Vreme » Vesti dana

Vreme

«Rođenje nacije» u Šarlotsvilu 2017

Vreme pre 4 dana
Masovni sukobi između pripadnika takozvanih «alt-right" belih nacionalista, neonacističkih grupa, uključujući i Kju Kluks Klan i pipadnika levičarskih atifa grupa izbili su u petak 11. avgusta u Šarlotsvilu, univerzitetskom gradu od 46.000 stanovnika u Virdžiniji, kada su beli desničarski... »

Ko se koga plaši

Vreme pre 14 dana
Anketa centra Pju: Najveća zabrinutost zbog moći SAD u Turskoj, Južnoj Koreji, Japanu, Meksiku i u Španiji (regionalno gledano na Bliskom istoku i u Južnoj Americi), od Rusije u Poljskoj i Tuskoj, a od Kine u Južnoj Koreji, Japanu i Vijetnamu, a najveći strah od Islamske države u Španiji,... »

Pomirenje prava Srba i Albanaca

Vreme pre 17 dana
Šta sadrži studija Branislava Krstića "Kosovo pred sudom istorije" s predlogom o preuređenju Kosova u dva entiteta na koju skreće pažnju Nebojša Čović. Šta sadrži studija Branislava Krstića "Kosovo pred sudom istorije" s predlogom o preuređenju Kosova u dva entiteta na koju skreće... »

Aleksandar D. Kostić (1962–2017)

Vreme pre 25 dana
Umro je naš dragi saradnik, filmski kritičar Aleksandar D. Kostić. Bio je dugogodišnji urednik filmskog programa TV B92, a poslednjih godinu dana redovni saradnik "Vremena". Bio je veliki zaljubljenik u film i izuzetan kolega. Tekst "Prvi i poslednji srpski rokenrol film", jedan od poslednjih... »

Loše vođenje lokalnih finansija

Vreme pre 27 dana
Većina problema lokalne samouprave pojavljuje se i u četiri najveća grada u Srbiji – Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Većina problema lokalne samouprave pojavljuje se i u četiri najveća grada u Srbiji – Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu Loše upravljanje finansijama na... »

Četiri venčanja - jedan razvod

Vreme pre 27 dana
Publikacija RSZ: Zaključeni i razvedeni brakovi, 2016. Publikacija RSZ: Zaključeni i razvedeni brakovi, 2016. U 2016. godini statistika brakova beleži pad broja ukupno zaključenih brakova za 2,8% u odnosu na 2015. godinu, odnosno pad sa 36.949 u 2015. godini na 35.921 registrovani brak u 2016.... »

Optuženi i osuđeni

Vreme pre 27 dana
Publikacija Republičkog statističkog zavoda Srbije: Punoletni počinioci krivičnih dela. Publikacija Republičkog statističkog zavoda Srbije: Punoletni počinioci krivičnih dela 2. Krivične prijave protiv punoletnih lica, prema krivičnom delu, 2012-2016. Republika Srbija 3. Optužena... »

Preminula Tanja Tagirov (1961–2017)

Vreme 07.07.2017
U Beogradu je u petak ujutru, posle kratke i teške bolesti, preminula novinarka "Vremena" Tatjana Tagirov. U Beogradu je u petak ujutru, posle kratke i teške bolesti, preminula novinarka "Vremena" Tatjana Tagirov U Beogradu je u petak ujutru, posle kratke i teške bolesti, preminula novinarka... »

70 godina Kurske bitke – Armagedon i tumačenja

Vreme 07.07.2017
Da li su u leto 1943. Nemci u istočnoj Ukrajini "postigli poraz" a Sovjeti "pretrpeli pobedu". Svi generali su posle bitke pametni, a poraženi su najpametniji. Da li su u leto 1943. Nemci u istočnoj Ukrajini "postigli poraz" a Sovjeti "pretrpeli pobedu". Svi generali su posle bitke pametni, a... »

Previše istorije i histerije

Vreme 07.07.2017
Hrvatska slavi "Oluju", ne misleći na to da je više od 200.000 njenih građana srpske nacionalnosti moralo napustiti svoje domove. Istovremeno, vlast predvođena premijerom Vučićem govori da u Srebrenici genocida nije bilo, o Ovčari ni slova, o Prijedoru i hladnjačama takođe. Oni bi samo o... »

Tanin: Što pre nastaviti dijalog Beograda i Prištine

Blic  pre 8 sati  još 1 povezana

I Ostapenko za reverom

Danas  pre 6 sati  još 2 povezane

Sunčano i toplo, ponegde moguća kiša

B92  pre 4 sata  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.