http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Državni vrh Srbije nepoželjan u Potočarima

Slobodna Evropa pre 44 minuta
Organizacijski odbor za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici donio je odluku da je državni vrh Srbije nepoželjan 11. jula na komemoraciji u Potočarima zbog negiranja genocida i nepoštovanja žrtava i njihovih porodica, izjavio je načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković. On je za... »

Izbori u Španjolskoj: Desničari pobijedili, ali bez apsolutne većine

Slobodna Evropa pre 1 sat
Konzervativna Narodna partija premijera Marijana Rahoja osvojila je većinu mjesta na današnjim parlamentarnim izborima u Španjolskoj, rezultati su anketa provedenim na biralištima. Prema istraživanju državne televizije TVE, PP je isvojila između 136 mjesta od 350 mjesta u parlamentu, u odnosu na... »

Najniža emisija štetnih gasova u EU od 1990. godine

Slobodna Evropa pre 2 sata
Emisija gasova sa efektom staklene bašte u Evropskoj uniji pala je u 2014. na najniži nivo od 1990. godine, iako je povećana emisija ugljen-dioksida iz dizel vozila, saopštila je ove sedmice Evropska agencija za zaštitu životne sredine (EEA). Pad emisije štetnih gasova od 4,1 odsto u 2014. godini,... »

'Švajcarci' u sve većem dužničkom ropstvu

Slobodna Evropa pre 8 minuta
Život građana Srbije koji su pre desetak godina uzeli stambene kredite indeksirane u švajcarskim francima sve je teži. Iako neki od njih već mesecima iz protesta kampuju pred zgradom vlade Srbije, dogovor sa državom se ne nazire, a situaciju je ovih dana zakomplikovao i Brexit. "Osećamo se kao... »

Liban: Bombaši samoubice ubili šest ljudi

Slobodna Evropa pre 44 minuta
Najmanje šest ljudi je ubijeno a 19 ranjeno u napadu četiri bombaša samoubice u libanskom selu Kva na granici sa Sirijom, saopštili su danas bezbjednosni izvori. Na meti napada bilo je pretežno hrišćansko selo udaljeno nekoliko kilometara od sirijske granice, navodi se u saopštenju i dodaje da se... »

Brisel poručuje Britancima: Nema povratka

Slobodna Evropa pre 57 minuta
Američki državni sekretar John Kerry, lideri EU i drugi visoki evropski zvaničnici održaće danas odvojene sastanke, kako bi razmotrili situaciju nakon referenduma na kojem su Britanci glasali za izlazak iz Unije. Kerry putuje u Brisel i London u neplaniranu posjetu, a u belgijskoj prijestonici... »

Sarajevo: Ministarski sastanak zapadnog Balkana za obrazovanje

Slobodna Evropa pre 1 sat
Dvodnevni ministarski sastanak Platforme zapadnog Balkana za obrazovanje i obuku, koji će početi danas u Sarajevu, biće fokusiran na razmatranje napretka u reformi obuke nastavnika i relevantnost visokog obrazovanja, najavljeno je iz Delegacije EU u BiH. Dvodnevnu regionalnu konferenciju ministara... »

Postavljen spomenik knezu Lazaru u Severnoj Mitrovici

Slobodna Evropa pre 44 minuta
U Severnoj Mitrovici na glavnom kružnom toku sinoć postavljen je spomenik knezu Lazaru visok 7.5 metara. Spomenik bi trebao da otkrije direktor srpske kancelarije za Kosovo Marko Đurić na Vidovdan, 28. juna. Odluku o postavljanju spomenika donela je većina odbornika Skupštine opštine Severna... »

Rajič: Politika nek tjera svoje, mi se bavimo crtanim filmom

Slobodna Evropa pre 21 minut
U Neumu je započeo XI NAFF, Međunarodni festival animiranog filma. U takmičarskoj konkurenciji bit će prikazano 55 filmova iz čitavog svijeta, a još 20 ostvarenja našlo se u programu nazvanom Panorama. Broj prijava je bio desetostruko veći, pa se i samo rekordno prijavljivanje pokazalo kao... »

Građani Španije biraju novi saziv parlamenta

Slobodna Evropa pre 1 dan
Oko 36 miliona Španaca glasa u nedelju na novim parlamentarnim izborima u zemlji, šest meseci od poslednjih izbora održanih krajem decembra. Konzervativna Narodna stranka, koja je bila na vlasti četiri godine, osvojila je u decembru najviše glasova, 28,7 odsto, odnosno 123 poslanika, ali nedovoljno... »

©2016 Netmark d.o.o.