Beograd, najnovije vesti

"Blic patrola": Gužve i redovi kod preprodavaca udžbenika u Kosovskoj, strahuje se samo od inspekcije

Blic pre 13 minuta
Veliki broj sugrađana došao je da iskoristi poslednji vikend pred školu za kupovinu jeftinijih udžbenika, pa tako čekaju u redovima sa već pripremljenih spiskovima potrebnih knjiga.
Ulična prodaja knjiga cveta, pa se na parkingu u Kosovskoj ulici i dalje se mogu naći potrebni udžbenici iako je inspekcija pre nekoliko dana iz dva automobila oduzela skoro 1.300... »

Goreo "lastin autobus": Dve vatrogasne ekipe gasile požar na auto-putu

Blic pre 42 minuta
"Lastin" autobus na liniji Beograd-Mladenovac izgoreo je oko 16 sati na auto-putu kod Begaljičkog brda. Nema povređenih.
Vatrogasci su intervenisali sa dva vozila. - Danas u 16.15 primili smo poziv, i odmah smo poslali ekipu na lice mesta. Autobus je potpuno izgoreo - rekli su iz vatrogasne brigade... »

Akva-park na Adi Šormazova briga

Večernje novosti pre 17 minuta
Gradska uprava za raskid ugovora sa firmom Nikole Mijailovića o gradnji gotovo završenog projekta
GRADSKI oci vratili su "loptu" preduzeću "Ada Ciganlija" kada je u pitanju izgradnja spornog akva-parka na Savskom jezeru. Uprava grada, naime, saglasna je sa Nadzornim odborom... »

Grad Beograd: Udžbenici da se prodaju na legalnim štandovima

N1 Info pre 48 minuta
Direktor Beokom servisa Darko Glavaš pozvao je nelegalne prodavce udžbenika da od opština zakupe neke od lokacija u Beogradu prilagođene za prodaju knjiga, navodeći da u gradu postoji više mesta uređenih za tu namenu.
Glavaš je u izjavi za Beoinfo kazao da su štandovi, prijavljeni u skladu s zakonskim propisima i za koje su nadležne opštine izdale saglasnost, postavljeni na Trgu Nikole Pašića,... »

Počeo karneval brodova: Minja Subota i hor "Čarolija" uveseljavaju mališane, defile brodova počinje oko 18.30

Blic pre 48 minuta
Beogradski karneval brodova počeo je oko 17 sati, a posetioci se već skupljaju na Savskom šetalištu gde uveliko traje program.
Kako javlja naša reporterka, najviše je roditelja sa decom, a njih zabavljaju dečji hor "Čarolija" i Minja Subota. - Ovo je naš grad i mi se ponosimo njime. Ovde na obali Save pre... »

Horor na auto- putu: Lastin autobus u plamenu

Večernje novosti pre 1 sat
Na auto-putu na Begaljičkom brdu, u pravcu Beograd - Mladenovac, danas se dogodila nesreća oko 16.20 časova, u kojoj je Lastin autobus u potpunosti izgoreo
Na auto-putu na Begaljičkom brdu, u pravcu Beograd - Mladenovac, danas se dogodila nesreća oko 16.20 časova, u kojoj je Lastin autobus u potpunosti izgoreo. Za sada nije poznato... »

Sprečeno iseljenje: Timotijevići ostali u kući

Večernje novosti pre 1 sat
Grupa građana sprečila najavljeno iseljenje šestočlane porodice iz poslednjeg objekta u Bara Veneciji. Suđenje oko vlasništva zakazano za sredinu septembra
NAJAVLjENO iseljenje porodice Timotijević, iz poslednje kuće u Bara Veneciji 55, juče nije sprovedeno. Izvršitelji se nisu pojavili u zakazano vreme, a ni posle toga. Ivan, Vida,... »

Horor na AUTO-putu: Lastin autobus u plamenu, crni dim kulja, putnici u šoku! (video)

Telegraf pre 1 sat
Za sada nije poznato iz kojih se se razloga vozilo zapalilo
Na auto-putu na Begaljičkom brdu, u pravcu Beograd - Mladenovac, danas se dogodila nesreća oko 16.20 časova, u kojoj je Lastin autobus u potpunosti izgoreo. Otkriveno ko je vozač “golfa” kojem su PODMETNULI BOMBU POD... »

Karneval brodova u Beogradu

Danas pre 2 sata
Na Savskoj promenadi u Beogradu, između Brankovog mosta i mosta Gazela, danas će biti otvorena tradicionalna manifestacija "Beogradski karneval brodova". Karneval će početi u 17.00 nastupom Dečijeg kulturnog centra Beograda, kada će krenuti i... »

Obnova severne kapije pijace Kalenić

Večernje novosti pre 2 sata
Radovi u okviru prve faze rekonstrukcije pijace „Kalenić“, koji podrazumevaju obnovu i restauraciju severne kapije, koja se nalazi do ulice Maksima Gorkog i predstavlja deo arhitektonskog nasleđa iz prve polovine 20. veka, nastavljeni su ove nedelje
Radovi u okviru prve faze rekonstrukcije pijace „Kalenić“, koji podrazumevaju obnovu i restauraciju severne kapije, koja se nalazi do ulice Maksima Gorkog i predstavlja deo... »

Bazeni puni poslednji vikend pred školu: Voda je nešto hladnija, ali to ne kvari dobru zabavu

Blic pre 2 sata
Leto je gotovo na izmaku. Poslednji vikend pred letnji raspust Beograđani koriste na popularnim kupalištima. Dan je sunčan i topao, tako da i malo hladnija voda ne smeta kupačima.
- Voda je osetno hladnija. Ali, ne žalimo se. Malo smo u vodi, malo na ležaljkama - kaže Miloš, jedan od kupača. Čak i da se ne okupaju, naši sugrađani će "uhvatiti" još koji zrak... »

Grad Beograd uličnim prodavcima: Užbenici da se prodaju na predviđenim lokacijama

Kurir pre 3 sata
BEOGRAD - Grad Beograd pozvao je danas ulične prodavce udžbenika da svoju delatnost obavljaju na prostorima koji su za to namenjeni, a ne u Kosovskoj ulici gde svakodnevno izazivaju komunalni nered.
Za legalnu prodaju udžbenika, Grad Beograd i gradske opštine uredile su lokacije na Trgu Nikole Pašića, kod TC „Ušće” i u Požeškoj ulici, na kojima se nalaze štandovi, događaji su... »

Knjige čak upola jeftinije

Danas pre 4 sata
Udžbenici za narednu školsku godinu užurbano se nabavljaju ovih dana, a đaci i njihovi roditelji koji su se odlučili da uštede, i ove godine mogu da kupe polovne knjige na Trgu Nikole Pašića. Na petnaestak tezgi mogu da se nađu knjige za osnovnu i... »

Više „Bus plus” kontrolora od jeseni

Politika pre 4 sata
Na konkurs koji traje do 7. septembra mogu da se prijave svi koji imaju najmanje srednju školsku spremu i vladaju engleskim jezikom
​„E, je l’ mi se čini ili je manje kontrolora u poslednje vreme? Kod mene na Čuburi ih nema!” „Ma, izgleda stvarno da ih je manje. Nema ih ni kod mene u Medakoviću, a brat mi reče... »

Užas u Novom Sadu: Dečak (16) pao sa motora i poginuo, njegov drug u teškom stanju!

Telegraf pre 4 sata
Nezvanično, oni su se vraćali iz "provoda", a nakon pada udarili su u žardinjeru pored puta. Drugi dečak s teškim povredama glave prebačen je na hirurgiju novosadske Dečje bolnice
U Šajkaškoj ulici, u Novom Sadu, jutros oko 7 časova, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je dečak od 16 godina izgubio život pošto je pao sa motora. Na motoru je bio... »

©2016 Netmark d.o.o.