Beograd, najnovije vesti

Avala: Planina sa dugom istorijom

Danas pre 1 sat
Jedina planina u okolini Beograda, Avala, visoka je 511 metara. Danas predstavlja prirodno dobro i jedno od omiljenih izletišta građana, ali malo ko je upoznat sa njenom dugom istorijom. U izvorima se pominje da je još u preistorijsko vreme okolina... »

Noćas šest saobraćajnih nesreća, jedan muškarac teže povređen

Blic pre 34 minuta
Tokom noći u Beogradu se dogodilo šest saobraćajnih nesreća, a jedna osoba je pretrpela tešku traumu, izjavila je za Tanjug portparolka Hitne pomoći Nada Macura.
U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u Kumodraškoj ulici u 20:48, pešak (60) je zadobio teške povrede, nakon čega je prevezen u Urgentni centar gde je reanimiran. Tokom... »

Po­pla­va afe­ra

Politika pre 11 sati
Šta mo­že da oče­ku­je gra­do­na­čel­nik či­ji man­dat za­po­či­nje ka­ta­stro­fal­nim po­pla­va­ma? Ova­kav po­če­tak za­de­sio je Si­ni­šu Ma­log kad je SNS, s pro­le­ća 2014, u „za­u­stav­nom vre­me­nu”, od­lu­čio da on kao ne­stra­nač­ka... »

Na opštini Grocka otvorene hladnjače Brestovik

Studio B pre 15 sati
U naselju Brestovik, na opštini Grocka, svečano su otvorene hladnjače Brestovik kapaciteta 1400 tona. Zahvaljujući voćarskoj zadruzi Borovnica i opštini Grocka koje su izgradile hladnjače, doprineće se proizvodnji, izvozu, investiranju u privredu i agrar Srbije, a stanovnike tih naselja očekuju nova radna mesta.
Uspešan agrar u Srbiji, razvoj proizvodnje i skladištenje borovnica i drugih vrsta voća, izvoz i privlačenje investitora, sada će biti moguće zahvaljujući hladnjačama Brestovik.... »

Preminuo Radovan Pantović, partizan, jedan od osnivača i bivši predsednik "Crvene zvezde"

Telegraf pre 15 sati
Pantović je jedan je od osnivača današnjeg Saveza antifašista Srbije, čiji je predsednik bio više godina
U 96. godini u Beogradu preminuo je Radovan Pantović, partizan i antifašista, jedan od osnivača sportskog društva “ Crvena zvezda” i bivši predsednik istoimenog fudbalskog kluba.... »

Pre kod matičara nego advokata u: ovih pet beogradskih opština nije bilo nijednog razvoda

Blic pre 16 sati
Cveta ljubav u Beogradu. Beograđani sve češće staju na ludi kamen, a sve ređe svoje bračne svađe završavaju razvodom, pokazuju podaci Sekretarijata za upravu - Sektor statistike.
U februaru 2017. godine na teritoriji prestonice sklopljeno je čak 446 brakova, što je za oko osam odsto više nego u istom mesecu lane (413), a skoro 50 odsto u odnosu na januar... »

Većina radi na praznik rada

Večernje novosti pre 16 sati
Veliki broj trgovinskih radnji biće otvoren uobičajeno tokom 1. i 2. maja. Besplatan parking u ponedeljak i utorak, a na ulicama manje vozila javnog prevoza
PRIPREME za proslavu prvomajskog uranka privode se kraju, a oni koji su izostavili da pazare neophodne namirnice moći će to da urade i tokom praznika jer će radno vreme... »

Sport, kotlići, Stari zanati: Evo šta vas sve očekuje na sutrašnjem Porodičnom uranku

Blic pre 16 sati
"Porodični uranak" sutra će u 10.00 okupiti brojne sugrađane i grupe građana na platou ispred Istočnih kapija Beograda, a sve sa ciljem dobrog druženja i zabave.
Ova kulturno-sportska manifestacija osmišljena je na inicijativu građana Zvezdare, a učešće u njoj uzeće nekoliko kulturno-umetničkih, ekoloških i sportskih udruženja. Uz bogat... »

Glumac Tihomir Arsić otvorio turističku sezonu u Skadarliji

Danas pre 17 sati
Letnja turistička sezona u Skadarliji otvorena je danas, podizanjem zastave, a ta čast ove godine pripala je glumcu Narodnog pozorišta Tihomiru Arsiću. Posle otvaranja, pred kućom Đure Jakšića priređen je umetnički program, u kome su glumci oživeli... »

Beograd dobio i malog bambija: Bebi bum u Zoološkom vrtu nastavljen rođenjem evropskog jelena

Blic pre 17 sati
Još jedna u nizu bebica obradovala je sve jutros u Beogradskom zoološkom vrtu. Ponosna mama evropskog jelena prošetala je svog malog "bambija".
Pravi bebi-bum tako je nastavljen u Beogradskom zološkom vrtu. U roku od samo nekoliko dana postao je bogatiji bebama muflona, belih vukova, gazela, rakuna, servala, antilopa, a i... »

I: četvrti krug tendera za sladolede na Adi Ciganliji

Blic pre 17 sati
JP "Ada Ciganlija" raspisala je četvrti krug tendera za dodelu 22 lokacije za postavljanje frižidera za sladolede.
Prva tri javna nadmetanja prošla su bez ijednog ponuđača za prodaju sladoleda na Adi Ciganliji, te je Nadzorni odbor ovog preduzeća raspisao i četvrti krug. Podsetimo, cena je... »

(Foto) stranci, SAD navalite u Beograd: Otvorena letnja sezona u Skadarliji!

Kurir pre 17 sati
BEOGRAD - Svečanim podizanjem skadarlijske zastave, uz pesmu "Svilen konac", danas je otvorena letnja turistička sezon u Skadarliji.
Čast da ove godine podigne zastavu Skadarlije na kojoj je štap, šešir i karanfil, pripala je poznatom beogradskom glumcu Tihomiru Arsiću. Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Arsić je tom... »

BG vrtići mogu da prime 6.881 mališana: Ovo su slobodna mesta po opštinama!

Kurir pre 17 sati
U radnoj 2017/2018. godini u beogradskim predškolskim ustanovama biće 6.881 slobodno mesto za mališane, saopštio je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.
U 17 ustanova roditelji će moći da konkurišu za 5.115 mesta u jaslama, 1.537 mesta u vrtićima i 229 mesta za produženi boravak predškolaca, mimo obavezna četiri sata boravka za... »

Svakog drugog dana po samoubistvo: Za dva meseca čak 25 osoba se ubilo, a najkritičnija je ova opština

Blic pre 19 sati
U prva dva meseca 2017. godine u Beogradu je izvršeno 25 samoubistava, 58 smrti se vode kao nesrećni slučajevi, a zabeležena su i tri ubistva, pokazuju najnoviji podaci Sekretarijata za upravu - Sektor statistike.
U februaru 2017. je bilo čak 14 samoubistava, što je za 40 odsto više nego u istom mesecu prošle godine (10), ali i za 30 odsto više nego u januaru ove (11). Kada su samoubistva u... »

Letnja sezona u Skadarliji otvorena uz dobošare, himnu i podizanje zastave

Blic pre 19 sati
Letnja turistička sezona u Skadarliji svečano je otvorena danas tačno u podne, uz tradicionalno podizanje zastave, glumački i muzički program.
Otvaranje je upriličeno ispred Skadarlijske česme, intoniranjem himne ove boemske četvrti, a čast da podigne njenu zastavu ovoga puta imao je slavni pozorišni glumac Tihomir... »

Džošua nokautirao Klička u 11. rundi

Politika  pre 10 minuta  još 9 povezanih

Zorana Mihajlović: Logično da premijer bude iz SNS

Beta  pre 34 minuta  još 1 povezana

Na severu sunčano, na jugu oblačno

Dnevnik  pre 6 sati  još 2 povezane
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.