Kultura

Veče sa Vladimirom Kopiclom u Kikindi

RTV pre 1 dan
RTV: Veče sa Vladimirom Kopiclom u Kikindi
KIKINDA - Danas će u Narodnoj biblioteci "Jovan Popović" u Kikindi gostovati Vladimir Kopicl, koji je prošle nedelje u Nišu dobio nagradu ''Ramonda Serbica'' za životno delo. Razgovor sa piscem vodiće dr Srđan Srdić. Književno veče počinje u 19 časova na Dečjem odeljenju biblioteke, kod... »

Svetski a naš: Film ovog Kragujevčanina osvaja svet!

iKragujevac pre 1 dan
Animirani film "Bio dvaput jedan kralj" (Twice Upon a Time), pisca i reditelja Vojina Vasovića iz Kragujevca, biće prikazan na festivalu animacije u Otavi, od 20. do 24. septembra. Taj film je selektovan na više od 20 svetskih i regionalnih festivala, a u narednih mesec dana biće prikazan na... »

“Udarac” Irfana Ličine među 25 najboljih na svijetu

RTV Novi Pazar pre 1 dan
“Udarac”, fotografija Novopazarca Irfana Ličine našla se među 25 najboljih na svijetu u izboru specijalizovanog žirija Lens kulture, jedne od najvećih foto platformi na svijetu. Njegova fotografija svrstana je među 25 najboljih u okviru konkursa za najbolje ulične fotografije u ovoj... »

Da li je Dart Vejder bio Srbin?

Sputnik pre 23 sata
Američki umetnik Dejvid Rasel, koji je učestvovao u nastanku filmova iz serijala „Zvezdanih ratova“, ovih dana će u Beogradu održati masterklas za studente, u organizaciji Kulturnog centra Kaleidoskop. Rasel je, naime, već na početku razgovora rekao da je Sputnjik uz RT za njega jedan od... »

Otvorena izložba slika "Grlom u jagode" - serija koja je obeležila jednu epohu

Južne vesti pre 1 dan
Ljubitelji serije “Grlom u jagode” sinoć su u leskovačkom kulturnom centru mogli da se vrate u prošlost i podsete se jedne epohe, kroz izložbu fotografija “Grlom u jagode - serija koja je obeležila jednu epohu”, ali i kroz promociju knjige o istoimenoj seriji, a povodom 40 godina od... »

Emir Kusturica: Rijaliti je političko oružje

Nedeljnik pre 1 dan
"Jedan komentar iz naših novina je na najbolji način opisao do koje mere mi sebe preziremo. Neko je napisao u nekim od novina koje se čitaju svakodnevno: 'Teško tebi, Emire, sa velikih svetskih nagrada spao si na Žiku Pavlovića'", kaže Kusturica o nagradi. "Žika Pavlović je svetski... »

Predstavom “Crni” Novosadsko pozorište večeras otvara novu sezonu

Dnevnik pre 1 dan
Novosadsko pozorište / Ujvideki sinhaz otvara novu sezonu večeras u 19 časova izvođenjem predstave “Crni”, jedne od najpopularnijih u prethodnoj, koju je režirao Žanko Tomić. Predstava “Crni” rađena je prema motivima viteške drame “Karađorđe” Ištvana Baloga iz 1812. Ali, ovaj... »

Snimite film o dobroti i upoznajte Rusiju

Sputnik pre 18 sati
Radeći za decu, odrasli ljudi često zaborave na samu decu. Danas u svetu gledamo razne priče, razne besmislene sukobe — oni koji žive u Srbiji to odlično znaju. Za odrasle ljude je dobro da prave filmove za decu, jer ih oni uče dobru, ljubavi i međusobnom razumevanju, kaže u razgovoru za... »

Ambiciozni planovi Novosadskog pozorišta: Andraš Urban režira "Hasanaginicu"

Blic pre 20 sati
Jedan od najbolji srpskih pozorišnih reditelja, nakon "Koštane", "Rodoljubaca", "Časa anatomije", "Sumnjivog lica", sprema još jedno veliko delo naše književnosti. Novosadsko pozorište "Ujvideki Szinhaz" u svojoj 44. sezoni, koja počinje večeras (19.00) izvođenjem jedne od najpopularnijih... »

Mislite da ste znali sve o Ubistvu u Orijent ekspresu? Pogledajte novi trejeler za rimejk čuvenog filma

Blic pre 21 sat
Jedan od najuzbudljivijih filmskih naslova koji dolaze u bioskope ove jeseni sigurno je film „Ubistvo u Orijent ekspresu“, adaptacija popularnog romana Agate Kristi iz 1934. godine, a pred nama je novi trejler u kome se krije trag ka razrešenju misterije. Rimejk filma „Ubistvo u Orijent... »

NUNS traži da delegacija EFJ poseti Srbiju

Insajder  pre 53 minuta  još 4 povezane

Bajatović bez para za gas, a zima na pragu

B92  pre 4 sata  još 5 povezanih

"Tužilac bi trebalo da objavi odluku o Vulinu"

B92  pre 30 minuta  još 5 povezanih

Uragan Maria 'razorio' Portoriko

Al Jazeera  pre 1 sat  još 10 povezanih

Hodžaj: Bez priznanja Kosova nema održivog mira u regionu

Večernje novosti  pre 2 sata  još 8 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.