Beograd, najnovije vesti

Serijal dečjih predstava: Kako da dobijete "Zlatni pasoš znalca sveta"

Blic pre 16 minuta  
Mercator Centri Beograd i Novi Sad će šest uzastopnih vikenda u periodu od 8. maja pa sve do 12. juna organizovati serijal interaktivnih dečjih predstava "Mercator: Put oko sveta" koje imaju za cilj da mališane na zanimljiv način upoznaju sa sedam svetskih kontinenata.
Kroz edukativnan i interaktivan pristup, deca uzrasta od 4 do 8 godina upoznaće se sa geografijom, kulturnim nasleđima, jezicima i umetnošću. Glavni glumac ovih predstava je Dečak... »

SNS o akciji balše božovića: DS je izgubila 147 odborničkih mandata

Kurir pre 3 minuta  
BEOGRAD - Srpska napredna stranka poručila je danas Balši Božoviću da su građani na izborima kaznili njegovu Demokratsku stranku koja je, kako su podsetili, u Beogradu izgubila 147 odborničkih mandata.
"Istina je da je DS je na lokalnim izborima izgubila 147 odborničkih mandata u Beogradu, a da je SNS osvojila 125 odborničkih mandata više, i time su građani pokazali da žele... »

Leto u skadarliji u: subotu otvaranje sezone

Blic pre 10 minuta  
Nastupom Policijskog orkestra na Platou kod Skadarlijske česme u subotu, 7. maja, od 13 časova počeće bogat program nastupa za svečano otvaranje letnje sezone u boemskoj četvrti.
Duž cele Skadarske ulice posetioci moći će da uživaju u raznovrsnim sadržajima, a centralne tačke manifestacije biće kod Skadarlijske česme i ispred Kuće Đure Jakšića. Tako će... »

Zbog manjka sredstava, redukovani programi u Petnici

RTV pre 38 minuta  
RTV: Zbog manjka sredstava, redukovani programi u Petnici
NOVI SAD, BEOGRAD - Istraživačka stanica "Petnica", jedinstvena institucija za vanškolsko naučno obrazovanje dece u Srbiji, mesecima čeka potpisivanje ugovora o podršci sa Ministarstvom prosvete, u kojem uveravaju da će novca za to biti. 73
Do ispunjenja obećanja, programi i seminari u istraživačkoj stanici su uveliko redukovani ili otkazani. Beograd će pomoći "Petnici" sa šest miliona dinara U međuvremenu,... »

Grad im puni kasu

Večernje novosti pre 27 minuta  
Sklopljeni ugovori sa prevoznicima za prigradske linije, na procenjenu, a ne najnižu cenu. "Avala bus prevoz" dobija više 2,8 miliona, a "Lasta" 203.115 dinara
DIREKCIJA za javni prevoz dodelila je linije ka prigradskim opštinama "Lasti" i "Lastri", a prema Surčinu će voziti konzorcijum privatnih prevoznika "Avala bus prevoz". Sa... »

Siniša Mali: Grad će pomoći Petnici sa 6 miliona dinara

Kurir pre 1 sat  
BEOGRAD - Grad Beograd će planiranim rebalansom budžeta, koji će se naći na dnevnom redu sednice gradske skupštine sredinom juna, izdvojiti šest miliona dinara za finansiranje istraživačke stanice "Petnica", najavio je danas gradonačelnik Siniša Mali.
On je nakon sastanka sa direktorom ove ustanove Vigorom Majićem istakao da je jedina istraživačka stanica u Srbiji preko potrebna mladim talentovanim ljudima i da će zato Grad... »

Mali obradovao istraživače: Grad Beograd će finansijski pomoći "Petnici"

Srbija danas pre 51 minut  
Grad Beograd će planiranim rebalansom budžeta, koji će se naći na dnevnom redu sednice gradske skupštine sredinom juna, izdvojiti šest miliona dinara za finansiranje istraživačke stanice "Petnica", najavio je danas gradonačelnik Siniša Mali.
On je nakon sastanka sa direktorom ove ustanove Vigorom Majićem istakao da je jedina istraživačka stanica u Srbiji preko potrebna mladim talentovanim ljudima i da će zato Grad... »

Beogradski džez festival od 26. do 30. oktobra

Danas pre 34 minuta  
Koncerti u Domu omladine i Sava centru
Ovogodišnji Beogradski džez festival, 32. po redu, održava se od 26. do 30. oktobra pod sloganom Planeta džez. Tradicionalno, festival će biti smešten u Domu omladine, ali se prvi put, nakon dužeg perioda, vraća i u... »

Mali: Beograd će izdvojiti šest miliona dinara za Petnicu

N1 Info pre 39 minuta  
Grad Beograd će planiranim rebalansom budžeta, koji će biti na dnevnom redu sednice gradske skupštine sredinom juna, izdvojiti šest miliona dinara za finansiranje istraživačke stanice "Petnica", najavio je gradonačelnik Siniša Mali, saopšteno je iz gradske uprave.
Mali je nakon sastanka sa direktorom "Petnice" Vigorom Majićem rekao da je jedina istraživačka stanica u Srbiji preko potrebna mladim talentovanim ljudima i da će zato grad... »

Ni grad IH neće IZNEVERITI: Beograd će dati 6 MILIONA za PETNICU!

Telegraf pre 1 sat  
- Imamo želju, nameru i mogućnosti da pomognemo i to ćemo i činiti. Do kraja godine grad i "Petnica" će potpisati protokol, čime će se postaviti osnova za dugoročno finansiranje istraživačke stanice - naveo je gradonačelnik Siniša Mali
Grad Beograd će planiranim rebalansom budžeta, koji će se naći na dnevnom redu sednice gradske opštine sredinom juna, izdvojiti šest miliona dinara za finansiranje istraživačke... »

Tužilaštvo traži informacije o rušenju u Savamali

N1 Info pre 40 minuta  
Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od policije da prikupi informacije o tome ko je 25. aprila bespravno srušio nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici u Beogradu. Posle dostavljanja izveštaja javnost će biti informisana o daljem toku postupka, potvrđeno je za N1 u tom tužilaštvu.
Oko 30 ljudi sa fantomkama u noći 25. aprila bagerima je srušilo nekoliko objekata na uglu Hercegovačke i Mostarske ulice, a građane koji su se tu zatekli legitimisali su i na... »

Bageri opet u savamali: Počelo raščišćavanje terena

Blic pre 1 sat  
Na području Savamale, gde su pre desetak dana tokom noći nepoznate osobe srušile nekoliko objekata, konačno je počelo delimično raščišćavanje ovog prostora.
Kako nezvanično saznajemo, pripadnici Komunalne policije i Sekretarijata za inspekcijske poslove, naložili su raščišćavanje trotoara u Hercegovačkoj ulici. Jedan manji bager, bez... »

Prase u tegli, organi, skeleti: Šta je Anatomski muzej fvm pripremio za Noć muzeja

Blic pre 1 sat  
Prase sa dve karlice i četiri noge, skeleti konja koji su prešli Albaniju za vreme Prvog svetskog rata, a jedan od njih vojvode Petra Bojovića - samo su neki od 1200 eksponata koji očekuju posetioce Anatamskog muzeja Fakulteta veterinarske medicine u okviru 13. Noći muzeja, 21. maja.
U bogatu arhivu ovog muzeja čiji se eksponati skupljaju još od 1938. godine zavirio je reporter "Blica", a posetioci će imati priliku i da čuju neobične priče koje kriju. Jedna od... »

Balša Božović poklonio fantomku Siniši Malom

Kurir pre 2 sata  
BEOGRAD- Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović poklonio je danas gradonačelniku Beograda Siniši Malom kapu fantomku, kako bi ga podsetila sa čime se suočavaju građani glavnog grada.
Istovremeno, on je najavio da će se povodom rušenja objekata u Mostarskoj ulici i ispod mosta Gazela, DS obratiti svim domaćim i medjunarodnim institucijama, kako bi se otkrili... »

Konstitutivna sednica Skupštine Opštine Stari grad planirana za 12. maj

Kurir pre 1 sat  
BEOGRAD - Kandidat za predsednika beogradske opštine Stari grad iz redova Demokratske stranke Marko Bastać najavio je danas da bi konstitutivna sednica opštinskog parlamenta trebalo da bude održana 12. maja, a ubrzo zatim očekuje se izbor celoupnog rukovodstva na Starom gradu.
Lista koju je na proteklim lokalnim izborima predvodila Demokratska stranka "Čuvari Starog grada" osvojila je najviše odborničkih mesta - 20, od ukupno 56, a prema rečima Bastaća... »

©2016 Netmark d.o.o.