http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Moskva: Sastali se Dačić i Lavrov

Slobodna Evropa pre 7 sati  
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na početku razgovora sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom da Srbija želi da nastavi dobre odnose sa Rusijom i da nastavi da realuzuje zajedničke projekte o kojima se razgovaralo tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina 16. oktobra... »

Moskva: Nakon zakona o sankcijama odnosi sa SAD narušeni na duže

Slobodna Evropa pre 8 sati  
Američki predsednik Barak Obama potpisao je zakon kojim se omogućava uvođenje novih sankcija Rusiji zbog njene umešanosti u ukrajinski sukob, ali je rekao da u ovoj fazi nema nameru da uvodi nove sankcije. Iz Moskve su poručili da će to na duže vreme da naruši odnose Moskve i Vašingtona. „U ovom... »

Beograd: Prva operacija ugradnje umjetnog srca

Slobodna Evropa pre 2 sata  
U Kliničkom centru Srbije uspješno je završena prva operacija ugradnje umjetnog srca, piše RTS. Pedesetčetvorogodišnjem Vladimiru Petkoviću iz Pančeva ugrađen je mehanički organ koji treba da mu pomogne da dočeka transplantaciju srca. “Pacijent je do sada proveo već dva sata na veštačkom srcu i... »

Ubijeno osmoro djece u Australiji

Slobodna Evropa pre 9 sati  
Australijska policija je pronašla tijela osmoro djece, uzrasta od 18 mjeseci do 15 godina, koji su preminuli od rana zadobijenih nožem u gradu Kerns. Policija države Kvinslend saopštila je da je dobila poziv da ode u kuću u predgrađe Manora, pošto je obavještena da je žena zadobila teške povrede.... »

Beograd: Zatvor roditeljima dječaka koji su napadali starce

Slobodna Evropa pre 5 sati  
U Beogradu su na po četiri godine zatvora osudjeni Kata Nikolić i Djura Nika roditelji maloljetnih dječaka koji su u više navrata napadali starije gradjane, a medju žrtvama je bio i pisac za djecu Raša Popov. Mediji su ranije prenjeli da su roditelji na saslušanju negirali krivicu da su maloljetne... »

Osijek: Desetorici ukupno 139 godina za ratni zločin

Slobodna Evropa pre 6 sati  
Županijskisud u Osijeku na ukupno 139 godina zatvora osudio je desetoricu optuženih za ratni zločin u Trpinji. Stevo Pantić, Milisav Atanacković, Milenko Pantić, Đoko Stajić, Zoran Ranković, Zoran Gajanin, Simo Stević, Željko Vuković, Miroslav Kovačević i Jerko Mičić proglašeni su krivima za... »

Šid: Zabranjenjena izložba o beogradskom i osječkom prajdu

Slobodna Evropa pre 5 sati  
U Šidu je zabranjena izložba Inicijative mladih za ljudska prava “Ovo je prajd” o uspešno održanom prajdu u Beogradu i hrvatskom gradu Osijeku. Izložba fotografija je postavljena, po dogovoru, u Gradskoj biblioteci "Simeon Piščević", ali je direktorka Slavica Varničić iznenada odlučila da je... »

Goodlatte: Vladavina prava važna za odnose Srbije sa SAD i EU

Slobodna Evropa pre 5 sati  
Delegacije Skupštine Srbije i Predstavničkog doma SAD izrazile su danas u Beogradu spremnost za unapredjenje i jačanje parlamentarne i ukupne bilateralne suradnje Srbije i SAD. Tokom sastanaka su razmotrene aktivnosti oko zaštite intelektualne svojine, borbe protiv sajber kriminala i trgovine... »

Beograd: Uhapšen 18 godišnji pljačkaš banke

Slobodna Evropa pre 30 minuta  
Srpska policija je pronašla i uhapsila jednog 18 godišnjaka za koga se sumnja da je izvršio razbojništvo u Komercijalnoj banci u centru Beograda. Kako se navodi u saopćenju MUP-a, pripadnici policije su pronašli novac i oružje, dok se za drugim osumnjičenim traga. Razbojnik je povrijedio jednog od... »

Izrael: Iz Pojasa Gaze ispaljena raketa

Slobodna Evropa pre 4 sata  
Izraelska vojska je izvjestila o raketnom napadu iz Pojasa Gaze, prvom takvom od septembra. Raketa je pala na jug zemlje. Izrael je ovog ljeta 50 dana ratovao sa palestinskim militantnim pokretom Hamas, koja kontrolira Gazu. Hamas je zasuo Izrael tisućama raketa, a Izrael je uzvratio prvo zračnim... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.