http://www.slobodnaevropa.org

Inaugurisan novi predsjednik Indonezije

Slobodna Evropa pre 3 sata  
Novi indonežanski predsjednik Joko Vidodo položio je danas zakletvu u glavnom gradu Indonezije – Džakarti. Inauguraciji u parlamentu pristustvovali su brojni regionalni lideri i američki državni sekretar Džon Keri. Nakon polaganja zakletve Vidodo je prošao ulicama grada u kočiji, a svečanost će se... »

Bandić danas pred USKOKOM i sudijom

Slobodna Evropa pre 3 sata  
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon noći provedene u prostorijama sjedišta Policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminalitetadanas će se naći pred ustražiteljima USKOK-a. S njim su u policiji noć proveli I suosumnjičenici - predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga... »

Sindikat nemačkih pilota u štrajku

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Vodeći nemački sindikat pilota pozvao je na novi štrajk u Lufthanzi povodom penzionih beneficija, a štrajk bi trebalo da počne danas. Štrajkom će biti pogođeni letovi u domaćem avionskom saobraćaju počev od 11 satiu ponedeljak do utorka pred ponoć, saopštio je Ferajnigung kokpit sindikat (VC), a... »

Australija:Ukinuta odluka o burkama

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Australijski parlament ukinuo je odluku da žene koje pokrivaju lice burkom i nikabom iz bezbednosnih razloga sede u odvojenom zastakljenom delu parlamenta. Odluka je ukinuta nakon intervencije premijera Tonija Abota. On je kasnije otkrio da nije bio unapred obavešten o planiranoj "zabrani". On je... »

U sukobima u Bengaziju ubijeno devet osoba

Slobodna Evropa pre 3 sata  
Devet osoba ubijeno je u novom valu nasilja u sjeveroistočnom libijskom gradu Bengaziju gdje su provladine milicije pokrenule ofanzivu protiv rivalskih milicija, čime je broj žrtava u petodnevnim sukobima porastao na 75, navode medicinski izvori. U posljednjem incidentu, jedna žena je poginula u... »

Španska bolničarka izliječena od ebole

Slobodna Evropa pre 3 sata  
Španska bolničarka, koja je bila prva zaražena osoba ebolom van Afrike, izlječana je, saopćila je Vlada Španije. Testovi napravljeni 44-godišnjoj Teresi Romero, primljenoj početkom mjeseca u bolnicu s visokom temperaturom i koja je liječena u izoliranoj jedinici u bolnici u centru Madrida, su se... »

CIK BiH naredio ponovno brojanje glasova sa 19 biračkih mjesta

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Centralna izborna komisija BiH donijela je Odluku kojom se nalaže ponovno brojanje glasačkih listića sa 19 biračkih mjesta, koje će biti obavljeno 23. oktobra u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, u prisustvu izbornih posmatrača. Nalog je uslijedio nakon što je glavni kontrolor za obradu, unos i... »

Sramni epilog afera oko lažnih doktorata

Slobodna Evropa pre 1 sat  
U najnovijem Mostu Radija Slobodna Evropa razgovaralo se o tome kako su se u Srbiji neslavno završile afere oko prepisanih doktorata ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, gradonačelnika Beograda Siniše Malog i bivšeg funkcionera Demokratske stranke Aleksandra Šapića. Sagovornice su bile... »

Meksiko: Policija preuzela kontrolu u 13 opština na kojima su nestali studenti

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Meksička federalna policija preuzela je kontrolu u 13 opština u južnom dijelu zemlje, gdje je lokalna policija osumnjičena za veze sa organizovanim kriminalom i slučajem nestanka 43 studenta. Komesar za nacionalnu bezbjednost Monte Alehandro Rubido rekao je da su tokom istrage nestanka studenata... »

Više privedenih zbog napada u Subotici i Novom Sadu

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Privedeneo je više lica koja se sumnjiče za pokušaj paljenja garažnog prostora džamije u Subotici i kamenovanja lokala vlasnika albanske nacionalnosti u Novom Sadu, javljaju beogradski mediji. U nedelju ujutru oko pola četiri nepoznati počinioci pokušali su da zapale vrata džamije u Subotici, rekao... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.