Vojvodina, najnovije vesti

Vučić: Mir i stabilnost su primarni interesi Srbije

RTV pre 50 minuta
RTV: Vučić: Mir i stabilnost su primarni interesi Srbije
NOVI SAD - Nezaposlenost u Srbiji je za protekle tri godine duplo manja i još nismo dostigli naš cilj, a to je da ona bude oko 10 ili 11 odsto, rekao je premijer Srbije i predsednički kandidat Aleksandar Vučić u emisiji RTV-a "Sučeljavanje " u kojoj je ukrstio argumente sa novinarom Zoranom Panovićem.
"Da bi napredovali u ekonomiji preko su nam potrebni mir i stabilnost. To nije dato samo od sebe i može da bude narušeno od onih koji lako daju neodgovorne izjave u žaru borbe u... »

Radojević: Za razvoj poljoprivrede skoro 1,4 milijarde dinara

RTV pre 14 minuta
RTV: Radojević: Za razvoj poljoprivrede skoro 1,4 milijarde dinara
NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević rekao je danas da su direktna podsticajna sredstva poljoprivrednicima povećana sa oko 800 miliona dinara od prošle godine na skoro 1,4 milijarde u ovoj godini.
On je to poručio na tribinama namenjenim poljoprivrednim proizvođačima u Bačkom Petrovcu, Selenči i Silbašu, istakavši da je trenutno aktuelno čak 13 konkursa Sekretarijata s... »

Koviljčane osloboditi putarine

RTV pre 25 minuta
NOVI SAD - Skupština Novog Sada, na današnjoj sednici, usvojila je odluku da grad subvencioniše troškove putarine stanovnicima Kovilja koji su zaposleni u Novom Sadu.
Koviljčani, koji ispunjavaju uslove, moći će da dobiju povrat novca u visini od 80 do 100 odsto iznosa koji plaćaju za korišćenje auto-puta. Pravo na oslobađanje dela naplate... »

Rumenačka ulica u petak bez vode

Moj Novi Sad pre 26 minuta
U petak, 24. marta, od 8 do 15 sati bez vode ostaje deo Rumenačke, od ulice Kornelija Stankovića do ulice Oblačića Rada, zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada... »

Vukosavljević: Muzej terakote biće umetnički dragulj Srbije

RTV pre 1 sat
RTV: Vukosavljević: Muzej terakote biće umetnički dragulj Srbije
KIKINDA - Na osnovu konkursa ''Gradovi u fokusu'' Ministarstva kulture Republike Srbije, Kikindi je pripalo 32 miliona dinara. Najveći deo sredstava, 20 miliona, uloženo je u završnu izgradnju Muzeja ''Terra'' koji će se nalaziti u manježu nekadašnje kasarne, dok je ostatak od 12 miliona dinara upotrebljen za rekonstrukciju tavanice Narodne biblioteke ''Jovan Popović''. Radove je obišao resorni ministar, Vladan Vukosavljević.
Zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture, Kikinda će ovog leta dobiti muzej ''Terra'', koji će predstavljati najveću zbirku terakote velikog formata u domenu savremene... »

"Pamti i podsećaj" povodom godišnjice NATO bombardovanja

RTV pre 1 sat
RTV: "Pamti i podsećaj" povodom godišnjice NATO bombardovanja
NOVI SAD - Povodom 18. godišnjice NATO bombardovanja, član Gradskog veća zadužen za kulturu Dalibor Rožić otvoriće sutra u 9.30 časova, na Trgu slobode, izložbu fotografija "Pamti i podsećaj".
Uz podršku Grada Novog Sada, izložbu organizuju Foto asocijacija Vojvodine i Udruženje "Ekopolis". Na 21 velikom panou biće izloženi bolni zapisi fotoreportera Darka Dozeta i... »

Oprez: Lekovi protiv bolova mogu biti opasni po zdravlje

Moj Novi Sad pre 1 sat
Određeni analgetici povećavaju rizik od srčanog zastoja, upozoravaju danski naučnici, koji su u studiji pokazali da su češće korišćena sredstva protiv bolova, kao što su ibuprofen i diklofenak, u pojedinim slučajevima izazvali neželjena dejstva na... »

Sanacija pružnog prelaza kod Laćarka

RTV pre 2 sata
RTV: Sanacija pružnog prelaza kod Laćarka
LAĆARAK - Danas su započeti radovi na sanaciji pružnog prelaza kod Laćarka koji je u prethodnom periodu, bio u ne tako dobrom stanju. Vozači moraju da se kreću alternativnim pravcima, kažu da im je put duži, ali biće bolje i kvalitetnije kretanje preko prelaza nakon radova.
Zbog toga kako je ranije najavljeno obustavljen je saobraćaj u tom delu grada Sremska Mitrovica. Vozila se preusmeravaju na atlernativne pravce, a postavljeni su punktovi i... »

Premijera predstave "Jami Distrikt"

RTV pre 2 sata
RTV: Premijera predstave "Jami Distrikt"
NOVI SAD - Premijera dokumentarne pozorišne predstave o najstarijoj naciji na svetu "Jami Distrikt", u režiji Kokana Mladenovića, biće odigrana u petak, 24. marta od 20 časova u Firchie Think Tank Studiju u Novom Sadu.
U predstavi glume Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković, tekst je napisala Milena Bogavac, dok je za originalnu muziku bio zadužen Marko Grubić. U predstavi sviraju... »

Rekonstrukcija kanalizacione mreže

RTV pre 2 sata
RTV: Rekonstrukcija kanalizacione mreže
NOVI SAD - Krajem februara u ulicama Ilije Birčanina, Svetislava Kasapinovića, Janka Čmelika i u Hadži Ruvimovoj, počela je rekonstrukcija kanalizacione mreže.
Zbog toga je u delovima tih ulica izmenjen i režim saobraćaja. Buka i prašina koje dopiru s ulice, kao i saobraćajne gužve u delu Detelinare, prema rečima stanara, traju oko mesec... »

Maštu pretočili u igračke

Dnevnik pre 2 sata
Radionica za osnovce „Tablet odloži – igračke posloži” u okviru 27. Novosadskog proleća održana je u Galeriji „Macut” na prvom spratu Spensa. Učenici prvog
razreda Osnovne škole „Žarko Zrenjanin” su imali priliku da učestvuju u izradi edukativnih igračaka od drveta. Grupu je vodio Imre Lerinc, koji je deci prezentovao drveni... »

Programiranje podstiče maštu

Dnevnik pre 2 sata
BELA CRKVA: Među 80 osnovnih škola koje su po konkursu „Borba za znanje“ Fondacije B92 dobile po pet robota za nastavu informatike su i osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Bele Crkve
i „Marko Stojanović“ iz Vračev Gaja. Upotrebom robota učenici će sa osnovne informatičke pismenosti preći na razvoj kreativnosti, koji će im pružiti dodatno obrazovanje.... »

I stomatolog je moj doktor

Dnevnik pre 3 sata
Nedelja zdravih zuba se obeležava od 27. marta do 2. aprila pod sloganom „I stomatolog je moj doktor”. Tim povodom Centar za preventivne aktivnosti Doma zdravlja
„Novi Sad” će, zajedno sa Službom stomatološke zdravstvene zaštite, obeležiti akciju 28. marta, od 16 do 19 časova, u objektu „Univereksport” na Spensu. U okviru akcije, davaće se... »

Fleksibilnost glavna odlika humanitaraca

Dnevnik pre 2 sata
Svi treba da budemo svesni toga da samo uz saradnju, stvaranje partnerstava i zajedničkim akcijama možemo obezbediti sprovođenje ljudskih prava za sve, bez obzira na
nevolje, zaključak je Druge međunarodne konferencije u okviru projekta „Optimizacija volonterskih usluga u vreme izbegličke krize”, koja je održana u hotelu „Putnik”. Budući da je... »

Koviljčanima dotacije za putarinu, podgrađu nove fasade

Dnevnik pre 2 sata
Zaštitnik građana je na sednici Skupštine grada podneo izveštaj o radu tokom prethodne godine, da bi zatim, kroz preostalih 16 tačaka dnevnog reda, odbornici Skupštine usvojili,
između ostalog, i Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti na gradskom nivou i, shodno njoj, i Odluku o ravnopravnosti polova Novog Sada, te odluku da Grad dotira putarinu za... »

Srbiju sad tuže i "majke Srebrenice"

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana

Narodna banka Srbije: Jeremić da se izvini

Večernje novosti  pre 1 sat  još 1 povezana

Prijave protiv Dežulovića i Ivančića

Danas  pre 3 sata  još 2 povezane

Muke pred barselonu: Radonjić: Malo vremena za pripremu...

Blic sport  pre 2 sata  još 2 povezane
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.