http://www.studiob.rs

Studio B

Mađarska od danas sve migrante zatvara u kontejnere

Studio B pre 1 dan
Mađarska je saopštila da je spremna da od danas počne sa zatvaranjem tražilaca azila u kampove na svojoj južnoj granici sa Srbijom, nakon što je ovog meseca usvojila zakon o tome koji je izazvao kritike grupa za zaštitu ljudskih prava i UN.
Od danas, tražioci azila koji uđu u Mađarsku kao i oni koji se trenutno nalaze u toj zemlji biće zatvarani u te kampove dok im zahtevi ne budu obrađeni, prenosi AFP. „Službe za zaštitu granice su u potpunosti spremne za stupanje... »

Gardijan: Putujte u Srbiju, neotkriveni dragulj Balkana

Studio B pre 1 dan
Londonski Gardijan naveo je Srbiju kao jednu od 10 zemalja koje „obavezno“ treba posetiti pošto Britanija i zvanično napusti Evropsku uniju, prenosi Blic.
„Za bicikliste i one koji vole da pešace, ovo je zemlja snova: prepuna predivnih sela sa prijateljski nastrojenim domacinima, veoma zanimljive istorije, ali i dobre hrane i kulture. Ocekujte epsko gostoprimstvo uz mnoštvo rakije.... »

U tuči migranata jedan zadobio povrede nožem

Studio B pre 18 sati
U tuči migranata u Karađorđevoj ulici u Beogradu jedan od njih je zadobio povrede nožem, saopšteno je iz MUP-a.
Kako je navedeno, policija traga za nepoznatim počiniocem. Do tuče je došlo oko 18:50 sati, kažu u... »

Vulin na dodeli priznanja Automobilskog foruma

Studio B pre 16 sati
Automobilski forum uručio je večeras nagrade najuspešnijima u sektoru saobraćaja, a ministar za rad Aleksandar Vulin tom prilikom zlatnu plaketu uručio je mladom Dimitriju Kovačeviću najboljem u Srbiji u kartingu II i pored toga što na takmičenjima mora da nosi vrlo složeni slušni aparat.
Vulin je Kovačeviću, u ime ministarstva, uručio i kacigu dodajući da nema dece sa posebnim potrebama i da u Srbiji nema granica za talentovanu i vrednu decu. ““Dimitrija je dečak koji pokazuje da je sve moguće. Raskošni talenat,... »

Urgentni centar dobio novu angio salu

Studio B pre 1 dan
U Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije puštena je u rad savremena angio sala u kojoj će biti lečeni pacijenti sa akutnim srčanim udarom. Interventni kardiolozi kažu da je ovo veliki iskorak napred za UC, jer će se skratiti vreme od prijema bolesnika do ugradnje stenta, a samim tim i smrtnost pacijenata.
Ministarstvo zdravlja u novu angio salu uložilo je 57 miliona dinara. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da sve više ljudi u Srbiji ima problem sa kardiovaskularnim bolestima, da za 24 sata u Urgentnom centru pomoć zatraži... »

Od 1. aprila fontane počinju da rade

Studio B pre 1 dan
Od 1. aprila ukupno 41 fontana, zajedno sa gejzirom na Adi, počinje da radi u Beogradu.
Svi pripremni radovi obavljeni su na vreme, kažu u JKP ,,Vodovod i kanalizacija“ i dodaju da će do 1. novembra sve fontane ukrašavati ulice... »

Višegradska grupa odbacuje „ucene“ Brisela zbog migranata

Studio B pre 20 sati
Lideri Češke, Mađarske, Slovačke i Poljske saopštili su danas da odbijaju briselski plan razmeštanja migranata širom Evropske unije, nazvavši to ucenom.
Te četiri države, poznate kao Višegradska grupa, dugo se suprotstavljaju dodatnom teretu prihvatanja izbeglica, uglavnom iz Sirije. Poljska premijerka Beata Šidlo saopštila je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa liderima... »

OKS: Ponovo otvoren izborni postupak, prijave do 3. aprila

Studio B pre 20 sati
Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) otvorio je danas izborni postupak za organe u olimpijskom ciklusu Tokio 2020. u kojem će se birati predsednik, članovi Izvršnog, Nadzornog odbora i Sportske komisije.
Ovo je drugi pokušaj da se izabere naslednik Vlada Divca na celu OKS, nakon promene Statuta, zbog kojeg prva Izborna skupština nije imala kvorum. „Prva faza izbornog procesa, dostavljanje nominacija odnosno kandidatura od strane... »

Ponovni rad Međuvladine komisije Srbije i Mađarske

Studio B pre 20 sati
Nakon pet godina pauze, vlada Srbije inicirala je ponovni rad Međuvladine mešovite komisije naše zemlje i Mađarske, koja je od ključnog značaja za unapređenje položaja srpske nacionalne manjine u Mađarskoj i mađarske nacionalne manjine u Srbiji, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva rada Nenad Ivanišević.
„Odnosi između naše dve zemlje su na istorijskom visokom nivou. Nemamo nijedno otvoreno pitanje, a o svim ostalim razgovaramo otvoreno, konstruktivno i u duhu dobrosusedskih i prijateljskih odnosa“, istakao je Ivanišević,... »

Večeras košarkaši C. zvezde protiv Budućnosti

Studio B pre 1 dan
Večeras od 20 sati u Podgorici, košarkaši Budućnosti i C. zvezde igraju drugu utakmicu polufinalne serije plej-ofa ABA lige.
Crvena zvezda vodi sa 1:0 i u slučaju pobede u Podgorici izboriće plasman u finale, dok bi u slučaju uspeha domaćina, treći, odlučujući duel, bio igran u Beogradu 4. aprila. U prethodna tri susreta odigrana ove sezone, dva u... »

©2017 Netmark d.o.o.