Vučić najavio mogućnost kupovine dronova za vojsku od kompanije Željka Mitrovića

Beta pre 13 dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija nastaviti da ulaže u modernizaciju vojske i najavio mogućnost da oprema bude kupljena od kompanije Željka Mitovića.

Rekao je da će pre kraja ove godine biti nabavljeno više od 4,5 hiljada dronova- kamikaza, takozvanih "komaraca".Gostujući na televiziji Pink Vučić je rekao da je zadovoljan današnjom vojnom vežbom na Pešteru i da bi tako trebalo vojska da izgleda i na stvarnom bojnom polju.

Pored domaće namenske industrije, predsednik je posebno pohvalio dronove koji nose dvanaest mina od 60 milimetara kompanije PRDC koja je u vlasništvu Željka Mitrovića, vlasnika i televizije Pink.

"Dovoljno je da podignete taj dron i 12 mina izbacite u neprijateljske rovove koje unose  paniku i stvaraju prednost na vašoj strani. Danas je 12 od 12 tih mina pogodilo u centar mete i ukoliko ljudi iz PRDC budu spustili cenu onda je moguće da se napravi posao sa državom. Kvalitet je pokazan i sad da vidimo dalje potencijalne dogovore", rekao je Vučić.

(Beta, 04.19.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »