Kultura

Mislite da ste znali sve o Ubistvu u Orijent ekspresu? Pogledajte novi trejeler za rimejk čuvenog filma

Blic pre 20 sati
Jedan od najuzbudljivijih filmskih naslova koji dolaze u bioskope ove jeseni sigurno je film „Ubistvo u Orijent ekspresu“, adaptacija popularnog romana Agate Kristi iz 1934. godine, a pred nama je novi trejler u kome se krije trag ka razrešenju misterije. Rimejk filma „Ubistvo u Orijent... »

Danas bi proslavio 83. rođendan: Novi spot i memorijalni skup u čast Lenarda Koena

Blic pre 21 sat
Lenard Koen bi danas, 21. septembra, proslavio 83. rođendan, a tim povodom objavljen je i novi spot "Leaving The Table". Porodica slavnog muzičara koji je preminuo 7. novembra prošle godine predstavila je i "Tower of Song: A Memorial Tribute to Leonard Cohen", odnosno obeležavanje prve... »

Svetovi Dade Đurića

Večernje novosti pre 23 sata
Moderna galerija u Valjevu podsetiće na delo velikog slikara od subote 23. septembra. Pojedini radovi biće prvi put prikazani javnosti. IZLOŽBA dela Miodraga Dade Đurića, pod imenom "Dado - Slike" biće otvorena u subotu, 23. septembra, u Modernoj galeriji u Valjevu. Reč je o najvećoj... »

Animirani film iz Srbije "Bio dvaput jedan kralj" na festivalu u Kanadi

Blic pre 1 dan
Animirani film "Bio dvaput jedan kralj" (Twice Upon a Time), pisca i reditelja Vojina Vasovića iz Kragujevca, biće prikazan na festivalu animacije u Otavi, od 20. do 24. septembra. Taj film je selektovan na više od 20 svetskih i regionalnih festivala, a u narednih mesec dana biće prikazan na... »

O svesti i tehnologiji: Izložba "Univerzalni objekti" Tanje Vujinović u Galeriji Lucida

Blic pre 1 dan
Izložba "Univerzalni objekti" Tanje Vujinović biće otvorena u subotu, 23. septembra u 19h, u galeriji Lucida. Na izložbi su predstavljeni sledeći radovi: interaktivni 3D rad “Mrtva priroda 2”, digitalni printovi “Omen”, digitalni printovi “Posmatrači2”, “Mrtva priroda:... »

Vreme terora mladosti

Večernje novosti pre 1 dan
Svetlana Bojković i Tanja Bošković uoči večerašnje premijere komada "Moja ti" u Ateljeu 212. Danas se prekinula ta normalna nit između ljudi s iskustvom i novih naraštaja. PROBLEM sa sećanjima je što neće više nikome značiti, kao što naši životi nikome ne znače. Mi smo nadžak babe... »

Srpski grafičari na festivalu u Rusiji

Blic pre 1 dan
Novosadska likovna umetnica Snežana Petrović i beogradski grafičar Bojan Bikić predstavljaju se svojim najnovijim grafičkim ostvarenjima na Četvrtom međunarodnom festivalu mecotinte (posebna tehnika izrade grafika) koji se održava u ruskom gradu Jekaterinburgu. Na festivalu je predstavljeno... »

Provokativni stihovi na otvaranju ciklusa kamerne muzike Beogradske filharmonije

Blic pre 1 dan
"Fasada" Vilijama Voltona otvoriće ciklus kamerne muzike "Pandemonijum" u četvrtak, 21. septembra (19), u Sali Beogradske filharmonije. "Solista Branislava Podrumac će zajedno sa filharmoničarima i dirigentom Brunom Merzeom, otkriti publici šta se krije iza 'Fasade', nastale na provokativne... »

U srpski Muzej putovanja stigle potpisane fotografije Volta Diznija i Žaka Prevera

Blic pre 18 sati
Književnik, publicista i novinar Kosta Dimitrijević (1933) poklonio je juče Muzeju knjige i putovanja posvetu sa crtežom i potpisanu fotografiju Žaka Prevera (1900-1977) kao i potpisanu fotografiju Volta Diznija (1902-1966) slikanu u Istočnom Berlinu. Jedini muzej na ovim prostorima i jedan od... »

Preminuo Džejk La Mota, bokser koga je De Niro tumačio u "Razjarenom biku"

Blic pre 22 sata
Džejk La Mota, bokser koga je Robert De Niro igrao u "Razjarenom biku" (Raging Bull), preminuo je u utorak u 96. godini. Svet je izgubio najstarijeg bivšeg bokserskog šampiona. Njegova dugogodišnja verenica, Deniz Bejker, javila je američkim medijima da je La Mota preminuo u staračkom domu od... »

©2017 Netmark d.o.o.