ukrajinskog nacionalnog Savjeta bezbjednosti da su rakete koje su oborile dva ukrajinska borbena aviona možda ispaljene iz Rusije. "U pokušaju da javnost dovede u zabludu i skrene pažnju sa katastrofe malezijskog `boinga 777`, fantazije... »

Holandija: Dovezena tela još 74 žrtve

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Dva vojna transportera dovezla su danas na aerodrom u holandskom gradu Ajndhovenu posmrtne ostatke još 74 žrtve pada putničkog aviona Malejža erlanjza. Posmrtni ostaci dopremljeni su australijskim i holandskim avionom a treba da budu upućeni u vojnu bazu u gradu Hilfersum, 100 kilometara od... »

Tragedija u Indiji: U stravičnom sudaru vlaka i autobusa poginulo 14 djece

Slobodna Evropa pre 13 sati  
Najmanje 14 djece je poginulo zajedno sa vozačem školskog autobusa koji je udario u vlak u indijskoj državi Telengana, javili su tamošnji mediji. Autobus se zabio u putnički vlak koji ga je potom gurao nekoliko stotina metara niz prugu.Niko od putnika u vlaku nije povrijeđen, a u autobusu je bilo... »

Napredak Kosova ka viznoj liberalizaciji

Slobodna Evropa pre 8 sati  
Evropska komisija ocenila je da je Kosovo na putu ka viznoj liberalizaciji postiglo dobar napredak, ali da su potrebni dodatni napori kako bi građani mogli putovati bez viza. Evropska komisija predstavila je svoj drugi izveštaj o napretku koji je postiglo Kosovo u ispunjavanju zahteva iz nacrta za... »

Rusija traži dokaze od SAD

Slobodna Evropa pre 10 sati  
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da SAD nisu dale nikakve dokaze da su proruski separatisti umešani u obaranje malezijskog putničkog aviona pre nedelju dana na istoku Ukrajine. "Ranije je rečeno da podaci SAD i fotografije iz satelita potvrđuju da je raketa ispaljena iz zone koju kontrolišu... »

Google street view: Upoznajte Srbiju

Slobodna Evropa pre 6 sati  
U Srbiji je zvanično proradio popularni Street view servis kompanije Google kojim su za sada pokriveni Beograd, Niš i Novi Sad. Ta kompanija je saopštila da je u toku snimanje još 70 gradova i lokacija u Srbiji koje će u tom servisu biti dostupne za nekoliko meseci. Svako ko je imao želju da se... »

Premijer Ukrajine podneo ostavku

Slobodna Evropa pre 4 sata  
Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk podneo je ostavku na tu funkciju, javile su agencije. Kako javlja AFP, Jacenjuk je u parlamentu rekao da ostavku podnosi zbog raspada vladajuće koalicije i blokiranja vladinih inicijativa. "U vezi sa raspadom skupštinske koalicije, kao i zbog neprihvatanja... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.