Najnovije vesti

Skandal Milan Štrljić odbrusio studentima: Šta se budnite, budite srećni što uopšte pričam sa vama!

Kurir pre 1 minut  
Pismo koje smo nedavno dobili od nekolicine studenata glume na splitskoj Umetničkoj akademiji otkriva neke neverojatne detalje (ne)rada i totalne aljkavosti u radu nekih profesora te visokoškolske ustanove.
Na osnovu toga pisma, čini se da tu ima posla i za inspekciju rada, a možda i za nekoga drugoga! Konkretno, ti mladi budući glumci očajni su, jer im glumu koju bi morao da im... »

Erdogan odbio vize EU poručivši: Mi idemo svojim putem, vi idite svojim

Gde investirati pre 25 minuta  
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas da Turska neće promeniti svoje antiterorističke zakone što je EU postavila kao uslov za ukidanje viza turskim državljanima.
Erdoganova izjava usledila je dan nakon što je premijer Ahmet Davutoglu, koji je učestvovao u pregovorima o sporazumu sa EU, najavio ostavku zbog nesuglasica sa predsednikom.... »

Moguće je i bez kafe da se razbudite

Radio 021 pre 2 minuta  
Možda pokušavate da se rešite jutarnje pospanosti kafom, ali i bez ovog “magičnog napitka” postoje načini da se razbudite.
Za početak, potrebno je da podignete roletne i osvetlite sobu, a ako nemate mnogo prirodne svetlosti u stanu, možda je najbolje da prošetate napolju. Izloženost svetlosti je važan... »

Sadik Kan postao prvi muslimanski gradonačelnik Londona

RTV pre 14 minuta  
RTV: Sadik Kan postao prvi muslimanski gradonačelnik Londona
LONDON - Političar Laburističke partije Sadik Kan (45 ) osvojio je ubedljivu pobedu i postao novi gradonačelnik Londona.
Sin vozača autobusa iz Pakistana tako je postao prvi muslimanski gradonačelnik jedne zapadne prestonice, prenosi AFP. Nakon kampanje u kojoj ga je njegov rival, konzervativac i... »

Inovacija: čarape koje se uopšte ne peru

Radio 021 pre 38 minuta  
Tajna čarapa krije se u moher vuni od koje su napravljene, a koja se dobija se od angora koza, tvrdi izumitelj Stiv Vajti.
Stopala sadrže veliki broj znojnih žlezda, a neprijatan miris uzrokuje razmnožavanja bakterija nakon što dođu u kontakt sa znojem. Pošto čarape od angora vune ne zadržavaju znoj,... »

Komunalci uklanjaju šut posle rušenja pod fantomkama

Politika pre 38 minuta  
Eki­pe „Grad­ske či­sto­će”, „Be­o­grad-pu­ta” i „Vo­do­vo­da i ka­na­li­za­ci­je” i su ukla­nja­le šut ko­ji je u Her­ce­go­vač­koj uli­ci ostao po­sle ru­še­nja obje­ka­ta ko­je su iz­ve­le oso­be sa fan­tom­ka­ma i na­o­ru­ža­ne pa­li­ca­ma.... »

Pucano na turskog novinara ispred suda

Politika pre 39 minuta  
ISTANBUL – Turska policija uhapsila je naoružanog napadača koji je ispalio najmanje dva hica na urednika lista „Čumhurijet” Čan Dundara, ispred suda gde mu se sudilo po optužbi za odavanje državne tajne. Čan Dundar, glavni urednik lista „Čumhurijet”... »

Odabran dizajn stiker "Moja Exit Avantura"

