Vučić se sastao sa predsednikom Kine Si Đinpingom

Beta 16.05.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Pekingu s predsednikom Kine Si Đinpingom i zamolio ga da pomogne u uspostavljanju direktne avio linije i u funkcionisanju RTB Bor.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Vučić je kineskog predsednika obavestio o rezultatima rada Železare Smederevo i zahvalio mu na pomoći oko realizacije tog sporazuma sa Kompanijom Hestil.

"Našu putnu infrastrukturu smo razvili u poslednje dve godine više nego u poslednjih 60, i to bez vaše pomoći nikada ne bismo uspeli. Podržavamo politku jedne Kine i uvek možete da računate na Srbiju kao na svog velikog prijatelja", naglasio je Vučić.

Srpski premijer je obavestio kineskog predsednika i o napretku pripremnih radova na izgradnji pruge Beograd - Budimpešta.

Predsednik Si je zahvalio na konkretnim predlozima za nove vidove saradnje sa Srbijom, naročito iz oblasti poljoprivrede, avio saobraćaja i energetike, istakavši da infrastrukturni projekti imaju prioritet u saradnji dveju zemalja."Ohrabriću i podržaću razgovore oko uspostavljanja direktne linije", zaključio je predsednik Si i naglasio da će to pomoći većoj turističkoj razmeni.

On je istakao da prijatelji koji dolaze izdaleka čine da jedna država brže napreduje i još jednom čestitao premijeru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima.

"Pod vašim rukovodstvom Srbija će ekonomski i politički još brže napredovati. Vi ste doprineli dobrim odnosima naše dve zemlje. Naša bilateralna saradnja je na najvišem nivou trenutno. Spreman sam da radimo zajedno na učvršćivanju odnosa i strateškog partnerstva naše dve zemlje", zaključio je predsednik Si. 

(Beta, 05.16.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »