Najnovije vesti

Znate li gde se nalazi elektrana u obliku srca?

Vesti online pre 2 sata  
U Novoj Kaledoniji, jednom od tri arhipelaga u Okeaniji koji ima status francuskog prekomorskog prodručja, ove godine bi trebalo da se završi izgradnja solarne elektrane u obliku srca, za koju najavljuju da će biti najlepša elektrana na svetu.
Ovu mini-elektranu gradi australijska energetska kompanija i biće izgrađena od 7.888 fotonaponskih panela u obliku srca. Obezbeđivaće struju za 750 domaćinstava, a stručnjaci... »

Prolećno "spremanje" organizma: Detoks dijeta bez gladovanja

Vesti online pre 2 sata  
Evo nekoliko saveta za zdravi i blagi detoks režim.
Voda osvežava naš celokupni sistem i obezbeđuje da nam bubrezi, jetra, debelo crevo, kao i limfne žlezde (zadužene za izbacivanje štetnih materija iz organizma) rade kako treba. Cilj nije da se nalivate vodom ako niste... »

Slavna istorija kučina i trica

e-Novine pre 3 sata  
Lažnim pesničkim snovima Čudić suprotstavlja javu činovnika, umesto što se bave sporednim nebom pesnicima bi bilo bolje da se bave sporednim likovima istorije, takozvanim običnim ljudima (mada ničeg običnog tu nema, i to Čudić majstorski pokazuje celokupnim svojim delom, običan i banalan može da bude samo pesnički pogled), onima koje je zaboravila ne samo istorija, već i dominantna ideologija i književnost koja je ušla u brak iz računa sa državnim strukturama. Suštinu svoje poetike Čudić sažima... Feljton: Vodič kroz delo Predraga Čudića (2)
Drug đavo Zbirka „Drug đavo“ je logičan nastavak poetike zasnovane u „Opštoj bolnici“, ove dve knjige pesama mogu se posmatrati i kao dve strane... »

Uključiti osobe sa autizmom u sve sfere žživota

Blic pre 2 sata  
Savez udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom uz podršku organizacije Autizam Evrope pokrenuo je kampanju „"Autizam. Stop diskriminaciji" kojom poziva donosioce odluka da promovišu uključivanje osoba u sve aspekte života i društva.
Savez je, povodom Svetskog Dana Autizma, 2. aprila, naveo u saopštenju da su osobe sa autizmom širom Evrope žrtve diskriminacije i socijalnog isključivanja. "Ponekada je... »

Galatin brod nastavlja da tone

MVP pre 2 sata  
MVP: Galatin brod nastavlja da tone
Bez velikih iznenađenja za vikend u Turskoj.
Poslednje nedelje marta odigrane su utakmice 24. kola turske lige. Nije bilo većih iznenađenja osim poraza Galatasaraja Liv Hospital, ako se to uopste može nazvati iznenađenjem. Ozbiljni finansijski problemi i loša... »

Horoskop: Šta nas čeka ovog aprila

Mondo pre 2 sata  
Evo šta kažu zvezde za svaki horoskopski znak posebno - kako će nam proći april.
OVAN Posao Pazite da ne propustite neke dobre poslovne prilike. Ovaj mesec je mesec dogovora i saradnji, tako da bi trebalo da se opustite i da ne dozvolite drugima da utiču na... »

Pariz: Senat odbacio zakon kojim se kažnjavaju klijenti prostitutki

Večernje novosti pre 2 sata  
Senat je odlučio da zaštiti kompletan imunitet klijenata i sklon je da čak dodatno kažnjava prostitutke, umesto ove muškarce, navodi se u zakonu
PARIZ - Francuski Senat odbacio je danas zakon kojim se kažnjavaju klijenti prostituki, a podvođenje smatra prekršajem, dok se ta država bori oko načina kako da pravno reguliše... »

Putin stvara novu agenciju za manjine

Blic pre 2 sata  
Predsednik Rusije Vladimir Putin izdao je danas dekret o stvaranju nove vladine agencije koja će se baviti etničkim pitanjima. Predložena agencija "će sprovoditi mere u smeru učvršćivanja jedinstva ruskog naroda", kaže se u dekretu.
Ona će takođe preduzimati "preventivne mere" protiv rasne i verske diskriminacije i osujetiti pokušaje podsticanja na nasilje. To telo će dalje regulisati saradnju Moskve sa... »

Istražitelji: "Kosta Konkordija" prevozila drogu za mafiju

Večernje novosti pre 2 sata  
Kruzer, koji je pre tri godine potonuo na italijanskoj obali i poginule su 32 osobe, prevozio je veliku količinu kokaina mafijaškog udruženja Ndrangeta sa Kalabrije
RIM - Italijanski putnički brod "Kosta Konkordija", koji je potonuo 2012.godine, prevozio je drogu za mafiju, tvrdi italijanski dnevnik "Republika". Kruzer, koji je pre tri godine... »

Bura oko zakona o verskim slobodama u SAD

Večernje novosti pre 2 sata  
Zakon koji je guverner Indijane Majk Pirs potpisao prošle sedmice sprečava državu da primora građane da pruže usluge koje smatraju suprotnim sopstvenoj religiji
VAŠINGTON - Republikanci iz američke savezne države Indijane najavili su danas izmene spornog zakona "o verskim slobodama", dok su slični predlozi na čekanju u Džordžiji i... »

NEFORMALNI BIOSKOP Filmovi zaboravljenih reditelja u džez klubu

Blic pre 2 sata  
Na četvrtoj filmskoj večeri u džez klubu "Čekaonica", Beograđani su u opuštenoj atmosferi večeras gledali filmove velikih, ali mahom zaboravljenih reditelja širom sveta.
Projekcija filmova počela je u 20 sati, a završena je u ponoć. - Stalno organizujemo tematske večeri. Obično su to svirke, ali utorkom gledamo filmove koje biraju naši gosti. Film... »

Šešelj neće dostaviti lekarske nalaze ni vlastima ni Hagu

RTV pre 2 sata  
RTV: Šešelj neće dostaviti lekarske nalaze ni vlastima ni Hagu
BEOGRAD - Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da neće dostaviti nikakav lekarski izveštaj o svom zdravstvenom stanju Haškom tribunalu i režimu u Srbiji.
"Članovima lekarskog konzilijuma zabranio sam da daju bilo kakve izveštaje vlastima u Srbiji i Haškom tribunalu o mom zdravstvenom stanju. Oni mogu da kažu novinarima sve što... »

Autobus 707 baš previše kruži

Večernje novosti pre 2 sata  
Žitelji Zemun polja nezadovoljni jer mnogo vremena gube u prevozu. Linija produžena za šest stanica u Altini
VOŽNjA autobusom 707, koja saobraća od Zelenog venca do Zemun Polja, idealna je za turiste i panoramsko razgledanje predgrađa Beograda, ali ne i za stanovnike ovog dela grada koji... »

Brisel: Protest zbog kvota za mleko

Blic pre 3 sata  
Belgijski mlekari dovezli su danas traktore ispred Evropskog parlamenta u Briselu, u znak protesta zbog ukidanja kvota za mleko, što ugrožava male proizvođače.
"Ukidanje kvota dovešće do ogromnog porasta proizvodnje i nećemo moći da pokrivamo troškove", rekao je za agenciju AP odgajivač Ivan Deknut. Farmeri su traktorske prikolice... »

OPREZ! Rok istekao, a meso u prodaji

Blic pre 2 sata  
Zabrinuti čitalac poslao nam je posalo fotografije koje je napravio sinoć, sat nakon ponoći, u jednom velikom trgovinskom lancu u Krnjači, gde se vidi da se meso kom je istekao rok trajanja još nalazi u prodaji.
Na etiketi se vidi da je rok do 30. marta. Taj rok je sinoć nakon ponoći prošao, a proizvod nije bio povučen iz prodaje. Mleveno meso je najosetljivije, jer mu je rok trajanja... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.