Đurić: UNMIK neprijatan svedok, pokušavaju da ga sklone

Beta 17.08.2017

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je Srbija na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija braneći sebe branila međunarodno pravo, dok su drugi potkopavali temelje međunarodnih principa.Đurić je za Radio-televiziju Srbije kazao da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na sednici Saveta bezbednosti UN izneo činjenice o stanju na Kosovu i Metohiji, kao i nastojanja Srbije da kroz dijalog nađe rešenje.

"Cinično je da drugi predstavnici kažu da ne može da se razgovara o menjanju granica, a pokušavali su da ih menjaju pre samo nekoliko godina", rekao je Đurić.

Komentarišući zahtev ambasadorke Kosova u SAD Vljore Čitaku na sednici Saveta bezbednosti UN da se ukine mandat misije UN na Kosovu - UNMIK-a, Đurić je kazao da je to ideja uklanjanja "neprijatnih svedoka".

"Pošto je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i Metohije nelegalna, onda je potrebno ukloniti neprijatne svedoke, a UNMIK je neprijatan svedok svega onoga što se dešava protivno međunarodnom pravu", istakao je Đurić. 

(Beta, 08.17.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »