Grupa F: Borusija do boda protiv Reala

Beta 07.12.2016

Fudbaleri Legije plasirali su se u nokaut fazu Lige Evropa, pošto su večeras na svom stadionu pobedili Sporting sa 1:0 u šestom kolu Grupe F Lige šampiona, dok su Real Madrid i Borusija Dortmund igrali nerešeno 2:2.

Legija je pre večerašnje utakmice imala osvojen samo jedan bod i za plasman u nokaut fazu Lige Evropa bila im je potrebna pobeda protiv Sportinga koji je završio učešće u evropskim takmičenjima za ovu sezonu.

Poljska ekipa je u tome i uspela, a jedini gol na utakmici postigao je Giljerme u 30. minutu na asistenciju Aleksandra Prijovića.

Sporting je utakmicu završio s desetoricom igrača na terenu, pošto je Vilijam Karvaljo u 85. minutu dobio drugi žuti karton.

Derbi večeri igran je u Madridu, gde su se sastali prvak Evrope Real Madrid i Borusija iz Dortmunda.

Real je na stadionu "Santjago Bernabeu" imao prednost od dva gola, ali je Borusija u poslednjih pola sata stigla do izjednačenja koje im je donelo prvo mesto u grupi.

Kraljevski klub poveo je golom Karima Benzeme u 28. minutu, a isti igrač je u 53. duplirao prednost.

Borusija je u drugom poluvremenu sve više pritiskala rivala, a Pjer-Emerik Obamejang je u 61. minutu smanjio zaostatak svoje ekipe, da bi Marko Rojs u 88. doveo ekipu iz Dortmunda do izjednačenja.

Borusija je prva u Grupi F sa 14 bodova, Real je drugi s dva boda manje, dok je Legija treća sa četiri boda, a Sporting je poslednji, četvrti s tri.

Žreb za osminu finala Lige šampiona biće održan 12. decembra u Nionu.

(Beta, 12.07.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »