Društvo, najnovije vesti

Petogodišnji Dan mrmota

Danas pre 9 minuta
* Hajde da estradizujem politiku. To je odličan potez. Ako na inauguraciju pozovem pola estrade, narod će pričati o tome, a ja dobijam mogućnost da načinim grešku. Od silnih toaleta, niko neće ni primetiti
I inauguracija se završila. Mislim, hvala Zevsu. Bio je i red. Jedina relevantna usko politička vest koja se pojavila posle tog veselja jeste rasprava o Zakonu o ministarstvima.... »

Zahtevi za povraćaj PDV na bebi opremu mogu se podneti od 3. do 7. jula

Nova ekonomija pre 15 minuta
Zahtevi za refundaciju poreza na dodatu vrednost (PDV) za kupovinu hrane i opreme za bebe moći će da se podnesu od ponedeljka 3. jula do 17. jula, saopštila je Poreska uprava Srbije. Poreska uprava navodi da će posle sprovedenog postupka kontrole... »

Pronalazači grešaka

Danas pre 9 minuta
* Niko ovde nikome ništa ne veruje i to s dobrim razlogom jer ovde - čast retkim izuzecima - svi masno lažu i svi u svemu vide prevaru
Došlo zadnje vreme! Ne može čovek da popije dva kila rakije, da to javnosti predstavi kao ispijanje kafe i limunade, a da ga nedremani neprejebivci ne raskrinkaju, kao što su... »

Rodne kvote i podsticaji za privrednice

Alo pre 8 minuta
Alo: Rodne kvote i podsticaji za privrednice
Rodne kvote i podsticaji za privrednice najbolje su mere za osnaživanje žena, ocenjeno je danas na skupu koji su organizovali ambasada Izraela i NALED u okviru obeležavanja 69. godišnjice nezavisnosti te zemlje i 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.
Kako je saopšteno iz NALED-a, na okruglom stolu u Somboru "Uloga žena u privredi i društvu" istaknuto je da rodne kvote koje propisuju obavezan broj žena na rukovodećim pozicijama... »

Ova upala je vrlo česta kod žena: Odmah idite kod lekara, zbog nje možete da izgubite dete!

Kurir pre 15 minuta
Istraživači sa Univerziteta u Helsinkiju proučavali su 256 zdravih žena starosti između 19 i 42 koje su prestale da koriste kontraceptivna sredstva u pokušaju da zatrudne. Ispitivali su u kakvom zdravstvenom stanju se nalaze njihova usta i desni,... »

Supermarketi protiv pijace: Kako se dobro hraniti (za malo para)

Nedeljnik pre 9 minuta
Uspon kulture ishrane u poslednjoj deceniji je na pijedestal podigao sve organske i stvari sa sela - i sve ono što je skupo. Ali hajde da budemo jasni: ne morate da trošite kao bogataši da biste jeli zdravo
Zaboravite šta vam pričaju nutricionisti i gurmani. Najukusnija i najzdravija hrana koju možete da nađete uglavnom je najjeftinija i najobičnija. A da biste je pronašli, ne morate... »

Piknik sa Vagnerom

Danas pre 45 minuta
* Ostaje pitanje da li ovaj projekat izlazi iz kuhinje kulturne ili dnevne politike... Nema veze, ko god da je bio šef kuhinje i za koga god da je čorba kuvana, vrlo dobro je ispala
Dva događaja obeležila su mi nedelju (dan, ne sedmicu, jer je u proteklih sedam dana dešavanja bilo nešto više). Prvo, naši vaterpolisti su pobedili Italiju u finalu. Ko je hteo... »

Industrija traži od EK da harmonizuje propise o hrani za sportiste

EurActiv pre 1 sat
Udruženja trgovaca hranom za sportiste pozvala su u zajedničkoj inicijativi Evropsku komisiju da izmeni propise o hrani EU i donese harmonizovana pravila kojima će se regulisati njihovi proizvodi i obezbediti pravilna upotreba i isti tretman... »

Nacisti, ta divna nevinašca

Danas pre 1 sat
* Paori, navodno, nisu bili za Hitlera, nego samo za Sepa, a to što je Sep bio za Hitlera, nije njihova stvar
Pratim već duže vrijeme, koliko stignem, grčevito nastojanje grupe autora, naklonjenih ovdašnjim (i tamošnjim) folksdojčerima, da na svaki način promijene historiju. Ako baš i ne... »

Protest zbog ukidanja odeljenja

Danas pre 1 sat
Pedesetak članova Foruma srednjih stručnih škola Beograda okupilo se danas u parku Manjež, preko puta zgrade Ministarstva prosvete, da bi iskazali nezadovoljstvo ovogodišnjim planom upisa u srednje škole, kojim su, kako tvrde, oštećeni. Nastavnici... »

Posle 100 godina pogrešnih poteza, red je da Srbija konačno načini jedan dobar

Nedeljnik pre 1 sat
Ni u jednom od velikih globalnih rivalstava Srbija i Zapadni Balkan se ne nalaze na vrhu liste. To je u principu pozitivna okolnost, sa par negativnih aspekata koji u simbiozi sa ambicijama lokalnih političara, centara moći u Srbiji i regionu i njihovih medijskih glasnogovornika, mogu da kreiraju značajne probleme
Suprotstavljeni interesi i rivalstvo regionalnih i planetarnih sila koje se jednim delom odigrava i na prostoru Srbije i Zapadnog Balkana često navodi deo javnog mnjenja u Srbiji... »

SP: Ispod crte za vrtić 60-ak mališana

RTV pre 33 minuta
RTV: SP: Ispod crte za vrtić 60-ak mališana
STARA PAZOVA - Ovo je period u godini kada roditelji čiju decu nema ko da čuva, sa zebnjom gledaju u liste primljenih u vrtićima.
"Zašto moje dete nije upisano u vrtić", pitanje je koje ovih dana muči oko 60-ak roditelja u Opštini Stara Pazova, koji su konkurisali za upis dece u dva vrtića, te su se i pored... »

Da li je "obavezan" seks dobar za vezu?

Nedeljnik pre 1 sat
Da li to ubija strast ili pomaže da ona ne nestane? I šta se desilo u međuvremenu sa ona dva para koja su 101 noć uzastopno vodili ljubav? Da li i dalje rade "one stvari" toliko često?
Pre nekoliko godina, gotovo u isto vreme, mediji u svetu bili u puni priče o dva bračna para: Eni i Daglasu Braunu, kao i Šarli i Bredu Muleru. Prvi par imao je seks makar jednom... »

Kako su "crtane" republičke granice u Jugoslaviji: Piranski zaliv, Dunav, izlaz na more u Boki...

Nedeljnik pre 21 minut
Arbitražnim sud u Hagu odlučio je da Slovenija dobije tri četvrtine Piranskog zaliva i slobodan prolaz ka međunarodnim vodama. Ali, Piranski zaliv je samo jedna od spornih tačaka nove političke geografije bivše Jugoslavije
Badinterova komisija je 1992. godine zaključila da SFRJ više ne postoji i da se novonastale države razgraničavaju po postojećim međurepubličkim granicama. I tako je avnojevska... »

Disney On Ice predstavlja Čarobna kraljevstva: U Kombank areni od 13. do 15. oktobra

Prva pre 20 minuta
Nova predstava nam dovodi energične sestre Anu i Elzu iz najgledanijeg animiranog filma svih vremena “Zaleđeno kraljevstvo”
Disney On Ice nam posle četiri godine dovodi novu predstavu Čarobna kraljevstva, četiri Diznijeve priče u spektaklu na ledu koji oživljava Feld Entertainment, a koje stižu u... »

Milica Mandić osvojila zlato

Radio 021  pre 51 minut  još 20 povezanih

Đoković u polufinalu turnira u Istbornu

Beta  pre 1 sat  još 16 povezanih

Drvo palo na automobil u Novom Sadu, žena poginula

RTS  pre 40 minuta  još 15 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.