Beograd, najnovije vesti

Gradske ma(ha)le

Danas pre 36 minuta
Kroz istoriju Beogradu menjao se izgled, način života, različiti ljudi su prolazili, a ni nazivi delova grada nisu oduvek bili isti. Mnogi stari nazivi održali su se i do danas, ali pojedini delovi grada nekada nosili su drugačije nazive od... »

Napad u centru Beograda: Mladić izboden na Zelenom vencu

Blic pre 7 minuta
Noć u Beogradu protekla je relativno mirno što se tiče intervencija Hitne pomoći, osim što se na Obrenovačkom putu dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su povređene dve osobe, a na Zelenom vencu je izboden muškarac.
Na Obrenovačkom putu u smeru ka Železniku su u 19:57 sati povređena dva muškarca između 20 i 30 godina starosti, nakon čega su prevezeni u Urgentni centar, ali nisu životno... »

Čeka se odluka Ministarstva finansija

Danas pre 9 sati
Iako je Vlada Srbije još u februaru 2015. godine donela zaključak po kome se fondaciji Solidarnost oduzima pravo korišćenja zgrade-zadužbine Dimitrija Naumovića u Kolarčevoj 9, a Agencija za restituciju odbila žalbe pomenute fonadacije i prosledila... »

GDS nudi dogovor stanarima „Stepe”

Večernje novosti pre 9 sati
Posle obustavljanja radova na izgradnji benzinske pumpe, stanari "Stepe" dobili su poziv za saradnju od Građevinske direkcije Srbije. Građani najavili protest 4. marta
NAKON dve nedelje od obustavljanja radova na izgradnji benzinske pumpe, stanari "Stepe" dobili su poziv za saradnju od Građevinske direkcije Srbije kako bi napokon jedni drugima... »

Tramvaji brži zbog senzora

Večernje novosti pre 9 sati
Sekretarijat za javni prevoz: od jeseni pametni semafori za šinski saobraćaj. Do kraja godine modernizacija na svim pružnim trasama. Senzorna signalizacija prvo duž Jurija Gagarina
NEISKORIŠĆENOST tramvajskog kapaciteta, naročito na Novom Beogradu biće prošlost za šest meseci. Posle dobijenih rezultata nakon brojanja putnika koji su pokazali da žitelji... »

Biciklisti traže čišćenje blata

Danas pre 11 sati
Na tradicionalnoj Kritičnoj masi biciklisti su večeras posetili zgradu Geozavoda u kojoj se nalazi preduzeće "Beograd na vodi" sa transparentom "Očistite blato sa staze". Povod je blato koje je na biciklističkoj obilaznici kroz "Beograd na vodi"... »

Protest biciklista zbog blata na bicikističkoj stazi kod Beograda na vodi

Večernje novosti pre 11 sati
Biciklisti Beograda zatražili su večeras da se očiste i održavaju šetališta i biciklistička staza uz desnu obalu reke Save, na prostoru gradilišta "Beograda na vodi"
Biciklisti Beograda zatražili su večeras da se očiste i održavaju šetališta i biciklistička staza uz desnu obalu reke Save, na prostoru gradilišta "Beograda na vodi". Na... »

Heroji za heroja u: Višnjičkoj banji vatrogasci spašavali kolegu posle pada sa litice

Blic pre 11 sati
Vatrogasac Slobodan Kotur (42), dobitnik raznih priznanja za iskazanu hrabrost, preksnoć je tokom požara pao sa litice u Višnjičkoj banji visoke 12 metara i teško se povredio.
Akcija gašenja vatre u Višnjičkoj banji odvijala se po mrklom mraku, na nepristupačnom terenu gde je gorela trava. - Vatrogasci nisu mogli da priđu vozilom, već su se ka buktinji... »

Kritke sa dva točka: Biciklisti apeluju: "Očistite blato sa staze"

Blic pre 12 sati
Biciklisti su se na tradicionalnoj "Kritičnoj masi" protestovali večeras ispred zgrade Geozavoda zbog blata koje se se nalazi na stazi za dvotočkaše.
Oni su se odvezli do Savamale sa transparentom "Očistite blato sa staze", apelujući na nadležne da uklone kaljugu koju nanose kamioni, zbog koje se mnogim blato danas našlo na... »

Manifestacije mame turiste: Beograd zanimljiv zbog Skadarlije i tvrđave, a stiže i nov festival

Blic pre 11 sati
Domaći i strani turisti i ove godine će moći da uživaju u nizu manifestacija u srpskoj prestonici, osete duh starih vremena u Skadarliji ili razgledaju grad iz vazduha, helikopterom.
Neke od manifestacija predstavljene su i danas na štandu Turističke organizacije Beorgada (TOB) na Sajmu turizma, sa kog su glumci pozvali posetioce da posete popularnu boemsku... »

Park nestaje, građani se bune

Danas pre 13 sati
Protest pod nazivom "Sačuvajmo park" najavila je grupa građana sa Vračara za nedelju u 12 sati u parku koji se nalazi između Mileševske, ulice Tomaša Ježa, Požarevačke i Radoslava Grujića. Ovi građani pobunili su se zbog uklanjanja inventara parka... »

Turistički potencijali Zemuna na Sajmu turizma

Studio B pre 7 sati
Gradska opština Zemun i Turistički centar Zemun ove godine od 23. do 26. februara tradicionalno predstavljaju turističke potencijale te gradske opštine na 39. Međunarodnom sajmu turizm
Kako se navodi u saopštenju opštine Zemun, na štandu Turističkog centra Zemun danas je prikazan turistički, kulturni, ugostiteljski i gastronomski potencijal ove opštine.... »

Otvoreno Atletsko prvenstvo Balkana, za Srbiju četiri zlata

Studio B pre 7 sati
Atletika je poslednjih decenija donela mnogo radosti i dobrih rezultata našoj zemlji i danas je vreme da se mi odužimo atletici, poručio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević prilikom otvaranja Balkanijade – atletskog prvenstva Balkana. Srpski atletičari bili veoma uspešni, Srbija osvojila četiri zlatne i tri bronzane medalje.
„Poslednjih pet godina Grad Beograd je zajedno sa Vladom Srbije i Atletskim savezom učinio mnogo kako bismo stvorili dobre uslove za razvoj atletike u našoj zemlji. Iako nismo... »

Održan sajam srednjih škola na Savskom vencu

Studio B pre 7 sati
Više od trideset državnih i privatnih gimnazija i srednjih stručnih škola iz Beograda, predstavile su svoje programe na Sajmu srednjih škola u Beogradu .
Gradska opština Savski venac u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu tradicionalno četvrtu godinu u OŠ Isidora Sekuli organizuje sajam. Cilj ove manifestacije... »

Dim ugušio staricu na Banjici

Večernje novosti pre 9 sati
Slavica Delić (70) nastradala u vatrenoj stihiji koja je izbila u stanu na 14. spratu solitera na Banjici. Požar je buknuo posle eksplozije plinske boce. Komšije su čule lomljavu i jak prasak
U požaru koji je danas oko 12.45 izbio u banjičkom soliteru, u Crnotravskoj ulici 11, poginula je Slavica Delić (70). Prema prvim, nezvaničnim informacijama, žena je preminula od... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.