http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

U Kini stradala 24 rudara

Slobodna Evropa pre 17 minuta  
U vatri koja je noćas izbila u rudniku uglja u kineskoj provinciji Liaoning na sjeveroistoku zemlje, poginula su 24 rudara, a 52 povrijeđena. Za sada nije poznat uzrok izbijanja vatre. Prošle godine, u Kini je zabilježeno 589 incidenata u rudnicima i u njima je, prema zvaničnim podacima, poginulo... »

Mron danas u Čelebićima i Uzdolu

Slobodna Evropa pre 29 minuta  
Predsjednik Haškog tribunala Teodor Meron u okviru trodnevne posjete BiH danas će obići lokaciju nekadašnjeg logora Čelebići kraj Konjica koji su kontrolisale snage Armije RBiH, a u kojem su bili zatočeni Srbi. Za zločine počinjene u ovom logoru pred Tribunalom su osuđeni Zdravko Mucić,Hazim Delić... »

Militanti IS kamenovali dva mladića

Slobodna Evropa pre 29 minuta  
Militanti Islamske države kamenovali su do smrti dvojicu muškaraca u Siriji koji su navodno homoseksualci, što je prvi slučaj ovakvog ubistva IS-ovih pristaša. Prvi ubijeni imao je oko 20 godina, a ubijen je u Mayadeenu, blizu granice s Irakom. Na mobitelu su mu navodno pronađeni sadržaji koji... »

Obama osudio nasilje u Fergusonu

Slobodna Evropa pre 17 minuta  
Demonstracije protiv odluke porote iz Fergusona da ne podiže tužbu protiv policajca bijelca koji je ubio nenaoružanog 18-godišnjeg crnca Michaela Browna održane su u gradovima širom SAD. Američki predsjednik Barack Obama osudio je nasilje u Fergusonu rekavši kako nema nikakve sućuti za one koji... »

Protesti u SAD nakon oslobađajuće presude za ubistvo Afroamerikanca

Slobodna Evropa pre 17 sati  
U nasilju koje je zahvatilo Ferguson nakon odluke porote da se ne podigne optužnica protiv policajca Darena Vilsona (Darren Wilson) za smrt nenaoružanog Afroamerikanca Majkla Brauna (Michael Brown), zapaljeno je nekoliko zgrada i automobila, policija je privela 29 osoba, a jedan policajac je... »

Turska policija formirala dva tima za istragu ubojstva

Slobodna Evropa pre 15 sati  
Turska policija oformila je dva tima za otkrivanje ubojice navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu, izjavio je turski ministar policije Efkan Ala. On je o toku istrage obavijestio ministra policije Srbije Nebojšu Stefanovića i rekao mu da su skinute snimke sa 25 sigurnosnih kamera koje se... »

Hag objelodanio uslove puštanja Šešelja

Slobodna Evropa pre 11 sati  
Sudsko vijeće Haškog Tribunala danas je zvanično objelodanilo uslove pod kojim je na privremenu slobodu pušten optuženi za ratne zločine Vojislav Šešelj. U saopštenju iz Haga navodi se da se od Šešelja traži da po dolasku u Srbiju preda pasoš vlastima, da ne stupa u bilo kakav kontakt sa žrtvama i... »

Srbija: Moguće oduzimanje vozila nesavjesnim vozačima

Slobodna Evropa pre 19 sati  
Nesavjesnim vozačima u Srbiji bi u određenim drastičnim slučajevima kršenja zakona moglo trajno biti oduzeto vozilo. Ministarstvo unutrašnjih poslova je predstavilo prijedloge izmjena Zakona o saobraćaju usmjerene ka većoj bezbjednosti na cestama kojima je predviđena oštrija kaznena politika u... »

Makedonija: Vojnik ubio 3 osobe i potom izvršio samoubojstvo

Slobodna Evropa pre 15 sati  
Jedan makedonski vojnik ubio je tri osobe u selu Zletovo na istoku zemlje, a potom je izvršio samoubojstvo, javili su makedonski mediji. Profesionalni vojnik Dragan Manojlov ubio je roditelje svoje supruge, od koje se razvodi, i još jednog muškarca, prenijela je televizija 24 Vesti. Manojlov je u... »

Danas saslušanje Bogićevića

Slobodna Evropa pre 22 sata  
Generalni direktor koncerna „Farmakom MB" Miroslav Bogićević biće danas saslušan, najavio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević. Pored Bogićevića koji je juče uhapšen, saslušanje je planirano i za predsednika kreditnog odbora Privredne banke Beograd (PBB) Miodraga Salai, članove... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.