http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Pančić: Ljubiša Beli, Čiča Gliša u belom odelu

Slobodna Evropa pre 1 sat
(Komentar*) Ako je verovati agencijama koje se bave istraživanjem javnog mnenja, desetak dana pred predsedničke izbore u Srbiji premijer Aleksandar Vučić ima postojano više od 50 odsto glasača iz sebe, a na drugo mesto, dakle, kao onaj koji bi mu se suprotstavio u drugom krugu ako bi Vučiću 50... »

Požar u skladištu municije u Ukrajini

Slobodna Evropa pre 1 sat
Eksplozija je jutros izazvala požar i seriju detonacija u skladištu municije u gradu Balakleja u Ukrajini nakon čega je evakuisano 20.000 stanovnika, prenosi Beta. Mediji prenose da su zvaničnici rekli da se radi o sabotaži, navodi BBC. Ukrajinska televizija 24 objavila je snimke požara u jednom od... »

Srbija: Policajci bez odobrenja ne smeju na predizborne skupove

Slobodna Evropa pre 4 minuta
Reprezentativni Policijski sindikat Srbije saopštio je danas da im se javio veliki broj policajaca iz svih Policijskih uprava po Srbiji, koji navode da im je zabranjeno prisustvo predizbornim skupovima predsedničkih kandidata. Policajcima po Srbiji je od utorka na ispraćaju smene preneto da je iz... »

Harkov: Zona bezbjednosti sedam kilometara oko skladišta municije

Slobodna Evropa pre 2 sata
Zona bezbjednosti postavljena je u krugu od sedam kilometara oko skladišta municije u oblasti Harkov u Ukrajini, izjavio je glavni tužilac vojnog suda Anatolij Matios. "Napravljena je zona od sedam kilometara oko razbacane municije na mjestu eksplozije", napisao je Matios na svojoj "Fejsbuk"... »

Policija uhapsila sedmoro u istrazi o napadu u Londonu

Slobodna Evropa pre 4 minuta
Nekoliko zemalja, među kojima Sjedinjene Države, Nemačka, Francuska, Rusija i Turska izrazile su solidarnost s Velikom Britanijom gde je u jučerašnjem terorističkom napadu kod zgrade parlamenta u Londonu poginulo četvoro osoba – policajac, dvoje civila i napadač, dok je povređeno najmanje 40 ljudi.... »

Trećina dece u Avganistanu ne ide u školu

Slobodna Evropa pre 3 sata
Skoro trećina dece u Avganistanu ne ide u školu, što povećava rizik od maloletničkog rada, regrutacije ekstremističkih grupa, ranih brakova i drugih oblika eksplotacije, saopštila je danas humanitarna organizacija Save the čildren (Save the Children). Humanitani aktivisti upozoravaju da se očekuje... »

Nastavak sirijskih mirovnih pregovora u Ženevi

Slobodna Evropa pre 52 minuta
Mirovni pregovori o Siriji nastavljaju se danas u Ženevi pod pokroviteljstvom UN sa predstavnicima sirijske vlade i opozicije koji do sada nisu uspeli da nađu rešenje za šestogodišnji sukob. Izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura od 2016. do sada organizovao je četiri runde pregovora u Ženevi bez... »

Australija odbacila zahteve za azil 500 izbeglica iz Sirije

Slobodna Evropa pre 2 sata
Australija je odbacila zahteve za azil 500 izbeglica iz Sirije iz bezbednosnih razloga, godinu dana nakon što su se vlasti u Sidneju obavezale da će prihvatiti 12.000 izbeglica iz kampova na Bliskom istoku, saoštili su danas australijski zvaničnici. Ministar za imigraciju i graničnu zaštitu Piter... »

U napadu u Londonu najmanje četvoro mrtvih i 40 povređenih

Slobodna Evropa pre 36 minuta
Nekoliko zemalja, među kojima Sjedinjene Države, Nemačka, Francuska, Rusija i Turska izrazile su solidarnost s Velikom Britanijom gde je u jučerašnjem terorističkom napadu kod zgrade parlamenta u Londonu poginulo četvoro osoba – policajac, dvoje civila i napadač, dok je povređeno najmanje 40 ljudi.... »

Ukrajina zabranila ulazak ruskoj predstavnici na Eurosongu

Slobodna Evropa pre 20 sati
Ukrajina je zabranila ulazak u zemlju ruskoj predstavnici na Eurosongu 2017 jer je prekršila ukrajinske zakone, stoji u saopćenju službe sigurnosti u Kijevu. Julija Samojlova je posjetila ukrajinski poluotok Krim koje je Rusija anaketirala 2014. Ukraijina koja je domaćin ovogodišnje natjecanja još... »

Racija zbog napada, London u šoku (foto, video)

Mondo  pre 41 minut  još 19 povezanih

Printezis: Osećam se malo loše, ali nije mi krivo

Večernje novosti  pre 10 sati  još 16 povezanih

Ivanović: Da se konačno skine ljaga sa mog imena

Večernje novosti  pre 1 sat  još 8 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.