Mihajlović: Aerodrom Nikola Tesla biće spreman za sedam miliona putnika

Beta 24.02.2017

Rekonstrukcija starog "Terminala 1" na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" biće završena do letnje sezone, i potom će broj putnika biti povećan sa sadašnjih pet miliona, na maksimalnih sedam miliona  -  izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

"U rekonstrukciju Terminala 1 uloženo je ukupno oko 1,1 milijarda dinara, a planirano je da radovi budu završeni do 1. maja, kako bi aerodrom bio u potpunosti spreman za letnju sezonu", rekla je Mihajlović tokom posete Aerodromu "Nikola Tesla".

Ona je istakla da je u prethodne dve i po godine Aerodrom "Nikola Tesla" u modernizaciju i podizanje kvaliteta usluga investirao oko četiri milijarde dinara, i to iz sopstvenih sredstava.

"Aerodrom će, nakon rekonstrukcije terminala, moći ne samo da primi veći broj putnika, nego i da značajno poboljša kvalitet usluge. To je važno, jer su ovo vrata na kojima dočekujemo goste iz inostranstva, a Srbija ozbiljno radi na tome da iskoristi i razvije svoje turističke potencijale", rekla je ministarka Mihajlović.

Ona je rekla da je prihod od turizma prošle godine bio veći od milijardu evra, a se očekuje da u narednih pet godina dostigne dve milijarde.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević izjavio je da će u novom prostoru biti ukupno 28 šaltera za prijavu putnika za let, i pet "kioska" za elektronsku samoregistraciju putnika.

Vlaisavljević je rekao da očekuje da će neto dobit aerodroma 2016. godine biti veća od tri milijarde dinara.

(Beta, 02.24.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »