Ekonomija, najnovije vesti

Vučić: Prosečna plata 440 evra do kraja 2017. godine

Blic pre 24 minuta
Mislim da je rešenje za nas u narednom periodu u kontrolisanom povećanju plata dok ne uredimo ne spustimo javni dug, ocenio je večeras premijer Aleksandar Vučić gostujući na TV Prva.
Uvažavajući i prihvatajući stavove svojih sagovornika u emisiji na toj televiziji, Petra Pavlovića iz Fiskalnog saveta i ekonomiste Dragana Đuričina, Vučić je napomenuo i da je... »

Ministri u Rumi

Danas pre 2 sata
Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine zajedno sa ministarom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja otvorili su danas u Srednjoj poljoprivrednoj prehrambenoj školi "Stevan Petrović Brile" u Rumi kabinet za veterinu i stočarstvo vredan 30... »

Posao za mlade mašinovođe

Danas pre 4 sata
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uručila je danas u Nišu ugovore za 86 mašinovođa. Oni su dobili posao u preduzeću “Srbija kargo” i poručila mladima da se školuju, jer će na... »

Milojičić: Za smrt radnika "Goše" odgovoran ministar Knežević

Danas pre 5 sati
Užasava to što u Srbiji ne postoji granica za ugrožavanje prava radnika, sve je dozvoljeno, niko nije odgovoran, radnici su u strahu za egzistenciju svoje porodice, nemaju izlaza i nažalost sve ga češće vide u tragičnim postupcima, izjavio je danas... »

"EPS-u potrebni hrabro rukovodstvo i transformacija"

RTV pre 6 minuta
RTV: "EPS-u potrebni hrabro rukovodstvo i transformacija"
BEOGRAD - Da li je glavni problem javnih preduzeća, pa i EPS-a, čvrsta sprega sindikata u tim firmama i njihovih rukovodstava, kako je to nedavno izjavio ministar finansija Dušan Vujović, na tu se temu večeras nisu sasvim saglasili sagovornici u studiju Prve TV.
Premijer Aleksandar Vučić ne vidi da je to baš najveći problem, Pavle Petrović iz Fiskalnog saveta misli da je Vujović pogodio u metu, te predlaže transformaciju EPS-a po modelu... »

Jusuf Nurkić gradi sportsku dvoranu u Sarajevu

SEEbiz pre 6 minuta
SARAJEVO - Sportsko-rekreativni centar, za čiju investiciju je zainteresovan naš proslavljeni NBA košarkaš Jusuf Nurkić, bit će izgrađen na Koševskom brdu, na uglu ulica Antuna Hangija i Maria Mikulića.
Tim povodom je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima danas je posjetio lokaciju na kojoj je planirana izgradnja sportske dvorane sa pratećim sadržajima. Načelnik... »

Putevi Srbije: Rokovi se moraju poštovati

Beta pre 19 minuta
Preduzeće "Putevi Srbije" upozorilo je danas sve gradjevinske firme i preduzeća za puteve koji rade na rehabilitaciji i izgradnji puteva, da "svaki trenutak moraju da iskoriste za rad i ispunjavanje ugovornih obaveza", jer se ugovoreni rokovi moraju... »

Bil Gejts ponovo najbogatiji

Politika pre 1 sat
Tramp pao za 220 mesta zbog smanjenja cena njujorških nekretnina
Bil Gejts, osnivač kompanije „Majkrosoft”, i ove godine je najbogatiji čovek na planeti i to četvrti put zaredom. Njegovo bogatstvo, na listi magazina „Forbs”, procenjuje se na 86... »

Ljajić se u četvrtak sastaje sa menadžerima Ivice Todorića

Politika pre 1 sat
Sudbina 10.000 radnika, koje „Agrokor” zapošljava u Srbiji glavna tema sastanka. Očekuje se i otvaranje pitanja dugova prema dobavljačima
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, sastaće se u četvrtak sa rukovodstvom „Agrokorovih” firmi u Srbiji, saznaje „Politika”. Nakon što je Ivica Todorić,... »

Gastarbajteri poslali 2,7 milijardi evra

Dnevnik pre 1 sat
Od dijaspore je u 2016. u Srbiju stiglo 2,7 milijardi evra, što je oko osam odsto brurto domaćeg proizvoda, rečeno je Tanjugu u Narodnoj banci Srbije.
Najviše novca, kao i u prethodnim godinama, došlo je iz Nemačke, Švajcarske, Austrije i Francuske, odnosno iz zemalja u kojima živi i radi veliki deo dijaspore Srbije. Kako su... »

Privrednici navijaju za carinsku uniju

Dnevnik pre 48 minuta
Otkako je srpski premijer Aleksandar Vučić izneo ideju o stvaranju svojevrsne ekonomske unije u regionu, koju je Evropska unija načelno podržala, deo stručne javnosti
smatra da je ona dobra i korisna za Balkan, dok ima i oni koji sumnjaju da je ona moguća, pa čak i potrebna, s obzirom na to da postoji CEFTA sporazum. Predsednik Privredne komore... »

SBB može da kupi IKOM, ali sa zadrškom

Dnevnik pre 53 minuta
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije saopštila je da je uslovno odobrila da kompanija „Serbia Broadband – Srpske kablovske mreže” (SBB) preuzme Interaktivne
kablovske objedinjene mreže – IKOM. Komisija je ocenila da će tim preuzimanjem ojačati dominantni položaj SBB-a na maloprodajnom tržištu pružanja usluga distribucije medijskog... »

Pokrajina više izdvaja za vodoprivredu

Dnevnik pre 1 sat
Svetski dan voda, koji se svake godine obeležava 22. marta, tradicionalno podseća na značaj vode u svetu i predstavlja priliku da se promovišu konkretne aktivnosti u
podizanju svesti o vodnim resursima. Tim povodom u zgradi JVP „Vode Vojvodine” učesnike svečanosti pozdravili su sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk... »

Višestruko se vrati svaki evro koji država plati

Dnevnik pre 54 minuta
Američka IT kompanija NCR u naredne tri godine u Srbiji će otvoriti još 1.500 radnih mesta, precizirano je ugovorom o dodeli podsticaja za investiciju američke
globalne tehnološke korporacije koji je potpisan u Vladi Srbije. Premijer Aleksandar Vučić istakao je da bez podsticaja strani investitori ne bi došli u Srbiju, dodajući da je... »

"Molim Kineze, klečim, samo da uđu u RTB Bor"

B92 pre 36 minuta
B92: "Molim Kineze, klečim, samo da uđu u RTB Bor"
Nemamo čarobni štapić i nije lako ali moramo da sačuvamo radna mesta u istočnoj Srbiji, rekao je premijer Aleksandar Vučić.
„Imamo ogromne probleme tamo. Time se bavimo svakog dana ali nemamo čarobni štapić i nema lakog rešenja. Ja molim Kineze, klečim, samo da uđu u to. To je mesto gde krvarimo, gde... »

B92:Ranjen Predrag Ranković Peconi

Danas  pre 1 sat  još 2 povezane

Janković: Straha više nema

Danas  pre 3 sata  još 1 povezana

Zaharova: Akcija u Londonu bila s predumišljajem

Blic  pre 2 sata  još 1 povezana
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.