Najnovije vesti

Turska: Služba za vjerske poslove otpustila 1.100 ljudi

Al Jazeera pre 1 sat
Premijer Binali Yildirim najavio da će Bosforski most biti preimenovan u Mosta šehida 15. jula.
Tursko Ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je da su dva veleposlanika razriješena dužnosti zbog povezanosti sa neuspjelim pokušajem vojnog udara. Istovremeno, nakon 15. srpnja... »

Mehmet Kemal Bozaj: Sada nam je najvažnije da Amerika izruči Gulena

Danas pre 45 minuta
* Ako počistimo ovu virusoidnu terorističku mrežu iz arterija i vena u državi, moći ćemo da verujemo da je opasnost prošla. Bezbednosna situacija u zemlji je sada stabilna, imamo punu kontrolu. Ali ima ljudi koji su pobegli i trudimo se da ih uhvatimo i privedemo pravdi
Miting "u odbranu republike" vodeće turske opozicione stranke, Republikanske narodne partije (CHP), na istanbulskom Trgu Taksim u nedelju uveče podržala je prisustvom svojih... »

Zašto je grmljavinu teško predvideti

Blic pre 15 minuta
Kišnom periodu uz moguće grmljavine izložena je cela Srbija, ali gde će biti najkritičnije nije moguće predviteti, ističu meterorolozi.
- To je takav tip razvoja oblaka da nije moguće baviti se predviđanjima u daljoj budućnosti - kažu iz RHMZ-a. Kako objašnjavaju stručnjaci letnje prognoze prava su lutrija jer su,... »

Tehnološki park: Besplatno u fabriku ideja

Večernje novosti pre 8 minuta
Nova prilika za inovativne kompanije u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Skupština grada pomaže sa ukupno pet miliona prvu godinu rada
MLADI stručnjaci koji imaju ideje o tome kako da razviju inovativne proizvode i usluge moći će svoj posao besplatno da započnu u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Ovoj zajednici... »

Vulin: Hrvatska je daleko od antifašizma

Večernje novosti pre 38 minuta
Rehabilitacijom Stepinca, ali i protestima, jer Srbija ne ćuti na rehabilitaciju politike pokrštavanje i genocida, zvanična Hrvatska pokazuje da su joj antifašističke vrednosti daleko kao što su bile i u vreme Jadovna i Jasenovca
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je, povodom protestne note Hrvatske da je rehabilitovati ustaškog vikara Alojzija Stepinca, da... »

Pajtić na konvenciji demokrata u Filadelfiji

RTV pre 39 minuta
RTV: Pajtić na konvenciji demokrata u Filadelfiji
BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić prisustvovaće Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke u Filadelfiji.
U saopštenju DS se navodi da će Pajtić imati priliku da se susretne sa predsednicom Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelozi, kao i sa bivšim zamenikom ministra... »

(Video) Jeziv snimak iz BiH: Islamisti pale srpsku zastavu i pucaju u ime Alaha

Kurir pre 32 minuta
Islamisti, iza kojih je zastava sa arapskim pismom, kao i zastava Armije BiH, maskirani su, u rukama imaju puške, a u jednom momentu čuje se i pucanj.
Za sada nije poznato kada je, i gde je snimak nastao, ali se pretpostavlja da je to negde u BiH, o čemu svedoči i pesma koja se čuje u pozadini, "Tigrovi Bosne". Tigrovi Bosne... »

N. Pazar se ograđuje od Gulena i njegovih NVO

RTV pre 51 minut
RTV: N. Pazar se ograđuje od Gulena i njegovih NVO
NOVI PAZAR - Grad Novi Pazar ograđuje se od delovanja svih organizacija koje su osnovane i deluju pod uticajem imama Fetulaha Gulena, koga Turska optužuje za pokušaj puča, piše u saopštenju objavljenom na sajtu tog grada. U informaciji ilustrovanoj grbom grada i turskom zastavom nema podataka sa kojeg nivoa lokalne samouprave "ograda" dolazi, na koje NVO se odnosi, niti da li one deluju na području Novog Pazara.
"U skladu sa tim Novi Pazar ne pruža nikakvu institucionalnu, logističku, niti bilo kakvu drugu vrstu podrške radu NVO koje su povezane sa terorističkom organizacijom FETO koja je... »

EBRD: Posvećeni evrointegracijama Zapadnog Balkana

RTV pre 51 minut
RTV: EBRD: Posvećeni evrointegracijama Zapadnog Balkana
BEOGRAD - Predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti u Prištini je u razgovoru sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem kazao da je ta banka posvećena procesu integracije šest zemalja Zapadnog Balkana i njihovom pridruživanju EU.
Kako je danas saopštio EBRD, Čakrabarti je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom EBRD sa Kosovom i napretkom koji je zemlja ostvarila posle 2012. kada je postala članica... »

I bez preambule, Kosovo ostaje deo Srbije

RTV pre 1 sat
RTV: I bez preambule, Kosovo ostaje deo Srbije
BEOGRAD - U javnosti se uveliko spekuliše o zahtevima Evropske unije da Srbija briše iz svog Ustava preambulu, kojom se Kosovo i Metohija definišu kao sastavni deo Srbije, što pravni i politički stručnjaci unapred ocenjuju neprihvatljivim.
Ta tema za vodeće stranke vlasti, kako navode, još nije u fokusu, a opozicija, koja je spremna da razgovara o njoj, uglavnom odbacuje tu mogućnost. Srbija bi prema Akcionom planu... »

Pajtić i Šutanovac otišli u Ameriku na konvenciju Hilari Klinton

Blic pre 21 minut
Bojan Pajtić i Dragan Šutanovac otputovali su u Filadelfiju, gde prisustvuju konvenciji američkih demokrata na kojoj će Hilari Klinton biti izabrana za kandidata za predsednika SAD-a.
Konvencija je počela juče i trajaće do 28. jula, a prisustvo funkcionera DS predviđeno je na nizu foruma, na kojima će se sresti sa brojnim američkim zvaničnicima i gostima iz... »

Darodavci novosadskih muzeja

Arte pre 51 minut
Zajednički cilj je da predavači, kustosi muzejskih institucija u Novom Sadu tokom leta predstave umetničke i istorijske zbirke koje su zahvaljujući činu darodavstva od strane različitih kolekcionara postale vidljiv i neodvojiv deo kulturne baštine... »

Dvoje migranata kolabiralo na granici, u BG 700 ljudi

B92 pre 51 minut
B92: Dvoje migranata kolabiralo na granici, u BG 700 ljudi
Horgoš, Beograd -- Migranti koji su u Beogradu započeli štrajk glađu ni dva dana kasnije ne odustaju od svog protesta, ali na granici sa Mađarskom, gde su dvojica i kolabirala.
Kako javlja reporter B92 sa granice, oko pedesetak migranta sedi u improvizovanom kampu i nastavlja da odbija hranu od humanitarnih radnika i prihvata samo vodu. Oni nose crvene... »

Hyundai zabeležio pad profita deseti kvartal zaredom

Gde investirati pre 27 minuta
U drugom tromesečju profit južnokorejske automobilske kompanije Hyundai motor pao je deseti kvartal zaredom.
U saopštenju pete najveće automobilske kompanije na svetu, u partnerstvu sa Kia motorsom, navodi se da je njen neto profit u periodu april-jun pao za 2,6 odsto, na 1.660 milijardi... »

Penzije jesu male, ali biće još manje

Kamatica pre 1 sat
Najveća vrlina joj je što je redovna. S obzirom na to da je svaka peta u rasponu od 10.000 do 15.000 dinara, teško bi se moglo reći da je korisnicima i dovoljna.
U Srbiji je 1,7 miliona penzionera, koji u proseku mesečno primaju malo više od 23.000 dinara. Gledajući svoje roditelje, mnogi bi rado da se osiguraju za stare dane. Realnost je... »

©2016 Netmark d.o.o.