Vučić: Nije bilo pritisaka zbog Vulina

Beta 27.06.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da su postojali pritisci iz nekih stranih ambasada da se odustane od imenovanja Aleksandra Vulina za novog ministra odbrane. 

Nakon otvaranja Sajma naoružanja i vojne opreme "Partner 2017" u Beogradu, Vučić je rekao da sve i da je bilo pritisaka, on im ne bi podlegao, ali da ne želi da izigrava heroja i da kaže da je pritisaka bilo, kada to nije slučaj. 

Pojedini dnevni listovi objavili su da se SAD protive najavljenom imenovanju Vulina za novog ministra odbrane i da je američki ambasador Kajl Skot zbog te informacije navodno bio veoma nervozan, kao i da je ocenio da to nije dobro rešenje. 

Dosadašnji ministar odbrane Zoran Đorđević potvrdio je da će u narednoj Vladi biti na čelu resora za rad i socijalnu politiku. 

On je rekao novinarima da mu je bila čast kada je dobio poziv mandatarke Ane Brnabić i dodao da će se u novom ministarstvu posebno bazirati na ekonomskim pitanjima. 

"Baviću se finansijama i raditi na tome da finansijski uspravimo ministarstvo", rekao je Đorđević i najavio da će zaposleni u tom ministarstvu morati mnogo više da rade.

Đorđević je dodao da to znači da se više neće ići kući u 15.30 već da će morati da se ostaje i do osam ili devet sati uveče.

On je rekao da se i kao državni sekretar u Ministarstvu odbrane i potom kao ministar bavio pitanjima finansija, ocenivši da je u Ministarstvu odbrane uspeo sa svojim timom da to pitanje dovede u red. 

(Beta, 06.27.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »