Ivanov: Srbija i Makedonija izgradile iskrene i prijateljske veze

Beta 28.10.2016

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov izjavio je danas u Beogradu da su Makedonija i Srbija od uspostavljanja diplomatskih odnosa uspele da izgrade iskrene i prijateljske odnose i da je njihov zajednički interes da unaprede saradnju.

Posle razgovora s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, Ivanov je rekao da "u regionu ima previše istorije i  mnogo istorijskih događaja i ličnosti koji traže obeležavanje" ali da ne treba živeti u prošlosti.

"Potrebno je da se uzajamno poštujemo i učimo iz istorije, ali ne i da živimo u prošlosti... Ne možemo menjati istoriju, ali možemo uticati na budućnost", rekao je Ivanov.

Ivanov koji je u poseti povodom 70 godina od doseljavanja Makedonaca u Vojvodinu, rekao je da između Srbije i Makedonije nema otvorenih pitanja, ali ima različitih viđenja nekih pitanja što "ne treba da bude smetnja za saradnju u drugim oblastima" 

On je naveo da je zajednički interes Makedonije i Srbije da unaprede saradnju u svim oblastima, i da je s predsednikom Srbije posebno razgovarao o jačanju ekonomske saradnje i o ulaganju u infrastrukturne projekte.

(Beta, 10.28.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »