Vučić: Mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu najvažniji politički cilj

Beta 24.05.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je američka administracija saglasna s tim da je najvažniji politički cilj u regionu Zapadnog Balkana očuvanje mira i stabilnosti, jer bez toga nema ekonomskog napretka.

"Taj cilj nema konkurenciju, jer mir i stabilnost znače bolju ekonomiju, značajno veći rast i više investicija i poboljšan izvoz", rekao je Vučić u Beogradu posle sastanka sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Brajanom Hojtom Jiom.

Vučić je Jiu preneo zabrinutost zbog mogućnosti formiranja vojske Kosova, ali je istakao da će Srbija biti posvećena dijalogu sa Albancima.

On je kazao da će se dijalog sa Albancima nastaviti večeras u Briselu na večeri na koju je premijere Zapadnog Balkana pozvala visoka predstavnica EU Federika Mogerini.

"Sve probleme sa njima moramo da rešavamo dijalogom", rekao je Vučić i dodao da je Brajan Hojt Ji u više navrata pomogao dijalogu Srba i Albanaca.

Vučić je rekao da su bilateralni odnosi Srbije i SAD dobri i otvoreni, ističući da je to veoma značajno za Srbiju.

"Naši bilateralni odnosi su dobri i čini se idu u dobrom smeru, vrlo su otvoreni. Za nas je od velikog znajačaja da imamo dobre odnose sa SAD. Mi nemamo iste poglede po pitanju Kosova i Metohije, ali sam izrazio zahvalnost za ponašanje KFORA i prisustvo vojnika na Kosovu zbog kojih se srpsko stanovništvo oseća sigurno", dodao je Vučić.

(Beta, 05.24.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »