http://www.slobodnaevropa.org

U Srbiji sutra štrajk upozorenja u školama

Slobodna Evropa pre 4 sata  
U Srbiji će u četvrtak početi štrajk upozorenja u osnovnim i srednjim školama zbog najavljenog smanjenja plaća, a ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni, sredinom oktobra potpuno će se obustaviti nastava, saopštili su u srijedu predstavnici sindikata obrazovanja. Štrajk upozorenja podrazumijeva da ni u... »

Stoltenberg preuzima funkciju generalnog sekretara Alijanse

Slobodna Evropa pre 11 sati  
Bivši norveški premijer Jens Stoltenberg preuzima danas funkciju generalnog sekretara NATO-a od pedesetpetogodišnjeg Andersa Fogh Rasmussena iz Danske. Smjena na čelu NATO-a dolazi u vrijeme kada se Alijansa priprema da povuče većinu svojih snaga iz Afganistana, te u vrijeme tenzija sa Rusijom zbog... »

U dvije eksplozije u Homsu 3o mrtvih novi je bilans

Slobodna Evropa pre 4 sata  
U dva bombaška napada u sirijskom gradu Homsu, poginulo je 30 djece i devetoro odraslih, saopštila je u Bejrutu Sirijska opservatorije za ljudska prava (OSDH). Napadi su izvedeni kod škole u četvrti pod kontrolom sirijske vojske gdje pretežno žive Alaviti, manjinska šiitska sekta kojoj pripada i... »

Samoubilački napadi u Kabulu

Slobodna Evropa pre 14 sati  
Najmanje sedmero ljudi poginulo je, a ranjeno ih je više od 15 u dva talibanska samoubilačka napada u Kabulu u srijedu, dan nakon što je nova afganistanska vlada potpisala dugoročni sigurnosni sporazum sa SAD-om, objavili su vladini dužnosnici. Talibani, koji se bore protiv stranih snaga u zemlji i... »

Norveška najbolja zemlja za stare osobe

Slobodna Evropa pre 9 sati  
Norveška je najbolja zemlja za stare osobe, rezultati su istraživanja provedenog u 96 zemalja, koji su objavljeni na Međunarodni dan starih osoba. Prema međunarodnom indeksu kvaliteta života u starijoj dobi, kojim se mjeri socijalna i ekonomska dobrobit lica starijih od 60 godina, visoko na listi... »

Karadžić rekao da snosi 'moralnu odgovornost' za zločine ali se ne osjeća krivim

Slobodna Evropa pre 9 sati  
Bivši predsjednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić, iznoseći završne riječi svoje odbrane, optužio je u srijedu tužioce Ujedinjenih nacija za 'stavljanje čitavog srpskog naroda na sud', rekavši da nemaju 'nijedan dokaz' koji ga povezuje za zvjerstva počinjena tokom rata u BiH. Karadžić je... »

Žestoke borbe militanata IS i kurdskih snaga oko Ain al-Araba

Slobodna Evropa pre 10 sati  
Žestoke borbe militanata ''Islamske države'' i kurdskih snaga vode se danas oko Ain al-Araba, kurdskog grada na granici Sirije i Turske, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava. Militanti ''Islamske države'' su na tri kilometra od tog kurdskog grada, dodaje Opservatorija,... »

Revolucija kišobrana: Ističe rok demonstranata vlastima

Slobodna Evropa pre 5 sati  
Nekoliko hiljada demonstrana ponovo se okupilo u sredu na 65-tu godišnjicu od proglašenja Narodne Republike Kine. Danas ističe rok koji su prodemokratski demonstranti u Hong Kongu dali za Vladi odgovor na njihov zahtev da gradskog čelnika biraju direktno umesto da kandidate odobrava Peking.... »

U bombardovanju Donjecka 10 mrtvih

Slobodna Evropa pre 9 sati  
Deset osoba je ubijeno u bombardiranju Donjecka, uporišta proruskih separatista na istoku Ukrajine, kada su pogođeni jedna škola i jedan taxi, saopćila je regionalna uprava. Ovo je najveći broj ubijenih otkako je 5. septembra stupilo na snagu primirje zaključeno između Kijeva i pobunjenika na... »

Vučić danas sa Brokom

Slobodna Evropa pre 14 sati  
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsedavajućim Odbora za inostrane poslove Evropskog parlamenta Elmarom Brokom. Sastanak će biti u zgradi Vlade u Nemanjinoj ulici. Brok će učestvovati na četvrtom Beogradskom bezbednosnom forumu pod nazivom "Evropa 2014: Kraj... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.