SSP: Grad Bor povećava cenu grejanja za 30 odsto

Beta 12.03.2024

Grad Bor povećava cenu grejanja za 30 odsto a građani većim delom nisu ni imali grejanje tokom prošle grejne sezone, dok ga ove godine imaju na minimumu, izjavila je danas predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) iz Bora Irena Živković.

Prema njenim rečima, to je jedna od posledica protivzakonitog imenovanja na mesto direktora borske Toplane Igora Jankovića čije je radno iskustvo - referent prodaje u kompanijama "Koka-Kola", "Apatinska pivara" i "Niška pivara".

Živković je u saopštenju navela da su gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i njegov zamenik Milivoje Janošević izjavili da oni u stvari spašavaju građane Bora, jer je Toplana tražila povećanje cena od 150 odsto, a njih dvojica su izdejstvovali da to bude - samo 30 odsto.

"Borski Betmen i Robin, po ugledu na svog vođu Aleksandra Vučića, sebe i ovog puta predstavljaju za zaštitnike i spasioce građana, iako im na ovaj način iz 'oba džepa' uzimaju novac", istakla je ona.

Živković je navela da je Toplana u potpunosti uništena u toku poslednje decenije, što je dovelo do toga da je u to preduzeće iz gradskog budžeta uloženo više od dve milijarde dinara za plaćanje energenata, bez pozivanja ikoga na odgovornost, a da bi Toplana mogla da nastavi da radi.

Podsetila je da je prošle godine u te svrhe odobreno i kreditno zaduženje od 350 miliona dinara i to, kako je navela, kao zaduženje Javnog komunalnog preduzeća za stambene usluge Bor, čiji predstavnici i sami kažu da nisu sigurni kako će to biti vraćeno.

Dodala je da je gradonačelnik Bora do sada pravdao subvencije Toplani time da tako neće doći do povećanja cene grejanja, ali je, prema njenim rečima, očigledno shvatio da je bolje iskoristiti obe opcije.

"Istina je da niko nikada nije ovaj grad doveo do ovolike propasti kao što je Srpska napredna stranka, a da su toga svesni i građani Bora videlo se i na poslednjim izborima, kada je SNS zabeležio ogroman pad i nije mogao da formira stabilnu većinu bez kupljenih odbornika 'opozicije'", rekla je Živković.

(Beta, 03.12.2024)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »