Hronika, najnovije vesti

Policija zbog odbeglog vozača ispalila hitac upozorenja

Politika pre 3 sata  
NOVI PAZAR - Policijska uprava u Novom Pazaru odbacila je kao apsolutno netačne navode pojedinih medija da je policija u nedelju uveče, bez povoda pucala u jedno vozilo u blizini Ribarića. Policijska uprava je u saopštenju navela da je tokom... »

Drama iznad Srbije: Avion Turkiš erlajnsa sleteo van piste! (foto)

Srbija danas pre 4 sata  
Avion Turkiš erlajnsa, koji je dolazio iz Istanbula, večeras je pri sletanju izašao van piste aerodroma u Prištini.
Kako pišu prištinski mediji, avion je nešto posle 21.00 sleteo van piste, ali prema podacima aerodroma Adem Jašari u incidentu nije bilo povređenih. Portparolka prištinskog... »

Lokalizovan požar na Kosančićevom vencu

RTS pre 4 sata  
RTS: Lokalizovan požar na Kosančićevom vencu
Jedna osoba je povređena u požaru koji je zahvatio krov prizemnog objekta na Kosančićevom vencu.
Na mesto požara izašla su četiri vatrogasna vozila i 19 vatrogasaca rečeno je Internet portalu RTS-a u Vatrogasnoj službi. Požar je ubrzo lokalizovan, a u pitanju je napušten... »

Migranti izazvali veliki požar u Beogradu: Jedna osoba teško povređena!

Pravda pre 3 sata  
Vatrena stihija zahvatila je oko 21.45 časova krov jedne od zgrada na Kosančićevom vencu!
Veliki broj vatrogasaca je na terenu, a najmanje jedna osoba teško je povređena, ali za sada nije poznato da li je životno ugrožena. Na licu mesta su i ekipe hitne pomoći. Prema... »

Leš muškarca u Tamišu

Dnevnik pre 5 sati  
Kod splava „Čarobna noć” isplivao je leš nepoznatog muškarca.
Da se u reci Tamiš nalazi leš, primetili su građani koji su bili na keju i pozvali su policiju. Na lice mesta odmah su izašle su ekipe Hitne pomoći i policije. Obavljen je uviđaj,... »

Mladi motoraši najugroženiji, brzina opasan izazov

Dnevnik pre 5 sati  
Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda koje su izazvali vozači motocikala i mopeda su neprilagođena brzina, nepropisne radnje vozilom i vožnja pod dejstvom alkohola,
napomenula je novosadska Policijska uprava za “Dnevnik” pred početak sezone vožnje bajkera, kojih je svake godine sve više na putevima. Saobraćajci Policijske uprave u Novom Sadu,... »

Nagrada za trag do ubice

Dnevnik pre 5 sati  
Ministarstvo unutrašnjih poslova razmatra opciju da ponudi nagradu onima koji mogu da pomognu u rasvetljavanju ubistva pevačice Jelene Marjanović (32), prenose juče beogradski mediji.
Prema saznanjima portala “Telegraf” od izvora iz istrage, policija danima razmišlja da raspiše novčanu nagradu za svakog ko ukaže na trag i činjenice koje bi mogle da pomognu da... »

Spahiju uhapšen u Švajcarskoj, protivi se izručenju Srbiji

Novi magazin pre 5 sati  
U Švajcarskoj su po poternicama iz Srbije uhapšena dva kosovska Albanca, koji se kao pripadnici tzv. OVK terete za zlocine nad srpskim civilima, javio je RTS.
Jedan od njih je Albert Spahiju koga naši pravosudni organi traže zbog zlocina u selima Retimlje i Opteruša u opštini Orahovac 1998. godine, javio je RTS pozivajući se na... »

Spahiju se protivi izručenju Srbiji

RTS pre 7 sati  
RTS: Spahiju se protivi izručenju Srbiji
U Švajcarskoj su po poternicama iz Srbije uhapšena dva kosovska Albanca, koji se kao pripadnici tzv. OVK terete za zločine nad srpskim civilima. Kako saznajemo u Tužilaštvu za ratne zločine, jedan od njih je Albert Spahiju, kojeg naši pravosudni organi traže zbog zločina u selima Retimlje i Opteruša u opštini Orahovac 1998. godine.
Prištinski mediji prenose da je drugi privedeni Genc Zogaj. U srpskom ministarstvu pravde potvrdili su da je Zogaj uhapšen po međunarodnoj poternici koju je raspisala Srbija.... »

Zapaljen „mercedes” na Mramorskom brdu

Politika pre 7 sati  
Niš – Putničko vozio marke „mercedes”, niških registarskih oznaka, potpuno je izgorelo sinoć na Mramorskom brdu kod Niša, na parkingu pored magistralnog puta Niš–Prokuplje–Priština. Prema dosadašnjim saznanjima vlasnik je skupoceni automobil... »

Policija tokom potere pucala u vazduh

Alo pre 7 sati  
Alo: Policija tokom potere pucala u vazduh
Novopazarac B.Ć. tvrdi da je policijska patrola, bez ikakvog povoda, pucala u njegovo vozilo marke “folksvagen polo” dok se vraćao sa izleta na Ribarićkom jezeru, dok iz MUP-a kažu da su pucali u vazduh jer vozač nije hteo da se zaustavi pored brojnih upozorenja.
Ovaj mladić tvrdi da se incident desio u nedelju oko 22 sata, u blizini Ribarića, dok se u koloni od nekoliko vozila kretao ka Novom Pazaru, vozeći oko 60 kilometara na sat. - U... »

Bramerc traži da Šešelj bude osuđen ili da mu se ponovo sudi

Večernje novosti pre 8 sati  
Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je danas od apelacionog veća da poništi oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju i osudi ga za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH ili da naloži ponavljanje celog suđenja
Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je danas od apelacionog veća da poništi oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju i osudi ga za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH ili... »

Bramerc traži da Šešelj bude osuđen ili da mu se ponovo sudi

Novi magazin pre 7 sati  
Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je danas od apelacionog veća da poništi oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju i osudi ga za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH ili da naloži ponavljanje celog suđenja.
U najavi žalbe, koju je Tribunal danas objavio, Tužilaštvo ocenjuje da je oslobađajuća presuda "nerazumna" i "neobrazložena". Prvostepeno sudsko veće, prema Tužilaštvu, propustilo... »

Bramerc traži da Šešelj bude osuđen ili da mu se ponovo sudi

RTV pre 8 sati  
RTV: Bramerc traži da Šešelj bude osuđen ili da mu se ponovo sudi
HAG - Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je danas od apelacionog veća da poništi oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju i osudi ga za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH ili da naloži ponavljanje celog suđenja.
U najavi žalbe, koju je Tribunal danas objavio, Tužilaštvo ocenjuje da je oslobađajuća presuda "nerazumna" i "neobrazložena". Prvostepeno sudsko veće, prema Tužilaštvu, propustilo... »

Haški tužitelji ne odustaju: Šešelj mora biti proglašen krivim

Vesti online pre 8 sati  
Tužilaštvo Haškog tribunala najavilo je žalbenom veću tog suda da će uložiti žalbu na presudu kojom je Vojislav Šešelj oslobođen svih optužbi za ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tokom ratnih sukoba i za proterivanje Hrvata iz Vojvodine.
U najavi žalbe, tužilaštvo je zatražilo od Žalbenog veća da mu najpre odobri žalbu, da preinači presudu i Šešelja proglasi krivim ili da presudu ukine u celosti i naloži... »

©2016 Netmark d.o.o.