RTV pre 33 minuta  
RTV: Odabran dizajn stiker "Moja Exit Avantura"
NOVI SAD - Kreativni rad autorke Tanje Zajceve iz Moskve (Rusija) izabran je od strane zvaničnog žirija za pobedničko rešenje međunarodnog takmičenja za dizajn stikere - "Moja Exit Avantura", koje su organizovali festival "Exit" i jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka "Viber".
Zajcev je dobila nagradu u iznosu od 3.000 dolara, a njen rad će biti pretvoren u stiker paket na "Viberu" i uskoro će biti spreman za preuzimanje od strane njegovih korisnika.... »

Pad gledanosti ili pad političkog rejtinga

Politika pre 38 minuta  
Prema nezvaničnim podacima do kojih je naš list došao, ukupan auditorijum prvog programa Televizije Vojvodine u aprilu je bio najmanji u poslednjih pet godina
Novi Sad – Kolika je gledanost Radio-televizije Vojvodine ostala je misterija i posle smene direktora programa RTV-a Slobodana Arežine. Da li je u tu smenu politika uplela prste... »

Erdogan: Putuj, Evropo

Politika pre 38 minuta  
Brže nego što se očekivalo, posle iznuđenog povlačenja premijera, predsednik Redžep Tajip Erdogan potvrdio je da namerava da Tursku odmakne od Zapada i približi je međunarodnoj islamskoj zajednici, rizikujući da zemlju uvuče u krizu s nesagledivim... »

Vasić i Beđik najavili kraj „bronzanog doba”

Politika pre 38 minuta  
Naš dvojac bez kormilara nadmoćno pobedio u svojoj grupi na Evropskom veslačkom prvenstvu u Brandenburgu s drugim rezultatom kvalifikacija. – Jedina pretnja Britanci Sinkler i Ines
Prvog dana Evropskog prvenstva u veslanju koje je počelo na regatnoj stazi Becze u Brandenburgu naš olimpijski dvojac bez kormilara dokazao je visoke ambicije na ovom takmičenju,... »

Ko sme da nosi fantomku u Srbiji

Politika pre 38 minuta  
Kod nas ne postoji propis koji zabranjuje skrivanje lica pod fantomkom, osim na stadionu. Specijalci ih nose da bi izbegli osvetu, ali i zbog psihološkog efekta izazivanja straha na one koje hapse
Kapa sa prorezima za oči, poznatija kao fantomka, u narodu je simbol rizičnog, prljavog i nezakonitog posla. Fantomke navlače huligani kada pale baklje na utakmici, obavezan je... »

Do direktorske fotelje uzasistenciju policije

Politika pre 38 minuta  
Vršilac dužnosti direktora Visoke poslovne škole u Novom Sadu obio bravu i preuzeo dužnost
Novi Sad – U prisustvu policije, je u Visoku poslovnu školu strukovnih studija u Novom Sadu ušao v. d. direktora Patrik Drid, i preuzeo upravljanje tom državnom visokoobrazovnom... »

Zbog Kosova Srbija ima pet vrsta pasoša

Politika pre 37 minuta  
Posle najave EU da će Kosovo od jeseni biti na beloj šengenskoj listi, Marko Đurić traži da odluka o viznoj liberalizaciji važi za sve građane, uključujući i one koji imaju srpske pasoše
Povodom izjave komesara Evropske unije za migracije i unutrašnja pitanja Dimitrisa Avramopulosa da će nakon donošenja preporuke o viznoj liberalizaciji za građane Kosova biti... »

Vlada poništila konkurs za nauku, Verbić će ponuditi ostavku

SEEbiz pre 1 minut  
BEOGRAD - Vlada Srbije danas je većinom glasova poništila konkurs za finansiranje naučnih projekata. Naučnici, čije primedbe nisu usvojene pred raspisivanje poništenog konkursa, žale ali i tvrde da je to prilika da Ministarstvo uvidi i ispravi greške.
Ko je još od ministara osim njega na sednici vlade podržao konkurs, Srdjan Verbić nije želeo da kaže, ali nije krio nezadovoljstvo ishodom glasanja. Navodi da je pre šest godina,... »

©2016 Netmark d.o.o.