Škoro: Šutanovčevo očijukanje sa Vučićem demode

Beta 17.08.2017

Član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Srđan Škoro izjavio da je "demode" da predsednik Demoratske stranke (DS) Dragan Šutanovac jednim oko "očijuka" javno sa presednikom naprednjaka i Srbije Aleksandrom Vučićem, a istovremeno se sa Pokretom slobodnih građana dogovara oko principa da nema saradnje sa naprednjacima.

"Izjava predsednika DS-a prevedena na srpski glasi: Vučiću, tu sam ukoliko ti zatreba moja podrška. Bilo da je reč o izbacivanju preambule iz Ustava ili o bilo kakvoj drugoj vrsti podrške", kazao je Škoro za "Danas" povodom odluke pokreta da prestane da sarađuju sa DS zbog toga što je Šutanovac javno ponudio Vučiću saradnju na izmenama Ustava.

On je napomenuo i da je odluku o prekidu saradnje jednoglasno donelo predsedništvo pokreta u proširenom sastavu, a ne Saša Janković kao i da je Šutanovac obavešten lično pre nego je saopštenje prosleđeno javnosti.

Škoro je kazao i da bi se zabrinuo da je na mestu Šutanovca kada vidi koliko ga i na koji način brane "Vučićevi medijski kanalizacioni otvori i njihove glavne perjanice".

"To je možda najbolji dokaz koliko je naša reakcija ispravna i na mestu", istakao je Škoro i dodao da je podmetanje informacija o tome da pokret i njegov predsednik žele saradnju sa političkim opcijama poput Dveri ništa više od najnižih laži iz kuhinje vlasti.

"Dveri nisu saglasne sa najmanje dva vrednosna opredeljenja slobodne demokratske opozcije, pa i PSG-a - poštovanjem svih ljudskih prava  i evropske budućnosti Srbije", kazao je čelnik Pokreta slobodnih građana.

Upitan o učestvovanju predstavnika pokreta na jednom od sastanka sa predstavnicima vlasti o promeni Ustav, on je kazao da jesu prisustvovali stručnom skupu koje je organizovalo Ministarstvo pravde na temu promene Ustava, ali da je taj skup bio deo zakonom propisane zakonodavne procedure, a zakazan je i održan pre nego je Vučić svojim pozivom na dijalog "politikantski obesmislio celu ideju unapređenja najvšeg pravnog akta".

"Posle toga besmisleno je učešće čak i u zakonom formalno propisanim procedurama koje je Vučić zloupotrebio, ali tek nikakvog osnova nema za slanje Vučiću predloga promene Ustava. Jer sve i da je izabran na poštenim i slobodnim izborima, predsednik nema nadležnosti da razmatra takve predloge", dodao je Škoro.

(Beta, 08.17.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »