Đoković u trećem kolu Rolan Garosa

Beta 31.05.2017

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je danas u drugom kolu pobedio Portugalca Žoaa Sousu u tri seta, 6:1, 6:4 i 6:3.

Đoković je do četvrte pobede u isto toliko međusobnih duela sa Sousom došao posle dva sata i sedam minuta igre minuta igre.

Srpski teniser u tećem kolu Rolan Garosa igraće protiv Argentinca Dijega Švarcmana koji je ranije danas u tri seta sa 6:3, 7:5 i 6:2 pobeido Italijana Stefana Napolitana.

Drugi teniser sveta protiv Portugalca odigrao je prilično kvalitetan meč, diktirao je igru, solidno je servirao, ali pre svega bio je dobar na servis protivnika. Đoković je ostvario 34 vinera, a uz to imao je 24 neiznuđenih greške. S druge strane, Sousa je ima 15 direktno osvojenih poena i 21 neiznuđenu grešku.

Đoković je odlično počeo meč, lako i brzo, uz dva brejka, stigao je do prednosti od 5:0, da bi Portugalac tek pošto je spasao dve set lopte upisao na semfor. U narednom gemu srpski teniser je na svoj servis bez većih problema došao do vođstva od 1:0.

Sousa je u drugom setu pružio nešto veći otpor Đokoviću, uspeo je jednom da oduzme servis, ali mu to nije bilo dovoljno, pošto je srpskom teniseru to dvaput pošlo za rukom, pa je posle 73 minuta igre vodio sa 2:0 u setovima.

Đoković je u trećem setu nastavio u istom ritmu, u sedmom gemu stigao je do brejka, a potom na svoj servis spasao dve brejk lopte, da bi onda još jednom bez većih problema oduzeo servis rivalu i izborio plasman u treće kolo.

(Beta, 05.31.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »