Najnovije vesti

Suficit budžeta Srbije za osam meseci 31,8 milijardi dinara

Dnevnik pre 12 minuta
Srbija je u periodu januar-avgust 2016. ostvarila budžetski suficit od 31,8 milijardi dinara, prema danas objavljenom izveštaju Ministarstva finansija o
izvršenju budžeta Republike za avgust. Suficit budžeta, po široj definiciji koja u rashode uključuje i projektne zajmove koji nisu deo budžeta, ali pripadaju nivou Republike,... »

NALED izabrao novog predsednika i članove Upravnog odbora

Pirotske vesti pre 23 minuta
Na sednici Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), održanoj u prostorijama Coca-Cola HBC Srbija, izabrani su novi predsednik i članovi Upravnog odbora, koji će do novog saziva Skupštine NALED-a predvoditi... »

SAD ima "plan B" za Siriju, i on uključuje CIA

Newsweek pre 18 minuta
Zajedno sa inicijativama koje se tiču CIA, Vašington razmatra mogućnost snabdevanja oružjem visoke preciznosti preko svojih regionalnih partnera
U Beloj kući razmatraju mogućnost dodatnih isporuka oružja sirijskoj opoziciji, da bi zaustavili „ofanzivu “, navodi list „Volstrit džurnal“ pozivajući se na izvore zvaničnika... »

Građani Srbije prosečno koriste pametne telefone pet sati dnevno

Ekapija pre 29 minuta
foto: Georgejmclittle/shutterstock.com Istraživanje kompanije MasterCard Uticaj inovacija sprovedeno u 10 zemalja Centralne i Istočne Evrope, pokazuje da je za 91% ispitanika u Srbiji pametni telefon najčešće korišćen uređaj, a da prosečno... »

Kaspersky Lab o navikama korisnika starijih od 55 godina

Personal magazin pre 5 minuta
Najnovije istraživanje koje su sprovele kompanije Kaspersky Lab i B2B International izazvalo je određene sumnje kada je u pitanju onlajn bezbednost korisnika starijih od 55 godina. Rezultati ovog istraživanja, obuhvaćeni izveštajem pod nazivom... »

Spremite najbolji ajvar na svetu!

Alo pre 30 minuta
Alo: Spremite najbolji ajvar na svetu!
Nema dobre domaćice iz malo starijih vremena koja početkom jeseni nije pekla crvene debele parike. Ljuštila vredno, pa mlela i dugo, dugo pržila i mešala dok ne ostane suvi trag u šerpi.
Dvorišta su mirisala na pečenu papriku, a najveći problem naših baka bio je kako da tu slasnu poslasticu sačuvaju do zime. Stavljale su ga na tajna mesta, ali su deca uvek... »

Brazilci iznenađeni nedoumicama FIA

Alo pre 12 minuta
Alo: Brazilci iznenađeni nedoumicama FIA
Organizatori trke za Veliku nagradu Brazila saopštili su danas da su iznenađeni što ta trka nije potvrđena u kalendaru Formule 1 za narednu sezonu, uprkos važećem ugovoru.
Međunarodna automobilska federacija (FIA) objavila je juče kalendar za 2017. godinu, a pored trke u Brazilu stavljena je zvezdica, što znači da održavanje trke 12. novembra mora... »

OMEN X by HP – zvanični računar Svetskog prvenstva “Counter Strike: Global Offensive” u Beogradu

Personal magazin pre 11 minuta
I ove godine, Beograd će biti domaćin Svetskog turnira Counter-Strike:Global Offensive (CS:GO) pod nazivom TWC 2016, koji će biti održan u Kombak Areni od 8. do 9. oktobra, a zvanični računar turnira, na kome će se održavati sva takmičenja, biće... »

Radonjić: "Tim je dovoljno dobar za početak sezone"

Sportske.net pre 30 minuta
Strateg Crvene zvezde mts Dejan Radonjić poručio je da neće biti ishitrenih poteza na tržištu i da je aktuelni sastav dovoljno kvalitetan za prva iskušenja u novoj sezoni.
Trener košarkaša Crvene zvezde mts Dejan Radonjić rekao je danas da očekuje da će ekipa biti jača kako sezona bude odmicala i da je uveren da će postojeći tim biti sposoban da... »

Plus u budžetu Srbije 31,8 mlrd RSD

B92 pre 12 minuta
B92: Plus u budžetu Srbije 31,8 mlrd RSD
Beograd -- Srbija je u periodu januar-avgust 2016. ostvarila budžetski suficit od 31,8 milijardi dinara, izveštaj je Ministarstva finansija o izvršenju budžeta Republike.
Suficit budžeta, po široj definiciji koja u rashode uključuje i projektne zajmove koji nisu deo budžeta, ali pripadaju nivou Republike, iznosi 16,6 milijardi dinara. Kapitalni... »

Zanemarljiv broj mladih na pozicijama političke moći

Dnevnik pre 18 minuta
U Vladi Srbije nema nijednog ministra, pomoćnika ministra niti državnog sekretara koji spadaju u kategoriju mladih, odnosno koji imaju do 30 godina života,
a za poslednjih 15 godina bilo ih je samo dvoje - Nikola Selaković (29) i Lazar Krstić (30). Iako mladi u Srbiji čine 20 odsto populacije, istraživanje “Indeks participacije... »

Liteksova legenda Nebojša Jelenković: Nije Budaren nikog udario, nego je Ješić njega izbacio iz tima

Mozzart sport pre 23 minuta
Šta se zapravo desilo 2008. u Dubaiju?
Fabijen Budaren kaže da mu je pao mrak na oči. Kaže pretrčao je ceo teren i udario Miodraga Ješića jer mu je tražio novac da bi ga stavio u tim. Tadašnji trener Liteksa kategorički je demantovao takav scenario, a i... »

Dodik: Biće još referenduma i to elektronskih

Dnevnik pre 6 minuta
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas u Banjaluci da će u Srpskoj biti još referenduma i da će oni ubuduće biti organizovani elektronski,
kako bi se brže i lakše mogli sprovesti. Na tim referendumima, kako je rekao, imaće pravo da se izjasne svi oni koji budu imali upisano šestomesečno prebivalište u RS. "Ovo što je... »

FBI objavio tajne dokumente od Tesli: "Zrak smrti" nije mit

Press pre 29 minuta
Američki Federalni istražni biro (FBI) objavio je dokumenta o Nikoli Tesli 73 godine nakon što je američka vlada zaplenila puna dva kamiona njegovih stvari.
foto: b92.net Poverljivi dokumenti objavljeni su na osnovu Zakona o slobodi informacija i otkrivaju da je vlada SAD zaista bila zainteresovana za njegov “zrak smrti” – oružje koje... »

Lavovi pobegli iz nemačkog zoo-vrta. Potraga u toku

Press pre 5 minuta
Dva lava pobegla su iz kaveza u zoološkom vrtu u Lajpcigu, u istočnoj Nemačkoj, rekli su zvaničnici vrta.
foto: b92.net Oni su rekli agenciji DPA da su lavovi nekako pobegli iz svojih kaveza tokom noći i da se sada nalaze negde u zoo-vrtu. Zoološki vrt je zatvoren za posetioce dok se... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.