Politika, najnovije vesti

Policija traga za napadačima iz Barselone, broj žrtava porastao na 14

Insajder pre 4 minuta
Portparol katalonske policije Đosep Luis Trapero izjavio je da vozač kombija koji je u Barseloni ubio najmanje 14 ljudi još nije identifikovan, kao i da je moguće da je bio među ljudima ubijenim u Kambrilsu.
Napadi su pripremani duže vreme, i to iz Alsnara, mesta južno od Barselone, rekao je Trapero. On je naveo da nijedan od četiri uhapšena dosad nije povezivan sa terorističkim... »

Tutin: SDP, SDA i SNS i zvanično u koaliciji

RTV Novi Pazar pre 3 minuta
U Kući mira u Tutinu potpisani su sporazumi o saradnji i učešću u vlasti u toj opštini između Stranke demokratske akcije Sandžaka i Sandžačke demokratske partije. SDA Sandžaka je isti sporazum potpisala i sa Srpskom naprednom strankom. Na svečanosti... »

Pre kraja godine očekujemo još tri poglavlja

RTV pre 1 sat
RTV: Pre kraja godine očekujemo još tri poglavlja
BEOGRAD - Naša namera je da pre kraja godine u pregovorima sa EU otvorimo još tri poglavlja za koja smo spremni, ali to će zavisiti od ocene Evropske komisije o vladavini prava, izjavila je danas šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević.
Na radnom sastanku povodom drugog kvartalnog izveštaja o sprovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23, Miščević je precizirala da je reč o Poglavlju 6 koje se odnosi na kompanijsko... »

Crnogorci sa Kosova podržali Čitaku

Danas pre 1 sat
Udruženje Crnogoraca sa Kosova saopštilo je da se slaže sa rečima ambasadorke Vljore Čitaku na sednici Ujedinjenih nacija "da je Kosovo nezavisna država koja pripada Albancima, Srbima, Crnogorcima, Romima, Turcima i svim ostalim građanima".... »

Izveštaj o Vulinovoj imovini nema ko da odnese Povereniku?

Insajder pre 57 minuta
Izveštaj o kontroli imovine ministra Aleksandra Vulina koji je Agencija za borbu protiv korupcije dostavila Tužilaštvu za organizovani kriminal pre gotovo dve godine, i dalje je nedostupan javnosti. Izveštaj za koji su u Agenciji smatrali da bi mogao biti “zanimljiv” tužilaštvu nije dobio ni Poverenik za informacije od javnog značaja ni nakon ponovljenog zahteva.
Taj izveštaj Agencija nije dostavila novinarima pod obrazloženjem da nosi oznaku tajnosti. S druge strane, on nije dostavljen ni Povereniku. U saopšenju Poverenika navodi se da mu... »

Pacoli: Neophodna vlada nacionalnog jedinstva

Blic pre 1 sat
Nakon što je Demokratski savez Kosova, odlazećeg premijera Ise Mustafe, odbacio ideju formiranja široke postizborne koalicije sa pokretom Samoopredeljenje i drugim kosovskim partijama, oglasio se Bedžet Pacoli koji kaže da je “vlada nacionalnog jedintva neophodna”.
- Danas, više nego ikad, uveren sam da je moj predlog za formiranje vlade najbolji. Trebalo bi sazvati okrugli sto svih albanskih parlamentarnih stranaka. Moramo razgovarati i... »

Mišščević: Do kraja godine očekujemo otvaranje jošš tri poglavlja sa EU

Blic pre 1 sat
Naša namera je da pre kraja godine u pregovorima sa EU otvorimo još tri poglavlja za koja smo spremni, ali to će zavisiti od ocene Evropske komisije o vladavini prava, izjavila je danas šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević.
Na radnom sastanku povodom drugog kvartalnog izveštaja o sprovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23, Miščević je precizirala da je reč o Poglavlju 6 koje se odnosi na kompanijsko... »

Vučić: Za investitore nema jok!

Alo pre 1 sat
Alo: Vučić: Za investitore nema jok!
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je u Vladičinom Hanu kamen-temeljac za novi pogon turske fabrike "Teklas", uz poruku da u godinama koje dolaze više neće važiti poslovica "što južnije to tužnije".
Nakon što je prošle godine otvorio fabriku auto-delova u Vladičinom Hanu, turski "Teklas Automotiv" nastavlja da gradi nove proizvodne kapacitete. Polaganju kamena-temeljca za... »

Obradović: Ne možemo praviti predizborne kolicije sa PSG, ali možemo sarađivati protiv režima

Novi magazin pre 1 sat
Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da ne mogu sa Pokretom slobodnih građana ulaziti u predizborne koalicije, ali da to ne znači da ne mogu sarađivati u borbi protiv režima predsednika naprednjaka i Srbije Aleksandra Vučića.
On je u pisanoj izjavio dostavljenoj medijima naveo da se slaže sa predsednikom PSG Sašom Jankovićem da imaju različit sistem vrednosti i različite politike i dodao da je politika... »

Hmelj naš nasušni

Slobodna Evropa pre 1 sat
Hmelj, jedan od četiri osnovna sastojaka koji se koriste u proizvodnji piva, do pre samo nekoliko decenija se u Srbiji uzgajao na nepregledim poljima. Danas se u zemlji koja godišnje po stanovniku troši 56 litara piva, uzgojem ove biljke bavi samo... »

"Ne u koaliciju sa PSG, Šutanovac – veći Vučić od Vučića"

B92 pre 1 sat
B92: "Ne u koaliciju sa PSG, Šutanovac – veći Vučić od Vučića"
Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da ne mogu sa Pokretom slobodnih građana ulaziti u predizborne koalicije.
On je istakao da to ne znači da ne mogu sarađivati u borbi protiv režima predsednika naprednjaka i Srbije Aleksandra Vučića. On je u pisanoj izjavio dostavljenoj medijima naveo da... »

"Iz Srbije izvoz 100%, za Audi, BMW, Fijat,..."

B92 pre 1 sat
B92: "Iz Srbije izvoz 100%, za Audi, BMW, Fijat,..."
Vladičin Han -- Raul Danon, vlasnik turske kompanije Teklas, za čiji novi pogon je u Vladičinom Hanu postavljen kamen temeljac, kaže da je odluka o dolasku u Srbiju bila prava.
Danon je naglasio da Teklas automotiv Srbija i dalje zadržava veoma visoku stopu rasta, te da je investiranje u region Srbije bila u potpunosti prava odluka za kompaniju. "Kao... »

Miščević: Do kraja godine očekujemo otvaranje još tri poglavlja sa EU

Večernje novosti pre 1 sat
Naša namera je da pre kraja godine u pregovorima sa EU otvorimo još tri poglavlja za koja smo spremni, izjavila je danas šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević
BEOGRAD - Naša namera je da pre kraja godine u pregovorima sa EU otvorimo još tri poglavlja za koja smo spremni, ali to će zavisiti od ocene Evropske komisije o vladavini prava,... »

Miščević: Pre kraja godine očekujemo još tri poglavlja

RTS pre 1 sat
RTS: Miščević: Pre kraja godine očekujemo još tri poglavlja
Naša namera je da pre kraja godine u pregovorima sa EU otvorimo još tri poglavlja za koja smo spremni, ali to će zavisiti od ocene Evropske komisije o vladavini prava, izjavila je šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević.
Na radnom sastanku povodom drugog kvartalnog izveštaja o sprovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23, Tanja Miščević je precizirala da je reč o Poglavlju 6 koje se odnosi na... »

Obradović: Slažem se sa Jankovićem oko rušenja vlasti, ali šta posle Vučića - tu nam se politike razilaze

Blic pre 2 sata
Predsednik Dveri Boško Obradović napisao je danas da se sa predsednikom Pokreta slobodnih građana Srbije Sašom Janković slaže oko borbe protiv vlasti Aleksandra Vučića, ali da im se politike - šta posle Vučića, ne slažu.
Obradović je na Tviteru napisao da su Dveri tu za borbu za fer izbore. "Sa Sašom Jankovićem se slažem oko bore protiv Vučićeve vlasti. Ali nam se politike šta posle Vučića ne... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.