http://www.studiob.rs

Studio B

I danas protest bugarskih nacionalista na granici s Turskom

Studio B pre 14 sati
Bugarski nacionalisti nastavili su danas proteste na granici sa Turskom kako bi sprečili 50.000 bugarskih državljana koji žive u Turskoj da uđu u Bugarsku i glasaju na sutrašnjim izborima.
Bugarski nacionalisti nastavili su danas proteste na granici sa Turskom kako bi sprečili 50.000 bugarskih državljana koji žive u Turskoj da uđu u Bugarsku i glasaju na sutrašnjim izborima. Nacionalisti su najavili da će na... »

NCR:U Beogradu kampus kao u Atlanti…

Studio B pre 15 sati
Američka globalna tehnološka korporacija NCR će napraviti najmoderniji kampus u Bloku 42 na Novom Beogradu i zaposliti još 1.500 radnika, a u narednih 10 godina u Srbiju planira da uloži oko 400 miliona evra, kažu za Tanjug u toj kompaniji.
Potpredsednica NCR-a Marija Živanović Smit je objasnila da će tehnološki kampus biti napravljen u naredne dve ili tri godine i da će biti, što bi Amerkinaci rekli, „state of the art“ ili – poslednja reč tehnologije. Ona je... »

Policija onemogućila masovni protest u Belorusiji

Studio B pre 18 sati
Policija Belorusije upala je danas u kancelariju za ljudska prava u Minsku, nekoliko sati pre pokušaja opozicionih aktivista da pokrenu ogroman protesni marš, i tom prilikom uhapsila oko 30 osoba, javlja AP.
Vlasti su zabranile demonstracije planirane za danas posle podne i na desetine policijskih kamiona bilo je raspoređeno u centru Minska. Kako se navodi, u Belorusiji se u protekla dva meseca dogodio neuobičajeno snažan talas... »

Slaviša Lekić novi predsednik NUNS

Studio B pre 15 sati
Novi predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) od danas je Slaviša Lekić, koji će tu funkciju obavljati narednih godinu dana.
Lekić će zameniti Vukašina Obradovića, koji je na čelu NUNS proveo sedam godina, a nedavno je podneo ostavku, godinu dana pre zvaničnog isteka mandata. Za izbor Lekića glasalo je 126 članova Skupštine NUNS dok je njegov... »

DS S:Šreder ne može da bude prijatelj Srbije i Srba

Studio B pre 21 sat
Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da Gerhard Šreder ne može da bude prijatelj Srbije i srpskog naroda, jer je kao nekadašnji kancelar Nemačke bio, kako navode, prvi posle Adolfa Hitlera, koji je poslao vojsku van Nemačke – na SR Jugoslaviju, na Srbiju.
U saopštenju se navodi da je Šreder prijatelj aktuelnog premijera Aleksandra Vučića. “ Nije i ne može da bude prijatelj Srbije jer je to pravdao rečima da “Nemačka ne može da ćuti na genocid koji se vrši nad Albancima, koji su... »

Više nego uspešan ovogodišnji sajam automobila

Studio B pre 17 sati
Najveća regionalna sajamska manifestacija posvećena automobilima i motociklima, brzini, snazi, točkovima i adrenalinu – Salon automobila i Sajam motocikala, opreme i delova Motopašion, koji se održavaju na Beogradskom sajmu – počela je više nego uspešno.
O tome govori broj posetilaca tokom prvog dana ovogodišnjeg sajma, koji je neuporedivo veći nego prvog dana prethodnog Salona iz 2015. godine, a značajno veći i od, na primer, prvog dana prošlogodišnjeg Sajma automobila BG Car... »

Vulin:NATO agresiju nije izazvala Srbija i njen narod

Studio B pre 20 sati
Srbija, njen narod, pa i njena politika nije bila kriva i nije izazvala NATO agresiju i zato, 18 godina kasnije, možemo da kažemo da smo mi i tada bili na pravoj strani sveta, izjavio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin.
Vulin je rekao da je ponosan što je član vlade koja je imala hrabrosti da kaže „da je NATO bombardovanje bila agresija“. „Premijer Aleksandara Vučić je prvi predsednik srpskle vlade koji je imao hrabrosti da kaže da je bila u... »

Karneval u Rakovici 31.marta i 1.aprila

Studio B pre 12 sati
Medjunarodni Rakovički karneval ove godine biće održan 31. marta i 1. aprila u ulici Patrijarha Joanikija u beogradskom navselju Vidikovac, saopšteno je večeras iz opštine Rakovica.
Prvog dana karnevala tačno u podne krenuće defile više od 50 karnevalskih grupa rakovičkih vrtića, osnovnih i srednjih škola, a žiri će izabrati najbolje koje će predstavljati opštinu Rakovica na karnevalima u zemlji i... »

Kurs dinara u ponedeljak 123,97

Studio B pre 16 sati
Dinar će stagnirati tokom vikenda prema evru i zvanični srednji kurs će u ponedeljak, 27. marta, iznositi 123,9770 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.
Dinar će prema evru biti na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 0,8 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas ojačao na 114,8041 dinar za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti... »

Požar iznad Zvečana gase i helikopteri Kfora

Studio B pre 14 sati
Vojni helikopteri Kfora učestvovali su danas u gašenju požara koji je sinoć zahvatio brdo Sokolica kod Zvečana na severu Kosova.
Pozar je zahvatio šumu i nisko rastinje a u gašnju požara učeštvju i vatrogasci. U podnožju ovog brda je naselje Rudare a iznad su i selo Boljetin i srednjovekovni manastir... »

©2017 Netmark d.o.o.