http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Za 24 sata u Ukrajini poginulo osmoro ljudi

Slobodna Evropa pre 6 sati  
Osmoro ljudi, među kojima šest civila i dva ukrajinska vojnika, poginulo je na istoku Ukrajine u posljednja 24 sata. U sukobima proruskih separatista i ukrajinske vojske samo danas je stradalo tri civila, a dva ukrajinska vojnika poginula su u artiljerijskoj paljbi u gradu Sčastia, udaljenom 20... »

Pjongjang tvrdi da je spreman za nuklearni rat sa SAD

Slobodna Evropa pre 6 sati  
Rukovodstvo Sjeverne Koreje tvrdi da je spremno da uđe u nuklearni rat sa SAD, pošto je Vašington pozvao Pjongjang da ispuni svoje obaveze po pitanju denuklearizacije, prenosi ruski medij News.ru. Tokom redovnih vojnih vježbi, lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un rekao je da su Korejci "spremni za... »

Beograd: Opet napadnuti vozači GSP

Slobodna Evropa pre 6 sati  
Saobraćajni sindikat saopštio je da je tokom noći napadnut vozač gradskog saobraćajnog preduzeća na liniji 704, kao i da je grupa mladića maltretirala putnike na liniji 706. Napad na vozača desio se nešto pre ponoći, a napadu je prethodila saobraćajna nezgoda, navodi se u saopštenju i dodaje da je... »

Papa Franjo u junu u Sarajevu

Slobodna Evropa pre 6 sati  
Papa Franjo saopštio je danas da će 6. juna otići u Sarajevo, gdje će se založiti za mir i međuvjerski dijalog. "Dragi braćo i sestre, želim da najavim da ću u subotu, 6. juna otići u Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine", rekao je poglavar Rimokatoličke crkve. On je to kazao u nedjeljnoj... »

Hong Kong: Demonstranti ponovo izašli na ulice

Slobodna Evropa pre 8 sati  
Više hiljada aktivista ponovo je u nedjelju izašlo na ulice Hong Konga tražeći demokratiju i "istinsko i potpuno pravo glasa", što je njihovo prvo veće okupljanje od masovnih protesta održanih krajem prošle godine. Procjenjuje se da se u centru Hong Konga trenutno nalazi oko 3.000 demonstranata, a... »

Poplave na sjeverozapadu Grčke i u južnoj Albaniji

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Poplave, izazvane jakim kišama, pogodile su sjeverozapad Grčke i jug Albanije, zbog čega su danas evakuisane stotine mještana i uništen kameni most iz 18. vijeka u Grčkoj, ali nema žrtava. Jaka kiša počela je juče da pada u Epiru na sjeverozapadu Grčke, zbog čega su vlasti morale da evakuišu četiri... »

Abe: Nećemo abdicirati pred terorizmom

Slobodna Evropa pre 10 sati  
Japanski premijer Šinzo Abe obećao je u subotu uveče da neće "abdicirati pred neprihvatljivim terorizmom" poslije objavljivanja video snimke na internetu u kojem islamisti tvrde da su ubili japanskog taoca Kendžija Gotoa. "To je gnusan i odvratan teroristički čin, koji me je razbjesnio", rekao je... »

Hag: U utorak presuda u sporu Hrvatska-Srbija

Slobodna Evropa pre 8 sati  
Dugogodišnji spor između Hrvatske i Srbije po međusobnim optužbama za genocid tokom rata u Hrvatskoj, 1991-95., biće u utorak, 3. februara, okončan presudom Međunarodnog suda pravde u Hagu. Na zasjedanju najvišeg sudskog organa UN, koja će početi u 10 sati, presudu će pročitati predsjednik suda... »

Prekinuti pregovori o Ukrajini, nastavak nije vjerovatan

Slobodna Evropa pre 10 sati  
Mirovni pregovori čiji je cilj prekid krvoprolića na istoku Ukrajine su prekinuti u subotu, i ne planira se njihov nastavak, izjavio je u Kijevu ukrajinski izaslanik, bivši predsjednik Leonid Kučma. "Konsultacije u Minsku su završile neuspjehom", rekao je Kučma agenciji Interfaks i dodao da lideri... »

Otvorena biračka mjesta u Stanarima i Istočnom Drvaru

Slobodna Evropa pre 9 sati  
U Stanarima je jutros u 7 sati otvoreno 15 biračkih mjesta na prvim izborima na načelnika i odbornike u ovoj novoformiranoj općini u Republici Srpskoj. Predsjednik Općinske izborne komisije Nenad Paleksić potvrdio je da će glasačka mjesta biti otvorena do 19 sati, do kada traje i izborna šutnja. U... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.