Novi DSS i udruženje 'Niš moj grad' izlaze na izbore u tom gradu

Beta pre 10 dana

Predstavnici Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) i Udruženja "Niš moj grad" najavili su danas da će na predstojeće lokalne izbore u tom gradu izaći kao koalicija "Ujedinjeni - Nada za Niš".

Poslanica u Skupštini Srbije i potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS Slađana Miletić izjavila je da su odluku o izlasku na izbore doneli zajedno na sinoć održanom sastanku.

"Do subote ćemo znati ko će sve biti u koaliciji sa nama. Udruženje 'Niš moj grad' je naš strateški partner, ali je desetak, petnaest udruženja zainterosovano da nam se pridruže, kao i tri stranke, dok sa još dve stranke pregovaramo", izjavila je Miletić.

Koopredsednik Udruženja "Niš moj grad" Miodrag Stanković rekao je da odlukom o izlasku na izbore građanima šalju poruku da imaju razlog da izađu na birališta jer imaju mogućnost da glasaju za jednu odgovornu koaliciju, koja će, kako je istakao, Niš "izvući iz krize u koju ga je uvalila aktuelna vlast".

"Izborni uslovi nisu nikada bili dobri. Nisu bili dobri ni 2020. godine, ni sada, ali za razliku od Beograda u Nišu nije na izborima u decembru bilo krađe", izjavio je Stanković.

On je kazao da Novi DSS i "Niš moj grad" i dalje insistiraju da im Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavi podatke o broju birača u Nišu 31. decembra 2022. godine, na isti dan 2023. godine i broj birača aprila ove godine, kako bi videli da li ima povećanja broja birača migracijom iz okolnih mesta.

Stanković je dodao da su zahtev za dostavljanje broja birača dostavili MUP-u pre 40 dana, ali odgovor još nisu dobili.

(Beta, 04.24.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Regioni, najnovije vesti »

Priča o tamjanu - dragocena mirisna smola

Priča o tamjanu - dragocena mirisna smola

Glas Zapadne Srbije pre 14 minuta
Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse!

Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse!

Glas Zapadne Srbije pre 4 sati
Za Uskrs sunčano sa temperaturom do 24 stepena

Za Uskrs sunčano sa temperaturom do 24 stepena

Glas Zapadne Srbije pre 4 sati