http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Predsjednik Kine prihvaća poziv da posjeti Srbiju

Slobodna Evropa pre 16 sati  
Predsjednik Kine Xi Jinping izjavio je danas u Pekingu da prihvaća poziv da posjeti Srbiju. "Nađite mi termin i ja dolazim u posjetu ", rekao je Xi u susretu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi se u saopćenju vlade u Beogradu. Vučić je susretom sa kineskim predsjednikom počeo... »

Putin i Oland: Neophodna koalicija za borbu protiv terorizma

Slobodna Evropa pre 12 sati  
Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov francuski kolega Fransoa Oland danas su se u Moskvi složili da je neophodno formiranje koalicije za borbu protiv terorizma. Oland se odmah po dolasku u Moskvu, večeras sastao sa Putinom i ponovio zahtev za formiranjem koalicije za borbu protiv terorizma. "Ta... »

Rusija pooštrila kontrolu prehrambenih proizvoda iz Turske

Slobodna Evropa pre 23 sata  
Rusija je odlučila da pooštri kontrolu prehrambenih proizvoda uvezenih iz Turske zbog kršenja sanitarnih normi, saopštilo je danas rusko Ministarstvo poljoprivrede, dva dana posle obaranja ruskog borbenog aviona na tursko-sirijskoj granici. Ministar poljoprivrede Aleksandar Tkačev izjavio je da... »

Devenport: Srbija će uskoro otvoriti prva poglavlja s EU

Slobodna Evropa pre 16 sati  
Srbija će, za dva ili tri tjedna otvoriti prva poglavlja, što će predstavljati novu fazu i procesu pridruživanja Evropskoj uniji (EU), izjavio je danas šef Delegacije EU u Beogradu Michael Devenport. On je na predstavljanje godišnjeg izvještaja Evropske komisije (EK) o napretku Srbije u procesu... »

Ubijen jedan od lidera opozicije u Venecueli

Slobodna Evropa pre 23 sata  
Jedan od lidera opozicione Demokrartske akcione partije (DAP) Luis Manuel Dias ubijen je tokom sinoćnjeg predizbornog skupa, pred održavanje izbora za Kongres u Venecueli naredne nedelje, saopštila je danas ta partija. Prema rečima lidera DAP Karolosa Prosperija, pucnji su se čuli u centralnom... »

De Mezijer: Odrediti kvotu za izbeglice, a onda stop

Slobodna Evropa pre 22 sata  
Evropa bi trebalo da odredi limit na broj izbeglica koje će primiti i da odredi koji su ti koji imaju najveće pravo na zaštitu, izjavio je danas nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer. EU bi trebalo da se obaveže na prihvat "velikodušnog broja izbeglica", rekao je De Mezijer u... »

Grčka: Protest penzionera zbog mirovinske reforme

Slobodna Evropa pre 15 sati  
Više od dvije tisuće grčkih penzionera protestiralo je danas u središtu Atene zbog planova vlade o reformi mirovinskog sustava. Umirovljenici , koji su uzvikivali "Ne možemo živeti s 300 evra", nezadovoljni su planom o spajanju mirovinskih fondova i reformom kojom bi penzioni sistem bio manje... »

BiH: Protjerana Elma Đusinac uhapšena u Kalesiji

Slobodna Evropa pre 17 sati  
Služba za poslove sa strancima BiH izrekla je mjeru protjerivanja uz zabranu ulaska na teritoriju BiH u trajanju od pet godina dvadesetjednogodišnjoj Elmi Đusinac iz Kosovske Mitrovice koja je uhapšena u Kalesiji zbog sumnje u povezanost sa terorizmom. Pripadnici SIPA-e uhapsili su Đusinac zajedno... »

Stojanović: U Srbiji 10 osoba pod nadzorom službi bezbednosti

Slobodna Evropa pre 21 sat  
Predsjednik Odbora skupštine Srbije za kontrolu službi bezbjednosti Momir Stojanović izjavio je da u Srbiji registirano 608 pripadnika vehabijskog pokreta, od kojih je desetak pod pažnjom obavještajno-bezbjednosnih službi zbog veza sa sljedbenicima radikalnog islama. Stojanović je za dnevni list... »

Katar: Istraga zbog loše krovne konstrukcije aerodroma

Slobodna Evropa pre 23 sata  
Katar je danas pokrenuo istragu protiv odgovornih za lošu krovnu konstrukciju na medjunarodnom aerodromu Hamad u Dohi čija je izgradnja koštala 15 milijardi dolara, zbog prokišnjavanja koje je poplavilo delove te zgrade. Istraga kojom je obuhvaćeno pet firmi, pokrenuta je nakon što je jaka kiša... »

©2015 Netmark d.o.o.