http://www.studiob.rs

Studio B

Dogovor o obeležju Vasku Popi kod Tašmajdana

Studio B pre 1 sat
Udruženje književnika Srbije nedavno je pokrenulo inicijativu da Vasko Popa, jedan od najznačajnijih pesnika na srpskom jeziku i akademik, dobije obeležje u Beogradu.
 Gradski menadžer Goran Vesić zahvalio je Udruženju književnika Srbije na inicijativi da Vasko Popa, koji je stvorio poseban pesnički jezik moderne srpske poezije i jedan od najprevođenijih srpskih pesnika, dobije spomen-obeležje u Beogradu.
Gradski menadžer Goran Vesić i zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović primili su povodom 95. godina od rođenja Vaska Pope delegaciju Udruženja književnika Srbije, na čelu sa predsednikom Radomirom Andrićem, sa... »

Torlak ima dovoljne količine seruma protiv zmijskog otrova

Studio B pre 28 minuta
Direktorka Instituta za vakcine i viruse Vera Stojiljković kaže da Torlak raspolaže dovoljnim količinama seruma protiv zmijskog ujeda koji se na zahtev dostavlja zdravstvenim ustanovama.
Ona je demantovala pisanje pojedinih medija i najavila tužbe protiv njih jer su, kako kaže, „netačnim i lažnim informacijama, izazvali paniku i uticali da se građani osećaju nebezbedno“. „Apsolutno je netačno da nisu proizvedene... »

Danas i u petak veoma toplo, temperatura i do 42 stepena

Studio B pre 10 sati
Do petka u celoj zemlji, a u subotu u južnim i istočnim krajevima, biće veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 35 do 40 C, ponegde i do 42 C, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.
Danas će u Srbiji preovlađivati sunčano i toplo, samo u severnim i zapadnim krajevima, uz lokalni razvoj oblacnosti, kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom, uglavnom ujutru i pre podne. Vetar će biti umeren i jak, južni i... »

Odbornici Skupštine grada o predlogu rebalansa budžeta

Studio B pre 1 sat
Odbornici Skupštine grada razmatraće na sednici predlog rebalansa budžeta kojim je predviđeno da najveća izdvajanja, 1,3 milijardi dinara budu opredeljena za dečju zaštitu i obrazovanje, dok će porodilje ubuduće dobijati jednokratnu pomoć od 10.000 dinara.
Pred odbornicima će se naći i Strategija grada do 2021. godine, koja predviđa dalji razvoj infrastrukture, unapređejne rada Gradske uprave, položaja onih kojima je potrebna pomoć, unapređenje statusa obrazovanja, razvoj sportske... »

Međunarodni dan Dunava

Studio B pre 1 sat
Međunarodni Dan Dunava obeležava se danas u 14 evropskih podunavskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava koja je osnov za saradnju evropskih država radi zaštite reke Dunav, na čijem slivu živi više od 80 miliona ljudi, navodi se u saopštenju Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.
Kako se navodi, cilj konvencije je podizanje svesti o očuvanju reke kod što većeg broja ljudi i apelovanje na racionalnu upotrebu vodnih resursa. „Pokrajinski zavod za zaštitu prirode iz Novog Sada trenutno radi na istraživanju i... »

Hrvati ljuti na nekulturu engleskih turista

Studio B pre 1 sat
Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Grada Novalje gradonačelnik objavio status u kome je kritikovao turiste, a posebno „varvarske i nekulturne“ Engleze, prenosi Slobodna Dalmacija.
Letnja festivalska sezona na popularnoj plaži Zrće u Novalji na hrvatskom primorju već je počela, ali je donela i prve probleme zbog kojih se gradonačelnik tog mesta Ante Dabo izvinajva meštanima. Na zvaničnoj Fejsbuk stranici... »

Vučić najčešće na naslovnicama štampe u Srbiji

Studio B pre 1 sat
U prva tri meseca ove godine najveći broj tekstova na naslovnim stranama štampanih medija, od političara, čak 835 imao je Aleksandar Vučić, a četvrtina je, kako se navodi u najnovijem Kvartalnom Medijametru, objavljena na naslovnici antivladinog dnevnog lista Danas.
Najnovija analiza, odnosi se na period koji se poklapa sa predsedničkom izbornom kampanjom i zato je politika kao tema najzastupljenija – 32,38 odsto svih tekstova na naslovnicama. Nedeljnici su, navodi se u izveštaju bili... »

Stefanović obišao povređenog policajca kod Orlovače

Studio B pre 22 minuta
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je jutros na Vojnomedicinskoj akademiji saobraćajnog policajca Dejana Ðorđevića, koji je povređen u saobraćajnoj nezgodi u blizini groblja Orlovača.
Na Ðorđevića je, naime, dok je obavljao redovne dužnosti kontrolisanja saobraćaja, naletelo vozilo, a on je pritom zadobio teške povrede. „On je zadobio teške povrede obavljajući svoje aktivnosti regulisanja saobraćaja na delu... »

Nastavak rasprave o izboru nove vlade

Studio B pre 1 sat
Skupština Srbije Skupština Srbije nastavalja raspravu o izboru nove vlade, čiji ključni prioriteti će, kako je rekla mandatarka Ana Brnabić, biti digitalizacija, obrazovanje i ekonomski razvoj.
Brnabić je predstavljajući ekspoze, rekla da bi bila ponosna ako bi se rezultati dosadašnje vlade ponovili za njenog mandata, ako je parlament izabere za novu premijerku. Brnabić je u ekspozeu istakla da će njen kabinet raditi... »

Turizam – budućnost Srbije

Studio B pre 40 minuta
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim sekretarom Svetske turističke organizacije Talebom Rifaijem sa kojim je razgovarao o turističkim potencijalima i promociji Srbije kao turističke destinacije.
Vučić je istakao da je broj stranih turista u poslednjih godinu dana porastao za 20 posto i da je to nova šansa za promociju Srbije kao nove destinacije. On je naglasio da je neophodno naći nove modele za promociju srpske... »

©2017 Netmark d.o.o.