Dveri i Udruženje sindikata penzionera protiv prodaje banja Srbije

Beta 17.01.2017

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas u Beogradu da se taj pokret i Udruženje sindikata penzionera Srbije protive prodaji banja i da traže vraćanje odredbe zakona koje predviđaju da se penzije moraju usklađivati sa visinom troškova života i inflacijom.

On je rekao da Sindikat i Dveri traže i da se promeni način izbora Upravnog odbora PIO fonda.

Krajem 2016. godine Vlada je dala nalog da se imovinsko-pravni odnosi u banjama reše između države i PIO fonda da bi počela privatizacija banja.

To, po rečima Obradovića, znači da je Vlada podržavila i stavila u svoje vlasništvo sve banje želeći da ih privatizuje, odnosano rasproda.

"Dveri se protive ovakvom odnosu vlasti prema PIO fondu i rasprodaji naših banja koje su naše prirodno bogatstvo, turistički potencijal i mesta koja za najstarije omogućuju lečenje", rekao je Obradović.

On je kazao da Upravni odbor fonda PIO treba da čine oni koji su za taj fond najzainteresovaniji  -  zaposleni koji u taj fond uplaćuju, i penzioneri koji taj fond koriste.

Predstavnik Sindikata penzionera Živomir Tešić rekao je da država ne može da rasprodaje imovinu fonda PIO jer ona pripada penzionerima.

"Ne može se prodavati ono što nije vaše. To mora da ostane u vlasništvu penzionera, na upravljanje fonda PIO", rekao je Tešić. Dodao je da je sindikat pokrenuo ustavnu inicijativu za preispitivanje načina konstituisanja Upravnog odbora PIO fonda.

Poslanik SNS Vladimir Orlić nazvao je Obradovića "političkom starletom novog DOS-a" i kazao da je njegov manir "govor polupismene bitange".

On je rekao da sam PIO fond tvrdi da nije u stanju da se brine o banjama i da je fond tražio da se pitanje vlasništva reši u što kraćem roku.

(Beta, 01.17.2017)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »