Ministar Vujović kritikuje: Uzete, a neiskorišćene 3,5 milijarde evra

Beta 17.06.2017

Srbija ima 3,5 milijarde evra povučenih a neiskorišćenih zajmova, a putevi nisu završeni i nemamo koristi od njih, osim što je angažovana građevinska industrija, izjavio je danas ministar finansija Srbije Dušan Vujović.

On je na regionalnom skupu ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava u Bečićima rekao da je kapitalna stvar završetak infrastrukture.

"Neophodno je i dalje smanjivanje nezaposlenosti", rekao je Vujović.

Dodao je da fabrike koje su otvorene poslednjih godina neće imati smisla, ako ne budu profitabilne kao što su slične u svetu.

Ministar je istakao da u Srbiji postoji problem upravljanja na svim nivoima - na državnom, javnom i privatnom.

"Potpredsednička mesta ne treba deliti politički već funkcionalno", rekao je Vujović i dodao da u Srbiji ne postoji koordinacija u upravljanju.

"Koordinacija je teška za Balkan. Ljudi koji ne shvataju da se do cilja može doći zajedničkim radom, gube vreme i prebacuju poslove na druge ", rekao je Vujović.

U Srbiji, po njegovim rečima, postoji problem upravljanja, koriste se zastarele metode, "bumbar princip i zujanje okolo" što je pogrešno.

"Treba primeniti princip rukovođenja", rekao je Vujović i naveo primer Elektroprivrede Srbije "gde su reforme posle osam meseci zaustavljene pola godine dok zaposleni nisu fiksirali svoja radna mesta".

(Beta, 06.17.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »