http://www.studiob.rs

Studio B

Joksimović: Do kraja godine da otvorimo dva ili tri poglavlja

Studio B pre 4 sata
Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, izrazila je danas nadu da će Srbija do kraja godine, uz, kako je rekla, sve prepreke sa kojima se suočava, moći da otvori još dva ili tri poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom.
„Ne bih da licitiram, a radi se o poglavlju 7 – zaštita prava intelektualne svojine, 29 – carinska unija, usvojli smo pregovaračku poziciju za poglavlje 30, a mislim da je i poglavlje 6 na putu. Imamo izglede da zadržimo dobru... »

SPS čestita SNS pobednički rezultat na lokalnim izborima

Studio B pre 5 sati
Socijalistička partija Srbije čestitala je SNS pobednički rezultat na jučerašnjim lokalnim izborima i izrazila spremnost za saradnju u svim lokalnim samoupravama.
Kako se navodi u saopštenju, SPS zahvaljuje i građanima koji su na lokalnim izborima dali podršku politici Ivice Dačića i koja je prepoznata u Vrbasu, Odžacima, Kovinu, Zaječaru i Kosjeriću. Ovakav izborni epilog predstavlja još... »

Mali: Izgradnja Beograda na vodi simbol novog, boljeg Beograda

Studio B pre 2 sata
Mislim da svaki gradonačelnik ostavi pečat na kraju svog mandata, a verujem da će u mom slučaju to biti projekat „Beograd na vodi”, kaže u intervjuu za „24 sata” gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Taj projekat je simbol novog, boljeg Beograda, s obzirom na to da smo od najružnijeg dela grada uspeli da napravimo njegov najlepši deo. Interesantno je da je retko ko verovao u ovaj projekat i da su se ljudi često podrugljivo... »

Uspešno gostovanje BDP-a sa „Kad su cvetale tikve“ u Beču

Studio B pre 6 sati
Ansambl Beogradskog dramskog pozorišta doživeo je ovacije sinoć na sceni bečkog Akcent teatra, nakon izvođenja predstave „Kad su cvetale tikve“ Dragoslava Mihailovića, u režiji Bobana Skerlića.
Tema koju pokreće Mihailovićeva drama jeste ponovno, intimno preispitivanje zabluda i stranputica istorijskog previranja kakvo je doneo komunizam posle Drugog svetskog rata i njegov uticaj na pojedinačne sudbine i kolektivnu... »

Dete se utopio u jami na Pešterskoj visoravni

Studio B pre 2 sata
Trogodišnje dete utopilo se jutros u jami punoj vode u selu Vrsjenice na Pešterskoj visoravni, saznaje radio Sto plus.
Prema nepotvrdjenim informacijama, telo dečaka Z.M. pronašli su rodjaci oko devet sati u rupi dubine oko jednog metra u blizini kuće. Pretpostavlja se da je dečak upao u jamu dok se igrao. Rodjaci su dete prevezli u sjenički Dom... »

AMSS: Kamioni na prelazima Batrovci i Šid čekaju oko tri časa

Studio B pre 4 sata
Kamioni na graničnim prelazima Batrovci i Šid prema Hrvatskoj čekaju oko tri časa, dok na prelazu Horgoš prema Madjarskoj zadržavanje na teretnim terminalima iznosi oko 90 minuta, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).
Teretna vozila koja izlaze iz Srbije preko prelaza Gradina sa Bugarskom čekaju oko 70 minuta. Prema informacijama Uprave granične policije putnička vozila na graničnim prelazima čekaju do 30... »

Vučić i Nikolić razgovarali o važnim političkim pitanjima

Studio B pre 2 sata
Premijer Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastali su se danas u Vladi Srbije, gde su razgovarali o svim važnim političkim pitanjima, posebno o stanju u regionu i najnovijim pretnjama koje su Srbiji upućivali Edi Rama, Hašim Taci i Jonuz Musliju, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu premijera.
Novoizabrani i aktuelni predsednik su na dvočasovnom sastanku razmatrali i sveukupnu bezbednosnu situaciju i usaglasili političke korake koje treba preduzeti u narednom periodu. Vučić i Nikolić su se dogovorili da i u budućnosti... »

Uhapšeno 16 carinika, oštetili budžet za 11,5 miliona evra

Studio B pre 3 sata
Policija je danas uhapsila 16 carinskih službenika i odgovorno lice jednog preduzeća, osumnjičene da su budžet Srbije oštetili za više od 11,5 miliona evra, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Sumnja se da su zaposleni u Upravi carina skoro godinu dana robu, pre svega cigarete uvezene iz inostranstva fiktivno razduživali za navodne potrebe raznih ambasada i međunarodnih organizacija u Srbiji. Na taj način su, navodi... »

Nastradao rudar u Baljevcu

Studio B pre 4 sata
Rudar Ibarskih rudnika iz Baljevca izgubio je život nakon nesreće koja se dogodila u jami „Jarando“.
Rudar (36) je u pomenutoj jami radio kao nadzornik. Kako RTS saznaje, tokom kontrole vertikalnog okna sa merdevinama, na njega je pao komad stene. U svesnom stanju je izvučen van jame gde je, nažalost, podlegao povredama. Za... »

Vulin: Socijalno preduzetništvo razvojna šansa Srbije

Studio B pre 5 sati
Socijalno preduzetništvo je razvojna šansa koju Srbija mora da iskoristi i da po prvi put omogući, da se kroz Zakon o socijalnom preduzetništvu, zaista posveti onima koji svojim radom treba da promene svoj položaj, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.
„U nekim razvijenim zemljama, socijalno preduzetništvo postalo je čak treći stub ekonomije, a kod nas nikada do sada čak nije bilo ni regulisano“, rekao je Vulin u Kranju u Sloveniji, na konferenciji o razvoju socijalne ekonomije... »

Evro ojačao posle pobede Makrona

Beta  pre 7 sati  još 59 povezanih

Radonjić: Ovde se živi za derbi i od derbija

Beta  pre 4 sata  još 32 povezane

"To je Barselona, uvek pričaju o sudijama"

Mondo  pre 2 sata  još 21 povezana

DS: Promene, kao tokom devedsetih, kreću sa lokala

Press  pre 5 sati  još 19 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.