Renovirana sala DKCB dobila naziv Donka Špiček (VIDEO)

Beta 27.02.2017

Velika sala Dečjeg kulturnog centra Beograda koja je renovirana prvi put posle više od pola veka, otvorena je danas i nazvana po Donki Špiček, bivšoj predsednici Upravnog odbora te ustanove.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je otvarajući salu, da je njeno obnavljanje simbol svega što se u Beogradu radi, kako bi deci detinjstvo bilo lepše, a budućnost sigurnija.

"Kada vidim osmeh dece siguran sam da smo uradili pravu stvar kada smo renovirali salu. Pre tri i po godine ona je bila zapuštena, a danas imamo nova sedišta, binu, rasvetu i nove zavese", rekao je gradonačelnik Beograda.

Glumac Slobodan Boda Ninković rekao je agenciji Beta da gaji nemerljivo poštovanje prema Donki Špiček jer je ceo svoj život posvetila radu sa decom i za decu i dodao da se raduje što Beograd dobija renoviranu salu jer je najvažnije da se okrenemo i posvetimo deci.

Program su vodili Minja Subota i Leontina Vukomanović koji su rekli da su srećni što se deca dočekuju u renoviranoj dvorani.

"Donka Špiček je čitav svoj život i karijeru posvetila najmlađima i njihovom srećnijem odrastanju. Ostavila je dubok trag na Radio-televiziji Srbije i u pozorištu 'Boško Buha'. Nama je velika čast što će dvorana nositi njeno ime", dodao je Minja Subota.

Pesme sa "Dečjeg beogradskog proleća", koje je obnovljeno posle 20 godina, izveli su Leontina Vukomanović, Slobodan Boda Ninković, Nevena Božović i Bojana Stamenov.

U programu su učestvovali i hor i baletski studio Dečjeg kulturnog centra Beograd sa najlepšim pesmama iz dečjih mjuzikla.

Veoma interesantan je bio i duet iz mjuzikla za decu "Tesla i bitka na Magnetnom polju", u produkciji DKCB koji su otprevali Marko Marković i Lena Stamenković.

Otvaranju renovirane sale su prisustvovali i ministar za kulturu i informisanje Vladan Vukosavljević, dečji pisac Ljubivoje Ršumović, kompozitori Zoran Simjanović, Radoslav Gajić, Zoran Hristić, članovi porodice Donke Špiček.

Zahvaljujući materijalnim sredstvima grada Beograda, kompanije Lukoil i fondacije Dragice Nikolić zamenjena su sedišta, renovirana bina, podne obloge, rasveta i prateća tehnika.

Već 65 godina u sali Dečjeg kulturnog centra, nekad poznatijeg kao Dom pionira, okupljaju se deca i učestvuju u visoko kvalitetnim programima, odrastajući kroz igru, stvaralaštvo i druženje.

(Beta, 02.27.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »