Politika, najnovije vesti

Završena rasprava, u ponedeljak o 131 amandmanu

Blic pre 43 minuta
Skupština Srbije završila je danas, posle skoro 12 sati, načelnu raspravu o izmenama Zakona o ministarstvima, a u ponedeljak će razmotriti 131 amandman podnet na taj predlog koji predviđa osnivanje dva nova ministarstva - za zaštitu životne sredine i za evropske integracije.
Predsednica parlamenta Maja Gojković ranije danas je rekla da očekuje da Skupština u ponedeljak ili utorak glasa o izmenama tog zakona, a da sredinom iduće sedmice mandatarka Ana... »

Hrvatski mediji: Kolindi kraljevski doček u Beogradu

Večernje novosti pre 2 sata
Svečanost u Palati "Srbija" u Beogradu i danas glavna tema u hrvatskim medijima
Jednodnevni odlazak hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović u Beograd na inauguraciju Aleksandra Vučića, za zvanični Zagreb početak je novih srpsko-hrvatskih odnosa, uz nadu... »

Određena pauza u Skupštini Srbije zbog nove rasprave

Blic pre 2 sata
Predsedavajući Veroljub Arsić odredio je večeras petominutnu pauzu kako bi sprečio da se polemika šefa poslanika SNS Aleksandra Martinovića i poslanice SRS Vjerice Radete pretvori u lični obračun.
Radeta je govoreći o izboru nove vlade rekla da Aleksandru Vučiću to što je osvojio veliki broj glasova ne daje za pravo da se meša u rad mandatarke Ane Brnabić i da govori ko će... »

Đurić: Nikada nećemo odustati od Kosova i Metohije

Blic pre 1 sat
Nikada nećemo odustati od Kosova i Metohije i naše najveće oružje je istrajnost, poručio je večeras u Beogradu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
On je, u obraćanju na početku koncerta "U susret Vidovdanu", u organizaciji Pokreta za Kosovo i Metohiju u Srbiji, rekao da je Vidovdan srpski zavet, zavet svih Srba ma gde živeli... »

Vućić na HRT: Manje tenzija

Danas pre 2 sata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ove godine očekuje manje tenzija između Srbije i Hrvatske i naglasio da je smanjivanje napetosti između dve zemlje jedan od načina rešavanja problema. "Nadam se da će, bez obzira na godišnjicu 'Oluje',... »

Skupština Srbije: I opozicija za ministarstvo za zaštitu životne sredine

Blic pre 4 sata
Poslanici vladajuće koalicije najavili su danas podršku izmenama Zakona o ministarstvima, uz ocenu da je uvođenje dva nova resora - za zaštitu životne sredine i za evropske integracije, jasna politička poruka da će prioritet nove vlade biti intenzivan rad na približavanju EU, kao i posvećenost unapređenju kvaliteta života građana.
Vladajuća koalicija navodi da dva nova ministarstva pružaju mnogo veće mogućnosti da se poslovi vlade u budućnosti efikasnije vode, te da predložene izmene zakona predstavljaju... »

Završena rasprava, u ponedeljak o 131 amandmanu

RTV pre 1 sat
RTV: Završena rasprava, u ponedeljak o 131 amandmanu
BEOGRAD - Skupština Srbije završila je danas, posle skoro 12 sati, načelnu raspravu o izmenama Zakona o ministarstvima, a u ponedeljak će razmotriti 131 amandman podnet na taj predlog koji predviđa osnivanje dva nova ministarstva - za zaštitu životne sredine i za evropske integracije.
Predsednica parlamenta Maja Gojković ranije danas je rekla da očekuje da Skupština u ponedeljak ili utorak glasa o izmenama tog zakona, a da sredinom iduće sedmice mandatarka Ana... »

Posle 13 sati rasprave, Skupština Srbije debatu nastavlja u ponedeljak

Insajder pre 55 minuta
Raspravu u Skupštini Srbije o izmenama Zakona o ministarstvima koja je trajala 13 sati, obeležile su izmedju rasprave o broju resora, o svečanosti koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić organizovao povodom preuzimanja dužnosti, o mandatarki Ani Brnabić i o rušenju objekata u centralnoj beogradskoj četvrtri Savamali.
Skupštionska debata će se nastaviti u ponedeljak u 10 sati, a glasanje o tom zakonu se očekuje na kraju tog dana. Vanredna sednica Skupštine je počela oko 10.00 sati s jednom... »

Posle 13 sati rasprave, Skupština Srbije debatu nastavlja u ponedeljak

Beta pre 1 sat
Raspravu u Skupštini Srbije o izmenama Zakona o ministarstvima koja je trajala 13 sati, obeležile su izmedju rasprave o broju resora, o svečanosti koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić organizovao povodom preuzimanja dužnosti, o mandatarki Ani... »

Ministar odbrane Srbie na bajramskom prijemu u Beogradu

Beta pre 1 sat
Ministar odbrane Zoran Đorđević, u ime Vlade Srbije, prisustvovao je večeras u Beogradu svečanoj, Iftar večeri i bajramskom prijemu u prostorijama Islamske zajednice Srbije kraj Bajrakli džamije, kojom je obeležen kraj jednomesečnog svetog... »

Polemika Martinovića i Radete: Ko je koga vukao za rukav?

B92 pre 56 minuta
B92: Polemika Martinovića i Radete: Ko je koga vukao za rukav?
Beograd -- Skupština Srbije završila je, posle skoro 12 sati, načelnu raspravu o izmenama Zakona o ministarstvima.
Skupština će u ponedeljak razmotriti 131 amandman podnet na taj predlog koji predviđa osnivanje dva nova ministarstva - za zaštitu životne sredine i za evropske integracije.... »

Završena skupštinska rasprava o Zakonu o ministarstvima

Dnevnik pre 1 sat
Beograd- Skupština Srbije završila je danas, posle skoro 12 sati, načelnu raspravu o izmenama Zakona o ministarstvima, a u ponedeljak će razmotriti 131 amandman podnet na taj predlog koji predviđa osnivanje dva nova ministarstva - za zaštitu životne sredine i za evropske integracije.
Predsednica parlamenta Maja Gojković ranije danas je rekla da očekuje da Skupština u ponedeljak ili utorak glasa o izmenama tog zakona, a da sredinom iduće sedmice mandatarka Ana... »

Završena rasprava o izmenama Zakona o ministarstvima, u ponedeljak o amandmanima

RTS pre 56 minuta
RTS: Završena rasprava o izmenama Zakona o ministarstvima, u ponedeljak o amandmanima
Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su o Predlogu izmena i dopuna Zakona o ministarstvima, koji predviđa osnivanje dva nova ministarstva – ekologije i evropskih integracija. Raspravu u Skupštini obeležila je žustra polemika o broju resora u Vladi, o mandatarki Ani Brnabić, kao i o jučerašnjoj svečanosti povodom inauguracije.
22.50 - Posle skoro 12 sati, parlament završio načelnu raspravu o izmenama Zakona o ministarstvima. U ponedeljak će poslanici razmotriti 131 amandman. 21.30 - Kako bi sprečio da... »

Vučićeva cirkusijada! Vašar anonimusa, pevača i neukusa: Inauguracija pretvorena u jeftinu zabavu! Ovo nećete videti u drugim novinama!

Kurir pre 1 sat
Prijem povodom inauguracije predsednika Aleksandra Vučića više je ličio na cirkus nego na skupove koje ovakvim povodom organizuju svetske države! Prijem je više ličio na miks stranačke proslave, muzičkih parada i rijaliti programa nego na ozbiljne... »

Sprema li Nemačka sankcije Americi zbog Rusije

Sputnik pre 1 sat
Kada su američki senatori glasali za novi paket sankcija protiv Rusije, teško da su mogli da pretpostave da će njihova dejstva izazvati ne samo oštru diplomatsku reakciju vodećih zemalja Evropske unije, nego i to da se u evropskoj informacionoj sferi pojavi tema evropskih sankcija SAD.
Američki senatori su glasanjem za dodatne sankcije Rusiji rešavali unutrašnja politička pitanja i pokušavali da ograniče slobodu spoljnopolitičkog manevrisanja za predsednika SAD... »

Nagrade mladim robotičarima

Danas  pre 5 sati  još 1 povezana

Britanski parlament pogođen sajber napadom

Večernje novosti  pre 4 sata  još 2 povezane

Putin posetio Krim: Ruski obaveštajci su jedinstveni

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana

Srbija u finalu Svetske lige

Danas  pre 2 sata  još 1 povezana
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.