http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Postupak rehabilitacije Nedića počinje 7. decembra

Slobodna Evropa pre 1 sat  
Postupak rehabilitacije Milana Nedića, predsednika vlade za vreme nemačke okupacije Srbije tokom Drugog svetskog rata, počinje 7. decembra pred Višim sudom u Beogradu, potvrđeno je za RSE u ovom sudu. Mediji u Srbiji navode da postupak počinje osam godina nakon što su zahtev za vraćanje časti i... »

Ustavni sud odlaže penzije, doktorka ostaje pri promeni pola

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Ustavni sud Srbije obustavio je primenu odredbi Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, koje se odnose na penzionisanje žena zbog navršenih određenih godina života, do donošenja konačne odluke o spornim pitanjima. Zakonom bi, pored ostalih, oko 3.500 lekarki... »

Francuski avioni bombardovali uporište ISIS

Slobodna Evropa pre 3 sata  
Francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drijan izjavio je danas da su u napadu francuskih borbenih aviona na uporište Islamske države u sirijskom gradu Raka ciljani strani borci koji planiraju napade u Evropi. Le Drijan je za radio Evropa-1 rekao da je bombardovan kamp za obuku i da je "cilj... »

ISIS zauzeo nekoliko sela na severu Sirije

Slobodna Evropa pre 2 sata  
“Islamska država” je u iznenadnom napadu u provinciji Alepo na severu Sirije zauzela više sela, tvrde aktivisti Sirijske opservatorije za ljudska prava. Prema oceni te organizacije, najnovije napredovanje “Islamske države” je najznačanjnije u poslednjih nekoliko meseci. Napad je izveden posle... »

Završena vežba ruskih i srpskih pilota

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Vežba ruskih i srpskih pilota lovačkih aviona MiG-29 i helikoptera Mi-8 "Bratstvo avijatičara Rusije i Srbije – BARS“ na poligonu Ašuluk, u blizini Astrahana uspešno je završena, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije. Dodaje se da su piloti lovačke avijacije gađali raketama vazduh-vazduh... »

Eritrejske izbeglice preseljene u Švedsku

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Avion italijanske policije sa 19 državljana Eritreje poleteo je danas sa rimskog aerodoroma "Ćampino" i odvezao prve izbeglice u Švedsku. Avion je prevezao izbeglice na u Luleu, na krajnjem severu Švedske, u okviru novog programa preseljenja izbeglica, čiji cilj je rasterećenje zemalja koje su... »

Libija: Imenovana vlada nacionalnog jedinstva

Slobodna Evropa pre 5 sati  
Izaslanik Ujedinjenih nacija za Libiju Bernardino Leon izjavio je da je formirana vlada nacionalnog jedinstva, nakon dugotrajnih i teških pregovora koji su okončali višemjesečno dvovlašće u toj zemlji. U Libiji su postojale dvije vlade, jedna u Tripoliju koju podržavaju bivši pobunjenici i druga,... »

Jerusalim: Starosna granica za ulazak na sveta mesta

Slobodna Evropa pre 3 sata  
Izraelska policija zabranila je pristup mladim muslimanima na sveta mesta u Jerusalimu, nakon nekoliko dana uzastopnih incidenata. Portparol policije Luba Samri izjavila je da je muškarcima starosti ispod 45 godina strogo zabranjen pristup u kompleks Al Aksa i dodala da se starosna granica... »

Nobel za mir “Kvartetu za dijalog” u Tunisu

Slobodna Evropa pre 2 sata  
Nobelova nagrada za mir dodeljena je Nacionalnom kvartetu za dijalog u Tunisu, za doprinos revoluciji u toj zemlji 2011. Godine i izgradnji demokratije. Revolucija koja je pokrenula "arapsko proleće", poznata i kao "jasmin revolucija" nastala je na temeljima dogovora četiri organizacije - Lige za... »

Iranski general poginuo na sirijskom ratištu

Slobodna Evropa pre 3 sata  
General Revolucionarne garde Irana poginuo je u blizini Alepa, gde je boravio kao savetnik sirijske armije u borbi protiv boraca "Islamske države", saopštila je danas Garda. General Husein Hamedani poginuo je preksinoć, navodi se u saopštenju. Iran je glavni regionalni saveznik sirijskog... »

©2015 Netmark d.o.o.