http://www.studiob.rs

Studio B

Mančester: 22 osobe poginule u eksploziji, ID preuzela odgovornost

Studio B pre 5 sati
22 osobe osobe su poginule a 59 je povređeno u eksploziji koja se dogodila pred kraj koncerta američke muzičke zvezde Arijane Grande u Mančesteru. Pripadnici Islamske države objavili su na društvanim mrežama video snimak u kojem su preuzeli odgovornost za napad. Napadač identifikovan kao Salman Abedi.
Muškarac osumnjičen za samoubilački bombaški napad u Mančester, identifikovan je kao 23. godišnji Salman Abedi, objavio je CBS Njuz. Abedi je, kako se navodi, od ranije bio poznat britanskim vlastima. Mančesterska policija... »

U Novom Sadu za dva sata palo 52 litra kiše po metru

Studio B pre 11 sati
Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković obišao je danas ulice u Novom Sadu kako bi sagledao stanje i eventualne štete prouzrokovane velikom količinom padavina.
foto Tanjug/Jaroslav Pap Stojković je rekao novinarima da je 12 interventnih ekipa JKP „Vodovod i kanalizacija“ na terenu i da rade na pročišćavanju u ulicama Temerinskoj i Kisačkoj, i kod „Merkura“ i dodao da ekipe gradskog... »

Huligani uništili sadnice i zalivni sistem kod „Geneksa”

Studio B pre 11 sati
Noćas su huligani uništili tri sadnice i ukrali zalivni sistem na drvoredu pored auto-puta pored kule „Geneks”.
Generalni direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević upozorio je da su noćas huligani uništili tri sadnice i ukrali zalivni sistem na drvoredu pored auto-puta pored kule „Geneks”.
 On je istakao da se ovakva... »

Nemački dnevnik: Sedlarov film o Jasenovcu falsifikuje istoriju

Studio B pre 19 sati
Nešto više od mesec dana nakon što je dokumentarni film o Jasenovcu, autora Jakova Sedlara, uprkos protivljenjima dela hrvatske javnosti, ipak, nagrađen nagradom Grada Zagreba, nemački dnevnik Frankrufter rundšau objavio je oštru kritiku u kojoj potvrđuje da je reč o projektu , koji falsifikuje istoriju.
Nemački dnevnik proziva i gradske oce zbog dodeljene nagrade Sedlaru. Uz podsećanje da je odluka gradskih vlasti da nagradu Grada Zagreba dodeli upravo Sedlarovom filmu „Jasenovac – istina“, koji je sve samo ne to što kazuje... »

Za beogradske vrtiće podneto 23.084 zahteva

Studio B pre 17 sati
Na ovogodišnjem konkursu za beogradske predškolske ustanove podneto je 23.084 zahteva, 14.726 lično i 8.358 elektronskim putem, saopšteno je iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.
To je rast od oko šest odsto u odnosu na broj zainteresovanih prošle godine, budući da je u radnoj 2016/2017. podneto 21.792 zahteva tokom konkursa. Upisne komisije u 17 beogradskih predškolskih ustanova proveravaju podnetu... »

Novim bulevarom od Tošinog Bunara do Čukarice za desetak minuta

Studio B pre 16 sati
Gradski menadžer Goran Vesić obišao je lokaciju na kojoj su u toku radovi na asfaltiranju pristupnih puteva Mostu na Adi. Vesić je istakao da se na Novom Beogradu rađa novi bulevar, koji će omogućiti da se od Tošinog bunara do Čukarice, tačnije do Požeške ulice, stigne za desetak minuta.
Radove su zajedno sa gradskim menadžerom obišli član Gradskog veća Stevo Marušić, v.d. sekretara za inspekcijske poslove Sonja Podunavac, v.d. sekretara za privredu Milinko Veličković, kao i direktor Direkcije za građevinsko... »

Vesić: Vikendica Šapićevog ujaka na nasipu, što ne ruše

Studio B pre 16 sati
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da opštinsku vlast Novog Beograda i njenog predsednika Aleksandra Šapića ni do sada ništa nije sprečavalo da ruše vikendice na Savskom nasipu, a da, što se Grada tiče, „vikendice na Savskom nasipu mogu slobodno da se ruše“.
„Predsednika opštine Novi Beograd Šapića ni do sada ništa nije sprečavalo da ruši vikendice na Savskom nasipu, ali očigledno da to do sada nije uradio, a jedan od razloga je verovatno i to što jedna od tih vikendica pripada... »

Radovi na Zvezdari, bez vode neki potrošači

Studio B pre 21 sat
Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Zvezdara danas od 8:30 do 14:00 sati bez vode će ostati potrošači u Ulici Dimitrija Tucovića (između ulica Ruzveltove i Mraovića sokačeta) i Dalmatinskoj ulici.
Slab pritisak osetiće i potrošači u Ulici kraljice Marije. Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je autocisterna, navodi se u saopštenju JKP „Vodovod i... »

Preminuo Rodžer Mur u 89. godini života

Studio B pre 14 sati
Porodica proslavljenog glumca Rodžera Mura, zapamćenog po ulogama Džejmsa Bonda, objavila je na Tviteru da je glumac umro je u 89. godini života, saopštava Rojters.
U Srbiji je ostao zapamćen upravo po svojim ulogama u proslavljenoj filmskoj franšizi autora Iana Fleminga. On je bio treći glumac po redu koji je tumačio ulogu Džejmsa Bonda, nakon Šona Konerija i Džordža Lezenbija. On je... »

Bez prisustva štetnih materija u vazduhu nakon požara u Vinči

Studio B pre 16 sati
Gradski zavod za javno zdravlje saopštio je da se danas, u periodu od 08:30h do 10 sati, na široj teritoriji grada Beograda osećao neprijatan miris svojstven gorenju, posebno u naseljima Lešće, Višnjička banja, Višnjica, Rospi ćuprija, Karaburma i na delovima Krnjače, Koteža i Borče.
Uvidom u mrežu mernih mesta kontinuiranog monitoringa kvaliteta vazduha koji sprovodi GŽJZ Beograd za potrebe Sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograda, nije konstatovano povećano prisustvo zagađujućih materija: ugljen... »

Srpski obaveštajac u Sobranju u vreme napada?

Danas  pre 9 sati  još 1 povezana

Vučić sa delegacijom Bundestaga o EU

Večernje novosti  pre 8 sati  još 4 povezane

Nastavlja po planu: Mej na samitima G7 i NATO ove nedelje

Blic  pre 6 sati  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.