Kultura

Književni susret rumskih i mitrovačkih pisaca

RTV pre 17 sati
RTV: Književni susret rumskih i mitrovačkih pisaca
RUMA - Književna zajednica "Fruška gora" organizuje u subotu 23. septembra književni susret, a u goste rumskim piscima stižu kolege iz Književne zajednice Sremska Mitrovica. Književni susret će se održati u prostorijama Srpske knjige M, Pavlovačka ulica br. 27, a početak je zakazan za 19... »

Savi Stijepoviću nagrada "Miroslav Dereta"

RTV pre 20 sati
RTV: Savi Stijepoviću nagrada "Miroslav Dereta"
BEOGRAD - Nagrada "Miroslav Dereta" za 2017. godinu pripala je Savi Stijepoviću za roman "Sredozemlje", saopštio je žiri u sastavu Zoran Bognar, Jasmina Ahmetagić i Petar V. Arbutina. "Sredozemlje", nezavisno od ustaljenog tumačenja pojma, nije, kako je primetio žiri, geografski prostor već... »

"Atelje 61" u Kikindi

RTV pre 23 sata
RTV: "Atelje 61" u Kikindi
KIKINDA - U Galeriji ''Terra'' u Kikindi večeras će biti otvorena izložba malog formata iz zbirke ''Ateljea 61'' – Petrovaradin. U zanimljivoj sintezi tkanja kao starog zanata i savremene umetnosti, obogaćujući kulturnu baštinu naše zemlje autonomnim tapiserijskim medijem, ''Atelje 61'' je... »

Otvoreni Međunarodni susreti pisaca

RTV pre 24 sata
RTV: Otvoreni Međunarodni susreti pisaca
BEOGRAD - Omaž Bodleru, obeležavanje godišnjica vezanih za živote i stvaralaštvo Disa, Bojića, Držića, Višnjića, Pekića..., dodela nagrada "Povelja Morave" i "Pečat Kneza Lazara" čine program Beogradskih međunarodnih susreta pisaca u Skupštini grada koje je juče u Skupštini grada... »

Izložba Mehmeda Slezovića „Meditacije na Seni“ u „Mostovima Balkana”

RTV Novi Pazar pre 1 dan
Izložba crteža umetnika Mehmeda Slezovića pod nazivom “Meditacije na Seni”, biće otvorena večeras u 20 sati u galeriji “Mostovi Balkana” u Kragujevcu i trajaće do 11. oktobra. Mehmed Slezović je rođen 1960. godine u Novom Pazaru. Fakultet likovnih umetnosti završio je u Beogradu... »

Novopazarski ćilim prezentovan u Somboru

RTV Novi Pazar pre 1 dan
Članice novopazarskog udruženja “Bazar rukotvorina” učestvovale su na manifestaciji “Treća tkačka kolonija” koja se od od 14. do 18. septembra održala u Somboru. Učestvovale su na poziv Ambasade Australije koja ovu manifestaciju realizuje u saradnji sa “Etno mrežom” iz Sombora.... »

Izložba bugarskih umetnika u Ustanovi kulture Vlada Divljan

Beta pre 15 sati
Izložba "Destinacija" na kojoj  svoje radove predstavlja osam bugarskih umetnika, otvorena je večeras u beogradskoj Ustanovi kulture "Vlada Divljan". Izložena su dela Vasilke Moneve, Dimitra Grozdanova, Dolores Dilove, Iva Hadžimiševa, Ljubena Genova, Nikolaja Janakieva, Rumena Nečeva i... »

Zrenjaninskom arhivu nedostaje prostora

RTV pre 16 sati
RTV: Zrenjaninskom arhivu nedostaje prostora
ZRENJANIN - Zrenjaninski Istorijski arhiv građu čuva u četiri depoa. U ovoj ustanovi kulture kažu da je problem nedostatka prostora, s obzirom na to da su u poslednje dve decenije primili veliku količinu arhivske građe. Očekuju da će uz pomoć lokalne samouprave taj problem donekle rešiti.... »

Foto izložba u Segedinu povodom Dana evropske saradnje

Beta pre 17 sati
Izložba najboljih fotografija sa konkursa "Lepi prizori pograničnog regiona Madjarske i Srbije" danas je otvorena u madjarskom gradu Segedin, kao deo programa Dana evropske saradnje. Izložbu je organizovao Interreg-IPA program prekogranične saradnje Madjarska-Srbija, koji sufinansira Evropska... »

Umjetnost Aboridžina u Novom Pazaru

RTV Novi Pazar pre 21 sat
U galeriji Multimedijalnog centra u petak će biti otvorena izložba slika australijskih Aboridžina pod nazivom “Bogatstvo duha”. Riječ je o umjetnosti starosjedelaca ovog kontitnenta, a izložbu će otvoriti ambasadorka Australije u Beogradu, Džulija Fini. Izložba pod nazivom “Bogatstvo... »

NUNS traži da delegacija EFJ poseti Srbiju

Insajder  pre 47 minuta  još 4 povezane

Srbijagas uzima kredit?

RTV  pre 2 sata  još 5 povezanih

Uragan "Marija" razara Karibe, 32 osobe stradale

RTS  pre 1 sat  još 10 povezanih

Hodžaj: Priznanje Kosova jedino rešenje za trajni mir

RTS  pre 2 sata  još 8 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.