Najnovije vesti

Česi smislili specijalne žardinjere protiv terorističkih napada

RTS pre 1 sat
RTS: Česi smislili specijalne žardinjere protiv terorističkih napada
Češki naučnici sa Univerziteta odbrane u Brnu i Tehničkog univerziteta u Pragu smislili su specijalne žardinjere od nove vrste betona sa žicom i betonske klupe protiv terorističkih napada kamionima i vozilima, koje za razliku od običnih efikasno zaustavljaju i teške kamione kojima bi... »

Nakon Londona i Pariza, preživela napad i u Barseloni

RTS pre 1 sat
RTS: Nakon Londona i Pariza, preživela napad i u Barseloni
Za dvadesetšestogodišnju ženu iz Melburna Džuliju Monako teroristički napad u Barseloni je treći napad koji je preživela nakon što je pre nekoliko meseci bila svedok napada u Londonu i Parizu, piše britanski „Indipendent“. Monakova je rekla da je sa prijateljima bila u kupovini u... »

Srbiji bi e-uprava mogla da uštedi 600 miliona evra godišnje, u Evropi sve završavaju uz ličnu kartu i mobilni telefon

Blic pre 49 minuta
Estonija kao jedan od globalnih lidera u razvoju e-uprave godišnje štedi dva odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), jer građani ne moraju da troše vreme i novac na pribavljanje dokumenata na šalterima, a u slučaju Srbije to bi bilo ravno uštedi od 600 miliona evra. Iskustva Estonije i... »

Žita Srbije: Rod kukuruza manji 3,5 miliona tona ili 525 miliona evra

Blic pre 1 sat
Rod kukuruza ove godine biće manji za oko 3,5 miliona tona ili za 525 miliona evra, računajući prosečne cene od 150 evra po toni, rekao je danas direktor Žita Srbije Vukosav Saković. Saković je za agenciju Beta rekao da je rod kukuruza u prošloj godini koja je bila rekordna bio osam miliona... »

Prvi "Divan" u utorak u "Fabrici" o Kineskoj četvrti

Radio 021 pre 55 minuta
Prvi "Divan", serijal razgovora otvorenih za širu javnost, održaće se u Studentskom kulturnom centru "Fabrika" u utorak, 22. avgusta. Tema razgovora biće budućnost prostora poznatijeg kao Kineska četvrt i koji je predviđen za kulturne i omladinske sadržaje. "Usvajanjem Plana detaljne... »

Ujedinjena seljačka stranka: Poljoprivrednici u Nišu da se oslobode poreza

Južne vesti pre 1 sat
Iako zadovoljni odlukom da se nakon višestrukog uvećanja, porez na imovinu ipak umanji, Ujedinjena seljačka stranka zahteva da za ovu godinu, zbog loših vremenskih uslova, poljoprivrednici iz Niša i okoline uopšte i ne plate porez. Poverenik ove stranke za Niš Zoran Petrović kaže da je... »

Iduće sedmice bez saobraćaja na Dunavu

RTV pre 44 minuta
RTV: Iduće sedmice bez saobraćaja na Dunavu
NOVI SAD - Zbog navlačenja lukova na Žeželjevom mostu plovidba na Dunavu biće obustavljena u ponedeljak u 8 časova. Domaći i međunarodni rečni saobraćaj biće blokiran za sva plovila do četvrtka u 20 časova. Zabrana plovidbe odnosi se na deo reke između ušća kanala u Dunav i mosta... »

Slepi pijanista pred kojim je blistava karijera

RTV pre 50 minuta
RTV: Slepi pijanista pred kojim je blistava karijera
APATIN - Dvadesettrogodišnji Uglješa Brkljač iz Apatina, nekadašnji učenik generacije Osnovne i Muzičke škole, sada je jedan od najboljih studenata master studija Akademije umetnosti u Novom Sadu i asistent na glavnom predmetu klavir, a svojoj okolini poznat po tome što je jedini mladi slepi... »

Ko se pita šta nam treba - blok 45

Danas pre 1 sat
Povodom početka gradnje benzinske pumpe neposredno pored stambenih zgrada u bloku 45, ponovo postaje aktuelno pitanje obaveštavanja građana o planovima i projektima koji ih se na najneposredniji način tiču i njihove mogućnosti da na ove planove utiču. Građani uglavnom o gradnji saznaju tek... »

Odložena prvenstvena utakmica Partizana i Napretka

Beta pre 1 sat
Utakmica šestog kola Super lige Srbije izmedju Partizana i Napretka odložena je danas kako bi se crno-beli što bolje pripremili za revanš meč baraža za Ligu Evropa protiv Videotona, saopštila je Super liga. Utakmica je trebalo da se odigra u nedelju od 20 časova u Beogradu, a Super liga je... »

Odlazak legende: Policijska Crown Victoria je pred izumiranjem

Auto blog pre 43 minuta
Poslednji primerak legendarnog Fordovog modela je penzionisan iz sastava policijskih snaga Nevade. Omiljen među Amerikancima, a posebno državnim službama, ovaj Fordov model je obeležio nekoliko poslednjih decenija. Voleli su ga podjednako i taksisti i policajci, koje je opčinjavao svojom... »

Beogread po 7. put domaćin manifestacije „24 sata Elegancije - Concours d’Elegance & Salon of Excellence”

Auto blog pre 1 sat
Beograd će imati priliku da po 7. put bude domaćin prestižne manifestacije „24 sata Elegancije - Concours d’Elegance & Salon of Excellence” u partnerstvu sa CHIVAS-om. Trodnevni spektakl, posvećen kulturi klasičnih automobila, rafiniranosti i vrhunskom kvalitetu, održaće se od 1. do 3.... »

Vukovci otputovali na šestodnevnu ekskurziju

Jugmedia pre 55 minuta
Sedamdeset i tri svršena srednjoškolca, koja su u dnevnicama imala sve petice, otputovala su jutros na šestodnevnu ekskurziju po Srbiji o trošku grada Leskovca. Na ovom nagradnom putovanju, koje se organizuje treću put zaredom, sada već budući brucoši, obići će Taru, Kopaonik i Mokru Goru,... »

NASA lansirala poslednji satelit za praćenje

Novi magazin pre 1 sat
NASA je danas lansirala poslednji satelit za praćenje i komunikaciju i tako kompletirala mrežu. Kraj jedne ere je nastupio pošto je uzleteo satelit "TDRS-M", trinaesti i poslednji deo Satelitske mreže za praćenje i prenos podataka. Satelit je iz Kejp Kanaverala ponela raketa "atlas pet". NASA... »

Kompanija Štada, vlasnik Hemofarma, prodata za 5,4 milijarde evra

Blic pre 49 minuta
Vlasnici investicionih fondova Bejn Kapital (Bain Capital) i Sinven (Cinven) uspeli su u ponovoljenoj ponudi da dogovore preuzimanje nemačkog proizvođača generičkih lekova, kompanije Štada Arcnejmitel, za 5,4 milijarde evra, javlja agencija "Blumberg". Kupci su uspeli da ostvare minimalni prag... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.