http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Šešelj: Ne predajem se, ali neću ni da bežim

Slobodna Evropa pre 4 sata  
Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je Žalbeno veće haškog Tribunala donelo odluku da se on vrati u Hag do 26. maja i naglasio da se neće dobrovoljno predati. Šešelj je kazao za agenciju Beta da zakon propisuje da se mora pokrenuti sudski postupak pred domaćim... »

Poznati finalisti 60. Evrovizije

Slobodna Evropa pre 10 sati  
Poznato je svih 27 finalista koji će se sutra takmičiti u finalu 60. Pjesme Evrovizije, nakon što je iz sinošnjeg polufinala odabrano 10 najboljih. Iz drugog polufinala u finale su se plasirali Litvanija, Poljska, Slovenija, Švedska, Norveška, Crna Gora, Kipar, Azerbejdžan, Letonija i Izrael. Bez... »

Tribunal: Hadžić uskoro ponovo u Srbiji

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Bivši lider Srba u Hrvatskoj Goran Hadžić biće iz pritvora Haškog tribunala pušten na privremenu slobodu do daljeg, uz obavezu da dolazi u Hag na lekarske preglede, odlučilo je danas raspravno veće Tribunala. Hadžić, kome se sudi po optužnici za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, 1991-93, biće... »

Moskovske vlasti zabranile gej paradu

Slobodna Evropa pre 8 sati  
Gradske vlasti Moskve saopštile su da neće dozvoliti održavanje gej parade u glavnom gradu Rusije, koju su aktivisti planirali da održe krajem maja. "Upozorili smo organizatore da šetnja neće biti dopuštena", izjavio je agenciji RIA "Novosti" portparol gradonačelnika Moskve Aleksej Majorov.... »

Kina ističe pravo nadzora u Južnom kineskom moru

Slobodna Evropa pre 8 sati  
Kina je ozbiljno upozorila SAD na svoje pravo da nadgleda vazdušni prostor i vode kod svojih ostrva u Južnom kineskom moru u odgovoru na izveštaje o razmeni upozorenja između kineske ratne mornarice i američkog vojnog izviđačkog aviona, prenosi kineski list Čajna dejli (China daily). Ove izjave... »

Svetska banka: Ekonomija Gaze na ivici kolapsa

Slobodna Evropa pre 8 sati  
Ekonomija Gaze je na "ivici kolapsa", sa stopom nezaposlenosti od 43 odsto koja je najviša na svetu dok je nezaposlenost mladih dostigla čak 60 odsto,upozorava se u novom izveštaju Svetske banke, objavljenom danas, i pozivaju Izrael i međunarodni donatori da pomognu. "Blokade, rat i loša uprava... »

Makedonija: Počinje suđenje pritvorenim demonstrantima

Slobodna Evropa pre 11 sati  
Pred Osnovnim sudom u Skoplju danas će početi suđenje devetorici demonstranata koji su protestovali ispred zgrade makedonske Vlade 5. maja, saopštio je portparol tog suda Dejan Ristovski. Oni se terete da su spriječili službeno lice u vršenju službene dužnosti, a zaprijećena kazna za ovo krivično... »

Merkel: Još mnogo do sporazuma s Grčkom

Slobodna Evropa pre 8 sati  
Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas, posle sastanka sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom u Rigi da je ostalo još mnogo toga da se uradi da bi se izbegao finansijski krah u Grčkoj. Merkel i francuski predsednik Fransoa Oland razgovarali sinoć oko dva sata sa Ciprasom u glavnom gradu... »

S. Arabija: Najmanje 30 poginulih u napadu na džamiju

Slobodna Evropa pre 3 sata  
Najmanje 30 osoba je danas poginulo ili ranjeno u samoubilačkom bombaškom napadu koji se odigrao tokom molitve u šiitskoj džamiji na istoku Saudijske Arabije. Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad, prvi na šiite u Saudijskoj Arabiji od novembra prošle godine kada je osam osoba ubijeno tokom... »

Sejfudin Tokić uhapšen u Banjaluci zbog zastave BiH

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Predsednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić danas je uhapšen i priveden u banjalučku policiju. Tokić je, uz zvaničnu i bivšu zastavu BiH ispred Skupštine grada Banja Luka, održao pres-konferenciju povodom godišnjice prijema BiH u punopravno članstvo UN-a, ali tu aktivnost... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.