Mitić: Kosovska policija sprečava Srbe da idu na miting u Leposavić

Beta 29.03.2017

Poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Bojan Mitić izjavio je da su pripadnici Kosovske policije danas na dva mesta zaustavili autobuse sa Srbima koji su krenuli na miting u Leposavić, koji se održava povodom predsedničkih izbora.

Mitić je rekao da je policija autobuse koji se kreću iz enklava južno od Ibra zaustavila na dva mesta u blizini Miloševa, a kod Vučitrna osim autobusa zaustavljaju i putnička vozila. 

Poslanik Srpske liste naveo je da su kosovski specijalci ROSU na autoputu zaustavili tri autobusa u kojima su bili Srbi iz Štrpca. 

Prema njegovim rečima, svi putnici su morali da izađu iz autobusa, gde su bili pretreseni, što ih je  uznemirilo. 

Mitić je rekao da je na razne načine zaustavljeno oko 60 autobusa koji su krenuli na miting. 

Marijan Šarić iz Orahovca rekao je agenciji Beta da je jutros grupa od 20-ak Albanaca svojim automobilima blokirala izlazak autobusa sa Srbima iz Velike Hoče koji su krenuli na miting u Leposavić. 

Šarić je rekao da su Albanci imali transparente protiv premijera Srbije Aleksandra Vučića i albanske zastave. 

Autobus se, posle nekog vremena, vratio u selo Velika Hoča. 

Srbi iz drugih enklava južno od reke Ibar tvrde da su takođe zaustavljeni jer su im grupe Albanaca blokirale put.

Danas se u Leposaviću održava miting kojem je trebalo da prisustvuje kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, koji je u međuvremenu odustao od dolaska.

Prema tvrdnjama kosovskih medija, Vučiću su iz Prištine rekli da može da boravi samo tri sata i da u delegaciji ne mogu da budu ministri unutrašnjih poslova i odbrane.

(Beta, 03.29.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »