Jovanović (Novi DSS): Vlast i dalje dovodi birače u Beograd

Beta pre 15 dana

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da za izbore 2. juna vlast i dalje dovodi birače u Beograd, a da deo nekadašnje koalicije "Srbija protiv nasilja" ide na takve izbore "kao ovce na šišanje".

Kako je saopšteno iz Nove DSS, Jovanović je za televiziju Nova S rekao da deo opozicije koji se odlučio da izađe, kako je naveo, "na Vučićeve i Hilove izbore u Beogradu", ne vodi moto "biram borbu", već "biram mandate".

"Oni koji su odlučili da izađu u Beogradu na nešto što nisu izbori nemaju nikakve šanse za pobedu. Vlast i dalje dovlači birače u Beograd, opozicija neće dobiti kontrolu nad biračkim spiskom", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, Novi DSS će voditi kampanju gde će objašnjavati građanima zašto ne treba da izađu na "takozvane izbore".

"Samo tako možemo dalje, da posle 2. juna, imamo legitimitet da se borimo protiv ove vlasti", kazao je on.

Jovanović je ocenio da će posle odluke dela SPN da izađe na izbore, borba protiv režima biti manje efikasna, ali da bi učestvovanje Novog DSS na farsi od izbora značilo da je ta stranka "saučesnik u krađi".

Ponovio je da je dao preporuku odborima Novog DSS da ne izlaze na lokalne izbore u ostatku Srbije, ali da oni imaju autonomno pravo da sami donose odluke.

"Kikinda i Požarevac ne izlaze. Moje ime neće moći da koriste odbori koji odluče da izađu i nigde neću ići u kampanju, ali nije doneta zabrana, jer je situacija drugačija od mesta do mesta i u njima nije bilo dokaza da su izbori pokradeni kao što jeste za decembarske u Beogradu", rekao je Jovanović.

Na pitanje da objasni različit pristup Novog DSS-a i Stranke slobode i pravde (SSP) oko vođenja bojkota kampanje za lokalne izbore, Jovanović je odgovorio da "nije i da nikada neće biti u koaliciji sa Đilasom", i da postoji samo saradnja Novog DSS-a i opozicije u borbi za izborne uslove.

(Beta, 04.29.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »