Najnovije vesti

Dačić: Politika proširenja EU poseban izazov za Srbiju i region

Večernje novosti pre 59 minuta
Evropska unija se danas suočava sa krizom identiteta i preispitivanjem svrhe svoga postojanja, naveo je Dačić istakavši da je Srbija svesna svih tih brojnih izazova, kao i potrebe da se na nivou EU sprovede niz reformi
U Beogradu se danas održava konferencija u okviru inicijative "Beogradski strateški dijalog" na temu "Nova međunarodna realnost - Izazovi i perspektive", koju je otvorio vršilac... »

Dačić: Proširenje EU poseban izazov za Srbiju i region

RTV pre 47 minuta
RTV: Dačić: Proširenje EU poseban izazov za Srbiju i region
BEOGRAD - U Beogradu se danas održava konferencija u okviru inicijative 'Beogradski strateški dijalog' na temu 'Nova međunarodna realnost - Izazovi i perspektive'', koju je otvorio vršilac dužnosti premijera i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, poručivši da za Srbiju i region poseban izazov predstavlja politika proširenja EU i posledice i neizvesnosti koje to donosi.
Evropska unija se danas suočava sa krizom identiteta i preispitivanjem svrhe svoga postojanja, navo je Dačić istakavši da je Srbija svesna svih tih brojnih izazova, kao i potrebe... »

Specifičnost kosovskog parlamenta - familijarnost

RTV pre 4 minuta
RTV: Specifičnost kosovskog parlamenta - familijarnost
PRIŠTINA - Specifičnost novog sastava kosovskog parlamenta je to što su se stranački lideri pobrinuli da u najviše zakonodavno telo dovedu i članove svojih porodica, piše prištinski Zeri.
Prema pisanju lista, mesto u parlamentu obezbedila su braća Daut i Ramuš Haradinaj, koji je istovremeno jedan od trojice kandidata za premijera velike koalicije okupljene oko... »

Dačić: Ne želimo da evropski put znači neprijateljski odnos prema Rusiji i Kini

Danas pre 47 minuta
Vršilac dužnosti premijera i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas da Srbija u evropskim integracijama i na evropskom putu vodi računa o svojim nacionalnim i državnim interesima, ali ne želimo da evropski put znači... »

Javna preduzeća, tajne zloupouporebe: Novac trošen i za "osveštavanje" vode (VIDEO)

Insajder pre 35 minuta
Za razliku od većine gradova u Srbiji u Novom Sadu vlast su imali priliku da formiraju i DOS i SRS i DS i SNS. Zbog glasova u gradskoj skupštini sve velike partije bile su spremne da strateški važna preduzeća na upravljanje daju malim partijama, čak... »

Vuletić: Kontinuitet nove sa prethodnom vladom

Blic pre 59 minuta
Sociolog Vladimir Vuletić izjavio je povodom ekspozea mandatarke Ane Brnabić da se vidi kontinuitet u odnosu na prošlu vladu i da je Srbija izašla iz začaranog kruga bavljenja političkim pitanjima, a ekonomija je ključna i za prethodnu i za novu vladu.
Vuletić je gostujući u Dnevniku RTS-a istakao da se kontinuitet vidi kada je reč u sređivanju stanja u državnoj kasi i napominje da je to bio akcenat i tokom mandata prethodne... »

Danas se očekuju konačni rezultati kosovskih izbora

Blic pre 47 minuta
Iz Centralne izborne komisije Kosova saopšteno je da je završeno prebrojavanje uslovnih glasačkih listića i da se očekuje da tokom dana budu saopšteni rezultati prevremenih parlamentarnih izbora održanih 11. juna ove godine.
Predstavnici koalicija na čelu s Demokratskom partijom Kosova (DPK) i Demokratskim savezom Kosova (DSK) nastavili su intenzivne razgovore sa ambasadorima zapadnoevropskih država... »

Ružić: Čast mi je da imam šansu da pomognem Srbiji

RTV pre 28 minuta
RTV: Ružić: Čast mi je da imam šansu da pomognem Srbiji
BEOGRAD - Kandidat za ministra državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić (SPS) izjavio je danas da mu je privilegija to što je dobio šansu da na tom poslu zameni mandatarku Anu Brnabić, te da je upoznat sa radom tog resora i da će posao biti nastavljen tamo gde se stalo.
Gostujući na televiziji Pink, Ružić je rekao da je počastvovan što je dobio poziv da bude deo nove vlade i na taj način pomogne Srbiji, negirajući pritom da je opozicija, kako su... »

Poverenik naložio istragu u ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova: Moguće krivično delo

Insajder pre 11 minuta
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti je naredio pokretanje postupka nadzora nad sprovođenjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova, nakon što su u jučerašnjoj skupštinskoj debati javno korišćeni podaci o ličnosti iz službene dokumentacije, saopštio je poverenik.
Naime, tokom jučerašnje rasprave, šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izneo je podatke iz zvanične dokumente vojnog odseka u Nišu o vojnoj sposobnosti Zorana Živkovića.... »

Poverenik naredio nadzor u ministarstvima odbrane i policije zbog zloupotrebe podataka

Beta pre 5 minuta
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić naredio je danas pokretanje postupka nadzora nad sprovodjenjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova... »

Počela sednica parlamenta, poslanici postavljaju pitanja

Beta pre 29 minuta
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sednicu, na čijem dnevnom redu je izbor Vlade Srbije, a rad je počeo postavljanjem poslaničkih pitanja.  Sednica je počela juče, a kandidatkinja za predsednicu Vlade Ana Brnabić iznoseći ekspoze istakla... »

Azijske berze u porastu, evro prati njihov rast

Gde investirati pre 52 minuta
Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija znatno porasle, prateći uspon Wall Streeta, dok je dolar u defanzivi jer američki Fed više nije jedina centralna banka koja poručuje da je era jeftinog novca pri kraju.
Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks oko 7,30 sati bio u plusu 0,5 odsto, dok su cene akcija u Singapuru, Šangaju, Južnoj Koreji, Hong Kongu i Australiji porasle između 0,3 i 1... »

Dovoljno seruma protiv zmijskog otrova

RTV pre 17 minuta
RTV: Dovoljno seruma protiv zmijskog otrova
BEOGRAD - Direktorka Instituta za vakcine i viruse Vera Stojiljković kaže da Torlak raspolaže dovoljnim količinama seruma protiv zmijskog ujeda koji se na zahtev dostavlja zdravstvenim ustanovama.
Ona je demantovala pisanje pojedinih medija i najavila tužbe protiv njih jer su, kako kaže, "netačnim i lažnim informacijama, izazvali paniku i uticali da se građani osećaju... »

Vučić: Neophodni novi modeli promocije srpskog turizma

Danas pre 23 minuta
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim sekretarom Svetske turističke organizacije Talebom Rifaijem sa kojim je razgovarao o turističkim potencijalima i promociji Srbije kao turističke destinacije. Vučić je istakao je da je... »

Kako je projektovan Đoka na Ušću

Peščanik pre 40 minuta
– Gospodine predsedniče, treba da potpišete izvedbeni projekat za jarbol na Ušću. – Daj… Otkud sad tri jarbola? – To su tri verzije, treba da izaberete jednu. Ova je obična, ova je kosa, ova je s rupama. – Sa kakvim rupama? – Za muziku. Znate one... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.