Kultura

HBO ima lepu vest za fanove "Igre prestola"

B92 pre 24 sata
B92: HBO ima lepu vest za fanove "Igre prestola"
Dok fanovi s nestrpljenjem čekaju poslednju sezonu "Igre prestola", obradovaće ih vest da je u planu snimanje novog prednastavka (eng. prequel) ove popularne serije. Magazin Varajeti potvrdio je da će HBO snimiti peti prednastavak "Igre prestola", a scenario će pisati Brajan Kogman, koji radi na... »

Pojas i put – kultura u fokusu

RTS pre 15 sati
RTS: Pojas i put – kultura u fokusu
Kineski grad Hangdžou domaćin je trećeg Foruma kulturne saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope. Na Forumu učestvuje i ministar kulture Srbije Vladan Vukosavljević. Forum pod nazivom "Spoji srca, podeli kulturu" otvorio je ministar kulture Kine Lu Šugang, koji će se tokom dana... »

Srpsko umetničko nasleđe na Kosovu i Metohiji

Arte pre 1 dan
Izložba „Srpsko umetničko nasleđe na Kosovu i Metohiji. Identitet, značaj, ugroženost”, koja će u Galeriji SANU biti otvorena od 27. septembra do 12. novembra, realizuje se u saradnji s Narodnim muzejom u Beogradu i Muzejom Srpske pravoslavne crkve. Multimedijalna izložba SRPSKO... »

Boris Erg: Trag u vodi

Arte pre 1 dan
Na otvaranju će govoriti dr Vuk Vukićević, direktor Zavoda, i Dejan Zagorac, istraživač Zavoda. Ministarstvo kulture i informisanja, kao koordinator programa Dana evropske baštine u Republici Srbiji, odlučilo je da ovogodišnja tema manifestacije bude „Nasleđe i priroda: lepeza... »

Filmski vodič od 21. do 27. septembra

Danas pre 1 dan
List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke. Novi film Stivena Frirsa govori o neverovatnoj istinitoj priči o neočekivanom prijateljstvu kraljice Viktorije (oskarovka Džudi Denč) u njenim poznim... »

Dejvid Rasel: Kusturičini filmovi bolni i neshvatljivi američkoj publici

Danas pre 1 dan
Predavanje “Režija pre snimanja” održaće američki vizuelni umetnik Dejvid Rasel 22. i 23. septembra u Kulturnom centru “Rex” u Beogradu. Master- klas pod nazivom “Režija pre snimanja” namenjem profesionalcima u oblasti režije, produkcije, montaže, kao i umetnicima održaće... »

Goran Radovanović u žiriju tri međunarodna filmska festivala

RTV pre 14 sati
RTV: Goran Radovanović u žiriju tri međunarodna filmska festivala
BEOGRAD - Scenarista i reditelj filmova "Hitna pomoć" i "Enklava" Goran Radovanović član je žirija festivala kratkometražnog filma koji se upravo održava u Drami, u Grčkoj. Radovanović je pozvan da bude član žirija na još dva festivala, u Haifi i Trentu u oktobru, objavljeno je na sajtu... »

Živimo u zastrašujućem vremenu

Politika pre 15 sati
Tokom šest časova izvođenja predstave ima dovoljno vremena da se glumci „otkače”, a dužina trajanja unosi kvalitet komedije, apsurdnog, ali i intimnosti. Sjajno je vratiti se u Beograd i biti učesnik Bitefa. U nekoliko navrata sam gostovao kod vas i na Oktobarskom salonu. Beograd je... »

Izložba povodom 100. godišnjice Oktobarske revolucije

RTV pre 16 sati
RTV: Izložba povodom 100. godišnjice Oktobarske revolucije
MOSKVA - U Ermitažu će 25. oktobra biti navijen časovnik koji je stao tokom hapšenja Privremene vlade 1917. godine, saopštio je novinarima direktor Državnog Ermitaža Mihail Piotrovski. Kazaljke časovnika u maloj trpezariji zaustavile su se u 2.10 časova u noći 26. oktobra 1917. godine,... »

Staparsko blago – ikone na staklu samoukih slikara

RTV pre 16 sati
RTV: Staparsko blago – ikone na staklu samoukih slikara
SOMBOR - U Gradskom muzeju u Somboru čuva se jedinstvena zbirka od pedesetak ikona crtanih na staklu, koje su od sredine XVIII pa do početak XX veka slikali sveštenici i meštani Stapara. Ovakvu zbirku nema ni jedan muzej. Vredna zbirka staparskih ikona na staklu počela je da se formira još... »

NUNS traži da delegacija EFJ poseti Srbiju

Insajder  pre 46 minuta  još 4 povezane

Blic: Srbijagas će se zadužiti 30 miliona evra za gas

N1 Info  pre 2 sata  još 5 povezanih

Uragan Marija odneo 32 života

Dnevnik  pre 3 sata  još 10 povezanih

Hodžaj: Priznanje Kosova jedino rešenje za trajni mir

RTS  pre 2 sata  još 8 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.