Ekonomija, najnovije vesti

Naručuju na internetu, ali pre plaćaju pouzećem nego karticom

Danas pre 23 minuta
Dve trećine ispitanika reklo je da izbegava onlajn kupovinu koja se plaća unapred a ne prilikom dostave
Najveći broj građana Srbije, odnosno tri četvrtine onih koji kupuju preko interneta, onlajn naručuju knjige, garderobu, kozmetiku, hranu, lekove, opremu za kućne ljubimce i... »

Isplata dividendi aerodroma 11. septembra

Kamatica pre 16 minuta
Drugi deo dividende iz prošlogodišnje dobiti beogradskog Aerodroma Nikola Tesla biće isplaćen 11. septembra
Akcionarima će pripasti bruto iznos od 14,68 dinara po akciji (ukupno 503,4 miliona dinara), a kao dan dividende je određen 31. decembar prošle godine, piše portal eKapija. U junu... »

Ubrzanje ekonomije evrozone u drugom kvartalu

Gde investirati pre 10 minuta
Ekonomija evrozone porasla je u drugom kvartalu godišnjom stopom od 2,5% u odnosu na prvobitnu procenu od 2,3%, što je nadomak američkog rasta zabeleženog u istom periodu (2,6%).
Ubrzanje privredne aktivnosti ovog ekonomskog bloka došlo je kao prilično iznenađenje s obzirom da su mnogi ekonomisti prognozirali godinu punu izazova u očekivanju rasta cene... »

Usvojen predlog zakona u vezi sa elektronskim poslovanjem

RTV pre 22 minuta
RTV: Usvojen predlog zakona u vezi sa elektronskim poslovanjem
BEOGRAD - Vlada Srbije je danas usvojila i Predlog zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju u koji omogućava da se elektronski dokumenti priznaju kao i papirni i različite nivoe identifikacije fizičkih i pravnih lica.
Zakon uređuje i elektronski potpis, elektronski pečat, vremenski žig, elektronsku dostavu i elektronsko čuvanje dokumenata, što će omogućiti jednostavnu i jeftiniju upotrebu... »

Vlada usvojila Predlog zakona o elektronskom dokumentu

Beta pre 5 minuta
Vlada Srbije danas je usvojila Predlog zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, koji omogućava da se elektronski dokumenti priznaju kao i papirni i različite nivoe identifikacije... »

Otvorena prva H&M prodavnica u Kragujevcu

Ekapija pre 22 minuta
Otvaranje radnje u Kragujevcu Švedska kompanija H&M otvorila je danas prvu prodavnicu u Kragujevcu, u okviru šoping centra Kragujevac Plaza. H&M u Kragujevcu ima ukupnu radnu površinu1.640 kvadratnih metara i prostire se na dva nivoa, saopštila je... »

Lokalnim samoupravama 4,9 milijardi dinara od doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta

Ekapija pre 4 minuta
(Foto: bogdanhoda/shutterstock.com) U prvih šest meseci 2017. po osnovu doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta u lokalnim samoupravama prikupljeno je 4,9 milijardi dinara, što je 19% više nego u istom periodu 2014. godine, poslednje pre... »

Za rekonstrukciju dečjeg igrališta na Aleksića mostu u Užicu oko 2 miliona dinara

Ekapija pre 10 minuta
Ilustacija (Foto: alexkatkov/shutterstock.com) Rekonstrukcija i dodatno obogaćivanje sadržaja na dečjem igralištu na Aleksića mostu u Užicu su u toku, navedeno je na sajtu tog grada. Nakon zamene toplovoda na delu sportskog terena koje je izvela JKP... »

Fijat piše istoriju, pridružio se BMW-ovoj grupi

BizLife pre 10 minuta
Foto: Youtube/Printscreen Italijansko-američki proizvođač automobila Fijat krajsler objavio je da se pridružio grupi proizvođača predvođenoj BMW-om u razvoju potpuno autonomnih vozila. Nemački proizvođač luksuznih automobila BMW je u prošloj godini... »

NIS sutra isplaćuje dividende akcionarima

Večernje novosti pre 28 minuta
Naftna industrija Srbije (NIS) isplatiće sutra akcionarima dividende putem Centralnog registra hartija od vrednosti, piše portal Wisebroker
Naftna industrija Srbije (NIS) isplatiće sutra akcionarima dividende putem Centralnog registra hartija od vrednosti, piše portal Wisebroker. Skupština akcionara je, podsećaju, u... »

Popović: Inovacije doprinose otvaranju novih radnih mesta i ostanku mladih u Srbiji

Večernje novosti pre 28 minuta
Gotovo sve zemlje u Evropi stavile su inovacije i tehnološki razvoj na vrh liste prioriteta, jer to vide kao šansu za podizanje konkurentnosti industrije i otvaranje novih radnih mesta
BEOGRAD - Gotovo sve zemlje u Evropi stavile su inovacije i tehnološki razvoj na vrh liste prioriteta, jer to vide kao šansu za podizanje konkurentnosti industrije i otvaranje... »

Nove beleške povećale strah, pada i EUR

B92 pre 11 minuta
B92: Nove beleške povećale strah, pada i EUR
Frankfurt -- Zvaničnici Evropske centralne banke (ECB) i dalje su zabrinuti zbog niske inflacije uprkos napretku privrede,
To pokazuju objavljene beleške s poslednjeg sastanka u ECB. Izveštaj sa sastanka 20. jula pokazuje da su zvaničnici nadležni za referentnu kamatu primetili preteranu agresivnost... »

"Ne zna da stavi braunilu, neće ta u inostranstvo"

B92 pre 29 minuta
B92: "Ne zna da stavi braunilu, neće ta u inostranstvo"
Beograd -- Poslednjih dana u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave krčka se tekst Zakona o zapošljavanju u javnom sektoru.
Kako je Danasu potvrđeno u kabinetu premijerke Ane Brnabić, trebalo bi da se kraja sedmice se nađe i na javnoj raspravi. Međutim, ta vest nikako ne raduje najmanje 8.500... »

"Kvadrat u BG ne može bez 700 EUR, osim ako..."

B92 pre 29 minuta
B92: "Kvadrat u BG ne može bez 700 EUR, osim ako..."
Beograd -- Najava masovne stanogradnje na Makiškom polju sa cenom kvadratnog metra od 500 evra otvorila je pitanje da li se po toj ceni mogu ponuditi kvadrati u Beogradu.
U srpskoj prestonici u kojoj je prosečna cena kvadrata oko 1.000 evra ili nešto čak i veća, jeftiniji stanovi se mogu kupiti u obodnim naseljima poput Koteža, Krnjače, Rakovice,... »

Ševarlić: Izmene zakona o zemljištu neprecizne i nejasne

N1 Info pre 11 minuta
Član Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Skupštine Srbije Miladin Ševarlić rekao je da u predlogu izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu "nema ni slova" o tome da li firma čiji je osnivač ili suosnivač državljanin zemalja EU može da kupi poljoprivredno zemljište u Srbiji, već se samo propisuju uslovi za strance kao fizička lica.
Vlada Srbije uputila je Skupštini Predlog Zakona o izmena i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu kojim je predviđeno da državljanin zemalja EU može da kupi najviše dva... »

Građanski pokreti o prekidu saradnje PSG i DS

Beta  pre 53 minuta  još 31 povezana

Đorđević: Povrede nisu promenile naše ambicije

Beta  pre 35 minuta  još 27 povezanih

Božović veruje u Zvezdu: Krasnodar nije favorit

Večernje novosti  pre 2 sata  još 21 povezana

Sezonci, u Srbiji vas čekaju velike novine

B92  pre 1 sat  još 18 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.