Zvezda u četvrtfinalu Kupa pobedom protiv BSK

Beta 26.10.2016

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su danas uz mnogo problema na svom stadionu sa 3:0 pobedili BSK iz Borče.

Strelci su bili Slavoljub Srnić u 68, Ugo Vijeira u 71. i Petar Orlandić iz penala u 88. minutu.

Trener crveno-belih Miodrag Božović je izveo kombinovani sastav, koji je jedva eliminisao drugoligaša. Zvezda se mučila, a do prvog gola je imala tek nekoliko dobrih prilika za pogodak. Šanse su propuštali zahvaljujući veoma raspoloženom golmanu gostiju Slaviši Bogdanoviću.

BSK je u prvom poluvremenu imao dve odlične prilike da iznenadi lidera srpskog prvenstva, ali je prvo Žarko Žerađanin loše šutirao posle duplog pasa sa Milošem Džugurdićem, a potom je Damjan Le Talek sprečio pogodak posle greške golmana Nemanje Supića i šuta glavom Marka Marinkovića.

Zvezda je bila agresivnija u drugom poluvremenu, a posebno je raspoložen bio Andrija Luković, koji je dva puta pogodio stativu.

Posle njegovog šuta u 68. minutu je Zvezda povela. Lopta se od stative odbila do Srnića, kome nije bilo teško da savlada Bogdanovića. Crveno-beli su samo tri minuta kasnije povećali prednost, kada je Vijeira konačno postigao pogodak na asisteniju Mičela Donalda.

Finiš utakmice nije doneo mnogo uzbuđenja, a BSK je do kraja imao veliku priliku da da gol, posle nove greške Supića, koji je dodao loptu do rezerviste Stanka Žmirića, ali je on šutirao pravo u Zvezdinog golmana, iako je bio sam ispred njega.

Zvezda je treći gol postigla iz penala, koji je skrivio kapiten BSK-a Dušan Plavšić. Precizan je bio Orlandić, koji se pogotkom vratio posle povrede zbog koje nije često igrao poslednjih nedelja.

(Beta, 10.26.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »