http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Sjeverna Koreja ispalila projektil iz podmornice

Slobodna Evropa pre 2 sata
Sjevernokorejska podmornica je ispalila balistički projektil, javlja Yonhap, novinska agencija Sjeverne Koreje. Ovom testu prethodio je prošlomjesečni ali neuspjeli pokušaj lansiranja projektila. Sjevernoj Koreji, za koju se vjeruje da razvija nuklearno oružje, Ujedinjeni narodi (UN) su zabranili... »

Doček olimpijaca večeras ispred Skupštine Srbije

Slobodna Evropa pre 18 sati
Svečani doček srpskih sportista povodom osvajanja medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru biće upriličen večeras u 20 sati ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu. Lokacija je promenjena jer balkon Gradske skupštine ne može da izdrži veliki broj sportista, pa će građani imati priliku da... »

Priština: Eksplozija u dvorištu Radio televizije Kosovo

Slobodna Evropa pre 18 sati
Snažna eksplozija odjeknula je sinoć u dvorištu RTK, u neposrednoj blizini satelitskih predajnika, javila je ta televizija, navodeći da niko nije povređen. Eksplozija je odjeknula sinoć, nešto pre 22 sata. Policija je blokirala zgradu televizije i u potrazi je za dokazima kako bi utvrdila da li je... »

Kovač: Neka Vučić ponese u Dubrovnik spisak optuženih Hrvata

Slobodna Evropa pre 2 sata
Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova u tehničkom mandatu Miro Kovač poručio je u utorak premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da u Dubrovnik, odluči li se doći na tamošnji međunarodni forum ovaj tjedan, obavezno ponese "popis hrvatskih državljana za kojima su vlasti u Beogradu raspisale... »

Lukšić povukao kandidaturu za generalnog sekretara UN

Slobodna Evropa pre 8 sati
Kandidat Vlade Crne Gore za Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Igor Lukšić obavijestio je danas predsjednika Generalne Skupštine UN-a Mogensa Liketofta i predsjednika Savjeta bezbjednosti UN-a Ramlan Bin Ibrahima da povlači svoju kandidaturu za mjesto Generalnog sekretara. U utrci su ostali... »

Istraga protiv Dragaša za paljenje crkve u Sarajevu

Slobodna Evropa pre 11 sati
Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Nedeljka Dragaša zbog sumnje da je u nedjelju u jutarnjim satima zapalio drvene daske magacina pravoslavne Crkve Svetog Preobraženja u Sarajevu. Prema navodima iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, osumnjičeni Nedeljko Dragaš je kroz zaštitnu rešetku... »

Doris Pak: Očekujem da Vučić Dodiku kaže da je otišao predaleko

Slobodna Evropa pre 19 sati
U rastućoj izvesnosti da će se referendum o 9. januaru kao Danu Republike Srpske održati u ovom entitetu Bosne i Hercegovine 25. septembra, kao da je zavladala panika u internacionalnim redovima. Kancelarija Visokog predstavnika (OHR) je saopštila da je referendum protiv Dejtonskog sporazuma i da... »

Obrt u saznanjima o ubistvu Duška Jovanovića?

Slobodna Evropa pre 2 sata
Crnogorska javnost sa nestrpljenjem je iščekivala reagovanje Državnog tužilaštva nakon senzacionalne izjave poslanika opozicionog Demokratskog fronta Koče Pavlovića, kako je nezavisna detektivska istraga navodno otkrila da je glavnog urednika lista Dan Duška Jovanovića ubila Italijanska mafija.... »

Vijeće ministara BiH usvojilo Odluku o sistemu koordinacije

Slobodna Evropa pre 15 sati
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je danas usvojilo odluku kojom se definiše sistem koordinacije za proces evropskih integracija, koji će omogućiti usaglašeno djelovanje različitih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini u ispunjavanju uslova iz evropske agende. Sistemom koordinacije uređuje se način... »

Rajan Lohti ostao bez vodećih sponzora posle skandala u Riju

Slobodna Evropa pre 18 sati
Dan nakon zatvaranja Olimpijskih igara u Brazilu, poznatog američkog plivača Rajana Lohtija napustila su četiri glavna sponzora zbog njegovog nedoličnog ponašanja i lažnih tvrdnji da je opljačkan u Riju de Žaneiru. Jedan za drugim, sponzori su počeli da raskidaju ugovore o sponzorstvu ovog osvajača... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.