http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Hrvatska: Ustaški pozdravi remete skup antifašista

Slobodna Evropa pre 6 sati
Srpsko narodno vijeće (SNV) i Savez antifašističkih boraca i antifašista (SABH) obilježavaju u Srbu 75. obljetnicu antifašističkog ustanka naroda Like. U isto vrijeme u Srbu su i prosvjednici predvođeni A-HSP-om. Govor bivšeg predsjednika Stjepana Mesića prekidali su Thompsonovom pjesmom, a potom... »

Hrvatski ministar ironično o prosvjednoj noti Srbije

Slobodna Evropa pre 9 sati
Uoči sjednice Vlade Hrvatske tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač ironično je komentirao prosvjednu notu Srbije zbog odluke o Stepincu. 'Uuuuuu...', bio je komentar ministra. "Službeno očitovanje dobit ćete nakndano", kazao je Kovač. Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova Republike... »

U BiH od danas deluje Operativna grupa za borbu protiv terorizma

Slobodna Evropa pre 45 minuta
Od danas počinje s radom Operativna grupa za borbu protiv terorizma koja će biti smještena u prostorijama Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zaključak je sastanka Udarne i Operativne grupe za borbu protiv terorizma, održanog u Tužilaštvu BiH. Glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran... »

Ivanov: Makedonija spremna za novi migrantski val

Slobodna Evropa pre 2 sata
U Makedoniiji trenutno ima 86 povratnika sa ratišta u Siriji, izjavio je danas makedonski predsjednik Djordje Ivanov. Makedonski predsjednik je ocijenio da balkanski region nije isključen kao mjesto mogućih terorističkih napada, kada se ima u vidu da iz regiona ima više od 1.000 boraca u Siriji, od... »

Ivanišević: Balkanska ruta nije zatvorena, migranti i dalje štrajkuju

Slobodna Evropa pre 12 sati
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević izjavio je da situacija na granici sa Mađarskom pokazuje da se ne može reći da je Balkanska ruta zatvorena. "Balkanska ruta nije zatvorena, jer da jeste mi ne bismo imali ovu temu. Ministar Vulin i... »

Hilari Klinton - prva kandidatkinja za predsednicu SAD

Slobodna Evropa pre 10 sati
Piše: Alen Mlatišuma, Glas Amerike, VOA Bivši predsednik SAD, Bil Klinton (Bill Clinton), poručio je delegatima Nacionalne konvencije Demokratske stranke da je njegova supruga, Hilari Klinton (Hillary Clinton), najkvalifikovanija da stanje u zemlji promeni na bolje. Hilari Klinton je i formalno... »

Vijeće naroda RS: Odbačen veto Bošnjaka na referendum

Slobodna Evropa pre 7 sati
Vijeće naroda Republike Srpske (RS) danas nije postiglo saglasnost o odluci Kluba Bošnjaka o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa na skupštinsku odluku o raspisivanju referenduma u RS-u o 9. januaru kao Danu RS-a. Nakon sjednice Vijeća, potpredsjedavajući te institucije... »

Hrvatska predsedava EU u prvoj polovini 2020.

Slobodna Evropa pre 11 sati
Hrvatska će predsedavati Evropskom unijom u prvoj polovini 2020. godine, odlučio je u utorak Savet EU. Hina navodi da je Hrvatska "uskočila" umesto Finske pošto se redosled predsedavanja pomerio za šest meseci unapred jer je nakon referendumske odluke o izlasku Velike Britanije iz EU, vlada u... »

Hodžaj: Turska reakcija preterana, nećemo kazniti novinara

Slobodna Evropa pre 6 sati
Kosovsku javnost uznemirilo je saznanje da je Ambasada Turske u Prištini od kosovskih vlasti zatražila da se prištinski novinar kazni zbog satirične objave na Facebooku. Većina smatra da na Kosovu mora da se poštuje sloboda izražavanja i mišljenja, te ovakav zahtev turske ambasade civilno društvo i... »

Obilježavanje Dana ustanka naroda i narodnosti BiH protiv fašizma

Slobodna Evropa pre 12 sati
U više bh.gradova obilježava se 27. juli – Dan ustanka naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine u borbi protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu. Istorijski muzej Bosne i Hercegovine i Savez antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata u BiH (SABNOR BiH) u Sarajevu su u utorak uveče obilježili 27.... »

©2016 Netmark d.o.o.