Najnovije vesti

Svetski dan borbe protiv side

RTV pre 1 sat  
RTV: Svetski dan borbe protiv side
Beograd - Agencija UN za borbu protiv side (UNAIDS) saopštila je povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side da je 2014. godine registrovano 36,9 miliona ljudi, pretežno u Africi, koji žive sa sidom.
Od 2000. i 2014. zaraza se proširila za 30 odsto u regionu istočne Evrope i centralne Azije, kao za 26 odsto na Bliskom istoku i severnom delu Afrike, navodi se u izveštaju. Stopa... »

Dvomilioniti Land Rover Defender će biti prodat na aukciji

Auto blog pre 1 sat  
Land Rover je najavio da će dvomilioniti Defender biti prodat na aukciji, a sav iznos će biti uplaćen u dobrotvorne svrhe. 15. i 16. decembra će naime biti organizovana izložba povodom 67 godina proizvodnje ovog legendardnog terenca u Velikoj... »

Nastavak bitke za Titovo blago

Mondo pre 1 sat  
Tito Ostavinska rasprava pokrenuta je na zahtev Titovog sina Žarka 14. decembra 1983. godine. Žarko Broz neće dočekati kraj rasprave, jer je u međuvremenu umro. Na današnjem ročištu pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu trebalo bi da se pojave Titovi... »

3 najčešće greške u pripremi sendviča

Vesti online pre 1 sat  
Otkrijte gde najčešće grešite kada pripremate sendviče.
Mislite da ste majstor u pripremi sendviča? Razmislite malo bolje, jer u ovome najčešće grešite. 1. Stavljamo povrće po svaku cenu Hrskavost zelene salate i sočnost paradajza može doprineti odličnom ukusu sendviča. Ali,... »

Vremeplov: Ubijen Kirov

RTV pre 1 sat  
RTV: Vremeplov: Ubijen Kirov
NOVI SAD - 1934 - U Lenjingradu je ubijen član Politbiroa i sekretar CK sovjetske KP Sergej Mironovič Kirov. Kao profesionalni revolucionar Kirov je učestvovao u revolucijama 1905. i u Februarskoj i Oktobarskoj revoluciji 1917. Šef Komunističke partije Azerbejdžana postao je 1921. a 1926. sekretar Lenjingradske oblasne partijske organizacije. Posle ubistva Kirova, Staljin je započeo talas čistki i do 1938. fizički je likvidirao većinu starih revolucionara vođa Oktobarske revolucije.
Danas je utorak, 1. decembar, 335. dan 2015. Do kraja godine ima 30 dana. 1135 - Umro je engleski kralj Henri I, mlađi sin Vilijama I Osvajača. Tokom vladavine, od 1100. učvrstio... »

Dan Filozofskog fakulteta u NS

RTV pre 1 sat  
RTV: Dan Filozofskog fakulteta u NS
NOVI SAD - Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu 1. decembra obeležava Dan Fakulteta i 61. godinu uspešnog rada i postojanja. Uz Poljoprivredni fakultet, Filozofski fakultet je osnovan 1954. godine i najstariji je član Univerziteta u Novom Sadu i jezgro iz koga se Univerzitet razvio šest godina kasnije.
Za 61. godinu postojanja Filozofski fakultet je iznedrio više od 20.000 stručnjaka iz različitih filoloških nauka, istorije, psihologije, pedagogije, filozofije, sociologije,... »

Restilizovani Porsche 911 Turbo i 911 Turbo S (+ video)

Auto blog pre 2 sata  
Porsche je doterani 911 zvanično promovisao u septembru na sajmu u Frankfurtu, a zatim je početkom oktobra ponudu ove obnovljene serije proširio i verzijama 911 Carrera 4, Carrera 4 Cabrio i Targa 4. U nemačkoj fabrici ne miruju pa su sada pred nama... »

Još šest HIV pozitivnih u Nišu i Prokuplju

Jugmedia pre 2 sata  
NIŠ/PROKUPLJE – Na području Nišavskog i Topličkog okruga tokom ove godine otkriveno je šest novih HIV pozitivnih osoba, tako da se broj ukupno inficiranih od ove bolesti, od 1984. godine do danas popeo na 149, izjavila je dr Biljana Kocić, šef... »

Devojke tvrde da u krevetu najviše vole ovih devet stvari

Vesti online pre 2 sata  
Primenite samo jedan od ovih trikova i postaćete pravi umetnik među čaršavima...
U susret Danu zahvalnosti, portal Askmen sproveo je anketu kako bi utvrdio šta je to na čemu su žene zahvalne u krevetu, a rezultati su pokazali sledeće: Kada slušate njene... »

Zadržali grb države koje nema

Vesti online pre 1 sat  
Iako Titove države već odavno nema, na Policijskoj stanici u Loznici još uvek se iznad ulaznih vrata nalazi grb Federativne Narodne Republike Jugoslavije (FNRJ) i to iz 1946, verovatno jedini koji je do danas opstao u Srbiji.
Ne pomerajući se s mesta na ovom prostoru smo do sada promenili nekoliko država, ali je grb sa pet baklji, kasnije je ovom državnom simbolu dodata i šesta, preživeo sve oblike... »

Kameron: U sredu u parlamentu o vazdušnim napadima na Siriju

Blic pre 3 sata  
Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da će u sredu biti održana debata i glasanje u parlamentu o tome da li će Britanija pokrenuti vazdušne napade na ciljeve Islamske države u Siriji, javlja Rojters.
- Sutra će Vladi biti upućena preporuka da održi debatu i glasanje u Donjem domu parlamenta da se prošire napadi koje Britanija izvodi protiv ciljeva IS u Iraku na Siriju - rekao... »

Rikardo: Samo da je sezona gotova...

Auto blog pre 3 sata  
Kako prenosi Sport klub, Danijel Rikardo priznao je osećaj olakšanja zato što je završena ova F1 sezona. Prošle sezone, Australijanac je bio pravi hit, ali ove ni njemu ni Red Bulu nije išlo baš najbolje i završio je čak iza Danila Kvjata. "Srećan... »

Ugovor o delu

MojaFirma.rs pre 3 sata  
Zakonom o radu data je mogućnost poslodavcima da za određene poslove koji nisu karakteristični za vršenje delatnosti kojom se oni bave, angažuju fizička lica, koja bi obavila jednokratni posao za određenu naknadu. Zakon predviđa da za ove potrebe... »

Mobil Auto TV – Toyota prodajna akcija za RAV-4

Auto blog pre 3 sata  
Kompanija Toyota Srbija u svojoj prodajnoj mreži organizuje specijalnu akciju za model RAV-4 sa izuzetno povoljnim uslovima kupovine i mnogobrojnim poklonima za kupce. Izvor:... »

Skupština o Zakonu o rudarstvu

RTV pre 3 sata  
RTV: Skupština o Zakonu o rudarstvu
BEOGRAD - Skupštine Srbije nastaviće rad danas, kada će poslanici razmatrati Predlog zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, kojim se jasno određuju uslovi pod kojima se razne vrste mineralnih sirovina i geoloških resursa mogu koristiti uz poštovanje zaštite javnog interesa.
Predloženim zakonom se u 195 članova potpunije reguliše obavljenje delatnosti geoloških istraživanja i rudarstva, uzevši u obzir i potrebu privlačenja budućih investicionih... »

©2015 Netmark d.o.o.