Grupa G: Porto ubedljivo do nokaut faze

Beta 07.12.2016

Fudbaleri Porta plasirali su se u drugu fazu Lige šampiona, pošto su večeras na svom terenu ubedljivo pobedili šampiona Engleske Lester sa 5:0.

Lester je ranije obezbedio prvo mesto u Grupi G i na utakmicu u Portu je izašao u kombinovanom sastavu. Porto je morao da pobedi da bi završio ispred Kopenhagena, tako da posle večerašnjeg susreta ima 11 bodova, dva manje od Lestera i dva više od danske ekipe.

Porto je iskoristio terensku prednost i već na poluvremenu je vodio sa 3:0 golovima Andrea Silve, Hesusa Korone i Jasina Braimija. U drugom poluvremenu je Silva iskoristio penal, dok je Diogo Žota u završnici postavio konačni rezultat.

Ovo je Lesteru bio prvi poraz u debitantskoj sezoni u Ligi šampiona.

Kopenhagen će takmičenje nastaviti u nokaut fazi Lige Evropa, pošto je večeras u gostima pobedio  Briž sa 2:0. Danska ekipa povela je već u osmom minutu autogolom Brendona Mekelea, a već u 15. je Matijas Jorgensen povisio na 2:0.

Posle toga nije bilo previše uzbuđenja, a Briž posle toga nije stvorio nijednu šansu, tako da je učešće u Ligi šampiona završio sa svih šest poraza.

(Beta, 12.07.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »