Partizan u četvrtfinalu Kupa Srbije pobedom protiv Žarkova

Beta 25.10.2016

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su danas pobedili trećeligaša Žarkovo sa 2:0.

Pobedu braniocu trofeja na stadionu Rada doneo je Valeri Božinov golovima u 48. i 71. minutu.

Partizan je u prvom poluvremenu imao veći posed lopte, ali izabranici Marka Nikolića nisu uspeli da stvore pravu, stopostotnu priliku. Crno-beli su imali nekoliko poluprilika, koje je odbrana Žarkova bez problema zaustavljala.

Fudbaleri Žarkova su se, na drugoj strani, dobro branili, a u nekoliko situacija su i zapretili golmanu Partizana Nemanji Stevanoviću.

Crno-beli su već na startu drugog poluvremena, u 48. minutu, poveli, a strelac je bio Božinov koji je završio akciju Nebojše Kosovića i Nikole Đurđića.

Marko Janković i Đurđić su u 61, odnosno 67. minutu imali lepe prilike da dupliraju prednost Partizana, a potom je, na drugoj strani, u dva navrata pokušao i Boško Guzina.

Božinov je u 71. minutu rešio pitanje pobednika meču. Nemanja Mihajlović se driblingom oslobodio protivničkog igrača i centrirao je s leve strane, a bugarski napadač je na drugoj stativi uhvatio volej i sjajno poslao loptu u suprotan ugao.

U 81. minutu fudbaleri Žarkova su bili u šansi ponovo preko Guzine, ali on nije uspeo da pogodi gol sa tri metra. Do kraja utakmice igrači Žarkova su pokušali da postignu gol, ali nisu uspeli.

(Beta, 10.25.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »