CAS: Partizan može u Evropu

Beta 28.03.2017

Sud za Sportsku arbitražu saopštio je danas da će fudbalski klub Partizan moći da nastupi u Evropi naredne godine, pošto je postignut sporazum između njega i Evropske fudbalske unije (UEFA).

U Partizanu za sada niko nije želeo zvanično da se oglašava, ali je Beti rečeno da će klub izdati zvanično saopštenje posle podneva.

Komisija zakontrolu finansija UEFA ranije je utvrdila da je Partizan prekršio pravila i suspendovao je klub sa jednom godinom neigranja u evropskim takmičenjima, prvom u kojoj to obezbedi u naredne tri godine.

U klubu su tvrdili da je u pitanju nesporazum, jer UEFA nije uzela u obzir njihov reprogram obaveza prema državi, za šta je dokumentacija stigla pre arbitraže.

CAS je saopštio da je po saslušanju slučaja koji je predstavio Partizan "razjašnjena pozicija kluba kada je u pitanju plaćanje poreza državi".

"Po tom osnovu, strane su se složile da će isključenje koje je (UEFA) nametnula biti uslovno i da će zavisiti od toga da li će klub platiti zaostale dugove zaključno sa 30. septembrom. Uzimajući u obzir činjenicu da je Partizan ispunio osvaj uslov, klub će moći da se takmiči i narednim klupskim takmičenjima UEFA", navodi se u obrazloženju CAS.

(Beta, 03.28.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »