http://www.slobodnaevropa.org

Nevreme ugrožava Kostolac

Slobodna Evropa pre 6 sati  
Voda od obilne kiša koja još uvek pada, ugrožava vitalne objekte termoelektrane Kostolac u Srbiji i kopova, ali i grada Kostolca i okolnih naselja, saopštilo je to privredno društvo. Opština Topola zbog nevremena proglasila vanrednu situaciju. Nevreme sa jakom kišom ne prestaje nad Kostolcem i... »

Fiskalni savet Srbije za smanjenje plata i penzija

Slobodna Evropa pre 7 sati  
Plate i penzije u javnom sektoru potrebno je smanjiti za 15 odsto već prilikom rebalansa budžeta, a uporedo s tim potrebno je i otpuštanje zaposlenih u javnom sektoru, navodi se u rezimeu Fiskalnog saveta Srbije. Uštede na platama i penzijama, kako je navedeno, ključne su za uspeh fiskalne... »

Blic: Beko preuzima Železnice Srbije

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Biznismen Milan Beko izjavio je da je prihvatio ponudu premijera Aleksandra Vučića da preuzme upravljanje javnim preduzećem Železnice Srbije. Blic navodi da će Beko sledeće nedelje biti postavljen za vršioca dužnosti generalnog direktora tog javnog preduzeća. "Ne znam da li ću biti izabran, ali... »

Gaza: Abbas traži hitnu pomoć - Izrael koristi američko naoružanje

Slobodna Evropa pre 11 sati  
Izraelska vojska je mobilizirala još 16.000 pripadnika rezervnog sastava, čime se njihov broj popeo na 86.000 nakon nastavka operacije u Pojasu Gaze koja se vodi od 8. jula, saopštila je vojna glasnogovornica. Sigurnosni kabinet, koji je zasijedao jučer, jednoglasno je odlučio o nastavku napada "na... »

Amnestija za Beka u direktorskoj fotelji

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Biznismen Milan Beko, rekao je da će prihvatiti ponudu premijera Aleksandra Vučića da preuzme upravljanje javnim preduzećem “Železnice Srbije”, gubitašem čiji opstanak država svake godine omogućava milionskim subvencijama. Sama ponuda da se Beku prepusti vođenje ovog javnog preduzeća šokira, jer je... »

Predstavnički dom odobrio tužbu protiv Obame

Slobodna Evropa pre 8 sati  
Predstavnički dom američkog Kongresa, u kome većinu imaju republikanci, odobrio je podizanje tužbe protiv predsednika Baraka Obame zbog navodnog prekoračenja Ustavom predviđenih ovlašćenja. Podizanje tužbe protiv šefa države podržalo je 225 članova, svi iz redova Republikanske partije, dok je 201... »

Prekinuta ofanziva u blizini MH17

Slobodna Evropa pre 8 sati  
Ukrajinska vojska obustavila je ofanzivu u blizini mesta pada malezijskog aviona u Donjeckoj oblasti, kako bi se omogućio rad grupi međunarodnih eskperata. U saopštenju ukrajinskog Štaba za sprovođenje antiterorističke operacije se navodi da je to učinjeno na zahtev generalnog sekretara UN Ban... »

Argentina ušla u bankrot

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Argentina nije uspela da postigne dogovor sa "hedž fondovima" koji traže da im se u punom iznosu isplate dugovi po osnovu argentinskih državnih obveznica, i ušla je u bankrot drugi put u poslednjih 13 godina. Neposredno pre nego što je argentinski ministar privrede Aksel Kicilov sinoć objavio... »

Vanredno zbog ebole u Sijeri Leone

Slobodna Evropa pre 8 sati  
Sijera Leone proglasila vanredno stanje zbog ugroženosti javnog zdravlja najvećom epidemijom ebole do sada. Slične mere protiv ebole objavila je i susedna Liberija, koja je saopštila da zatvara sve škole. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (STO), ebola je do sada odnela 672 života u... »

Istragu o smrti Litvinjenka u Britaniji

Slobodna Evropa pre 2 sata  
U Britaniji se danas otvara "javna istraga" o smrti bivšeg ruskog agenta Aleksandra Litvinjenjka, saopšteno je u Londonu. Sudija Robert Oven danas će zvanično saopštiti početak istrage koja će trajati do kraja naredne godine. Britanska ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej nedavno je najavila... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.