Pokret socijalista negodovao jer Janković nije osudio neizručenje Haradinaja Srbiji

Beta 28.04.2017

Pokret socijalista negodovao je danas zbog toga što drugoplasirani predsednički kandidat Saša Janković nije u četvrtak u Briselu osudio odluku francuskog apelacionog suda da odbije zahtev Srbije za izručenje nekadašnjeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Ramuša Haradinaja.

"Primila ga je (izvestilac Evropskog parlamenta Ulrike) Lunaček, istog dana kada je pozdravila puštanje Haradinaja i zatražila od Srbije da prestane da se bori za pravdu. Janković nije rekao ni reč o puštanju krvnika, nije osudio politiku koja je nađačala pravdu, on je samo pljuvao po Srbiji", navodi se u saopštenju.

Janković je juče u Briselu razgovarao sa poslanicima u Evropskom parlamentu.

Posle tih sastanaka Janković je rekao da je evroposlanicima predočio da se vlast u Srbiji održava lažnom stabilnošću i da evropske institucije to ne bi smele da podržavaju jer time gube poverenje, i štete temeljnim vrednostima Evropske unije i same države Srbije.

Janković je izjavio i da su protesti u Srbiji "autentični izraz volje građana da imaju državu, da imaju institucije, da zakoni važe i da se poštuju".

(Beta, 04.28.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »