Grupa E: Totenhem preokretom protv CSKA do LE, Bajer bolji od Monaka

Beta 07.12.2016

Fudbaleri Totenhema plasirali su se u nokaut fazu Lige Evropa, pošto su večeras posle preokreta pobedili CSKA iz Moskve sa 3:1 u šestom kolu Grupe E Lige šampiona, dok je Bajer Leverkuzen sa 3:0 bio bolji od Monaka.

Totenhem se večerašnjom pobedom na stadionu Vembli u direktnom okršaju s CSKA izborio za treću poziciju i plasman u nokaut fazu Lige Evropa.

CSKA je poveo golom Alana Dzagoeva u 33. minutu na asistenciju reprezentativca Srbije Zorana Tošića.

Londonski tim je bio znatno bolji rival u prvih 45 minuta i to je iskoristio i stigao do preokreta pre poluvremena. Deli Ali je u 38. minutu iskoristio centaršut Kristijana Eriksena i doveo Totenhem do izjednačenja, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Hari Kejn doneo preokret.

Golman CSKA Igor Akinfejev je u 77. minutu nespretno reagovao posle jednog šuta, pa je lopta završila u njegovoj mreži.

Bajer i Monako su u Leverkuzenu igrali utakmicu bez velikog rezultatskog značaja, pošto je Monako i pre ovog kola obezbedio prvo, a Bajer drugo mesto u grupi.

"Farmaceuti" su poveli golom Vladlena Jurčenka u 30. minutu, da bi Julijan Brant povisio na 2:0 u 48. Konačan rezultat postavio je golman Monaka Morgan De Santis od kog se lopta odbila u mrežu posle promašenog jedanaesterca Vendela u 82. minutu.

Monako je Grupu E završio na prvom mestu sa 11 bodova, Bajer je drugi s 10, dok je Totenhem treći sa sedam, a CSKA poslednji, četvrti, sa tri boda.

Žreb parova za osminu finala Lige šampiona održaće se 12. decembra u Nionu.

(Beta, 12.07.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »