Jedanaesti protest u Novom Sadu posvećen stanju u prosveti

Beta 16.08.2023

 Jedanaesti po redu protest "Novi Sad protiv nasilja" biće održan u petak, 18. aprila, sa početkom u 19 časova.Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare, protest počinje okupljanjem i obraćanjem kod spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju.

Nakon toga, okupljeni će se uputiti u protestnu šetnju Zmaj Jovinom ulicom, preko Trga slobode, Pozorišnog trga i nastaviti Bulevarom Mihajla Pupuna do broja 6, adrese na kojoj se nalazi Školska uprava Novi Sad.

Ideja je da se okupljanjem, akcijama i govorima ukaže na stanje u kome se nalazi obrazovni sistem dve nedelje pred početak nove školske godine.

Marija Srdić iz Građanskog pokreta "Bravo", ocenila je da se u školsku godinu ulazi nespremno za "nove okolnosti i promenjenu atmosferu", koja je posledica masovnih ubistava i ranjavanja.

"Sve što saznajemo suštinski znamo iz medija jer nikakvog dijaloga nema. Roditelji ne znaju šta da očekuju, kojom dinamikom će se sanirati škole koje su teško stradale - i koji vi zapravo tu kvalitet radova možete da očekujete u ovom kratkom roku", navela je ona.

Ministarki prosvete Slavici Đukić Dejanović uputili su pitanja, između ostalog i zašto mesecima nema informacija o konkretnim, sveobuhvatim i trajnim rešenjima koja se odnose na bezbednost učenika i zaposlenih u školama i prevenciju nasilja.

Pitanja su postavljena i predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, kao i gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću, od koga se očekuje da kaže šta je Grad preduzeo da se osigura i unapredi bezbednost školskih objekata i prostora oko škola.

(Beta, 08.16.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »