Kultura, najnovije vesti

Počelo snimanje filma "Pijavice" Dragana Marinkovića

RTV pre 4 sata
RTV: Počelo snimanje filma "Pijavice" Dragana Marinkovića
BEOGRAD - Scenarista i reditelj Dragan Marinković počeo je snimanje svog novog filma "Pijavice".
Film u srpsko-hrvatsko-makedonskoj koprodukciji zasniva se na scenariju poznatog prozaiste i prevodioca Davida Albaharija i samog Marinkovića, objavljeno je na sajtu Filmskog... »

(Foto) podelila fantastične vesti: Glumici iz serije Čari se povukao rak!

Kurir pre 4 sata
Šenon Doerti, žena kojoj smo se tokom protekle godine divili iz sedmice u sedmicu uspela je da se izbori sa teškom bolešću.
Glumica Šenon Doerti koja je slavu stekla u seriji "Čari" svoju borbu sa karcinomom dokumentovala je mnogim fotografijama i tekstovima koje je podelila sa prijateljima na... »

"Sektor 24" – predstava koja se igra na tri lokacije

RTS pre 5 sati
RTS: "Sektor 24" – predstava koja se igra na tri lokacije
Tokom aprila Akademsko kulturno-umetničko društvo "Branko Krsmanović" izvelo je 15 pozorišnih predstava, organizovalo predavanja o pozorištu i koncerte. Cilj je približavanja ovakvog vida stvaralaštva novim generacijama studenata i srednjoškolaca. Završnica festivala rezervisana je za goste iz Zagreba i predstavu "Sektor 24".
Oko 300 članova i četiri ansambla danas čine Akademsko kulturno-umetničko društvo "Krsmanović". Da bi mladima približili tradiciju dugu devedeset pet godina, oragnizovan je... »

Godinama je negirao tešku bolest: Val Kilmer priznao da ima rak!

Kurir pre 6 sati
Val Kilmer godinama je negirao da se bori sa ovom opakom bolešću, ali sada je rešio da otvori dušu.
Još se 2015. godine spekulisalo o bolesti ovog glumca kada je viđen kako izlazi iz kliničkog centra sa traheotomijskom cevi na svom vratu. (FOTO) POZNATOM GLUMCU SE POGORŠALO... »

Džoni: Imam više dobrih albuma nego neki pesama

Alo pre 6 sati
Alo: Džoni: Imam više dobrih albuma nego neki pesama
Smatraju ga jednim od najvećih kompozitora, pesnika i najinteligentnijim prorokom jugoslovenskog rokenrola.
Branimir Džoni Štulić (64) uvek se borio za pravdu i slobodu protiv kurvinih sinova. Mada odavno ne živi na ovim prostorima, svaka njegova reč smatra se suvim zlatom. A on iz... »

Najlepši poetski radovi dijaspore u almanahu

RTS pre 5 sati
RTS: Najlepši poetski radovi dijaspore u almanahu
Treću godinu zaredom, zahvaljujući pesničkom almanahu "Poezija Stenka", veliki broj stvaralaca pisane reči koji žive u dijaspori imaju mogućnost da njihov stvaralački rad pretočen u poeziju, vidi i pročita domaća publika.
I ove godine, konkurs je raspisan za najlepše poetske radove naših zemljaka i uskoro će biti u štampi. RTS će kao medijski pokrovitelj, dati podršku ovom projektu jer je poznato... »

Prvomajski hitovi — pesme za uz ražanj

Sputnik pre 6 sati
Dok smo živeli u socijalizmu, Prvi maj je stvarno bio praznik (ne)rada. A uz svaki praznik išli su pesma, muzika i veselje. Podsećamo vas na neke od najvećih prvomajskih hitova iz SFRJ.
Jugonostalgičari vole da kažu: „Dok smo bili drugovi — živeli smo kao gospoda“. U socijalističkoj Jugoslaviji, Prvi maj je bio jedan od najvažnijih praznika kad je potpuno... »

Dečak iz filma "Tango argentino" danas izgleda ovako

Alo pre 5 sati
Alo: Dečak iz filma "Tango argentino" danas izgleda ovako
Film "Tango argentino" postao je jedan od kultnih filmova domaće kinematografije, uz koji su se lile mnoge suze. Svi pamtimo milog, pegavog i plemenitog dečaka iz tog ostvarenja.
Njega je igrao Nikola Žarković, koji se više ne bavi glumom i otisnuo se u potpuno duge vode. Nikola je imao tu čast i da igra sa Mijom Aleksićem, a tih momenata se podsetio i u... »

Oliver Stoun o snima film o Putinu

B92 pre 6 sati
B92: Oliver Stoun o snima film o Putinu
Holivudski režiser Oliver Stoun snima film o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu koji će, kako veruje, "otvoriti Amerikancima oči" za drugačije gledište. Film "otvara čitavo gledište o kojem mi, Amerikanci, nismo čuli", rekao je Stoun u intervjuu za list "Sidnej morning herald".
Poznari režiser je naveo da će u filmu biti prikazan Putinove odnose prema događajima u svetu od kako je prvi put izabran za ruskog predsednika 2000. godine. "Gospodin Putin je... »

Kultni američki režiser "otvara oči" sunarodnicima filmom o Putinu!

Alo pre 7 sati
Alo: Kultni američki režiser "otvara oči" sunarodnicima filmom o Putinu!
Holivudski režiser Oliver Stoun snima film o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu koji će, kako veruje, "otvoriti Amerikancima oči" za drugačije gledište.
Film "otvara čitavo gledište o kojem mi, Amerikanci, nismo čuli", rekao je Stoun u intervjuu za list "Sidnej morning herald". Poznari režiser je naveo da će u filmu biti prikazan... »

Okupljanje ekipe filma "Kum" povodom 45 godina od premijere

RTV pre 8 sati
RTV: Okupljanje ekipe filma "Kum" povodom 45 godina od premijere
NJUJORK - Ekipa čuvenog filma "Kum" Frensisa Forda Kopole okupila se sinoć u "Radio City Music" holu u Njujorku, povodom 45 godina od premijere tog filmskog klasika.
U prostoru uređenom da podseća na biblioteku Don Korleonea sa portretom Marlon Branda koji je za ulogu mafijaškog bosa dobio Oskara, Kopola i glumci Al Paćino, Robert Duval,... »

Ovako danas izgleda Ruslana (FOTO)

Alo pre 8 sati
Alo: Ovako danas izgleda Ruslana (FOTO)
Ukrajinska pevačica Ruslana pobedila je 2004. godine na "Pesmi Evrovizije" pesmom "Wild dance", koja je ostala jedna od najvećih evrovizijskih hitova.
Interesantno je da je te godine Srbija nakon duže pauze učestvovala na "Evroviziji", a našu zemlju je tada predstavljao pop zvezda Željko Joksimović. Iako je cela Evropa bila... »

Ante Tomić za "Blic": Postoji jedna stvar koju današnja deca ne razumeju

Blic pre 9 sati
Dela Ante Tomića "Što je muškarac bez brkova", "Ništa nas ne smije iznenaditi", "Ljubav, struja, voda i telefon", "Građanin pokorni", "Punoglavci" i druga osvojila su čitalačku publiku u regionu, potpisao je scenarije za niz popularnih filmova i serija ("Novo doba", "Što je muškarac bez brkova", "Karaula", "Neka ostane među nama", "Ustav Republike Hrvatske")…
Pominjemo nedavno obeleženi Svetski dan i Svetsku sedmicu knjige. U duhovitom maniru, uz uzdah kaže - Sjećam se da su nekad bile neke knjige.... - setno kaže Tomić. Uz smeh... »

"Kum" danas ne bi mogao da bude snimljen!

Alo pre 8 sati
Alo: "Kum" danas ne bi mogao da bude snimljen!
Američki reditelj Frensis Ford Kopola, koji je režirao kultni film "Kum", ocenio je da film danas ne bi mogao da bude snimljen jer bi svaki studio odbio takav projekat.
"Film danas ne bi dobio zeleno svetlo" nekog studija, rekao je Kopola na okruglom stolu organizovanom u okviru festivala Tribeka u Njujorku. Okruglom stolu su prisustvovali i... »

Sa­mo su po­li­ti­ča­ri ju­na­ci jav­ne sce­ne

Politika pre 10 sati
Re­di­telj Ja­goš Mar­ko­vić ne­dav­no je na sce­ni Ju­go­slo­ven­skog dram­skog po­zo­ri­šta po­čeo pro­be pred­sta­ve „Ta­ko je (ako vam se ta­ko či­ni)” Lu­i­đi­ja Pi­ran­de­la po­vo­dom obe­le­ža­va­nja 150 go­di­na od ro­đe­nja ovog... »

Dačić: Nije mi cilj da budem premijer

Danas  pre 4 sata  još 1 povezana

Vrele Gume test: Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

Auto blog  pre 4 sata  još 1 povezana

Pucnjava u sali za fudbal, teško ranjen mladić

Danas  pre 5 sati  još 1 povezana
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.