Šešelj: Vlada Ane Brnabić neprirodno stanje

Beta 28.06.2017

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je vlada Ane Brnabić neprirodno stanje koje ne odgovora normalnim uslovima u parlamentarnim demokratijama i upitao mandatarku da li je u sukobu interesa. „Kada politička partija ide na izbore podrazumeva se da izabere najbolje iz svojih redova i među njima izabere i ministre. Vi ste za ministre predloži ljude koji nisu ni u jednoj partiji kao da je to pohvalno“, rekao je Šešelj u Skupštini Srbije podsećajući da je su od 22 ministra samo njih sedam članovi političkih stranaka.

On je upitao članove vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) zbog čega su išli na izbore i, kako je rekao, lepili plakate.

„Kako možete da izaberete ministre ako nisu lepili plakate. Setite se Aleksandra Vučića“, rekao je Šešelj aludirajući na plakate koje je Vučić lepio u neogradskom Bulevaru Zorana Đonđića.

Na prozivku poslanice SNS Marije Obradović, Šešelj je odgovorio: „vi što ste nas nazvali majmunima sve više ličite na nas“.

„U parlamentarnim stvarima se ovakve stvari ne dešavaju. Ministri moraju odgovarati svojoj partiji a ne samo svojoj pameti“, kazao je Šešelj i naveo da zbog toga postoji opasnost za Srbiju po pitanju stavova u vezi sa Kosovom, NATO...

On je kazao da nikad ne bi dao mandat Ani Brnabić jer je to vlada nad kojom nema kontrole.

„Ne preti joj (vladi) kuka i motika, ali koja je garancija da se ova vlada neće okrenuti protiv parlamentarne većine“, upitao je Šešelj.

Šešelj je naveo da Ana Brnabić ima prekršajnu prijavu zbog vožnje pod dejstvom alkohola što je ona potvrdila, ali i upitao da li je u sukobu interesa jer je, kako je naveo, njen brat jedan od direktora u firmi ASEKO koja je angažovana da radi poslove za vladu.

 

 

(Beta, 06.28.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »