Politika, najnovije vesti

Dačić: Ništa nisam tražio za podršku Vučiću

RTV pre 10 minuta
RTV: Dačić: Ništa nisam tražio za podršku Vučiću
BEOGRAD - Lider SPS i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da mu je cilj da njegova stranka ima značajniju ulogu na političkoj sceni a ne da on bude premijer i ističe da sa izabranim predsednikom nije trgovao niti bilo šta tražio da bi ga podržao na izborima.
"Mnogi misle da sam podržao (Aleksandra) Vučića zbog kalkulacije da bih mogao da bude premijer, ali to nije bio predmet razgovora. Rukovodio sam se činjenicom da je Vučić jedini... »

Mihajlović odgovorila da li sebe vidi na mestu premijera!

BK TV pre 9 minuta
Potpredsednica Vlade, Zorana Mihajlović, ističe da su Ivica Dačić i SPS pokazali da su odgovoran i lojalan partner i zato "ne bi imala ništa protiv sa SPS preuzme još više odgovornosti u novoj Vladi". Ona u intervjuu za "Srpski telegraf" ističe da... »

Insajder istraživanje: Država ne zna koliko je uštedela skraćenjem kazni osuđenicima

Insajder pre 52 minuta
Predstavnici vlasti pre četiri godine doneli su po hitnom postupku Zakon o amnestiji navodeći da će ovim zakonom država uštedeti ali i da će se rešiti problem prebukiranih zatvora. Međutim, prema istraživanju Insajdera, više od četiri godine kasnije država nema preciznu analizu efekata ovog Zakona, kao ni egzaktne podatke o tome da li je i koliko budžet zaradio.
Novinari redakcije Insajder već duže vreme istražuju da li je Zakon o amnestiji posle četiri godine opravdao svoju svrhu koja je, između ostalog, obećana ušteda u budžetu. Na... »

Zorana Mihajlović: Logično da premijer bude iz SNS

Beta pre 34 minuta
Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović ocenila je da je politički logično da budući premijer, pošto aktuelni Aleksandar Vučić preuzme funkciju predsednika Srbije bude iz SNS. "Možda je nekom nevažno iz koje stranke će da bude... »

Od Jankovića zavisi da li ćemo dalje zajedno

Alo pre 45 minuta
Alo: Od Jankovića zavisi da li ćemo dalje zajedno
Lider demokrata poručio da od Saše Jankovića zavisi da li će biti nastavljena saradnja.
"Pokret Saše Jankovića treba da se formira, da definiše jasnu politiku i da ponudi rešenja za probleme građana, pa ćemo onda videti da li smo konkurenti ili možemo da pravimo... »

Odazvaću se, ako me Vučić pozove

Alo pre 16 minuta
Alo: Odazvaću se, ako me Vučić pozove
Zorana Mihajlović smatra logičnim da novi premijer bude iz redova naprednjaka i poručuje da će se odazvati ukoliko je Vučić pozove da pregovaraju o premijerskoj poziciji.
Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović ocenila je da je politički logično da budući premijer, pošto aktuelni Aleksandar Vučić preuzme funkciju predsednika... »

Šutanovac: Sa Đilasom se dugo nisam video

SEEbiz pre 40 minuta
BEOGRAD - Pokret Saše Jankovića treba da se formira, da definiše jasnu politiku i da ponudi rešenja za probleme građana. Onda ćemo onda videti da li smo konkurenti ili možemo da pravimo sinergiju, kaže za "Blic" lider DS Dragan Šutanovac.
Nakon odluke da na predsedničkim izborima podrži Jankovića Demokratskoj stranci je, tvrdi Šutanovac, skočio rejting. Upitan da li će sa novim pokretom izaći na beogradske izbore,... »

Mihajlović: Ako me Vučić pozove... Premijer da bude iz SNS

B92 pre 28 minuta
B92: Mihajlović: Ako me Vučić pozove... Premijer da bude iz SNS
Funkcionerka SNS Zorana Mihajlović kaže da je politički logično da budući premijer, pošto Aleksandar Vučić preuzme funkciju predsednika Srbije bude iz SNS.
"Možda je nekom nevažno iz koje stranke će da bude premijer, ali je politički logično da stranka sa najvećom odgovornošću ima i najodgovornije pozicije", rekla je Mihajlović za... »

"Od Jankovića zavisi, sa Đilasom se dugo nisam video"

B92 pre 57 minuta
B92: "Od Jankovića zavisi, sa Đilasom se dugo nisam video"
Pokret Saše Jankovića treba da se formira, da definiše jasnu politiku i da ponudi rešenja za probleme građana.
Onda ćemo onda videti da li smo konkurenti ili možemo da pravimo sinergiju, kaže za "Blic" lider DS Dragan Šutanovac. Nakon odluke da na predsedničkim izborima podrži Jankovića... »

Dačić: Ne bi bilo pametno hapsiti Musliua

Vesti online pre 52 minuta
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi država mogla da uhapsi Jonuza Musliua zbog pretnji, ali da to ipak nije pametno.
Dačić je za praznično izdanje dnevnog lista "Blic" rekao da bi to bi moglo da izazove dodatnu štetu i dodao da bi za ono što Musliu govori u svakoj zemlji dobio poziv tužioca. -... »

Nikolić: Biću Vučiću veza za Rusiju i Kinu

Sputnik pre 35 minuta
Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio je da je razgovarao sa Aleksandrom Vučićem. Kako je rekao, on se sa premijerom i novoizabranim predsednikom republike dogovarao kako da nastavi da pomaže Srbiji prijateljstvom koje je ostvario sa predsednicima mnogih država, posebno Rusije i Kine.
„To ne znači da nastavljam političku karijeru, već radnu. Tako i zamišljam svoje angažovanje posle isteka mandata“, rekao je Nikolić u intervjuu za „Kurir“. Povodom spekulacija da... »

Nikolić u prazničnom intervjuu: Biću Vučiću veza za Rusiju i Kinu

BK TV pre 28 minuta
Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da se sa Aleksandrom Vučićem, premijerom i izabranim predsednikom Republike, dogovarao kako da nastavi da pomaže Srbiji prijateljstvom koje je ostvario sa predsednicima mnogih država, posebno... »

Dačić: To što ne hapsimo Jonuza Muslijua odraz je naše snage

Pravda pre 1 sat
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi država mogla da uhapsi Jonuza Musliua zbog pretnji, ali da to ipak nije pametno, jer može da izazove dodatnu štetu.
Dačić je za praznično izdanje dnevnog lista "Blic" rekao da bi za ono što Musliu govori u svakoj zemlji dobio poziv tužioca. - Ali pošto premijer (Aleksandar Vučić) stalno ističe... »

U Beču drugi skup podrške Protestu protiv diktature

Danas pre 7 sati
Na Bečkom Heldenplac-u večeras je održan drugi skup podrške građanskim protestima u Srbiji. Pred pedesetka okupljenih i velikim brojem prolaznika pročitano je otvoreno pismo Sebastijanu Kurcu predsedavajućem OEBS-a i ministru spoljnih poslova... »

Dačić: Mogli bismo da uhapsimo Musliua, ali to bi izazvalo dodatnu štetu

Telegraf pre 8 sati
"Za ono što Musliu govori u svakoj zemlji dobio poziv tužioca"
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi država mogla da uhapsi Jonuza Musliua zbog pretnji, ali da predsednik Vučić smatra da to ipak nije pametno. On je... »

Kličko: Šta se, zaboga, dogodilo!?

B92  pre 21 minut  još 9 povezanih

"Ako eskaliraju tenzije, dobar deo će biti uništen"

B92  pre 57 minuta  još 3 povezane

Zorana Mihajlović: Logično da premijer bude iz SNS

Beta  pre 34 minuta  još 1 povezana

U: većem delu Srbije danas oblačno, ponegde kiša

Blic  pre 8 sati  još 2 povezane
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.