SSP podržala protest Foruma beogradskih gimnazija 1. aprila ispred Šeste beogradske gimnazije

Beta pre 30 dana

Stranke slobode i pravde (SSP) je danas podržala protest Foruma beogradskih gimnazija 1. aprila ispred Šeste beogradske gimnazije i jednočasnovni štrajk upozorenja.

Glavni štrajkački zahtevi su "momentano razrešenje" direktora te gimnazije Radisava Milića i obustavljanje disciplinskih postupaka protiv predsednika Sindikata Šeste beogradske gimnazije, profesora Uroša Tepavca.

Potpredsednica beogradskog odbora SSP Tijana Šerbula je Marića nazvala "bahati naprednjački direktor" i ukazala da on "nastavlja da maltretira nastavnika Uroša Tepavca" - prenela je SSP.

Dodala je da je Marić i dalje direktor "bez obzira na preporuke gradske prosvetne inspekcije za razrešenje" koje "ignoriše ministarka Slavica Đukic Dejanović".

Navela je da u su u preporuci iz novembra 2023. čak četiri prekršaja od kojih je svaki ponaosob dovoljan za razrešenje - piše u saopštnju.

Šerbula je pružila podršku i drugim prosvetnim radnicima koji, kako je kazala, strahuju za posao jer im "bahati stranački direktori uskraćuju pravo da slobodno misle i govore".

"Svi građani imaju ne samo pravo, nego i obavezu da zaštite prosvetne radnike kojima poveravamo najvrednije što imamo - našu decu, od politički motivisanog progona presvučenih radikala i njihovih vernih partnera socijalista”, kazala je Šerbula.

(Beta, 03.28.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »