SDS: Nećemo podržati novu vladu zbog kontinuiteta sa starom

Beta 28.06.2017

Predsednik poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Đurišić izjavio je danas da ta stranka neće podržati vladu Ane Brnabić zbog kontinuiteta sa prethodnom vladom kao i zbog loših personalnih rešenja.Đurišić je u Skupštini Srbije istakao da je prvi razlog zbog kojeg su protiv ove vlade to što je mandatarka izjavila da će biti kontinuitet i nastaviti ono što je prethodna vlada na čelu sa Aleksandrom Vučićem radila.

„Mi smo protiv svega što je rađeno u proteklih pet godina“, rekao je Đurišić ističući da prethodna vlada nije imala nikakve rezultate.

Drugi razlog je personalni sastav, sa tri nova ministra, kazao je Đuričić uz ocenu da veliki broj ministara nije zaslužio da bude na tim mestima.

Kao treći razlog, on je naveo ekspoze Ane Brnabić koji je, kako je istakao, spisak lepih želja.

On je uputio kritiku na račun mandatarke što ni jednom rečju u ekspozeu nije spomenula borbu protiv siromaštva u Srbiji, slobodu izražavanja i slobodu medija.

„U Srbiji je ugrožena sloboda medija o čemu svedoče izveštaji Evropske komisije“, naveo je Đurišić.

On je podsetio Anu Brnabić na obavezu da kao premijerka sa ostalim članovima vlade svakog poslednjeg četvrtka u mesecu dođe u Skupštinu i odgovara na pitanja poslanika.

„Vaš prethodnik (Aleksandar Vučić) je to uradio tri puta. Ja očekujem da vas tu vidim svakog poslednjeg četvrtka u mesecu“, naveo je on i dodao da će se tako videti ko upravlja vladom.

 

 

 

(Beta, 06.28.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »