http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Nova poglavlja, nova pomoć EU Srbiji

Slobodna Evropa pre 13 sati
Najave o otvaranju jednog ili nekolicine pregovaračkih poglavlja narednje sedmice i ugovor o dodeli 80 miliona evra iz fondova Evropske unije za reformu javne uprave, zvanični je siže jednodnevne posete Johanesa Hana, evropskog komesara za susedsku politiku i proširenje, Srbiji. Ono što će... »

Referendum u Italiji: Evropski zvaničnici strepe, ultradesničari slave

Slobodna Evropa pre 16 sati
U danu kada je premijer Italije Mateo Renci najavio da će uručiti ostavku šefu države Serđu Matareli zbog poraza na referendumu, lideri ultradesničarskih i evroskeptičnih stranaka širom Evrope proslavljaju rezultate glasanja kojim su građani Italije odbacili paket ustavnih reformi. Evropski lideri... »

Haško tužilaštvo: Etničko čišćenje bilo cilj vojne kampanje Vojske Republike Srpske

Slobodna Evropa pre 6 sati
Haško tužilaštvo za danas je završilo s iznošenjem završnih riječi u slučaju protiv Ratka Mladića komandanta Vojske Republike Srpske (VRS), optuženog za genocid, najteže ratne zločine i zločine protiv čovječnosti u Bosni i Hercegovini tokom rata od 1992. do 1995. godine. Mladić se suočava sa 11... »

Valls objavio kandidaturu za predsjednika Francuske

Slobodna Evropa pre 10 sati
Francuski premijer Manuel Valls objavio je u ponedjeljak da će biti jedan od kandidata vladajućih socijalista na izborima za šefa države 2017. godine. "Ja sam kandidat za predsjednika Republike Francuske. Imam tu snagu u sebi i želju da služim svojoj zemlji. To je neizreciv osjećaj i totalno... »

Prihvaćen sporazum sa jednim od osumnjičenih za terorizam u CG

Slobodna Evropa pre 13 sati
Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić prihvatio je danas sporazum koji je Mirko Velimirović sklopio sa Specijalnim tužilaštvom, u kojem je priznao da je bio član kriminalne organizacije koja je planirala izazivanje haosa u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra. Po ovom... »

Han: Sledeće nedelje dogovor o novim poglavljima Srbije i EU

Slobodna Evropa pre 5 sati
Evropski komesar Johanes Han izrazio je danas očekivanje da će EU sledeće nedelje postići dogovor o otvaranju novih poglavlja u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji. "Veliki sam optimista da se nova poglavlja mogu otvoriti i verovatno ćemo sledeće nedelje imati sastanak gde ćemo se o... »

Srbija: Rasprava o budžetu, Vučić u skupštini popodne

Slobodna Evropa pre 5 sati
Skupština Srbije započela je danas načelnu raspravu o budžetu za 2017. godinu, a raspravi će se, kako je najavila predsednica parlamenta, popodne priključiti i premijer Aleksandar Vučić. Budžet za 2017, koji je najavljen kao razvojni i štedljiv, a predviđa i najniži deficit ikada, poslanicima... »

Srbija i EU potpisale ugovor za podršku transformaciji javne uprave

Slobodna Evropa pre 18 sati
Evropska unija i Srbija potpisale su finansijski ugovor za podršku transformaciji javne uprave Srbije vredan 80 milona evra. Potpis na dokument stavile su direktorka za Zapadni Balkan u Evropskoj komisiji Henoveva Ruis Kalavera i Jadranka Joksimović, ministarka evrointegracija u Vladi Srbije, i to... »

Stoltenberg: Očekujem da nova Vlada CG bude posvećena članstvu

Slobodna Evropa pre 17 sati
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg očekuje da će nova crnogorska Vlada biti posvećena članstvu u Alijansi, i da će, kako je rekao, sve zemlje članice uskoro ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore tom savezu. On, kako je saopštio, očekuje i računa da će nova Vlada u Crnoj Gori ostati... »

Mađarski policajci upućeni na granicu Srbije i Bugarske

Slobodna Evropa pre 20 sati
Nov kontingent od 20 mađarskih policajaca krenuo je danas za Srbiju kako bi pomogli srpskim kolegama u patrolama na granici sa Bugarskom. Treći kontingent mađarske policije upućen na srpsko-bugarsku granicu, ispratio je zamenik šefa policije Janoš Balog, prenosi MTI. Zajedničku misiju mađarska... »

©2016 Netmark d.o.o.