http://www.vesti-online.com

Vesti online

Oko za oko, političar za političara: Putin proterao švedskog diplomatu

Vesti online pre 9 sati  
Švedski diplomata proteran je iz Moskve kao odgovor Švedskoj koja je nedavno iz zemlje proterala ruskog diplomatu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Stokholmu.
- Ruske vlasti su nas obavestile da diplomata iz švedske ambasade mora da napusti zemlju...Rusija je jasno stavila do znanja da na to smatra odgovorom na odluku Švedske da protera ruskog diplomatu", izjavio je agenciji AFP... »

Obama: Nisu ratovi najveća pretnja današnjice već...

Vesti online pre 7 sati  
...ni Islamska država, ni glad ni Rusija već klimatske promene! Predsednik SAD Barak Obama je istakao da "ništa ne predstavlja takvu pretnju za našu budućnost i buduće generacije kao klimatske promene".
Obama je i zvanično obelodanio pravilnik za smanjenje emisije gasa iz američkih elektrana. Ukazao je da se problem klimatskih promena razlikuje od drugih po obimu, kao i specifičnosti koje, ukoliko se ne shvate na vreme, ne mogu... »

Nemački poslanik: Da se razumemo, nema razlike između Kosova i Krima

Vesti online pre 9 sati  
Poslanik nemačkog parlamenta Aleksandar Neu izjavio je da ne vidi nikakvu razliku između pitanja samoproglašenog Kosova i Krima!
On je naglasio da se prisajedinjenje Krima Rusiji može smatrati kršenjem Povelje UN samo ukoliko se ignorišu događaji iz devedesetih godina prošlog veka prvenstveno u bivšoj Jugoslaviji. Reuters - Ukoliko se prisetimo otcepljenja... »

"Mržnja u Pazaru? Naprotiv, prava fubalska atmosfera"

Vesti online pre 9 sati  
Generalni sekretar Novog Pazara Redžep Korać demantovao je tvrdnje trenera Partizana Zorana Milinkovića da su navijači nesportski reagovali tokom utakmice u subotu i poručio da je ambijent na Gradskom stadionu bio "pravi fudbalski".
Novi Pazar je u 3. kolu Superlige Srbije slavio rezultatom 3:2, a trener crno-belih je posle meča rekao da neće da govori o ambijentu navodeći istovremeno da "nikada neće moći da razume toliku mržnju sa tribina i toliku količinu... »

Tuča zbog selfija: Amerikanci protiv Japanaca

Vesti online pre 6 sati  
Selfi štap je postao veoma popularan u poslednje vreme, jer se ovaj moderni izum koristi gotovo u svim mogućim situacijama.
Američki i japanski turisti su odlučili da selfi štap iskoriste u neke druge svrhe. Naime, došlo je do problema kada je jedan od turista "upao" drugom u kadar. Izgleda da nema gore "kletve" nego kada vam neko ušeta u kadar... »

Top 5 evropskih destinacija za predstojeću jesen

Vesti online pre 1 sat  
Nije prerano da se razmišlja o jesenjem putovanju.
Naravno, u to doba godine, najpopularnije su takozvane “city brake” destinacije na kojima možete da se bolje upoznate sa kulturom i životom u drugim zemljama. Ovog puta, preporučujemo vam pet divnih evropskih gradova, u kojima ćete istinski uživati. 1. Dablin Još od... »

Savezni tužilac napao ministra pravde

Vesti online pre 1 sat  
Pokretanje tužbe za veleizdaju protiv internet portala netzpolitik.de izazvalo je pravu lavinu protesta u Nemačkoj, pa je u Berlinu za vikend oko 1.500 ljudi izašlo na demonstracije da bi ukazali na to da državno tužilaštvo na taj način guši slobodu informisanja. Sukobi se prenose i na teren visoke politike, pa je tako savezni tužilac Harald Range krenuo u kontraofanzivu na ministra pravde Hajka Masa.
Ministar Mas je za medije u petak izjavio da se ne slaže sa pokretanjem postupka protiv portala i njegovih novinara i rekao da "Pozdravlja odluku državnog tužioca da za sada obustavi istragu". U odgovoru na prozivku je Range u... »

Čudesna alu folija: Neguje telo i leči bol

Vesti online pre 3 sata  
Aluminijumska folija se često koristi kod ruskih i kineskih iscelitelja.
Oni savetuju da ako imate problem sa suvim šakama, zamotajte prste, a ako je potrebno i celu ruku, u aluminijumsku foliju. Ovo takođe važi ako vas boli vrat, leđa, ramena, kolena, pete ili bilo koji drugi deo tela. Bol i... »

Pakao na putevima

Vesti online pre 3 sata  
Smena turista iz Zapadne Evrope uzrokovala je višečasovna zadržavanja na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, a problema ima i na drugim prelazima, ali i na auto-putu Beograd-Niš, gde se zbog radova na pojedinim deonicama događalo da se kolona razvuče i po 16 kilometara! Kroz naplatnu stanicu Bubanj potok u nedelju je prošlo 62.000 vozila, što je apsolutni rekord od kada postoji naplata putarine na auto-putevima u Srbiji!
Osim rekordnog saobraćaja, poseban problem ove godine su i radovi na auto-putevima u Srbiji, naročito na deonicama kod Velike Plane gde se vozi naizmenično jednom trakom. Policija je uzalud apelovala na vozače da koriste... »

Crnogorčević putuje u Berlin

Vesti online pre 4 sata  
Nakon više od dve godine Srbija će konačno poslati ambasadora u Nemačku. Novi predstavnik države u zemlji koju vlasti u Beogradu smatraju najznačajnijim evropskim partnerom biće Dušan Crnogorčević. On slovi za osobu koja ima dobru poziciju i poštovanje i u srpskim i u nemačkim krugovima, a za ovu ambasadorsku poziciju odabrao ga je lično premijer Aleksandar Vučić.
- Reč je o karijernom diplomati i vrhunskom stručnjaku. On govori odlično nemački i švedski jezik, i siguran sam da će na najbolji način predstavljati Srbiju - rekao je Vučić. Novi ambasador Srbije u Nemačkoj je interese zemlje... »

©2015 Netmark d.o.o.